rai/iad....sau nimica....sau???
Raspunsuri - Pagina 26
irina.c. spune:
quote:
citat din mesajul lui ladyJquote:
citat din mesajul lui irina.c.quote:pai daca lui x nu-i place de Dumnezeu in viata aceasta, normal ca n-o sa-i placa de El nici in aia viitoare. De fapt e posibil ca toata lumea sa mearga in rai,dar pentru cei care nu-L iubesc pe Dumnezeu acolo e iadul( imagineaza-ti ca trebuie sa stai o vesnicie in aceeasi camera cu cineva pe care nu-l suporti, ar fi chin curat) Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
citat din mesajul lui taisia
Nu inteleg cum se poate afirma ca iadul este dovada dragostei lui Dumnezeu. Adica iubirea lui Dumnezeu se dovedeste prin chinuirea vesnica a trupului si sufletului celui care l-a respins pe El. Mai am innebunit eu si nu mai inteleg chiar nimic? Daca se afirma ca e dovada dreptatii lui Dumnezeu, mai intelegeam, dar dovada iubirii?mamica
am blog
Vorba lui Ham. Atribuim divinitatii simturi sentimente si caracteristici omenesti.
Dar DD nu e om,deci nu ´´gandeste´´ ca un om. Rodriguez l-a umanizat de nu se poate.
Dd nu e ´´cineva´´ Eventual este ´´ceva´´.
ba Dumnezeu s-a facut OM (s-a intrupat in Hristos), asta e esenta crestinismului- Dumnezeu e Persoana, si nu "ceva"ca Dumnezeu e Persoana, se vede inca de la Geneza- El a creat omul dupa chipul si asemanarea Lui- adica l-a creat ca fiind persoana
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
ladyJ spune:
quote:
citat din mesajul lui irina.c.quote:
Nu inteleg cum se poate afirma ca iadul este dovada dragostei lui Dumnezeu. Adica iubirea lui Dumnezeu se dovedeste prin chinuirea vesnica a trupului si sufletului celui care l-a respins pe El. Mai am innebunit eu si nu mai inteleg chiar nimic? Daca se afirma ca e dovada dreptatii lui Dumnezeu, mai intelegeam, dar dovada iubirii?
mamica
pai daca lui x nu-i place de Dumnezeu in viata aceasta, normal ca n-o sa-i placa de El nici in aia viitoare. De fapt e posibil ca toata lumea sa mearga in rai,dar pentru cei care nu-L iubesc pe Dumnezeu acolo e iadul( imagineaza-ti ca trebuie sa stai o vesnicie in aceeasi camera cu cineva pe care nu-l suporti, ar fi chin curat)
am blog
Vorba lui Ham. Atribuim divinitatii simturi sentimente si caracteristici omenesti.
Dar DD nu e om,deci nu ´´gandeste´´ ca un om. Rodriguez l-a umanizat de nu se poate.
ba Dumnezeu s-a facut OM (s-a intrupat in Hristos), asta e esenta crestinismului- Dumnezeu e Persoana, si nu "ceva"
ca Dumnezeu e Persoana, se vede inca de la Geneza- El a creat omul dupa chipul si asemanarea Lui- adica l-a creat ca fiind persoana
am blog
Irina, parca Iisus e Fiul Lui Dumnezeu.Acum zici ca s-a intrupat DD?
Nu cumva ´´l-a trimis pe propriul sau fiu´`´?
Nu asa spune crestinismul?
Da,se spune ca DD ne-a creat dupa chipul si asemanarea Lui.
Dar nu identici.Nu ne-a creat ca El,adica nu s-a creat DD de mii de ori pe sine.
