rai/iad....sau nimica....sau???
Raspunsuri - Pagina 27
nelia spune:
Valeeeeu! Ati scris 10 pagini intr-o zi??? Si eu cind le citesc? Gata, nu mai scrie nimeni pina nu ajung si sa citesc tot... sint la pagina 16!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
Amina_Marina spune:
quote:
Iisus inseamna Mantuitor sau Rascumparator
Daca ne intoarcem la substratul originar( aramaic si ebraic) , cel semitic Isus Hristos (Joshua din Nazaret) inseamana ;" Mantuieste Unsul lui Yahweh"
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
Reflexia luminii pe suprafata apei
se misca neincetat.
totusi luna straluceste
si nu pleaca nicaieri
ea sta, dar se misca.
nelia spune:
Nu am terminat de citit, dar m-am oprit sa-i dau o sau o lui Ham, inclusiv pentru pasajul din interviul lui Iures, am tresarit cind am citit, pentru ca exact asa gindesc si eu. Dar eu nu am nimic nici un vinzatorii, nici functionarii... ci cu babele! Frumos argumentat, mi-a placut sa te citesc! Sint la pagina 22...
Da, am terminat! Si? - ma veti intreba.. Nimic, va raspund, pentru ca ma aflu tot acolo unde eram si acum 26 e pagini. Dar mi-a placut sa va citesc.
Ham, m-a suprins in mod placut felul tau de a gindi si a scrie. Si sint de acord cu multe din cele scrise si argumentate atit de frumos de tine. Adica sint de acord, ce sa spun... ca doar nu m-a intrebat nimeni daca sint sau nu de acord cu ce scrie Ham , voiam sa spun doar ca m-am regasit in ceea ce ai scris.
Dar acum voi fi rau de tot in afara subiectului si asta pentru ca nu stiu unde sa te prind in alta parte ca sa te intreb ce ma impinge curiozitatea sa te intreb, ca poate ma mai luminez si eu...
Eu nu sint inca nelamurita in ceea ce priveste credinta si restul... in afara de o teorie nu prea am nimic la indemina, dar cresc copii si intr-o masura mai mare sau mai mica va trebui sa le spun ceva cit mai adevarat despre acest aspect al credintei, al vietii si al mortii, ceva care vine de la mine, de la mama lor... si asta ma sperie foarte tare...
Ai putea sa-mi spui, asa, ca un alt exemplu dupa care sa ma ghidez, fie si prin comparatie, care e parerea ta, personala, despre tot ce s-a discutat? Pentru ca am observat ca, desi ai argumentat cit ai putut de bine ceea ce ai scris, nu simt ca ar fi neaparat si punctul tau de vedere, in afara de faptul ca trebuie sa-i crestem oameni si ce-ai mai spus in acel mesaj. Tu cum vezi lucrurile cu adevarat, cum le simti si cum iti educi copiii (sau cum ti i-ai educa, daca nu-i ai) din acest punct de vedere?
Mi-ar fi placut mie sa nu-mi fi botezat copiii, asa ziceam cind eram copil, adolescent, dar traditia a fost mai puternica decit mine, mi-ar fi placut sa am taria sa-i las pe ei sa aleaga in cunostinta de cauza, dar nu am putut, presiunile sint destul de mari in fata unei asemenea hotariri, chiar si cele interioare, pe care le purtam in noi. Mi-ar placea sa-i pot creste liberi, oameni independenti, cu putere de discernamint, care sa fie capabili sa se ridice deasupra obisnuintelor, prejudecatilor... care sa fie in stare sa se desprinda de cotidian (chiar daca asta le-ar aduce un nivel de trai mai scazut), de stresul lui, si sa afle, sa gindeasca, sa simta... altfel viata aceasta. Oare cum pot sa fac acest lucru fara sa-i condamn la izolare in societatile in care traim astazi, in care totul se pune accent pe realizare... pe un anumit fel de realizare, cu care eu nu sint de acord sa o numesc primordiala. Cum pot eu sa-i ajut sa inteleaga ca cea mai importanta realizare intr-o viata umana este sa te realizezi tu ca OM!?! Ca aceasta realizare este interioara, nu are nimic de-a face cu exteriorul, dar poate atrage dupa sine o mai buna eficienta si in exterior. Poate daca as sti sa-i ajut din acest punct de vedere, as creste din piticii astia oameni care ar fi in stare sa gaseasca altfel de raspunsuri la intrebarile lor existentiale (inclusiv cele legate de Dumnezeu etc.), unele mai bune si mai potrivite cu fiinta lor.
