Regasiri (22)
Raspunsuri - Pagina 14
desiree spune:
infectie urata in gat...deoarece am intrerupt antibioticul saptamana trecuta, a dezvoltat o forma nasoala care s-a cam intins...rezultat: antibiotic ospamox si spray bioparox....suntem de belea
dar a inceput sa manance, a scapat de frica vomei...
mirona, de ce vrei tu neaparat sa faca la pom kara? (apropo,aveti un progres super cu olita fata de ultima data cand ne-ai zis ca nu sta deloc pe ea)...nu e obligatoriu sa vrea sa faca afara daca nu are si alte manifestari ca ar vrea sa faca afara sau ca se tine prea mult...io zic ca fata se controleaza foarte bine si nu vra sa faca decat acasa in mediul ei, asa e ea...io zic ca e foarte bine..de ce sa o ovbligi sa faca la pom, ca si ceilalti copii fac la pom? copiii sunt foarte diferiti..kara ta vrea numai la oala ei, probleme gogule?![]()
repet..daca nu cumva sesizezi ca afara e stresata ca-i vine pisu sau ca chestia asta o tine in loc si devine schimbata..in rest, totul ok din punctul meu de vedere
octavian e la stadiul de numarat...numara orice...bile, tantari pe pereti, etichete de la haine, jucarii, fluturasi din perdea..numai ca la el toate sunt "tei"..adica "trei"..incepe sa numere: tei, tei, tei, punand mana pe fiecare in parte..e innebunit sa numere..imi numara tzatzele, isi numara picioarele, degetele, aliniaza sticlele goale si le numara....are o dominanta absoluta....
isi da deja drumul la gura si suntem in faza in care din anumite cuvinte spune doar silabe care i s-au intiparit in cap si uneori nu inteleg nimic..si el turuie si imi arata si imi povesteste din viata lui, a mea, a lui tatsu, de la televizor, de ce a trait el pe unde a umblat si eu imi storc creierii sa imi dau seama ce vrea sa spuna ca mai baga silabe si de la el care nu au logica (decat pentru el)..si daca cumva nu inteleg ce vrea sa imi zica sau ii raspund altceva decat ce asteapta el... se enerveaza asa de rau ca tre sa-l iau in brate sa-l calmez si sa-l mai rog o data sa imi spuna...toata zua imi vorbeste si imi povesteste cate ceva din ce isi aduce aminte....jucariile sunt istorie, le numara doar, in rest ne cocotam pe canapele si pemese si incepem sa gesticulam si sa vorbim...mi-a facut capu mare deja..da cand o sa vorbeasca pe bune? ce ma fac? tre sa fiu brici cu el...nu as vrea sa-i vand gogosi...stiu ca totul depinde de reactia si raspunsurile noastre si mi-e teama uneori sa nu gresesc...
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
dayanara spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Dbunny N-a c-am ajuns...pe de-o parte ma simt vinovata, dar pe de alta parte, Doamne fain ii sa pleci cateva ore fara copil, fara scutece, biberoare, babetici, lingurite, abtibilde masinute si alte jocuri si jucarii... Dbunny cu Daniel(23.11.2006)www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu |
asa.i ca e bine? e si sanatos, cel putin pentru mine, face bine la cap:)
m.am facut permanent, cand il ud si dau cu spuma sta super, dar se lasa repede deoarece e lung si atarna greu, oricum imi place , pentru ca e mai aspru se poate aseza chiar si indreptat nu mai e asa lins
ivan si dayanara
Dbunny spune:
Dodo noutati ai?
desire off, inca mai sunteti incalciti...
Dayanara pune poze mami, sa te vedem...
eu nu stiu daca apuc sa ma tund saptamana asta, maine avem program la plaja, poimaine suntem invitati la niste prieteni la gratar si piscina, sambata nu se fac decat pietanaturi, asa ca...stie-ma buna!
Miro, noi cu olita nu ne stresam, ne asezam in joaca dar pisu si caca nu facem in ea. Mi se pare cam stresant pt el acum, nu vad motivul pt care l-as frustra...s-o decide el odata...il las prin curte in puzta goala, ca piscina-i activitatea principale zilele astea, si tot gasesc cate-un cacatel prin toate colturile, na, sanatosi sa fim, ca vine mami si strange kk. de anuntat anunta dupa ce-a facut, si dimineata cand e plin scutecu zice pipi...sau zice probabil chiar cand face pisu de dimineata...
