rai/iad....sau nimica....sau???
Raspunsuri - Pagina 23
ladyJ spune:
quote:
citat din mesajul lui ham
Pai antihristul, cum ii zice si numele, este cel ce neaga faptul ca exista Fiul- Hristos, adica neaga originea divina a Lui Iisus.
Prin extrapolare s-o ajuns sa fie denumirea data principiului raului, omului lui Satana si ereticilor, antipodul lui Iisus Hristos, care, dupa scriptura, va veni pe pamânt înainte de sfarsitul lumii (nu uitati ca Apocalipsa e scrisa mult dupa Hristos, cand crestinismul deja prinsese putere-n Imperiul Roman). NU ESTE SATANA, chit ca face lucrarea lui!
Va fi un om, care, ca si Hristos, va veni in numele Domnului, facand minuni pentru amagirea noastra.
Povestea antihristului a fost scrisa pe vremea cand se incerca europenizarea crestinismului, incercandu-se ascunderea faptului ca Hristos o fo' RABIN (invatator) evreu si ca crestinii, cel putin la inceput, or fost la fel de evrei ca si saducheii, zelotii si fariseii (fariseii au fost o grupare iudaica care s-a opus puternic gruparii crestine, de aici si semnificatia peiorativa capatata de cuvant in cultura crestina).
Totodata apocalipsa incearca scoaterea din rahat a Imperiului Roman ( devenit intre timp crestin) si aruncarea vinei prigonirii gruparii iudaice a crestinilor pe celelalte grupari evreiesti (o stupizenie, crestinii s-or contrat cu fariseii si celelalte grupari iudaice, exact cum gruparile crestine se contreaza intre ele- catolici, ortodocsi, reformati, neo-reformati..., in timp ce Imperiul Roman a prigonit crestinii pentru partea de reforma sociala ce o implica).
Apocalipsa este una din primele scrieri anti-iudaice (pasaje din ea au fost folosite si de nazisti in argumentarea pozitiei lor anti-evreiesti).
"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."
Multumesc de explicatie ,Ham.
Phoa....pai ma gandeam totusi ca se putea gasi o ´´explicatiune´´ mai desteapta de s-au convins asa de multi oameni de acest anti-christ.O fi fost desteapta pentru acele vremuri,ce sa zic...
Oricum,daca o luam pe bune,ar trebui sa apara milioane de anti -cristi,toti evreii unul si unul,plus musulmanii care nu il considera pe Iisus mesia, plus ateii,plus..plus...
Ceva de genul ´´toti care nu-s cu mine sunt impotriva mea´´
Evident ca apar scrieri crestine impotriva religiei iudaice,ca doar e religia premergatoare crestinilor.Daca crestinismul ar fi izvorat din islam,ar fi existat o multime de scrieri si acuze anti-islam.
Acu´ doamne fereste sa apara vreun om de stiinta ascutit la minte care sa mai fie si evreu pe deasupra, ca e clar...
Pe bune ca iadu-i aci pe pamant.(cugetare)
capcaunul spune:
quote:
citat din mesajul lui hannen
Pai uite cum stau lucrurile,in timp ce Hipocrates cunoscut ca "parintele medicinei" si ca un om "normal" ,nu ca de-alde noi,astia cu propaganda religioasa...e ciudat ca stiinta nu s-a ajutat de descrierile si descoperirile lui.Nu??
Dar arabii au avut o carte,care in timpul in care a fost revelata si mult dupa aceea oamenii aia habar nu aveau despre ce se vorbeste acolo.De unde atita stiinta,si de unde atita preocupare?Ei au crezut si atit!
Si cine din oamenii de stiinta ar fi luat la cercetat Coranul daca nu ar fi fost "atentionati" de scolarii musulmani care au tot buchisit la Cartea asta atit de complexa?
Inainte de a aduce in discutie Coranul ar trebui sa ne gandim la faptul (dovedit) ca scoala araba de medicina era cea mai buna din lume in timp ce Europa era cufundata in negurile intunecate ale evului mediu post-carolingian. Iar scoala araba de medicina (in frunte cu cine altul decat Avicenna) este ... taram tam tam ... continuatoarea scolii medicale greco-latine. Scolasticii arabi au studiat (si tradus) toate tratatele din antichitate (Coranul l-au folosit numai in pauzele de rugaciuni). Si printre alti antici, la loc de cinste in biblioteca scolii lui Avicenna era ... (ghici ghicitoare cine-i?) ... Hippocrates. In fine, medicina occidentala a reinviat ca stiinta exact cand s-au tradus tratatele lui ... Avicenna!