Si o pentru omul bun din Hannen! La fel te percep si eu...
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
hannen spune:
quote:
citat din mesajul lui capcaunulquote:
citat din mesajul lui hannen
Conform stiintei moderne, procesul de separare a rezultat in formarea de lumi multiple, un concept ce apare de zeci de ori in Coran. De exemplu, sa ne uitam la primul capitol al Coranului, al Fatihah
(Lauda lui Allah Preainaltul, al lumilor Stapanitor.
Coran, 1:1).
Aceste informatii coranice sunt in total acord cu ideile moderne asupra existentei unei nebuloase de baza (praf galactic), urmata de separarea elementelor care au rezultat in formarea de galaxii si apoi stele din care se nasteau planetele.
Of, of, of, Hannen, Hannen! De ce torturezi cosmologia moderna ca sa se potriveasca cu citatele din Coran? De ce schimbi dovezile ca sa salvezi dogma?
Of,of si iar of,da` tu de ce ma torturezi pe mine pretinzind ca nu`ntelegi?
Hai mai ca am explicat cit se poate de clar.
Limba araba este o limba atit de complexa,un cuvint poate avea peste 100 de "echivalente"(cum naiba i-o zice) "meanings"
E foarte,foarte greu sa intelegi totul ,este greu pt un arab pur,este greu pt. cei care studiaza temeinic Coranul ,dara-mi-te pt. mine,care nu stiu nici pin` la genunchiul broastei.
Tu de ce afirmi cu atita siguranta ca torturez cosmologia moderna ca sa se potriveasca cu citatele din Coran,ca sa salvez dogma?
Raspunde sincer,de ce tii neaparat sa ma contrazici si nu incerci sa vezi daca am dreptate sau nu,adica nu eu,aia de`or studiat si-au ajuns la concluziile astea!
BTW,asta nu este dogma islamului!
Lady,multam!
sa stii ca mi s-a mai spus cindva in tinerete "fata,tu de buna ce iesti sigur o sa mergi in Rai"(bunatatea aia vecina cu prostia)
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
hannen spune:
Nelia,multumesc mult!
chiar nu stiam ca am atitia simpatizanti!(se accepta glumitza?)
Nelia,si eu imi doresc acelasi lucru pt. copiii mei!Sa fie OAMENI!
eu ma gindesc cu tristete ,ca noi suntem deja condamnati la izolare.suntem vazuti altfel!Lumea din jur este "ajutata" sa ne vada altfel!Dar nu-mi fac griji!
dezvolt mai incolo,urgenteeee....
irina.c. spune:
quote:
citat din mesajul lui ladyJ
Irina, Irina,te tine si pe tine blandetea fix 2 postariUite care e chestiunea...eu pot sa spun ca sunt femeie(asta pe demonstrate ) pot sustine ca sunt casatorita(ca am vrut eu neobligata fiind de nimeni) pot spune ca sunt incapatanata,ca sunt curioasa, etc si etc.Cand am fost botezata in religia ortodoxa, ca sa vezi si tu ce chestie, avem cateva saptamani si pe bune daca stiam cu ce se mananca biserica,cine e DD, ce e ala botez,ce inseamna crestin ortodox.
Acum, conform acestui botez se spune ca sunt ortodoxa.Daca ma intrebi pe mine iti pot spune ca inca nu mi-am ´´ales´´ alta religie, nu am cazut in ateism,insa nici certitudinea ca sunt pe bune ortodoxa nu o am.
De ce? pai din cauza ca nu ma satisfac sub nico forma respunsurile ortodoxe la intrebarile mele legate de divinitate,de dogmele bisericesti,nu pot crede pur si simplu ca ca ok ca pupi moaste, nu inteleg de ce am nevoie de intermediari intre mine si DD si asa mai departe.Evident,e problema mea.Acum...ar trebui sa te gandesti cca, crescuta fiind intr-o familie ortodoxa cu bunici foarte credinciosi,am invatat Crezul si alte rugaciuni inainte de a sti ´´catelus cu parul cret´´.Pot face analiza pe textul crezului cu tine pana ne plictisim,nicio problema!Prin bisericile prin care am fost eu,cartile religioase pe care le-am citit eu,imi spuneau ca Iisus Hristos e FIUL LUI DUMNEZEU.Ca TATAL l-a trimis ca sa ne spele din pacate si sa ne arate calea.Ca El e Mesia, CEL TRIMIS.Buuun.Acum tu vii sa-mi spui ca eu defapt nu cunosc Crezul care imi spune clar ca Iisus e DD, atat si nimic mai mult.Pai exista patru posibilitati:
-eu nu stiu sa citesc
-crezul se contrazice
-biserica la care mergeam eu nu e pe aceiasi ´´lungime de unda´´ cu biserica la care mergi tu
-citim acelasi lucru dar intelegem diferit.Crezul,asa per general ne spune ´´cred Intr-unul Dumnezeu Tatal,.......si-ntrunul domn Iisus Hristos FIUL LUI Dumnezeu,care din tatal s-a nascut.....´´
Tatal e tatal,fiul e fiul.daca tu sustii ca sunt doi Dumnezei,atunci ortodoxismul se mai cheama ca e monoteist?E pe bune intrebarea.
