rai/iad....sau nimica....sau???

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Irina, ziceam si eu asa, am dat un exemplu de religie, adica a mea, ca eu sint ortodoxa... pentru ca a impartit in noi, credinciosii astia buni (nu stiu ce religie are) si uite aia raii, in a carei carte sfinta scrie ca trebuie sa omoare nu stiu citi oameni, ca nu am retinut, ca sa aiba nu stiu cite virgine...

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

nelia credca "esti un om bun"un om rau "..sentinta asta se da dupa moarte!dupa faptele care le faci aici pe pamant vei merge in rai/iad! eu pot sa spun despre tine "uite ce fapta buna ai facut ca ai dat mancare la saraci"atat! dar nu pot sa spun ca o sa mergi in rai ca ai dat mancare la saraci ! de ce?pt ca faptele fara credinta(in dumnezeu) nu exista si credinta fara fapte nu exista!cum adica ? pai eu(sa zicem!)fac o gramada de fapte bune d ochii lumii dar nu cred in D-zeu, fac fapte bune de impresie!...nu se pun! si daca crezi in D-zeu dar esti zgarcit rau , etc....e clar nu mergi in rai! si apropos de religii....eu nu cred ca religia are importanta pt ca religia nu mantuieste pe nimeni! poati sa fi presedinte avocat etc.pe mine ma interesa ce cred oamenii depre ra/iad...nu despre religie discutam!:)

Mergi la inceput

hannen iti dau perfecta dreptate ...si eu gandesc la fel! mai bine ma port bine aici si dincolo voi avea o eternitate fericita decat sa nu cred in nimica si sa am surprize surprize!:) te asteptam maine la noi discutii!:)

Mergi la inceput

nelia ai facut o confuzie , nu am impartit lumea in noi astia"drepti" si arabii dracosii"pacatosii" ma referea ca Dumnezeu nu este milostiv cu oamenii care omoara mii de oameni(11 sept!!!!)adica Dumnezeu nu e prost si bun!!! ti-ai facut cu mana ta pai plateste! tu ca om nu poti sa faci o diferenta intre bine si rau?????cum poti sa gandesti ca omori mii de oameni si ca o sa ajungi in rai??si am avut prieten arab care a spus ca unii dintre ei( nu toti, si faptul ca eu nu am specificat in alt comment nu inseamna ca cred ca TOTI arabii sunt asa!)vor singuri sa fie camicaze(nu stiu adca am scris corect, sry)! la asta ma refeream si nu la altceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Poate ca DD e mult prea inteligent decat credem noi sau diavolul.Adica nu poate,cu siguranta!

Acum,stau si ma intreb, o entitate atat de inteligenta,se poate lasa pacalita si santajata de una din creatiile sale,anume lucifer?
Nu e ideea asta o ofensa adusa Divinitatii?

Nimeni nu s-a intors de dincolo sa ne confirme sau infirme nimic.

V-ati gandit ca ´´acolo jos´´ unde l-a trimis DD pe lucifer este pamantul?Si el e printre noi si ne chinuie prin diferite calamitati?(si noi,deci ne chinuim)
Nu de aceia i-a spus DD oare ´´iti dau ragaz pana la judecata de apoi´´ adica pana va exista omenirea asa cum e ea acum?

Sa nu uitam ca DD are simtul umorului:-) Si sta si priveste cum incearca satan sa-i distruga intreaga opera,subestimand puterea si inteligenta divinitatii....

Daca toti pacatosii s-ar duce in Iad,doamne,pai i-ar depasi numeric pe cei drepti,deci DD isi face competitie singur?Atunci,ce sens ar mai avea opera lui DD? e doar un experiment?

Ce ne facem cu cei care chiar nu ii cunosc pe DD.EI nu stiu cum ar trebui sa fie,pt a primi raiul.Pentru ca nu te nasti cu legile in brate.Ei se vor duce direct la satan? Adica DD e atat de ignorant?

Nu prea cred...

Poate ca DD il iarta si pe cel mai pacatos.Si nu ii va da satisfactie lui satan.

Poate fi considerata asta un alt punct de vedere in cazul credinciosilor?Se poate oare interpreta Biblia astfel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
citat din mesajul lui BeLucci

nelia ai facut o confuzie , nu am impartit lumea in noi astia"drepti" si arabii dracosii"pacatosii" ma referea ca Dumnezeu nu este milostiv cu oamenii care omoara mii de oameni(11 sept!!!!)adica Dumnezeu nu e prost si bun!!! ti-ai facut cu mana ta pai plateste! tu ca om nu poti sa faci o diferenta intre bine si rau?????cum poti sa gandesti ca omori mii de oameni si ca o sa ajungi in rai??si am avut prieten arab care a spus ca unii dintre ei( nu toti, si faptul ca eu nu am specificat in alt comment nu inseamna ca cred ca TOTI arabii sunt asa!)vor singuri sa fie camicaze(nu stiu adca am scris corect, sry)! la asta ma refeream si nu la altceva!
off-topic- referitor la 11 sept.- nu cred ca arabii au facut-o Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

BeLucci, ntz-ntz-ntz, cum ma stirnesti tu pe mine. Imi place subiectul deschis de tine, imi place sa citesc ce scrieti, nu prea am ce spune, pentru ca deocamdata eu vad lucrurile in alt fel si nu am gasit argumente solide care sa mi le schimbe, dar nici nu spun ca nu mi le voi schimba niciodata... Dar tu te aprinzi repede, scrii la fel de repede, fara punct si virgula, dintr-o suflare... Dar chiar si asa, cind scrii ceva care zghirie, apoi zghirie si gata... In ultimul mesaj tu spui ca nu ai spus ca... si nu mai repet pentru ca ocup loc degeaba, dar eu iti spun ca nu ai scris asa, ca daca scriai asa nu interveneam... Tu ai spus asa:

da sunt arabii care cred in coran si se roaga la a alah, dar ce scrie in coranul lor? sa ucizi cati mai multi ca sa ai dincolo 1000 de virgine si nu stiu cate bogatii! eu nu cred ca a ucide cu sange rece doar ca sa ai o viata buna dincolo este un lucru bun!(asta spun eu, nu vreau sa spun ca tu ai zis)!

Ori asta puteai sa o spui despre orice carte sacra (una nu scrie de rau, interpretarea ei insa poate duce la rau) si tot saream in sus. Pentru ca, dupa parerea mea, a arunca o asemenea vorba de ocara asupra unei carti sfinte fara sa fii in cunostinta de cauza e un pacat la fel de mare ca a face un rau cuiva... 11 septembrie nu are nici o legatura cu oamenii care cred sincer in ale lor, asa cum crezi si tu in ale tale, si nici macar cu Islamul, extreme vei gasi peste tot, in orice religie, au fost si vor fi dintotdeauna. Si apoi, Coranul, ca si Biblia, dar cred ca primul o intrece, nu e o carte usor de interpretat. Sint versete si versete, unele le abroga pe celelalte, daca vrei sa intelegi raul, atunci nu ai decit...

Lucrurile sfinte sint lucruri sfinte pentru mine, am fost in multe lacase sfinte si am respectat orice protocol pentru ca asa am simtit, nu pentru ca am fost obligata. Cum poti sa intri fara sa te speli pe miini si pe picioare si fara sa-ti acoperi capul, chiar daca nu sint de-a lor, intr-un templu sikh de exemplu, daca ei cred ca doar asa se poate intra in templul lor... E ca si cum as intra in casa ta incaltata cu cizmele pline de noroi. Asta am vrut sa spun, ca trebuie sa fii foarte atenta ce spui (mai grav e ce simti, dar macar la ce spui sa fii atenta) pentru acel Coran e la fel de sfint pentru cineva, cum este Biblia pentru tine! SI nu cred ca ti-ar conveni daca cineva din alta religie ar veni si ti-ar spune ca daca primesti o palma de la aproapele tau, tu trebuie sa-i dai un pumn in celalalt obraz, nu? Cind in carte scrie clar ca trebuie sa intorci si celalalt obraz... chiar daca inceputul si sfirsitul sint la fel, in mijloc mai exista citeva cuvinte care schimba radical sensul!

Si inca ceva si ma retrag: tu spui ca daca eu ma duc si da mincare la saraci, nu-mi poti spune daca ma duc in rai sau nu, ci doar ca am dat mincare la saraci. Adica, sa inteleg ca eu, de pe pozitia mea fata de credinta in divinitate, daca ma duc si dau mincare la saraci pentru ca asa simte sufletul meu sa faca, inseamna ca nu se pune in fata unui credincios, care se duce sa dea mincare la saraci pentru ca ii este frica sa nu ajunga in rai... Cu alte cuvinte, daca eu fac fapte bune, pentru ca asa e fiinta mea si pentru ca asa simt eu ca trebuie sa fac sau pentru ca nu pot face altfel, dar credinta mea in Dumnezeu nu mi-e lamurita inca, nu inseamna nimic in fata celui care spune sus si tare (ca nu stiu ce simte!) ca el crede in Dumnezeu, ca el e credincios, da pentru ca stie ca altfel nu ar fi bun, nu pentru ca el simte sa faca asta din tot sufletul lui. Stiu, ca imi vei spune ca interpretez, dar se poate interpreta asa pasajul tau, ca tot vorbiram de interpretari si uite de asta sint eu departe de religie... ca nu-s la fel de buna cind ma duc la biserica, desi o fac din suflet, ca baba care sta pe scaun si e venita acolo, ca sa mai vada cum se inchina unul, cit de urit sau indecent e imbracata alta s.a.m.d. Tu m'as compris, chérie?

E off-topic, stiu, da' nu m-am putut abtine. Hai, continuati, ca e interesant!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
citat din mesajul lui hannen

Auzi,stai ca-mi mai veni una pe chelie!
Daca vrei sa-mi raspunzi!
Daca nu exista Iad,atunci de ce sa credem,de ce sa ne "pocaim",de ce sa fim buni,de ce sa facem milostenii,de ce sa ne infrinam de la pacate ...de ce,de ce,muuulte de ce-uri daca stim ca murim si gata.
Unii se duc in rai unde petrec vesnic,iar altii mor si nu mai stiu nimic de ei,de faptele lor ,ca au existat sau nu.

Uite eu,de ce ma abtin de la alcool,de ce nu mai consum porc,de ce merg in mijlocul verii cu batic in cap,de ce fac 5 rugaciuni zilnice(una inaintea zorilor,cind e somnul cel mai dulce)?De ce ,daca as putea foarte frumos sa fac ceea ce-mi place stiind ca la sfirsit oricum dumnezeu nu ma pedepseste pt. ca nu L-am ascultat ,mor si gata(ca poate nah,nu vreau sa traiesc vesnic ,fie el si in Rai),aleg "sa-mi traiesc viata" asta palpabila!!!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Hanneeeeen, lasa-ma mey in pace!!!! Nu-ti aratai mai inainte batista, aa? :-)))
().

Pai mai, tu ai inteles gresit ce cred eu. Tu ai inteles ca eu cred ca nu exista iad, dar nu exista nici "rai". Nuuuuu, nu asta cred si nu asta scrie la Biblie, colosa :-).

Pai sigur ca exista o viata vesnica alaturi de Dumnezeu.
Pai sigur ca asta vrem sa traim cu totii, astia credinciosii.
De ce ne oprim de la rautati (aia care se opresc...], de ce incercam sa fim buni, de ce incercam (macar) sa regretam prostiile pe care le-am facut? Pentru ca asta e singurul mod in care ar trebui sa se poarte oamenii.
Noi, cei credinciosi, mai zicem ca facem asa pentru ca, asa reusim sa fim dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu deci, numai asa reusim sa ne apropiem de El.
Noua, crestinilor, ne-a fost trimis un Model (adica, printre altele, si Model :-), Isus Hristos. Despre El stim ca numai asa a facut, noi credem ca El era una cu Dumnezeu deci, facand ce a facut El, stim ca suntem pe calea cea buna.

La fel si tu! Tu faci toate chestiile pe care le-ai enumerat pentru ca, facandu-le, simti ca te apropii de Dumnezeu. Nu le faci din teama de iad, nu le faci cu chin. Le faci cu drag, si sunt sigura ca simti binecuvantare pentru ele. Nu?

Daca maine ar veni la tine cineva care era mort de 20 de ani si ti-ar spune "Hannnen, am venit sa-ti spun ca dincolo nu e nimic. Nici rai, nici iad, nici Dumnezeu, nimic. E un hau in care plutesc papadii si pepeni mov".
Ce-ai face? Ai incepe sa impusti oamenii pe strada, ti-ai scoate baticul, ai face ochi dulci la barbatii din bloc?
Nu! Ai face exact ce ai facut si pana acuma, pentru ca nu ai putea altfel :-). Probabil ca nu ai mai face cele 5 rugaciuni, fiindca nu ai mai avea catre cine.
Nici macar carne de porc n-ai mai vrea sa mananci. Dupa ce ai facut atata pauza, la cat e carnea de porc de naspa, ai face o criza de bila de toata frumusetea :-)).

Daca ar veni unu' la mine si mi-ar zice acelasi lucru ca tie, ce as face? Exact aceleasi lucruri pe care le fac si acum, cu exceptia a 2 chestii: nu as mai tine cont de Sabat, fiindca n-as mai avea de ce si nu m-as mai ruga. In rest, neschimbata as fi .

Nelia, demult tot vreau sa-ti zic: esti o scumpa si o draguta!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Belucci, nu mi-ai raspuns la intrebare. Sunt si eu participanta la discutie, chiar daca sunt agnostica .

Eu faptele bune nu le fac pentru cineva, le fac pentru ca asa cred eu, asa simt eu in sufletul meu ca e bine si asa vreau sa fac. Nu le fac de frica ccc cuiva, ca sa nu ard in iad sau din alte motive .

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Deianira, tu chiar faci fapte bune!

Mergi la inceput