Pentru ca noi pur si simplu nu suntem dumnezei.
irina.c. spune:
quote:Lady, uite ce iti propun, fiindca zici tu ca esti ortodoxapune mana pe un catehism ortodox, lamureste-te intai ce e cu ortodoxia asta si cu ce se mananca, si pe urma mai vorbim, adica o sa fii si tu sigura daca ai sau nu credinta in care nasii de la botez au fagaduit ca te vor cresteuite aici:
citat din mesajul lui irina.c.quote:pai daca lui x nu-i place de Dumnezeu in viata aceasta, normal ca n-o sa-i placa de El nici in aia viitoare. De fapt e posibil ca toata lumea sa mearga in rai,dar pentru cei care nu-L iubesc pe Dumnezeu acolo e iadul( imagineaza-ti ca trebuie sa stai o vesnicie in aceeasi camera cu cineva pe care nu-l suporti, ar fi chin curat) Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Nu inteleg cum se poate afirma ca iadul este dovada dragostei lui Dumnezeu. Adica iubirea lui Dumnezeu se dovedeste prin chinuirea vesnica a trupului si sufletului celui care l-a respins pe El. Mai am innebunit eu si nu mai inteleg chiar nimic? Daca se afirma ca e dovada dreptatii lui Dumnezeu, mai intelegeam, dar dovada iubirii?mamica
am blog
ba Dumnezeu s-a facut OM (s-a intrupat in Hristos), asta e esenta crestinismului- Dumnezeu e Persoana, si nu "ceva"ca Dumnezeu e Persoana, se vede inca de la Geneza- El a creat omul dupa chipul si asemanarea Lui- adica l-a creat ca fiind persoana
am blog
Irina, parca Iisus e Fiul Lui Dumnezeu.Acum zici ca s-a intrupat DD?
Nu cumva ´´l-a trimis pe propriul sau fiu´`´?
Nu asa spune crestinismul?
Da,se spune ca DD ne-a creat dupa chipul si asemanarea Lui.
Dar nu identici.Nu ne-a creat ca El,adica nu s-a creat DD de mii de ori pe sine.
Pentru ca noi pur si simplu nu suntem dumnezei.
http://www.credo.ro/catehism.php
pana atunci iti dau partea de catehism care explica articolul 2 al CREZULUI,pe care presupun ca macar o data in viata l-ai zis si tu32. Care este articolul 2 din Simbolul Credintei si ce invatatura cuprinde?Articolul 2 din Simbolul Credintei este: "Si intru-unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Care din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii: Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, iar nu facut, Cel de o fiinta cu Tatal, prin Care toate s-au facut".Invatatura cuprinsa in acest articol se refera la a doua Persoana a Prea Sfintei Treimi, Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.Numirea de Domnul inseamna ca Iisus Hristos este Dumnezeu adevarat, pentru ca numirea de Domnul este una ce se da lui Dumnezeu cel adevarat.Iisus inseamna Mantuitor sau Rascumparator. Cu acest nume a fost inainte vestit Mantuitorul, la Bunavestire, de catre Arhanghelul Gavriil (Matei 1,21). Iar Hristos inseamna Uns. Unsii erau in vremurile vechi proorocii, arhiereii si imparatii. Hristos este Unsul cu adevarat, caci este prooroc, arhiereu si imparat. El este uns, pentru ca firii lui omenesti I s-au dat desavarsit toate darurile Duhului Sfant, astfel ca are in masura cea mai mare stiinta proorocului, sfintenia arhiereului si puterea imparatului.Iisus Hristos este prooroc (profet), anume Proorocul proorocilor, pentru ca ne-a adus Descoperirea dumnezeiasca desavarsita, spre mantuire; El este arhiereu, Arhiereul arhiereilor, pentru ca S-a jertfit pe Sine pe cruce si pentru ca Se jertfeste mereu pe sfantul altar pentru iertarea pacatelor si sfintirea oamenilor; si este imparat, Imparatul imparatilor, pentru ca a intemeiat si conduce imparatia Sa duhovniceasca, Sfanta Biserica, avand "toata puterea, in cer si pe pamant" (Matei 28, 18).Mai departe, acest articol cuprinde invatatura ca Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, ca este Dumnezeu adevarat si ca prin El s-a facut lumea.Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, nascut din insasi Fiinta Tatalui; El nu este faptura, ci are insasi Fiinta Tatalui, prin nastere mai inainte de toti vecii, adica din vesnicie, caci n-a fost nici o vreme in care Fiul sa nu fie Fiu si Tatal sa nu fie Tata. Cum vesnic este Tatal, asa si Fiul este vesnic. El este Unul-Nascut, adica este singurul Fiu adevarat sau dupa fire al lui Dumnezeu si alt Fiu al lui Dumnezeu nu este; iar daca crestinii si dreptii se numesc si ei fii ai lui Dumnezeu, ei sunt nu prin fire, ci prin har, fara sa fie , "de-o-fiinta" cu Dumnezeu, dupa cuvantul Scripturii: "Iar celor ce l-au primit pe Dansul (pe Iisus Hristos) si cred intru numele Lui, le-a dat putere sa se faca fii ai lui Dumnezeu" (Ioan 1, 12).Iisus Hristos este Dumnezeu adevarat ca si Tatal, are aceeasi Fiinta, aceeasi dumnezeire, cu aceleasi insusiri dumnezeiesti ca si Tatal din care S-a nascut, asa cum o lumina este la fel cu lumina din care s-a aprins. Cuvintele "lumina din lumina" sunt numai o asemanare, caci Taina Nasterii Fiului din Tatal nu poate fi patrunsa de mintea omeneasca. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
BeLucci spune:
sunt cativa care spun ca eden=rai, si ca raiul=edenul sunt pe pamant, dar unde este acuma pomul cunostintei binelui si raului din care Dumnezeu a spus lui adam si eva sa nu mance?
ham spune:
quote:
citat din mesajul lui BeLucci
sunt cativa care spun ca eden=rai, si ca raiul=edenul sunt pe pamant, dar unde este acuma pomul cunostintei binelui si raului din care Dumnezeu a spus lui adam si eva sa nu mance?
Tot acolo unde-a fost intotdeauna- in rai; numai ca pentru noi raiul este interzis.
Irina.c., Dumnezeu s-a facut om, capra, amiba, corcodush si cam tot ce e viu, fiindca este ALTCEVA decat cunoastem noi; poate crea, poate da viata, poate calatori in spatiu si timp intr-o clipita, poate opri sau intoarce timpul inapoi, plus alta infinitate de chestii la care noi nici nu gandim; religiile incearca sa explice inexplicabilul si sa ne apropie de El.
Fiecare in felul ei.
Parintii si nasii mei au hotarat, ca si parintii altor ortodocsi, in ciuda vechilor obiceiuri crestine, cand omul se boteza in cunostinta de cauza si ca optiune proprie- vezi botezul lui Hristos si al primilor crestini- sa ma boteze ortodox; este ok, da' nu imi poti impune sa nu gandesc ortodoxia; este o creatie umana, perfectibila de catre oameni.
De asta intoarcem lucrurile pe toate partile, fiindca nu acceptam negarea gandirii si liberului arbitru date de Dumnezeu, nu acceptam acel "crede si nu cerceta" impus de religie.
irina.c. spune:
quote:cum adica?exprima-te mai clar, te rog
citat din mesajul lui ham este ok, da' nu imi poti impune sa nu gandesc ortodoxia;
"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."
am blog
capcaunul spune:
quote:
Nu inteleg cum se poate afirma ca iadul este dovada dragostei lui Dumnezeu. Adica iubirea lui Dumnezeu se dovedeste prin chinuirea vesnica a trupului si sufletului celui care l-a respins pe El. Mai am innebunit eu si nu mai inteleg chiar nimic? Daca se afirma ca e dovada dreptatii lui Dumnezeu, mai intelegeam, dar dovada iubirii?
Este vorba de iubire inflacarata.
BeLucci spune:
capcaunule ma refeream daca mai exista in zilele noastre in locul unde era gradina edenului. sincer eu nu stiu de asta intreb. au descoperit oamenii de stiinta ceva? sau facut studii pe tema asta? sau nu mai este important. stiu ca a fost foarte important la inceputul lumii.
ladyJ spune:
Irina, Irina,te tine si pe tine blandetea fix 2 postari
Uite care e chestiunea...eu pot sa spun ca sunt femeie(asta pe demonstrate ) pot sustine ca sunt casatorita(ca am vrut eu neobligata fiind de nimeni) pot spune ca sunt incapatanata,ca sunt curioasa, etc si etc.
Cand am fost botezata in religia ortodoxa, ca sa vezi si tu ce chestie, avem cateva saptamani si pe bune daca stiam cu ce se mananca biserica,cine e DD, ce e ala botez,ce inseamna crestin ortodox.
Acum, conform acestui botez se spune ca sunt ortodoxa.Daca ma intrebi pe mine iti pot spune ca inca nu mi-am ´´ales´´ alta religie, nu am cazut in ateism,insa nici certitudinea ca sunt pe bune ortodoxa nu o am.
De ce? pai din cauza ca nu ma satisfac sub nico forma respunsurile ortodoxe la intrebarile mele legate de divinitate,de dogmele bisericesti,nu pot crede pur si simplu ca ca ok ca pupi moaste, nu inteleg de ce am nevoie de intermediari intre mine si DD si asa mai departe.Evident,e problema mea.
Acum...ar trebui sa te gandesti cca, crescuta fiind intr-o familie ortodoxa cu bunici foarte credinciosi,am invatat Crezul si alte rugaciuni inainte de a sti ´´catelus cu parul cret´´.
Pot face analiza pe textul crezului cu tine pana ne plictisim,nicio problema!
Prin bisericile prin care am fost eu,cartile religioase pe care le-am citit eu,imi spuneau ca Iisus Hristos e FIUL LUI DUMNEZEU.Ca TATAL l-a trimis ca sa ne spele din pacate si sa ne arate calea.Ca El e Mesia, CEL TRIMIS.Buuun.
Acum tu vii sa-mi spui ca eu defapt nu cunosc Crezul care imi spune clar ca Iisus e DD, atat si nimic mai mult.
Pai exista patru posibilitati:
-eu nu stiu sa citesc
-crezul se contrazice
-biserica la care mergeam eu nu e pe aceiasi ´´lungime de unda´´ cu biserica la care mergi tu
-citim acelasi lucru dar intelegem diferit.
Crezul,asa per general ne spune ´´cred Intr-unul Dumnezeu Tatal,.......si-ntrunul domn Iisus Hristos FIUL LUI Dumnezeu,care din tatal s-a nascut.....´´
Tatal e tatal,fiul e fiul.
daca tu sustii ca sunt doi Dumnezei,atunci ortodoxismul se mai cheama ca e monoteist?E pe bune intrebarea.
Degeaba ma trimiti la catehisme,daca dintr-.o rugacine apar divergente.Oare sa fie comunicare dificitara? Explicatiile sa fie insuficiente?Se face uz de termeni? Se prea poate.
Te-ai gandit asa,uneori ca poate aceasta religie,ortodoxismul are multe influente pagane si s-a indepartat prin tot soiul de interpretari de la crestinismul de demult?(tot pe bune intreb)
Asa ca,Irina,Da-mi voie sa-mi satisfac curiozitatea si sa profit de bunavointa unor useri care pot explica anumite chestiuni, da-mi voie sa intreb si sa comunic, sa ma opun sau sa fiu de acord, sa despic firul in 10 si sa gandesc si sa caut raspunsuri, sa comunic,mai exact.
Degeaba ma acuzi de nestiinta,prefer sa ma declar nestiutoare decat sa spun ca detin un adevar care mi se baga pe gat.
Inteleg sa apara divergente intre stiinta si credinta,dar sa apara asa neintelegeri in cadrul aceleiasi credinte e deja interesant.