Degeaba ma trimiti la catehisme,daca dintr-.o rugacine apar divergente.Oare sa fie comunicare dificitara? Explicatiile sa fie insuficiente?Se face uz de termeni? Se prea poate.Te-ai gandit asa,uneori ca poate aceasta religie,ortodoxismul are multe influente pagane si s-a indepartat prin tot soiul de interpretari de la crestinismul de demult?(tot pe bune intreb)Asa ca,Irina,Da-mi voie sa-mi satisfac curiozitatea si sa profit de bunavointa unor useri care pot explica anumite chestiuni, da-mi voie sa intreb si sa comunic, sa ma opun sau sa fiu de acord, sa despic firul in 10 si sa gandesc si sa caut raspunsuri, sa comunic,mai exact.Degeaba ma acuzi de nestiinta,prefer sa ma declar nestiutoare decat sa spun ca detin un adevar care mi se baga pe gat.
Inteleg sa apara divergente intre stiinta si credinta,dar sa apara asa neintelegeri in cadrul aceleiasi credinte e deja interesant.
Lady,tu ai spus acum nu stiu cate postari ca te consideri ortodoxa.nu te-am trimis degeaba la catehism, acolo ti se spune exact si cu argumente ce si de ce cred ortodocsii.De altfel si dilema ta e explicata in fragmentul dat de mine pe care evident nu l-ai citit.
si ca sa-ti spun ceva despre mine- am fost botezata ortodoxa, dar am crescut in familie de atei.Nu m-a invatat nimeni de Dumnezeu, de Biserica, etc., toata credinta mea provine din cautarile personale, si din experientele traite. Deci nu resping cautarile nimanui.Daca intradevar Il cauti pe Dumnezeu, Il vei gasi, daca Il cauti din toata inima.intrebarea e, cand Il vei gasi,vei vrea sa-L asculti?sa dea Domnul.Doar ascultand de Dumnezeu putem iesi din iadul egoismului si al iubirii de sine. imi pare rau daca raspunsurile mele par dure sau mai stiu eu cum, dar de obicei scriu pe fuga, in timp ce astea mici trag de mine, deci trebuie sa fiu concisa
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
hannen spune:
quote:
citat din mesajul lui hamquote:
citat din mesajul lui hannen
Ham,exact!Asta e parerea ta!
Dar nu si a lui dumnezeu!Care nu ne-a creat cu un alt scop decit sa ne inchinam Lui,si nici nu ne-a creat in joaca!
Si tot dumneze zice,degeaba ai facut un lucru bun daca nu l-ai facut in Numele Meu!
si cu faptele bune,poti merge in fata Lui cu "munti" de fapte bune,un singur "dar" de la El si iti rastoarna balanta!(dar,cum ar fi vederea...)cu alte cuvinte,intram in Rai numai datorita bunatatii Lui.
stiti care-i concluzia la care am ajuns eu de cind am inceput discutia asta?
Ca fiecare crede ce-i place lui,chiar crede lucruri despre Dumnezeu asa cum si le imagineaza el/ea,cum i-ar placea sa fie ,dar nici unul nu cauta sa vada daca parerile/impresiile/dorintele lui ,coincid cu cele ale lui Dumnezeu.
Dumnezeul acela este ce au inteles oamenii, trecand totul prin prisma felului lor de a vedea lucrurile; omului ii pasa de mariri si stima celor din jur; unei entitati supreme i se rupe ca eu, Ham cred sau nu in El, atata timp cat sunt OK ca om.
Toate religiile umanizeaza Creatorul si-l incarca de slabiciuni si pacate omenesti.
E normal ca orice religie sa pretinda asta, ar fi culmea sa sustina ca poti avea propria ta legatura cu Dumnezeirea, neinchistata de dogme si biserici; ar fi moartea religiilor!
