FIV 186
Raspunsuri - Pagina 10
sorinake spune:
bune fetelor! Ma bucur ff mult ca v-am gasit! sunt si eu ca si voi o aspiranta la statutul de mamica de cativa ani! au fost sperante si lacrimi...degeaba. am descoperit in urma unei hsg ca am ambele trompe obturate. au urmat tratamente naturiste, sovata, laparo, dar degeaba!! sg mea sansa este FIV-ul. acum sunt programata pt consult si FIV in noiembrie la medsana, dr denisa protopopescu!! alte sperante, sper ca nu desarte si de aceasta data! daca aveti detalii cu privire la clinica si dr, va rog sa mi le spuneti!! multumesc si mult succes tuturor!
nusy spune:
Luck: da,cere o histero exploratorie.Se face fara anestezie,dureaza cam 5 minute,doare mai putin ca la HSG( e o durere suportabila),vezi pe ecran tot ce se intampla,mai nasol e dupa ce te dai jos de pe masa cand urca gazul pana in umeri(asta cica e un semn ca sunt trompele desfundate,altfel nu urca)si doare de mori chestia asta...mie imi venea sa urlu de durere...cat stateam intinsa imi trecea,cum dadeam sa ma ridic ma lua durerea.Noroc ca era sotul langa mine si ma freca pe umeri si ceafa.Oricum,dupa cateva ore trece complet senzatia asta nasoala.
Iar,in cazul in care ti-ar gasi ceva,atunci sa-ti faca pe loc histero operatorie(pentru asta,trebuie sa fii pregatita de anestezie,adica nu mananci si nu bei nimic cu 8 ore inainte).
De luat,iau acum extract din mladite de zmeur,extract din muguri de coacaz negru, acid folic, si de la Forever Living Product urmatoarele: Royal Jelly, Forever Arctic Sea(adica omega 3) si Aloe Berry Nectar (de baut...cahhhhh,e oribil).Le iau eu asa,de capul meu.Am citit despre ele ca sunt bune pentru ovare,chisturi...si vreau sa am ovarele curate la eco,fara niciun chist.
Cu cine vrei sa faci histero?
Ioana: felicitari pentru BHCG-ul in crestere!
Nusy
luli spune:
nusy esti bestiala cu .....cahhhh 

Tabitha bafta muuuuulta 
coletutza e foarte straniu ce ti-a cerut. E foarte adevarat ca e un risc, de fapt sunt multe alte riscuri, o lista intreaga, insa in momentul in care iti legi trompele, ti-ai inchis orice alta sansa de a face copii in afara de FIV, care fie vorba intre noi, nu garanteaza nimanui ca daca isi leaga trompele si reuseste.
Eu una, sincer, nu as face treaba asta.
Behind every love is a great story
Luli
coletutza spune:
va multumesc tuturor pentru promptitudinea raspunsurilor,
nusy, mi s-a explicat ca trompe partial permeabile se refera la faptul ca lichidul de contrast se difuzeaza, se vede iesit la capete, dar nu asa cum ar trebui
.
tabitha, tu ce probleme ai cu trompele? daca imi poti spune, bine-nteles.
fireyes, asa stiam si eu, in cazuri de hidrosalpinx...
luly, la asta m-am gindit si eu....mi se ia orice sansa de a mai face natural un copil, singura posibilitate raminind FIV, iar asta suna destul de infiorator.si in plus, mai sunt si repercursiuni ale legarii trompelor de care chiar daca ti se spune ca nu exista, eu nu mai cred.au doctorii un talent sa iti spuna ca nu ti se va intimpla nimic rau daca faci una sau alta, iar daca ti se intimpla...ti se spune ca ai avut ghinion.oricum, noi depindem asa tare de ei...incit nu putem decit sa ne bucuram de succesele la care s-a ajuns in medicina. gata cu filozofia....scuze daca v-am ametit
kineta spune:
BUNA SEARA DRAGELORfac un anunt: incepand de astazi NOUA LISTA DE COMPENSARE CU 50% INCLUDE DIPHERELINULDE ORICE GRAMAJ,PE LISTA SUNT DIN NOU GONALUL SI PUREGONUL,ESTE ADEVARAT CA AU STELUTE,ASTA INSEMNAND ,CA TREBUIE APROBARE DE LA CASMB,DAR BANUIESC CA PT DIPHERELINE CARE IN PROTOCOLUL LUNG NU DEPASESTE 6 MIL TRATAM,NU TREBUIE SA MERGEM LA CASMB,PT CINE ARE NEVOIE,SA CEARA O SCRISOARE MEDICALA DR CU CARE FACE FIV,SI APOI LA MEDICUL DE FAMILIE VA COMPENSA RETETA CU 50%.
Ioanatugs spune:
2bobocei, Luck, Nusy va multumesc frumos pentru urari!

Fireyes ce sa fac iubita, emotii de inceput de sarcina. Maine merg iar sa repet beta HCG-ul, sa fiu sigura ca va creste cum trebuie si am inceput sa fac programari pentru prima eco. La Giulesti m-au programat pe 29 iulie si mi se pare foarte lunga asteptarea. Eu stiu ca deja la 5 saptamani se vede embrionul macar si vreau sa fiu sigura ca e acolo unde trebuie. Pina atunci nu pot fi linistita si m-am programat la Tutu peste o sapatamana. In rest sunt bine, a inceput sa ma deranjeze mirosul de mancare si sa fie sensibili sanii. 
Aurelia77 ne vedem maine!
Bag deja majoretele pentru tine....

cu drag Ioana
21ali spune:
Buna dimineta fetelor,Kineta sa dea Domnul sa fie asa cu compensatul macar de atit sa putem beneficia si noi dar ma indoiesc ca avind tot ce ti trebuie ptr a obtine acea compensare vei si reusi.Am avut si scrisoare medicala , am mers la farmacie apoi la casa de asigurari ptr aprobare d-na de aici a contactat farmacia telefonic (datii gonalul compensat se aproba-asa s-a exprimat d-na),merg din nou la farmacie imi da reteta si ma trezesc cu farmacista dupa 2sapt ca vrea ori diferenta de bani sau inapoi medicamentele,casa nu a aprobat compensarea.Asa am patit in martie,ar fi minunat daca am putea sa luam si noi compensat.Sper ca dupa FIVsa vad si eu testul cu II liniute ,tablou ii fac si il inramez sa-l pun pa hol.O zi buna ,va pup.
Tabitha spune:
sorinake:
bine ai venit si sa pleci cat mai repede la gravidutze si apoi la mamici.
Iuli: sa dea Domnul sa avem toate bafta.
Coletutza: am fost operata mai demult de chis hematic ovarian, moment din care mi s-a format sindrom aderential pelvin. Am avut si hidrosalpinx stanga operat prin laparoscopie. Ideea este ca din cauza aderentelor trompele se infunda si spermatozoizii nu mai urca pe trompe. Am facut laparo de desfundare a trompelor, a reusit, si dupa 3-4 luni am ramas insarcinata (spermatozoidul urcase pe trompa), dar nefiind total permeabila trompa, ovulul fecundat nu a mai putut cobori spre uter si a nidat pe trompa, asa ca am facut extrauterina. Asa ca am decis sa nu mai incerc IAD (existand riscul asta), ci sa fac FIV cu donator. Cam asta ar fi problema mea cu trompele. Te pup si bafta multa
Pupici tuturor

kineta spune:
21ali,cunosc si eu povestea Puregonului si a Gonalului,care desi se gaseau pe listele de compensate si anul trecut,nu se dadeau compensate,pt ca ii era frica medicului de familie,sa nu o incurce cu CASMB,si farmacistilor la fel,chiar eu am sunat in Aprilie la CASMB si am vb referitor la aceasta problema dar in zadar,ca nimeni nu stia sa dea nici o explicatie,mi s-a spus ca medicamentele care au steluta au nevoie de aprobare de la ministrul sanatatii,ca medicul sau farmacia care elibereaza reteta compensat,va plati din buzunarul propriu reteta.ITI dai seama ca am ramas blocata,si am intrebat de ce se mai afla pe liste daca oricum nu se elibereaza,dar oricum nu aveam cu cine sa vb.EU in Aprilie nu am facut tratam cu unul din medicamentele enuntate mai sus,am facut cu Menogon,si pot spune ca am avut noroc,pt ca nu a costat cat Menopur,si a dat si rezultate ,pt ca tratam dupa din toamna anului trecut cu Gonal,nu a rezultat decat o punctie oarba.EU sunasem la CASMB pt ca intamplator am legatura directa cu listele de compensare,si cu medicina de familie-interna(defapt nu intamplator),si am vrut sa cer niste explicatii,dar nu am avut cui. ORICUM la urmatorul fiv pe care-l voi face ,sper sa mi se dea tot Menogon,iar pt Diphereline imi voi face reteta compensata,acesta nu a fost niciodata pe compensat ,decat de ieri din 16,si ma gandesc ca nu costa cat celelalte sa am probleme cu farmacia.AM vrut sa informez si fetele sa stie si ele,macar sa mearga sa si faca retete,si apoi vom vedea daca elibereaza farmacia sau nu. O zi buna
antosit spune:
quote:
citat din mesajul lui kineta
ORICUM la urmatorul fiv pe care-l voi face ,sper sa mi se dea tot Menogon,
Eu am inteles ca Menogonul nu se ma fabrica ...

Anto

"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"