Dbunny cu
Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
desiree spune:
sunt restanta cu povesti , pozele vin si ele imediat...![]()
intalnirea lui octavian cu marea nu a fost cea asteptata de noi, avand in vedere cat este de innebunit dupa balaceala..valurile, imensitatea de apa, mai multa decat vazuse el vreodata l-au facut temator..am zis sa incepem obsinuirea de la mal, cu o joaca in nisip, apoi un picior in apa, apoi al doilea, apoi pana la brau..nu a mers, caci valurile veneau peste el si se speria...taica-su l-a scos din belea..l-a luat in brate, l-a dus la apa mai adanca, dincolo de valuri si s-au bagat pana la gat, dintr-o data...cand l-a scos nu stia daca sa planga de frica sau sa rada de placere...ii si placea..ii era si frica...de atunci nu am mai avut probleme, desi singur nu pleca in mare...se balacea mai mult la piscina de copii, iar in mare mereu cu mine sau cu tata
ne-am lipit de un cuplu din botosani cu o fetita de 2 ani, cam speriecioasa, tinuta aproape numai in carutz, in timp ce octavian zburda pe unde il duceau calcaiele si noi cu limba iesita afara dupa el....la inceput, curios, se apropia de carutul fetei si il atingea, studia curelele, o studia pe ea..fara sa faca vreun gest...aia mica tipa : mamaaaaa!!! cand il vedea langa carutz sau punand mana pe el...fara sa-i faca nimic sau sa o atinga pe ea..el ramanea uimit la reactia ei si primele dati s-a si speriat de tipete, pastrand distanta..trecand zilele, obisnuindu-ne unii cu altii, octavian cu fetita..numai ea cu prezenta lui nu prea (desi cand nu-l vedea striga dupa COCA,sa vina coca si cand il vedea striga la mama)...i-am pus la un moment dat pe amandoi intr-un spatiu de joaca gonflabil, sa se arunce de pe bile si sa sara..el numai cu ochii dupa ea, o urmarea, ii facea bau! asta mica cand se vedea bagata in seama de el striga la ma-sa!..la sfarsitul celor 15 minute de joc octavian deja o urmarea sa-i dea strampii jos din picioare si se distra de mama focului vazand-o cum tipa si se trage inapoi..pesemne ca s-a simtit tare macho si ii gusta frica fetei....am ras toti de incident, a fost o joaca, ne gandeam noi ca era ea mai putin sociabila si ca octavian voia numai sa-i atraga atentia..in schimb a doua seara, in acelasi loc de joaca, a comis-o...nici gand sa-l intereseze gonflabilele, cum a vazut-o, a urmarit-o pana intr-un colt al jucariei, a impins-o, a trantit-o, el peste ea cu mainile in parul ei si radea cu gura pana la urechi....abia am scos-o eu urland de sub el si el tot o urmarea pana i-am dat-o in brate maica-sii
mi-a fost tare rusine de parintii ei (care nu s-au suparat totusi) ca o speriase in halul asta si nu am stiut cum sa reactionez caci el se distra de minune, nu era nicidecum furios pe ea (sau cine stie? o fi fost gelos ca eu am mai tinut-o in brate pe cea mica si ii mai ziceam ochi albastri si o trageam de nas in joaca si ea radea, o fi percutat al meu ca nu e a buna cu fata asta
)....i-am explicat ca pe fata o doare daca o trage de par, ca se sperie, ca plange, sa se joace frumos cu ea sau sa o lase in pace..dar cum sa-i treaca frumusete de distractie? a doua zi in piscina de copii s-a infipt in parul a doi copii de varsta lui , vrand sa-i impinga si abia i-am scos pe ei din mainile lui..a trebuit sa il iau de acolo, sa-i spun povesti....parea ca intelege, a intrat la loc, a ochit inca unul si era cat pe aci sa o comita iar..am ajuns la timp....in ultima faza am apelat la o chestie care nu mi-a placut gandindu-ma ulterior la ea: vom intra in piscina de copii in momentul in care vei intelege ca trasul copiilor de par, sa-i doara, nu e o joaca.....a mers.....vreo 10 minute..era prea mare distractia pt el...noroc ca era ultima zi si am plecat
se pare deci ca isi afirma dominarea...a dat de gustul puterii...o fi bine o fi rau?...pe de alta parte ma bucur ca nu mai este baietelul speriat cand vreun pusti tipa langa el si care alerga plangand la mama! dar cum sa-l fac sa inteleaga ca suferinta celuilalt nu e motiv de distractie? i-am dat si exemplul personal (iti aduci aminte octavian cand te-a impins fetita aceea si te-a dat jos de pe tobogan nu ti-a placut ai plans, ai fost furios, etc)
mai am de povestit (special pentru dianarus care nu stiu daca ne mai citeste) despre experienta noastra la bulgari, cu ceea ce nu ne-a placut acolo, asa poate mai vrea sa mearga cineva si sa stie la ce sa se astepte!oricum ar fi, fata de noi, sunt mult mai bine!
