Regasiri (22)
Raspunsuri - Pagina 16
dayanara spune:
dbunny maine e fiesta mae in toata spania nu? cam pustiu pe strazi
ivan repeta intr-una ya esta ya esta :))) asa tare ma amuza
eu nu.i vorbesc in romaneste decat ce aude cand vorbim intre noi
ivan si dayanara
dastefa spune:
cine vrea o
mare?
desiree in povestea cu sarcina cumnatei eu nu cred ca evorba de modul cum cei din occident privesc problema nasterii naturale pt ca cumnata mea din Italia a fost in aceeasi situatie si de la 7 luni i-a spus ca daca nu se intoarce i se va face cezariana.Poate ca depinde si de fiecaremedic in parte.Poate ca si asta o sa faca pana la urma ce trebuie ca sa fie bine dar faptul ca probabil nu a discutat problema f clar cu cumnata ta a dus la situatia de acum
Eu am avut tot sarcina pelvina dar stiam ca voi face cezariana pt ca vorbisem cu dr-cumnata mea are un baietel pe care l-a nascut natural cu f mari probleme si e practic o leguma,iar eu vazandu-l zilnic nu puteam sa uit si sa-mi inving teama(nu de durere ci de faptul ca ar putea sa nu-i fie bine)
pana la urma o sa fie bine si o sa ai un nepotel/nepotica mare si sanatoasa
P.S fetele din Spania cum e la voi?iti poti schimba medicul/clinica la care vrei sa nasti?
dastefa mami de DARIA -16 nov 2006
dastefa spune:
aka scuze ca din cauza problemelor cu netul nu am reusit sa-ti mai scriu.Daca nu ai plecat inca da un semn si-ti trimit pm
dastefa mami de DARIA -16 nov 2006
dayanara spune:
dastefa, nu poti schimba ce si cum ai tu chef, lucru care mie personal mi se pare normal plus ca la fel fac toti medicii nu e ca in romania sa aplice fiecare ce are chef, aici inca se poate face cezariana la clinica privata, in alte tari din europa nu e posibil, si doctorii trebuiesc sa justifice o cezariana cu multe teste analize acte etc, oricum avand in vedere ca mortalitatea materna si infantila in romania e dubla fata de tari din europa unde nu se practica cezariana la cerere imi sune destul, plus ca nu a murit nimeni adin asta aici deocamdata, doctorii stiu eu ce fac, oricum nu e obligatoriu sa nasti aici asta sunt sigura poti merge in tari unde sa ceri cezariana
ivan si dayanara
dayanara spune:
pffoai m.am trezit asa tarziu la 9.45 , nu stiu de ce am dormit in halu asta si eu si ivan...acum mi s-a decalat programul...si nu.mi place
o sa-i iau tricicleta pana la urma , m.a convins si dia ca merita 
ivan si dayanara
Dbunny spune:
Da, ca sa poti cere ce vrei tre sa fii inscrisa la o clinica privata unde costa bani foarte grei(cam 2000€ nasterea)sau client de ani de zile si sa platesti bani grei lunar..si nici atunci nu-ti promite nimeni nimic...
Am o prietena(cu muuuulti bani) care a avut sarcina sub supraveghere medicala extra profesionala, megaprivata...ce mai, dadeau bani pe cei mai buni ecografisti, chit ca fetita venea fara probleme....aparent...ati auzit de rotamegalovirus? no, aia a luat mama nu stiu cum si a transmis fetitei care in ultimele 6 saptamani de sarcina a inceput sa piarda greutate...s-a nascut micuta...a murit la 2 luni, inimioara ei n-a supravietuit.
Alt caz:
eram eu gravida si urmaream hospital central(precis aveti si voi seriale d'astea cu medici si cazuri care mai de care). bun, in seria asta apare o gravi care naste...si chiar dupa expulzie medicii duc fetita in alta sala, la care eu ii spun lui Paco: ce ciudat, n-o pun pe mama? s-a nascut moarta oare? cica fata s-a nascut cu Sindrome de Down...no bun, m-am dus la medicul meu(privat) si l-am intrebat cum e posibil? asa ceva se detecteaza dinainte , prin ecografii, triplu test, etc...la care el mi-a raspuns ca nici un medic din lume nu-ti poate garanta ca o sa ai o nastere ok, sau un copil sanatos, oricate ecografii ti-ai face...
tu mergi pe autostrada grijulie, conduci sub 120, ai asigurare, esti atenta, nu esti beata, deci riscurile de a avea un accident sunt minime, dar EXISTA!!
Desire ,la aia s-au referit si medicii lu' cumnata, riscuri exista si in cea mai perfecta sarcina!! si nu-ti fa probleme ca aici nu trebe atata pregatire pt o cezariana, daca trebe e facuta in 20 de minute! este anestezist disponibil 24 de ore!
Eu sincer nu-s foarte multumita de sistemul medical de-aici, tocmai fiindca-s 'naturali'
, cateodata mi-ar place sa fac ca in Ro. dau banul si cumpar ce-mi trebuie...dar la ce folos?
Medicul meu privat lucreaza si la spitalul de stat la care am nascut, si l-am intrebat cum sa facem sa nasc eu cand el e de servici sau sa fie el de servici cand nasc eu?
la care el m-a trims la plimbare, fii serioasa femeie, si sa fereasca D-zeu sa ai nevoie de medic in timpul nasterii...am avut moase si asistent langa mine, si anestezistul cele 5 minute pt epidurala...medicul coboara intamplator, sau daca-s complicatii, dar sa stii ca pot aparea cmplicatii foarte grave si intr-o cezariana.
Desire, cumnata ta daca chiar e speriata, poate merge la o privata si intreba cat costa o cezariana...si s-a rezolvat!
mai cand ma gandesc pe vremuri cand nasteau femeile acasa, si in ziua de azi inca mai nasc femeile, ba in taxi, ba in salvare, ba in statia de metrou 
dayanara da, e fiesta, noi am fost la o cafea, a ajuns si tati, si mergem acasa la niste prieteni in Murcia, cu piscina...deci Dani are distractia asigurata pe ziua de azi!
desire sa vezi fericire pe Dani cand prinde cosul cu clame...sau un simplu balon!
intrebare: le dati deja mancarea de-a voatra copiilor? ma refer, nu doar o bucatica sa guste, ci tocana de-a voastra, friptura, macaroane facute pt adulti? ca eu tot ceea ce n-are carne de porc in ea ii dau la Dani...orez, paste, spanac, ciorba...
ah, si sucuri? eu nu mai fac suc natural demult, nu se omoara cu sucurile, dar cand vede un suculet de portocala la cutie cu paiul bea incantat!
Dbunny cu
Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
Dbunny spune:
Am uitat, noi cred ca trecem direct la wc-ul mare, ii atrage atentia mai mult decat olita, zice pipi si se aseaza pe wc, sau cel putin incearca, ii dau jos scutecul si-l pun, dar nu face nimic...
e, dar e interesant sa tragen apa de 5 aori dup'aia 
dayanara pan la 9.45 zici? pfiuuuu ca mine, pan la 7.15
si de la 6 se tot intorcea si mai imi zicea cate una...
Dbunny cu
Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
alexandra_25 spune:
Dragele mele....eu iar pe fuga...mie asa imi sta bine....am avut multe treburi de rezolvat cum am fost plecata....si maine si poimaine trebuie sa mergem la nunta...gaura mare in buget...si dupa concediu...
...noi sa fim sanatosi!
Mark e mai bine...adica nu a mai facut febra ...in schimb ies caninii si ducem lupte grele!
Si-a dat drumul la vorbit...mama...nu il mai pot oprii...ha sa va spun din vocabularul lui :
- porcu : "mortu"
- papuci :puci
- pantaloni : poni
- iepuras: pas
- pisica: sita
- minge: dina
- cap : tap
- ciocolata : cioto
- bomboane : boane
- vacuta : buta
- sapca : sapta
- marius : masu
- sendy (adica mami) - siny
- unghii : undii
- rupta : upta
- masina : sina
Astea sunt cuvintele care nu le pronunta corect!
Va las ca ma trage de maneca....ma da jos de pe scaun...:)
Pupici
Am uitat sa va spun ca puiutul David de Dolores e iar bolnavior...si pe langa asta mai e si tati....saracuta loredana...!
desiree spune:
dbunny, eu ii dau lui octavian orice vrea sa manance, chiar si din mancarea noastra daca-i place..mancare facuta cu carne de porc daca vrea, caci oricum el mananca sosul sau legumele sau cartofii, nu pune gura pe nici un fel de carne, asa pur s simplu sa muste din ea...ci doar taiata marunt si amestecata cu legume...ma feresc de mezeluri cat pot, in rest, ce e gatit de mine si stiu cum e gatit...noi nu folosim bulion pra mult ci doar rosii, nu prajesc ceapa sau faina, incerc sa gatesc cat mai sanatos si asta de multi ani si deci e ok si pentru el...
problema cu cumnata am inteles-o, ea nu e speriata, ci eu, ea vra sa nasca natural si nu vrea cezariana si se roaga in fiecare zi sa nu fie nevoie de ceza..dar eu asa am vazut problema pt ea...riscurile de a naste natural un copil foarte mare in conditiile in care e cu fundul pe pelvis si nu cu capul sunt mai mari decat la o nastere unde copilul e pozitionat bine (vezi povestea cu copilul-leguma )....nu vrea sa mearga la alta clinica ci are incredere in medicul ei..mie nu imi plac medicii ei, aceiasi care i-au spus sa alapteze la orar, sa dea copilul la 11 luni la cresa ca sa nu devina dependent de mama si sa "socializeze" de timpuriu, sa-i faca program de somn, alaptat, cacat, spalat, jucat...sa nu il ia in brate daca plange prea mult ca se rasfata....deci nu imi plac deloc
..din povestirile voastre vad ca nu toti medicii de acolo sunt asa, doar ai ei...sistemul de nastere mi se pare ok in spania, probabil moasele sunt mult mai pregatite ca la noi..am eu o problema cu medicii ei si cu faptul ca ea ii priveste ca pe niste dumnezei..adica absolut ce zice dr e bine, fara putinta de tagada sau comentariu...refuza cu desavarsire sa citeasca, sa se informeze, sa afle si alte puncte de vedere (cand octavian avea diaree si voma mi-a spus ca doctorii ei recomanda iaurt cu zahar in chestii din astea, fara sa se intrebe ea insasi daca e ok sa-i dai asa ceva in diaree, pt ea era o lege data de dr si atat)..daca dr a zis apoi asa facem..nu mi se pare o atitudine normala..pt doctori e doar un caz din multele, daca ceva merge prost, se justifica ei cumva...dar pt ea ca mama, suferinta va fi incomensurabil mai mare....in fine, si eu sper sa fie bine pana la final...
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
desiree spune:
alexandra, bravo lui marc pentru limbajul vast! si noi, si noi incepem si deja am capul mare..in fiecare zi mai mult, mai bine pronuntat, a prins viteza..problema e ca nu i-am gasit inca frana sa-l mai linistesc cateodata cand nu vreau decat sa tacem amandoi cateva secunde (glumesc, desigur)![]()
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic