rai/iad....sau nimica....sau???
Raspunsuri - Pagina 24
Amina_Marina spune:
quote:
Care nu ne-a creat cu un alt scop decit sa ne inchinam
Dumnezu ne-a creat pentru ca ne-a iubit si ne iubeste , tocmai de aceea ne-a daruit noua unicul Lui Fiu.
Cunosc o gramada de buddhisti,hindushi, atei care nu cred in Dumnezu dar in sufletul au o mare Comoara, a bunatatii si, sunt sigura ca vor ajunge in Rai.
Dumnezu alege dupa suflet si nu dupa credinta. Unu crede mai mult, altul mai putin, altul deloc etc.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
Reflexia luminii pe suprafata apei
se misca neincetat.
totusi luna straluceste
si nu pleaca nicaieri
ea sta, dar se misca.
ladyJ spune:
quote:
citat din mesajul lui hannen
Ham,exact!Asta e parerea ta!
Dar nu si a lui dumnezeu!Care nu ne-a creat cu un alt scop decit sa ne inchinam Lui,si nici nu ne-a creat in joaca!
Si tot dumneze zice,degeaba ai facut un lucru bun daca nu l-ai facut in Numele Meu!
si cu faptele bune,poti merge in fata Lui cu "munti" de fapte bune,un singur "dar" de la El si iti rastoarna balanta!(dar,cum ar fi vederea...)cu alte cuvinte,intram in Rai numai datorita bunatatii Lui.
stiti care-i concluzia la care am ajuns eu de cind am inceput discutia asta?
Ca fiecare crede ce-i place lui,chiar crede lucruri despre Dumnezeu asa cum si le imagineaza el/ea,cum i-ar placea sa fie ,dar nici unul nu cauta sa vada daca parerile/impresiile/dorintele lui ,coincid cu cele ale lui Dumnezeu.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
Hannen, poate exprimarea in sine nu e cea mai buna.
Eu inteleg din asta ca, chiar si un criminal si un om care uraste din toata inima pe oricine, sau un violator, poate ajunge bine merci in raiul religios,atata timp cat se inchina lui DD.
Sa primeze oare inchinaciunea faptelor bune?
Victoria spune:
quote:
citat din mesajul lui Amina_Marinaquote:
Care nu ne-a creat cu un alt scop decit sa ne inchinam
Cunosc o gramada de buddhisti,hindushi, atei care nu cred in Dumnezu dar in sufletul au o mare Comoara, a bunatatii si, sunt sigura ca vor ajunge in Rai.
Dumnezu alege dupa suflet si nu dupa credinta. Unu crede mai mult, altul mai putin, altul deloc etc.
Amina Marina, aici sunt foarte de acord cu tine!!!!
capcaunul spune:
quote:
Pai bine,bine,si cum puteau ei sa dovedeasca unele si altele de pe acolo fara "echipamentele" necesare?
Din cite stiu eu ,au facut ce-au putut in perioada respectiva!Lucruri la care medicii europeni nici nu visau!
Intr-adevar stiinta araba, si in general cultura araba, a avut un varf extraordinar la rascrucea dintre milenii, cam pe vremea cand europenii erau preocupati doar de sfarsitul lumii. Era epoca de aur a islamului. Daca dam deoparte toata reclama negativa facuta de (crestinii) europeni lumii arabe, vom descoperi ca islamul a depasit (in acea vreme) prin toleranta si deschidere teologica crestinismul, ori tocmai prin aceasta islamul a devenit dusmanul de moarte al principilor si prelatilor europeni care-si vedeau periclitate parghiile (crestine) prin care-i inrobeau guvernau pe europenii de rand. Totul a degenerat repede in cruciade.
Lasand istoria deoparte, sa-ti raspund la prima intrebare. Stiinta progreseaza lent, cu grija, ipoteza cu ipoteza, experiment cu experiment. Unele ipoteze se pierd pe drum, altele se reformuleaza. Unele pot fi foarte indraznete la inceput, fara mare temei fizic, dar timpul aduce, o data cu dovezile, credibilitatea de care au nevoie pentru a se impune. Altele se pot impune la inceput gratie unor dovezi care se dovedesc mai tarziu subrede, sfarsind apoi in manualele de istoria stiintelor. Multe ipoteze se bazeaza la inceput pe dovezi indirecte urmand apoi a fi verificate pe masura ce "echipamentele" necesare devin posibile.
Grecia antica si, mai putin, Roma antica au fost pentru ceva timp locurile ideale unde se putea face stiinta (gratie nivelului de trai, tolerantiei ideologice, timpului liber, etc). Nu este de mirare ca au aparut idei indraznete precum: atomismul (desi nimeni nu a "vazut" atomii pana acum un secol), pluralismul lumilor (desi nimeni nu vazut vreo planeta in afara sistemului solar pana acum 13 ani), infinitatea universului, si multe multe altele. Aceste idei s-au bazat, in lipsa echipamentelor, pe rationamente profunde pe marginea datelor disponibile pentru a le pune cap la cap ca dovezi indirecte.
ladyJ spune:
Victoria,de acord si eu.
Vroiam doar sa-ti dau un mic exemplu care contrazice nitel ipoteza conform careia pe ortodocsi i-ar caracteriza ingaduinta.Vorbesc la modul general si am dat exemplul personal cu ´´ortodoxul´´ ca mi s-a parut ca de ei vrei sa vorbim.:-)
Cunosc si musulmani sacaitori si aberanti(din punctul meu de vedere) dar si musulmani absolut relaxati...
Pentru mine,ca si pentru tine si multi alti primeaza omul bun inaintea canoanelor bisericii sau interpretarilor din tot soiul de carti ´´sfinte´´.
Chiar sustin ca indoctrinarea si credinta intr-o religie(nu conteaza care) poate crea alte rampe de intelegere a divinitatii si se ajunge de la ´´fii bun´´ la ´´fii asa cum iti spun eu,da inchina-te ca asta conteaza´´Semnatura lui Blackpanterro rezuma tare bine ce vreu eu sa zic.
hannen spune:
quote:
citat din mesajul lui ladyJquote:
Dar nu si a lui dumnezeu!Care nu ne-a creat cu un alt scop decit sa ne inchinam Lui,si nici nu ne-a creat in joaca!
Si tot dumneze zice,degeaba ai facut un lucru bun daca nu l-ai facut in Numele Meu!
si cu faptele bune,poti merge in fata Lui cu "munti" de fapte bune,un singur "dar" de la El si iti rastoarna balanta!(dar,cum ar fi vederea...)cu alte cuvinte,intram in Rai numai datorita bunatatii Lui.
Ca fiecare crede ce-i place lui,chiar crede lucruri despre Dumnezeu asa cum si le imagineaza el/ea,cum i-ar placea sa fie ,dar nici unul nu cauta sa vada daca parerile/impresiile/dorintele lui ,coincid cu cele ale lui Dumnezeu.
Hannen, poate exprimarea in sine nu e cea mai buna.
Eu inteleg din asta ca, chiar si un criminal si un om care uraste din toata inima pe oricine, sau un violator, poate ajunge bine merci in raiul religios,atata timp cat se inchina lui DD.
Sa primeze oare inchinaciunea faptelor bune?
Nuuuu,vai de mine!cum asa?Un om care i se inchina lui dumnezeu nu ar fi capabil de asa fapte!!!
De fapt Dumnezeu zice,ca nu veti intra in rai daca va uriti intre voi si daca nu ii doresti "fratelui" tau ceea ce iti doresti tie.
Degeaba faci o rugaciune,sau reciti un verset dintr-o carte sfinta daca el nu ajunge in inima!
Dumnezeu zice ca rugaciunea te tine departe de rau,asa ca nu lepadati rugaciunea!Omul a carui rugaciune nu trece mai jos de git(exact asta-i exprimarea,adica nu-i patrunde inima) normal ca nu se va abtine de la fapte rele si normal ca nu va merge in rai!
capcaunul spune:
Stiinta modifica dogmele pentru a se potrivi cu dovezile.
Religia modifica dovezile pentru a se potrivi cu dogmele.
ladyJ spune:
quote:
citat din mesajul lui capcaunul
Stiinta modifica dogmele pentru a se potrivi cu dovezile.
Religia modifica dovezile pentru a se potrivi cu dogmele.
Nu stiu daca asta vine de la tine sau nu, dar meriti o
Vreu sa te intreb,apropos de ´´epoca de aur´´ a arabilor, a inceput inainte in timpul sau dupa instalarea islamismului in zona?
sensitive spune:
Daca te inchini lui Dumnezeu poti sa comiti o crima sau sa faci rau? Daca il iubim pe Dumnezeu trebuie sa fim asemeni Lui. Eu credca noi oamenii suntem pacatosi, si credca daca noi oamenii vrem sa ne schimbam viata, Isus ne poate ierta de pacate indiferent ce am facut. Credca pacatele noastre sunt egale in fata lui Dumnezeu. Si la fel avem parte de iertare fiecare. Hannen si eu sunt de partea ta in multe din ce spui.
ham spune:
quote:
Dumnezeul acela este ce au inteles oamenii, trecand totul prin prisma felului lor de a vedea lucrurile; omului ii pasa de mariri si stima celor din jur; unei entitati supreme i se rupe ca eu, Ham cred sau nu in El, atata timp cat sunt OK ca om.
Toate religiile umanizeaza Creatorul si-l incarca de slabiciuni si pacate omenesti.
E normal ca orice religie sa pretinda asta, ar fi culmea sa sustina ca poti avea propria ta legatura cu Dumnezeirea, neinchistata de dogme si biserici; ar fi moartea religiilor!
Orice s-ar spune "vreau sa te inchini MIE" = "Am orgolii"
Orgoliul este cel mai mare defect al omului iar Dumnezeu n-are defecte!
Si intr-adevar fiecare Il vede pe Dumnezeu intr-un mod personal, chiar daca frecventeaza o biserica/sinagoga/moschee/templu/casa de rugaciune, deci este "aliniat"...