desiree spune:
in primul rand, cand ne-m cazat, hotel de 5 stele, ne asteptam la ceva conditii mai sus de normale...in ceea ce priveste camera..dar...nimic spectaculos, o camera mobilata normal, cu mocheta cam murdara, cam putin spatiu intre pat si comoda..deci nimic special fata de un hotel de 3 stele de la noi...
in al doilea rand cica am mers la ALL INCLUSIVE..pai daca e all inclusive atunci sa fie ALL nu partial..sau cu anumite conditii..adica beneficiezi de toate servicille hotelului pe care le au la dispozitie...in juruyl piscinelor de adulti si copii erau niste paturi de plaja foarte faine cu pedelute si perne..ne-am asezat acolo dar ne-au ridicat repede ca cica alea nu sunt ALL INCLUSIVE...erau probabil pentru alt gen de musafiri..noi aveam dreptul numai la sezlong, dupa care trebuia sa alergi cu limba scoasa daca veneai mai tarziu de ora 4...ca nu se mai gaseau..da erau in ALL cica, deh!
apoi, fiind foarte multi romani acolo,am sesizat un comportament discriminatoriu la personalul de serviciu care servea bauturile si sandvisurile gratuite..daca stateam la bar sa comand ceva, intotdeauna erau serviti primii cei care vorbeau bulgara..trebuia sa-i prind privirea si sa o fac sa ma serveasca, daca voiam sa nu stau un sfert de ora pentru un cocktail! apoi, m-am dus sa iau un sandvis si mai erau doi bulgaroi care comandasera, vine fata cu 3 sandvisuri, doua foarte mari si unu mic, abia vazut dedesubt, pe care il scoate de acolo, nu de deasupra si mi-l intinde! adica lasa proasta de romanca sa manance unu mai mic! am sesizat si m-am simtit ca un kur..oamenii mi-au zis ca trebuia sa-i fac observatie la treaba asta, dar am lasat-o in plata domnului!
o alta dsicriminare..in regulament zice ca nu ai voie sa cari mancare in camera, ok, bun, intr-o dimineata fiindca octavian nu a mancat nimic am vrut sa iau un sandvis pt el, si l-am pus in servetel..nu m-au lasat sa plec cu el cu toate ca le-am spus ca e pt copil care nu mancase..si atunci de ce in fiecare zi de atunci incolo ieseau cu farfuriile pline cu supa si mancare gatita, in ambele maini? treceau pe langa supraveghetori si aia nu le ziceau nimic! m-am cam scarbit la treaba asta!
Dbunny spune:
desire mai bine veneai la mine...cu koko de mana...eu nu faceam discriminare...imi si imaginez sandokanii fugind dupa Dani si dani tragand de carlionti pe Octa...![]()
Dayanaraaaa pune poziiiii
Dbunny cu
Daniel(23.11.2006)
desiree spune:
dbunny, banuiesc ca invitatia ramane in picioare pe cand o sa ne vedem pe la hispanici...
iata si mult promisele poze de la mare care contin si trei filmulete balacite
danita spune:
dragelor s-au pus in vanzare bilete ieftine ptr sept ptr mare . sapati si cautati :)
dbunny, la anul ne-am propus sa mergem l aprietena noastra din barcelona , asa ca .... vezi cum planifici totul sa ne pui la socoteala si pe noi ![]()
pupici si o zi faina de tot!!
D
Dbunny spune:
veniti, veniti, ca podu-i mare, inca neamenajat, dar daca-i musai in 2 saptamani e habitabil...
Vazut poze de la mare...yoy ce par mare are Octa, nu-i transpira capul? si ce picioruse grosute areeeee(am eu o obsesie cu carligele lui Dani, d'apai eu n-am picioare groase, Paco are carlige, pe cin sa samene cupilu?
)
Se vede ca Octa s-a bucurat din plin de vacanta.
Data viitoare pt 300€ in plus veniti la litoral spaniol si vedeti diferenta. Prieteni de-ai mei din ro au fost la turci la all inclusiv si totul e ok cata vreme nu iesi din complex...aici e tocmai invers, cu cat iesi mai mult cu atat te minunezi mai tare de cate ai de vazut...la preturi de nimica...
Am uitat sa spun ca mie la piscina la Valencia mi s-a atras atentia...copilul tre sa poarte slip sau scutec pt apa...sunt si cazuri cand copiii fac caca in bazin, chit ca lui Dani cand ii venea, iesea afara din piscina de acasa...parca are nevoie sa-si sprijine picioarele pe ceva...apai in apa...in fine, i-am cumparat slipi, ca cei de anul trecut il strangeau putin...
Iar m-a apucat gatitul(a-pr0-pos, am pus 2 kile pe mine, asa din senin
), sambata am invitat prieteni la masa si m-au apucat fanteziile culinare...tip omleta cu caviar si somon marinat, pulpe umplute la cuptor, tort de branza
, eu ma mir ca n-am pus 10 kile pe mine...oricum am 66
Dbunny cu
Daniel(23.11.2006)
Mirona spune:
salutare fetelor,
azi am chef de scris - dar am un chef .... mare rau. N-am citit nika - o fac cand doarme ea - sa am liniste - pana atunci va scriu ... asa in reprize cat ma lasa fata.
Ati mai vazut copil sa se ceara acasa din parc? Asa ceva dom'le ... n-am mai vazut.
Kara sta cat sta in parc si apoi se suie in carutz si zice ca vrea acasa.
La noi a cam inceput sezonul cu zilele onomastice prin parc - asa ca ... baga nene la cadouri, chefuri, torturi, etc.
Am fost la o fetita Brianna - in iulie facu 2 anisori - dar facu cheful sambata si ieri am fost la Ami.
nebunie - de cand am ajuns si pana am plecat am papat intr-una.
Suc, apa, saratele, cornulete, paine cu ceva, diferite chestii (cremvursti, cascaval si sunca) pe scobitori, preajitura si tort. belea belea.
s-au jucat fetele, s-au certat si reimpacat, au dansat, au sarit, au bagat si un alunelu, dar piesa de rezistenta fu ADAPTORUL pentru copii al capacului de la WC. 

Au facut pe rand la el ... si chiar cele care inca nu fac deloc la olita. A fost delir - nu prea a facut ala pauza deloc - erau pe rand calare pe el.
Am si cantarit fetele - a mea pe departe e cea mai slaba - are abia 9.8 kg - asa ca mai am un pic si ma imbat.
(ca tot am promis eu ca ma imbat cand face 10).
sunt cam franta ca am baut prea mult pepsi si nu dormeama nici la ora 2 din noapte.
v-am pove ca am vazut la unguri o faza tare? 
o mamica ii turna din sticla mare de cola in sticla mica cu bibe afetitei de nici 2 anisori. 

si o alta fazadin parc - de data asta de pe la noi:
ieri a venit in parc o fetita de 6 ani cu mamica ei - eu le stiam - tatii nostri lucreaza impreuna.
S-a jucat asa frumoscu fetele nostre si astea mici erau fascinate de ea - ea mai mare - avea si posetutza si tot scotea cate ceva din ea si le dadea la astea mici si erau toate innebunite dupa ea.
La un moment dat scoate o mica sticluta cu fas-fas si isi da pe manute si spune ca ea se spala pe maini (ceva gen avon - apa cu sapun sa te speli in situatii in care nu ai apa la indemana).
Fetele erau pe spate de incantare - si ii tot intindeau manutele sa primeasca si ele.
O fetita pe care nu o cunosteam era si ea printre noi pe acolo - ma-sa sau buna-sa ce-o fi fost ca nu m-am uitat atenta.
Normal ca si ea era fascinata de Raluca - fetita de 6 ani si deci si ea i-a cerut sa fie spalata pe maini.
In acel moment a sarit ma-sa de pe banca si a inceput sa urle la ea:
ce faci? ce-i aia? ce-ai pus pe mana? sa nu mai pui niciodata - ce stiu eu ce era aia? daca te umflii? nu stii ca tu esti alergica? ce ma fac cu tine acum? sa mergem la doctor ...si a luat-o de mana si o tragea spre iesirea din parc - aia mica era muta de spaima si nu zicea nimic - se lasa trasa.
Eu m-am uitat in jur - Ami era cu manutele puse pe fata si tremura nervos, Kara era cu gura cascata - Raluca si-a strans lucrusoarele in gentuta si a plecat langa mama ei ... etc.
Nu stiu de ce ma mir de reactia copiilor - ca doar noi mamicile eram cu gura cascata - daramite copiii.
Asa imi venea sa strig dupa aia cateva .... si mai ales faza cu bag-o dom'le sub un glob de sticla si tine-o inchisa in casa ca poate asa scapi de alergii.
nu stiu - poate asta e punctul meu de vedere - cu un copil sanatos si far de alergii - dar asa ma enerveaza astea care protejeaza prea mult copilul si-l tin sub un glob de sticla ... parca le pun ele in carca alergiile si or fi unele .... dar parca unele sunt si inchipuite de mamici prea isterizate.
zau ca asta fu prea isterizata.
hai ca am scris o gramada
fug la ea si revin dupa ce adoarme si dupa ce va citesc
v-am pupat 
Miro si Karina Ioana - 3 noiembrie 2006