BeLucci spune:
nu sunt ottodoxa! si de multe ori am spus aste e "parerea mea" sau "asta cred eu", nu am spus la nimeni asa este cum zic eu! asa ca acuzele unora sunt total nefondate! am raspuns cum am crezut eu am dat citate cum am crezut eu dar nu am spus nimanui si nici nu am impus nimanui sa creada cum zic eu! cum a-ti dat voi(unii )exemplele cum le-ati crezut voi asa le-am dat si eu.
taisia chiar nu stiu unde am jubilat eu! eu vorbeam de lucruri care cred ca o sa se intample nu am zis "ura o sa ramaneti aici toti si eu o sa merg in rai"!asta inseamna a jubila. tu daca-ti expui parerea si spui ceva mai "grav" inseamna ca jubilezi?faptul ca am ras la sfarsit a fost pt ca blackpanterro a spus ca astai la care primeaza credinta fac parte dintr-o turma...si eu am spus ca si ei ateii tot o turma sunt! asta imi era mie amuzant! chiar nu inteleg "jubilatul"tau. probabil ca nu ai citit tot sau nu stiu d c comentezi in necunostinta de cauza.
victoria despre religie se discuta in alta parte pe forum nu aici.
oricum nu credca imi voi mai spune parerea pt ca oricum e in contadictie cu a vostra si decat sa iese o cearta mai bine ma retrag elegant! parerea mea in minoritate oricum nu conteaza!o sa va urmaresc din umbra sa vad ce spuneti voi...
oricum vad ca efectul de "turma"e la voi care va luati unii dupa altii la dat cu pietre. de fapt daca stau sa ma gandesc bine nici exemplele lui hannen nu au fost satisfacatoare pt voi...care erau unele mai mult bazate pe stiinta nu pe Biblie(coran).
taisia spune:
Off topic:
As vrea sa intreb ceva: suntem mame, marea majoritate a celor ce postam aici. Sa presupunem ca ne invatam copiii sa fie credinciosi si totusi ei aleg alta cale decat noi. Noi ne mantuim, ei nu. Credeti ca vom putea fi fericite in rai, stiind ca undeva copiii nostri se chinuie fara mangaiere? Si atunci vom putea spune la fel de indiferente: a fost alegerea lor, eu sunt bine langa Domnul,ei o merita, foarte bine ca au fost trimisi in iad?
mamica
hannen spune:
quote:
citat din mesajul lui capcaunulquote:
Pai uite cum stau lucrurile,in timp ce Hipocrates cunoscut ca "parintele medicinei" si ca un om "normal" ,nu ca de-alde noi,astia cu propaganda religioasa...e ciudat ca stiinta nu s-a ajutat de descrierile si descoperirile lui.Nu??
Dar arabii au avut o carte,care in timpul in care a fost revelata si mult dupa aceea oamenii aia habar nu aveau despre ce se vorbeste acolo.De unde atita stiinta,si de unde atita preocupare?Ei au crezut si atit!
Si cine din oamenii de stiinta ar fi luat la cercetat Coranul daca nu ar fi fost "atentionati" de scolarii musulmani care au tot buchisit la Cartea asta atit de complexa?
Inainte de a aduce in discutie Coranul ar trebui sa ne gandim la faptul (dovedit) ca scoala araba de medicina era cea mai buna din lume in timp ce Europa era cufundata in negurile intunecate ale evului mediu post-carolingian. Iar scoala araba de medicina (in frunte cu cine altul decat Avicenna) este ... taram tam tam ... continuatoarea scolii medicale greco-latine. Scolasticii arabi au studiat (si tradus) toate tratatele din antichitate (Coranul l-au folosit numai in pauzele de rugaciuni). Si printre alti antici, la loc de cinste in biblioteca scolii lui Avicenna era ... (ghici ghicitoare cine-i?) ... Hippocrates. In fine, medicina occidentala a reinviat ca stiinta exact cand s-au tradus tratatele lui ... Avicenna!
Pai bine,bine,si cum puteau ei sa dovedeasca unele si altele de pe acolo fara "echipamentele" necesare?
Din cite stiu eu ,au facut ce-au putut in perioada respectiva!Lucruri la care medicii europeni nici nu visau!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
ladyJ spune:
quote:
Lady,hai sa te consolez.
Stai linistita,locul cel mai bun pt. rugaciunea unei femei este casa ei.
Oa..Hannen,daca te spun amicului meu ...
Ca omul e convins de ce zice....
ham spune:
quote:
citat din mesajul lui taisia
Off topic:
As vrea sa intreb ceva: suntem mame, marea majoritate a celor ce postam aici. Sa presupunem ca ne invatam copiii sa fie credinciosi si totusi ei aleg alta cale decat noi. Noi ne mantuim, ei nu. Credeti ca vom putea fi fericite in rai, stiind ca undeva copiii nostri se chinuie fara mangaiere? Si atunci vom putea spune la fel de indiferente: a fost alegerea lor, eu sunt bine langa Domnul,ei o merita, foarte bine ca au fost trimisi in iad?
mamica
Ii invatam sa fie OAMENI si le va fi bine; daca Dumnezeu este Dumnezeu n-are vanitati de genul "a fost un OM grozav da' nu mi s-a inchinat Mie, deci aruncati-l in iad, il dam dreacului de om bun!"
Asta-i judecata de om vanitos, nu de Dumnezeu Atotputernic!
Intre a fi credincios si rau sau necredincios dar bun in esenta, in ciuda a ceea ce spun preotii tuturor religiilor, Atoatecunoscatorul si Atoatejudecatorul prefera OMENIA!
Parerea mea!
Altfel n-ar fi decat un vanitos in cautare de inchinatori!
hannen spune:
Ham,exact!Asta e parerea ta!
Dar nu si a lui dumnezeu!Care nu ne-a creat cu un alt scop decit sa ne inchinam Lui,si nici nu ne-a creat in joaca!
Si tot dumneze zice,degeaba ai facut un lucru bun daca nu l-ai facut in Numele Meu!
si cu faptele bune,poti merge in fata Lui cu "munti" de fapte bune,un singur "dar" de la El si iti rastoarna balanta!(dar,cum ar fi vederea...)cu alte cuvinte,intram in Rai numai datorita bunatatii Lui.
stiti care-i concluzia la care am ajuns eu de cind am inceput discutia asta?
Ca fiecare crede ce-i place lui,chiar crede lucruri despre Dumnezeu asa cum si le imagineaza el/ea,cum i-ar placea sa fie ,dar nici unul nu cauta sa vada daca parerile/impresiile/dorintele lui ,coincid cu cele ale lui Dumnezeu.
Victoria spune:
quote:
citat din mesajul lui ladyJ
[quote]citat din mesajul lui Victoria
Victoria,in mod sigur nu ai citit postarile unor useri ortodocsi pe aici pe DC....Ce sa zic, unii te lasa efectiv perplex ca nici cuvinte nu-ti mai gasesti.Intoleranta,ingamfare,acuze,victimizare..
Vorbesc de UNII useri ortodocsi,cei indoctrinati pana peste poate.
O parte vad ca nu mai activeaza pe DC.
In absolut orice religie vei gasi creiere spalate,indoctrinarea fiind invers proportionala cu cultura,interesul, logica si asa mai departe.Toti considera ca detin ´´cheia´´ si ca ceilalti de alte credinte sunt vai mama lor.Vorbesc de indoctrinati,evident.
Mie personal mi-a spus un amic ortodox ca ´´vezi,daca nu mergi la biserica degeaba faci tu cutare si cutare ca sunt actiuni nesfintite de DD´´
Si mi-a mai spus ca intrebarile ´´incomode´´ pe care le pun referitor la religia in care am fost botezata sunt o jignire la adresa bisericii si a lui DD.
Stiu ca nu mi te-ai adresat mie,dar nu m-am putut abtine
ladyJ, nu m-am adresat tie, nimanui in mod special...si asa cum ai dat tu exemplul cu amicul ala ortodox ( eu in mod sigur l-as fi contrazis, caci nu cred ca sunt fapte "sfintite" sau nu, ci bune sau rele), citeste mai sus si vezi ca si altii cred ca nici o fapta buna nu e "valabila' daca nu e facuta in numele lui Allah.Adica poti salva un om de la inec, sau orice alt necaz, daca nu ai facut-o in numele lui D-zeu tot degeaba, poti sa-l arunci inapoi?
Deci nu vorbeam de ortodocsi sau de musulmani, vorbeam de exact ce spui tu: " In absolut orice religie vei gasi creiere spalate,indoctrinarea fiind invers proportionala cu cultura,interesul, logica si asa mai departe.Toti considera ca detin ´´cheia´´ si ca ceilalti de alte credinte sunt vai mama lor"
Eu asta incercam sa spun: in ochii mei nu conteaza ce religie are un om, ci faptele sale.Si ca nici o credintza nu justifica crima sau alte fapte abominabile.
Ham, citatul din Marcel Iures e f. bun.
sensitive spune:
Credca sunt incurcata. Am stat si am citit ce scrieti voi aici si nu am prea inteles care e cea mai buna varianta, ca sunt multe pareri aici. Cine merge in acest rai sau in acest iad? Iar cu Anticristul m-ati bagat mai rau in ceata.