rai/iad....sau nimica....sau???
Raspunsuri - Pagina 4
hannen spune:
quote:
citat din mesajul lui irina.c.quote:
citat din mesajul lui denizel
Nu este posibil, nu stiu, Il ofensez pe Dumnezeu daca m-as gandi ca o vesnicie se vor chinui niste suflete, fiindca asa vrea El.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
nu se vor chinui ca asa vrea El, ci ca asa au ales ele(sufletele)
Dumnezeu este indelung rabdator si vrea ca toti, deci toti oasmenii sa vina la pocainta si la cunostinta adevarului, dar daca ei aleg sa mearga cu cel rau Dumnezeu nu le incalca libertatea
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Ai zis mai bine decit mine!!
chiar nu-mi gasesc cuvintele potrivite sa explic acest ceva!Nu este vorba de un dumnezeu crud.
daca ar fi asa nu am recita la incepututul fiecarui verset "In numele lui Dumnezeu cel Milostiv,Indurator!"
Nuuuuuuuuu????
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
hannen spune:
Hai mai Denizel,de ce te-ai suparat?
discutam si noi discutii,nu le lua personal.uite eu cred in iad,ca sa fac acum?
Tu nu!Ce sa-ti fac?Sa te oblig,sa te bat?N-am ce face.
Doar ne conversam de dragul de-a nu dormi(io,ca e 1 noaptea si cred ca da sotu` divortz)
BeLucci spune:
denizel dar eu chiar vreau sa stiu parerea ta...si daca (cumva)te refereai la mine ca fac misto....hm...nu-mi sta in fire, este prea serios acest subiect!:)e clar ca D-zeu este indelung rabdator! oamenii(multi traiesc cu aceasta impresie)ca (desii cunosc cele 10 porunci)pot sa fac asta asta asta ca la batranete o sa-mi cer iertare Lui Dzeu si sigur voi merge in rai! trebuie sa ai o relatie cu D-zeu! sa te rogi sa respecti ceea ce el iti cere! traim intr-o lume in care toti avem probleme: poate nu poti ierta pe cineva poate ai facut rau cuiva intentionat(aici nu ma refer la ABSOLUT NIMENI! pe pe forum pt ca nu va cunosc si oricum nu e treaba mea sa tin socoteala greselilor altora , ca le am pe-aale mele) .Dumnezeu vrea sa ne recunostem greselile si sa-L avem pe El pe tronul inimii noastre! daca faci rau o sa mergi in rai ??d c>??? ca e D-zeu bun si indurator?? dar de ce sa dai in cap cuiva pt 10 mi lei...?tu nu sti ca e oporunca sa nu ucizi? si daca nu sti porunca...sa fim seriosi ne dam in cap unii la altii pt 10 mi d lei?e total aiurea!si ce facem traim dupa legea"ochii pt ochii si dinte pt dinte?asta era valabil in vechiul testament nu in zilele noastre!ca mai sunt oameni care isi dau in cap pt o bere(nici macar pt o paine sa zici ca merita!!!)asta e altceva si nu cred ca ar fi bun d exemplu pt noi!
denizel spune:
quote:
citat din mesajul lui hannen
Si poate par nesimtita,dar am o curiozitate la care imi poti raspunde pe pm daca vrei.Tu personal nu accepti iadul,sau doctrina ta ?
Ca sa vad cum te conving!(glumeeeeeeeeeeeeesc)
Hannen, am mai spus odata: eu nu ma confund cu doctrina mea sau cu biserica mea. Nu apartin mamei mele, nu apartin tatalui meu, nu apartin barbatului meu, cu atat mai mult, nu apartin unei biserici (sa nu ma intelegi gresit, tin la biserica mea, dar nu ma contopesc cu ea, cred ca m-ai inteles :-).
Tot ce pot sa spun este ca apartin lui Hristos (sau, cel putin asa vreau sa cred). Asta e chestia despre care vreau sa vorbesc, nu chestii legate de biserica mea.
Conteaza mai putin daca ceea ce sustin eu e sustinut si de biserica mea pentru ca , repet, am ales biserica in functie de ce cred eu, nu biserica m-a ales pe mine si a inceput sa-mi vorbeasca despre aia si aia si aia.
Si, in sfarsit , da, ceea ce sustin eu sustine si biserica mea. Cu alte cuvinte, biserica mea crede ce credeam si eu .
nelia spune:
Eu ramin la varianta mea energetica. Prefer sa cred intr-un univers guvernat de energii si ca explicatiile stiintifice si cele religoase, precum si altele de alta natura sa nu se contrazica, ci sa fie doar alta varianta al unuia si aceluiasi lucru. Credinta in sine, pura si profunda, nu a facut niciodata rau nimanui. Cind cei care pun mina pe putere se folosesc de ea si subjuga masele, profitind de credinta lor nevinovata, asta este deja cu totul altceva. Este valabil si pentru Islamul de astazi, ca este cel mai controversat si stim de ce, si pentru crestinismul de ieri, de azi si de toate zilele.
Va citesc cu atentie in continuare, dar nu am ce comenta pentru ca mai mult de ce am spus pina acum, de faptul ca simt ca exista doua poluri in univers, unul pozitiv si unul negativ... si ca prin meditatie profunda, introspectie, cunoastere de sine, cultura, educatie, deschiderea gindirii spre tot si spre toate... omul poate ajunge la niste raspunsuri si cunoaste niste adevaruri care deschid caile spre Adevarul Unic, Absolut, indiferent care o fi ala. Si lucrul asta se poate atinge, cunoaste si prin credinta in divinitate, oricum ar fi numita aceasta. Dar pasii sint fff mici, o viata dedicata acestei atingeri de sine nu ajunge... Eu mare incredere in OM, asa, cu toata micimiea lui, si nu-l vreau sclav in fata unei puteri absolute, nu-l vreau nici in rai si nici in iad in intelesul biblic, dar il vreau in raiul lui, in pozitivismul lui, si in viata si dupa ea.
BeLucci, imi pare rau ca ajung din nou la tine, dar felul in care te-ai exprimat intr-unul din mesajele tale ma face sa te intreb: dupa parerea ta, ca o persoana care crede in rai si in iad, exista o limita intre a fi drept si a pacatui? Adica de unde pina unde esti drept si de unde pina unde pacatuiesti? Pentru ca daca exista, as vrea sa te intreb, fara dorinta de polemica, a spune atit de raspicat ca in Coran scrie negru pe alb ca trebuie sa ucizi nu stiu citi oameni ca sa ai nu stiu ce in vesnicie... in ce parte trece, in aceea de a fi drept sau in aceea de a fi pacatos!?! Dupa cum ti-ai dat seama, aici, la subiectul deschis de tine ce-i drept, participa si agnostici, si ortodocsi, si musulmani... si cine stie ce sint cei care ne citesc din umbra? Daca tu scrii asta, poate ca ar fi mai bine sa adaugi la titlu... la ortodocsi. Si atunci nu as mai fi avut nimic de comentat in afara observatiei ca lipseste toleranta, ori cred ca Dumnezeu este primul care ne indeamna spre asa ceva.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
hannen spune:
Auzi,stai ca-mi mai veni una pe chelie!
Daca vrei sa-mi raspunzi!
Daca nu exista Iad,atunci de ce sa credem,de ce sa ne "pocaim",de ce sa fim buni,de ce sa facem milostenii,de ce sa ne infrinam de la pacate ...de ce,de ce,muuulte de ce-uri daca stim ca murim si gata.
Unii se duc in rai unde petrec vesnic,iar altii mor si nu mai stiu nimic de ei,de faptele lor ,ca au existat sau nu.
Uite eu,de ce ma abtin de la alcool,de ce nu mai consum porc,de ce merg in mijlocul verii cu batic in cap,de ce fac 5 rugaciuni zilnice(una inaintea zorilor,cind e somnul cel mai dulce)?De ce ,daca as putea foarte frumos sa fac ceea ce-mi place stiind ca la sfirsit oricum dumnezeu nu ma pedepseste pt. ca nu L-am ascultat ,mor si gata(ca poate nah,nu vreau sa traiesc vesnic ,fie el si in Rai),aleg "sa-mi traiesc viata" asta palpabila!!!
hannen spune:
Denizel,total de acord.Nici eu nu apartin nimanui in afara de Dumnezeu!!
si asta face parte din doctrina noastra!Nu suntem proprietatile nimanui fie mama/tata/sot/copil...etc.suntem doar ai Creatorului!
eu te-am intrebat nu ca sa te jignesc,vroiam sa inteleg de unde vine ideea ta ,aceasta cum ca l-ai jigni pe dumnezeu zicind ca el a creat iadul.
multumesc pt. raspuns!Am inteles ca tu ai ales ceea ce s-a potrivit sufletului tau,asa cum eu am ales ceea ce s-a potrivit sufletului meu.
hannen spune:
Nelia,explicatiile stiintifice si cele religoase, precum si altele de alta natura sa nu se contrazica, ci sa fie doar alta varianta al unuia si aceluiasi lucru. Credinta in sine, pura si profunda, nu a facut niciodata rau nimanui. Cind cei care pun mina pe putere se folosesc de ea si subjuga masele, profitind de credinta lor nevinovata, asta este deja cu totul altceva. Este valabil si pentru Islamul de astazi, ca este cel mai controversat si stim de ce, si pentru crestinismul de ieri, de azi si de toate zilele.
nu se contrazic,nu,nu!!!Este un subiect amplu,mult de citit despre si cred ca raspunsul va fi unul pe placul tau.
Cit despre putere,ooo,cita dreptate ai!!!!
irina.c. spune:
quote:da de ce sa adauge la titlu "la ortodocsi"? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
citat din mesajul lui neliaDaca tu scrii asta, poate ca ar fi mai bine sa adaugi la titlu... la ortodocsi. Si atunci nu as mai fi avut nimic de comentat in afara observatiei ca lipseste toleranta, ori cred ca Dumnezeu este primul care ne indeamna spre asa ceva.CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRUIn viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.
am blog
hannen spune:
Gata,stop joc !Ma duc la nani ca ma "sinucide" barbatul.
voi discutati aici cu foc ca sa am ce citi maine la cafea!Da` sa nu va paruiti ca nu mai intru!
Da?
Nelia,nu mai scriu pm,mi-e lene ,imi pica okii in gura de somn.Lasam pe maine dimineata si iti zic,da ,ori ba!