Orice s-ar spune "vreau sa te inchini MIE" = "Am orgolii"
Orgoliul este cel mai mare defect al omului iar Dumnezeu n-are defecte!
Si intr-adevar fiecare Il vede pe Dumnezeu intr-un mod personal, chiar daca frecventeaza o biserica/sinagoga/moschee/templu/casa de rugaciune, deci este "aliniat"...
"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."
Nu Ham,ai inteles gresit!
Asa percepem noi acest lucru,ca Dumenezeu are orgolii sau ca ar fi vanitos,dar nu-i deloc asa!
Spune,ce te face pe tine sa crezi ca lui Dumnezeu "i se rupe" daca tu crezi in El sau nu?
Asta nu ar fi cea mai mare tristete ,ca cel caruiai i-ai daruit viata sa "nu creada in tine".De ex. copilul tau!Sa nu de-a doi bani pe tine ,ca tata!Cum te-ai simti?Nu ti-ar parea rau?Nu te-ai gindi ca ai gresit undeva in educatia lui?
Si daca intr-o zi ar ridica mina impotriva ta,sau ar vorbi de rau despre tine,nu te-ar durea?
Religia mea da ca exemplu iubirea Lui Dumnezeu pt. noi asa" o mama care isi tine pruncul la piept alaptind nu l-ar putea arunca in foc datorita dragostei ce i-o poarta,Dumnezeu ne iubeste infinit mai mult decit este capabila o mama sa-si iubeasca pruncul"
Va imaginati ca exista dragoste mai mare decit cea a unei mame pt. copilul ei?Da,exista cea a lui dumenezeu pt. noi!
Dar daca noi nu credem in El si-i ignoram constant poruncile,ii ignoram existenta,nu simtim nevoia sa-i adresam o rugaciune (pe motiv ca dumnezeu nu-i vanitos si orgolios...)ce ne face sa credem ca meritam dragostea Lui?
Si parca se vorbea de faptul ca Dumnezeu ne-a creat dupa chipul si asemanarea Lui?Daca nu fizic,atunci cum ii semanam?Poate la orgolii?
hannen spune:
capcaunule,ce fel suna
Te rog ignora titlul din link,pretinde ca-l citesti pe scriitorul tau favorit fa un efort si citeste putin din link-ul p care o sa ti-l pun.
Apoi te rog sa vii sa discutam unde si ce este gresit,unde si ce se tortureaza .Eu marturisesc ca nu am cunostinte despre astronomie ...
Alege tu din lista ce ti se pare interesant ...
http://www.miraclesofthequran.com/scientific_index.html
denizel spune:
Cate discutiiiiiii, cate paagiiini!!!!!!!! :-)
Si, toate astea, pentru ce?
Pentru ca, niste oameni vor sa demonstreze unul altuia ca exista iad, adica un loc unde, cu aprobarea lui Dumnezeu, se vor chinui vesnic niste suflete.
Este exact, da' exact la fel cu situatiile in care, cu citate din Biblie (Coran) in mana se justifica atrocitati si extremisme.
Sa spui ca iadul este dovada dragostei lui Dumnezeu este absolut echivalent cu a spune ca KKK a aparat/apara crestinismul si pe Dumnezeu.
Deci, dupa parerea unor oameni, Dumnezeu este atat de bun incat, daca nu vrei prezenta Sa in viata ta, te va lasa sa te chinui o vesnicie .
(Vorba lui mamei lui Bocanila: daca nu ai nimic frumos de spus, mai bine nu spune nimic...).
Din fericire, nu va arde nimeni in iad pentru ca a facut asemenea afirmatii despre Dumnezeu. Ii dau dreptate lui Ham care spune ca iadul e aici, pe pamant, si fiecare e arhitectul si constructorul propriului iad. Si al altora...:-(
Ganditi-va bine ce faceti: aici citesc oameni care nu stiu nimic despre Dumnezeu sau care vor sa-L cunoasca pe Dumnezeu. Iar voi ce faceti? Ii trimiteti in iadul pe care l-ati creat, spunandu-le ca acolo ii asteapta Dumnezeu. Of!
BeLucci spune:
pai Dumnezeu ne da drept de alegere, nu ne baga El pe nicicare in iad sau rai.
denizel ce sa intamplat cu pomul cunostintei binelui si raului? si cu sarpele din gradina edenului. ca ham nu este sa-mi raspunda. serios nu glumesc. ce crezi tu?