FIV 186
Raspunsuri - Pagina 11
psj spune:
sorinake eu am facut fiv la medsana, ce-i drept nu cu dr. protopopescu.
Sa stii ca dansa este ff ocupata, eu am renuntat la ea pentru ca dupa ce dura peste 1 luna pana sa prind programare, ma sunau in ziua respectiva ca nu e in tara, nu poate veni etc. Ai toate analizele necesare? Daca nu le ai pe toate ar fi bine sa le ai cand te duci la ea pentru ca s-ar putea sa nu mai prinzi lotul de nov-dec ci pe cel de ian.
Asta pentru ca ei lucreaza pe loturi, in functie de cele 4 zile cand vin embriologii greci. Asta e unul dintre punctele negative pentru care nu as recomanda medsana.
21ali spune:
Buna fetelor,Kineta te rog scuza-ma nu am avut intentia sa supar pe nimeni,ba chiar MULTUMESC tuturor fetelor de pe acest forum ca aici gasesc solutia unor probleme pe care nu le pot discuta cu nimeni,referitor la mesajul pe care l-am scris anterior am vrut sa spun ca nu mai am incredere in aceste retete compensate si daca va fi adevarat ca vom putea avea acea reducere de 50% sincer va spun ca o pun pe d-na farmacista sa-mi semneze ca nu vine acasa dupa diferenta de bani.Sunt sigura ca au fost multe fete in situatia mea de aceea fetelor eu zic sa ne informam cit mai bine ,cind vom ajunge la usa lor sa nu ne intrebe sec:ce-ti trebuie copil sa-l nasti,dute si infiaza unul!

cit mai repede sa ajungem toate,va pup!
kineta spune:
DRAGA MEA ALINU M-AM SUPARAT,DE ce m-as fi suparat,eu am facut un anunt,cine vrea SA-L i-a in considerare BINE, cine nu,nu. DE ce sa ma supar,tu ai dreptate ce spui,pt ca si eu m-am confruntat cu problema compensarii in toamna anului 2007,cand am vrut sa mi compensez GONALUL; facusem acest anunt pt ca am gasit in listele de compensare Dipherelinul,si nu a fost pana acum,atata tot,deci,nu m-am suparat ca nu aveam de ce,pt ca stiu ca ce spui e perfect real.
ANTOSITESTE adevarat ca se zvoneste ca s-a scos Menogonul iar,dar si in Aprilie cand l-am luat eu,la fel se spunea,si totusi l-am gasit chiar indrumata de d-na GETA ,de unde sa-l iau ,acum cum vom avea noroc,ca nu stiu ce sa mai cred,parca suntem in timpul comunismului cand se dadea totul "pe sub mana",,si acum recent am citit de fete care au gasit Menogon,si fete care nu au gasit si au luat Menopur,nu stiu ce sa mai cred,o tara de nebuni. 

21ali spune:
Multumesc Kineta esti o dulce,ma simt mai bine si acum am si eu o intrebare ,daca pe 8 aug si cade intr-o vineri am prima intilnire cu comisia de la Medlife avind citeva anze este posibil sa ne retina si a doua zi(simbata )ptr anze ?Pe linga aceasta clinica sunt hoteluri ceva mai ieftine ?MULTUMESC
madlen spune:
Ioanatugs, eu intru mai rar, dar vreau sa-ti urez felicitari cu intarziere! Sa ai parte de o sarcina usoara si un bebic sanatos si la termen! Nu am reusit sa citesc din urma, dar important e ca ai reusit. Felicitari, mamico! Iti statea prea bine cu copilasii fetelor din gasca in brate ca sa nu-ti implinesti visul de a-l imbratisa pe al vostru. Felicitari si taticului! Ai vazut ca ai reusit!
Koruta, ce mai faci?
Madlen
29+You live only once, but if you live right, once it.s enough.
ana_p spune:
Buna, fetelor!
Desi nu am mai scris in ultima vreme, stiti despre mine deja de la Kora (
) ca am al doilea FIV nereusit, insa ma indrept cu hotarare - si inversunare chiar - catre o noua incercare. Pana atunci, stiti cum e..., ma tot intreb ce nu a fost bine nici de data aceasta, caut sa inteleg daca valoarea dincolo de limite a progesteronului meu (432) de dinainte de ET a influentat in vreun fel esecul, dar nu gasesc informatii decat despre lipsa de progesteron si importanta suplimentarii lui. Dr m-a asigurat ca la o valoare asa de mare a estradiolului inainte de punctie (4300) este normal ca si progesteronul sa creasca astfel si ca nu acest fapt ar fi contat la nidarea embrionilor. Daca stiti ceva referitor la valorile progesteronului si mai ales la excesul de progesteron in FIV, v-as fi recunoscatoare daca mi-ati da niste amanunte...
Ioanatugs, felicitari !!!Sa ai o sarcina usoara si la termen!!
Ana
KoraPop spune:
Anto ,am vorbit si eu cu dr. Cocei si mi-a spus ca dupa 8 septembrie o pot gasi la Giuly.Multumesc
!Ne vedem in septembrie pe culoarele Giulestiului?
Madlen sunt ok,astept sa incep o noua runda in septembrie-octombrie.Ce face fetita voastra?Dar bebe din burtica?E baietel sau fetita?Mai e putin.....pana il vei avea in brate si pe bebe din burtica...Te pup cu mult drag!
Kora
CARPE DIEM!
madlen spune:
quote:
citat din mesajul lui KoraPop
Madlen sunt ok,astept sa incep o noua runda in septembrie-octombrie.Ce face fetita voastra?Dar bebe din burtica?E baietel sau fetita?Mai e putin.....pana il vei avea in brate si pe bebe din burtica...Te pup cu mult drag!
Kora
CARPE DIEM!
Kora, sunt plina de admiratie in fata abnegatiei si devotamentului cu care continui lupta pentru a deveni mamica si sunt sigura ca toate aceste eforturi iti vor fi rasplatite. Oana noastra e minunata, pe zi ce trece este mai frumoasa, ne incanta cu fiecare clipa pe care o petrecem impreuna; merge bine acum, vorbeste (cateva cuvinte inteligibile, si restul intr-un limbaj propriu). Baietelul este bine, am fost saptamana trecuta la control. Timpul trece foarte repede si ne apropiem de termen. Te pup si-ti doresc multa bafta in tot ceea ce intreprinzi!
Madlen
29+You live only once, but if you live right, once it.s enough.
fireyes spune:
Ana_p, mai rara intr-adevar situatia ta, cu exces de progesteron...
Eu am cautat un pic pe net si am gasit aici o explicatie, care s-ar putea sa fie cea corecta: www punct avort punct ro/doc/cursuri/conceptia_si_nidatia.doc (te prinzi tu cum trebuie scrisa corect)
Eu inteleg de aici urmatoarele:
"Estrogenii si progesteronul creaza mediul favorabil de dezvoltare al oului" si fireste, trebuie ca valorile lor sa fie corelate (cred ca sunt invers proportionale)
Insa "progesteronul produce obstacole īn ascensiunea spermatozoizilor : creste vāscozitatea glerei cervicale care devine impermeabila, acesta fiind de fapt unul din efectele contraceptive ale progesteronului", ba mai mult "progesteronul scade motilitatea trompelor si reduce secretia tubei care hraneste embrionul si astfel acesta va muri (efectul abortiv al contraceptivelor), atāt datorita; lipsei de hrana, cāt si datorita opririi īn tuba uterina unde nu se poate nida(Incuibari) sau daca o face va rezulta o sarcina extrauterina, respectiv tubara"
Poate te-a mai lamurit un pic. Ca idee, eu oricum cred ca tot ce este la extreme (+ sau -) fata de niste valori considerate normale dauneaza, iar aici, la FIV, echilibrul hormonal este ceva f dificil de obtinut, caci in final avem vreo 200 de hormoni in organism, care influenteaza mai mult sau mai putin o eventuala sarcina.
http://tt.lilypie.com/VyPYp3.png
ana_p spune:
Multumesc mult, Fireyes
, am citit cu atentie, insa eu am inteles ca ceea ce se spune in acel articol despre progesteron este valabil in cazul unei sarcini care urmeaza a fi obtinuta pe cale naturala.
Adica faptul ca progesteronul produce obstacole in ascensiunea spermatozoizilor, creste vascozitatea glerei, scade motilitatea trompelor, reduce secretia tubei care hraneste embrionul...nu poate avea relevanta in FIV, unde trompele nu mai au niciun aport si nici inaintarea spermatozoizilor prin glera cervicala. Of! Ai dreptate ca orice valoare peste limita, orice valoare extrema a hormonilor nu e benefica. Pe de alta parte, nu stiu nici care sunt valorile normele ale progesteronului in cazul stimularii de la FIV, fiindca valorile de pe buletinul de analize se refera fie la un ciclu normal, cu ovulatie naturala, fie la sarcina. Dar chiar nu stiu ce sa mai cred, progesteronul in exces poate fi "scos"din organism...?![]()
Ana