rai/iad....sau nimica....sau???

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

quote:
citat din mesajul lui ham

quote:
citat din mesajul lui ladyJHam,este pentru prima oara cand aud ca in EDEN erau DOI POMI ,unul din ei,adica cel al CUNOASTERII fiind total interzis.

16. A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam porunca si a zis: "Din toti pomii din rai poti sa manânci,
17. Iar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu manânci, caci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negresit! "
..................................
22. si a zis Domnul Dumnezeu: "Iata Adam s-a facut ca unul dintre Noi, cunoscând binele si raul. si acum nu cumva sa-si întinda mâna si sa ia roade din pomul vietii, sa manânce si sa traiasca în veci!..."
23. De aceea l-a scos Domnul Dumnezeu din gradina cea din Eden, ca sa lucreze pamântul, din care fusese luat.
24. si izgonind pe Adam, l-a asezat în preajma gradinii celei din Eden si a pus heruvimi si sabie de flacara vâlvâitoare, sa pazeasca drumul catre pomul vietii.

Biblia Ortodoxa- Facerea (Geneza)- Capitolele 2-3

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=25&cap=2

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Uite, eu fraza asta nu o inteleg. Care NOI? Cine mai era alaturi de Dumnezeu ca El? Nu se referea la ingeri, dar la cine?

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Cine imi spune si mie, urmatoarea chestiune...

Cine este anticristul si de ce se spune ca va veni ca un fals profet?Ca sa ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

quote:
citat din mesajul lui Ingrid S

quote:

quote:
citat din mesajul lui ladyJHam,este pentru prima oara cand aud ca in EDEN erau DOI POMI ,unul din ei,adica cel al CUNOASTERII fiind total interzis.

16. A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam porunca si a zis: "Din toti pomii din rai poti sa manânci,
17. Iar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu manânci, caci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negresit! "
22. si a zis Domnul Dumnezeu: "Iata Adam s-a facut ca unul dintre Noi, cunoscând binele si raul. si acum nu cumva sa-si întinda mâna si sa ia roade din pomul vietii, sa manânce si sa traiasca în veci!..."
23. De aceea l-a scos Domnul Dumnezeu din gradina cea din Eden, ca sa lucreze pamântul, din care fusese luat.
24. si izgonind pe Adam, l-a asezat în preajma gradinii celei din Eden si a pus heruvimi si sabie de flacara vâlvâitoare, sa pazeasca drumul catre pomul vietii.

Uite, eu fraza asta nu o inteleg. Care NOI? Cine mai era alaturi de Dumnezeu ca El? Nu se referea la ingeri, dar la cine?

Ingrid S si Diana

Pai daca vrei sa intri de tot in ceata citeste pasajul unde se scrie:

"4. În vremea aceea s-au ivit pe pamânt uriasi, mai cu seama de când fiii lui Dumnezeu începusera a intra la fiicele oamenilor si acestea începusera a le naste fii: acestia sunt vestitii viteji din vechime."

Biblia Ortodoxa- Facerea (Geneza) 6-4

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=25&cap=6

Pasaje aproape identice se gasesc in toate religiile pamantului.
Adica ar exista o populatie de Dumnezei care se mai corcesc din cand in cand cu noi; sau cautati voi alta explicatie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

ham, blackpanterro &co eu nu mi-am batut joc de parerile voastre, si va rog acelasi respect ptr parerea mea. faptul ca avem pareri diferite nu inseamna ca trebuie sa ne batem joc unii de altii. nu am atacat pe nimeni si nu am tipat la nimeni, sau nu stiu cine spuena ca sunt nervoasa! nu sunt nervoasa si fptul ca puneam multe semne de intrebare , este doar motivul ca nu am inteles ce vreti voi(unii atei) sa spuneti! credeti-ma ca nici voi nu m-ati convins ca nu exista NIMICA! nici Dumnezeu nici rai nici iad! voi v-ati scos doar cu faptul ca eu trebuie sa va dau toate citatele din Biblie la afirmatiile mele ( ca apoi tot voi sa-mi spuneti ca nu-i adevarat ca nu e reala Biblia). corect? dar in schimb voi nu aveti nici o dovada clara ca nu exista viata dupa moarte, rai/iad! ideea acestui subiect nu era(uitati-va la prima postare a acestui subiect, in cazul in care ati uitat unii), sa ne dam in cap pt parerile noastre, ci doar sa le expunem! dupa ce eu am cerut anumite "dovezi"(mi se pare corect, nu?) imediat au sarit vreo 2 pers, si cumva am dedus ca numa eu trebuie sa raspund cu dovezi si mai vrei 3 pers care avem aceasi parere iar voi ateii nu trebuie sa veniti cu nici o dovada! poate ati venit si voi cu 2 ex.......toooootal neefondate!
ham raiul /iad-ul nu sunt pe pamant, nici in irak nici in japonia ...niciunde!
victoria eu nu mi-am batut joc de tine ca persoana si nici de parerea ta. asa ca te rog frumos nu-ti permite nici tu! parerile sunt despre iad/rai nu despre persoana care isi spune parerea. poate ai gresit subiectul! daca vrei sa-ti spui parerea despre rai/iad...esti bine venita , iar daca vrei sa-ti bagi joc te rog sa parasesti subiectul!multumesc de intelegere! imi sustin punctul de vedere si daca eu am jignit pe cineva direct(poate pe tine black panterro) imi cer scuze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Belucci, io nu-mi bat joc, scriu serios; in toate Bibliile crestine pasajul in care raiul este plasat intre Tibru si Eufrat exista:

8. Apoi Domnul Dumnezeu a sadit o gradina în Eden, spre rasarit, si a pus acolo pe omul pe care-l zidise.
9. si a facut Domnul Dumnezeu sa rasara din pamânt tot soiul de pomi, placuti la vedere si cu roade bune de mâncat; iar în mijlocul raiului era pomul vietii si pomul cunostintei binelui si raului.
10. si din Eden iesea un râu, care uda raiul, iar de acolo se împsrtea în patru brate.
11. Numele unuia era Fison. Acesta înconjura toata tara Havila, în care se afla aur.
12. Aurul din tara aceea este bun; tot acolo se gaseste bdeliu si piatra de onix.
13. Numele râului al doilea este Gihon. Acesta înconjura toata tara Cus.
14. Numele râului al treilea este Tigru. Acesta curge prin fata Asiriei; iar râul al patrulea este Eufratul.

Am cautat in Bibliile ortodoxe, catolice, reformate, iehoviste, penticostale, babtiste, in toate pasajul este aproape identic; cauta inainte sa ma contrazici!

Tu, ca drept-credincios ajungi acolo, deci in Irak!
Nu prea pare raiul, da' intr-o alta dimensiune o fi altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
citat din mesajul lui Ingrid S

quote:

quote:

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Ingrid S si Diana

Ingrid,nu mai era nimeni linga Dumnezeu asa cum nu e nimeni linga un rege care zice "Noi,Regele Mihai!"(de ex.)
Acum intelegi ce este acest NOI?Pron.pers(pl) al autoritatii/sau de respect!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput

ham da este adevarat ca prin gradina eden trecea tigrul si eufratul....dar edenul nu este raiul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

BeLucci, nu mi-ai raspuns unde scrie de rapire...

V

Mergi la inceput

ham da este adevarat ca prin gradina eden trecea tigrul si eufratul....dar edenul nu este raiul! in cazul in care vrei sa spui ca eden=rai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Belucci, nu ai jignit pe nimeni. Degeaba iti ceri scuze pentru asta.
Tu ai amenintat oamenii care nu cred in ce le spui tu!!!
Vezi-ti de credinta ta, daca simti ca vrei sa Il prezinti oamenilor pe Dumnezeu, foarte bine, prezinta-L asa cum stii tu, dar nu incepe cu amenintarile si cu prapastiile atunci cand nu mai ai argumente sau cand vezi ca pe oameni nu ii intereseaza argumentele tale.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput