Inseminare Ungaria
Raspunsuri - Pagina 2
georgia_c spune:
ma bucur enorm , ca prezinta interes subiectul ... io is in mare cautare de date ... si sigurrr o sa va tin la curent cu tot ce aflu
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
georgia_c spune:
m'neata ... poftiti la o cafa , ceai , apa plata cu lamaie ![]()
asa cum spuneam ieri ... azi postez primul raspuns de la o clinica din ungaria ....
Analize necesare :
Before an IUI (intrauterine insemination) i need:
- HIV, Hepatitis B and C test for both of you
- spermiogram
- Papanicolau test and vaginal microbiol. test
- Hormone test on day 2 or 3 of the menstruation: FSH, LH, Prolactin and TSH
o sa incerc sa pun informatia si pe prima pagina , in corpul primului meu post
cum mai apre ceva nou , vin sa va spun
Albert Einstein
magdita spune:
Neata fetele,
Georgi
, multumim pentru informatii. Eu analize hormonale nu am facut niciodata, nici un medic nu mi-a cerut, iar din proprie initiativa nu am apucat. Din listuta postata de tine numai spermograma, testul Pap si examenul de secretie le-am facut. Cred ca o sa incep sa fac si refac tot ce e in listuta ta, ca timpul trece si nu in favoarea noastra.![]()
Cu siguranta se va intampla minunea
!!!
Doamne ajuta tuturor
magdita
aspiranta din aprilie 2004
In asteptarea ingerasului
"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">poze
lalitica2000 spune:
foarte buna tratatia.
georgia, crezi ca la inseminari e suficient daca iti faci primele zile de monitorizari in Romania si sa ajungi in Ungaria la inseminare doar in preajma ovulatiei?
Ma gandesc ca va fi o prima intalnire face-to-face in care se va povesti istoricul medical si se va uita peste analize ca apoi sa prescrie stimularea si pe urma....oare cum va decurge?
mada23 spune:
Buna fetele 
Lali ...sa inteleg ca te bagi si tu? 
Georgi...multumim de informatii
in 2008 miracolul va veni pe strada mea...madutz
asteptand miracolul

"Dumnezeu te iubeste! Ca sa ti-o dovedeasca El a facut toate frumusetile si placerile naturii ca tu sa te bucuri de ele. Fii multumit cu ceea ce ai. "
georgia_c spune:
lali ... asta e pasul 2 ... sau mai corect a fost pasul 2 .. l-am intrebat pe dl dr acelasi lucru ..asteptam sa vedem care va fi raspunsul ...
io i-am explicat dumnealui , ca , vin din bucuresti , si m-ar ajuta sa stiu cam cate zile trebuie sa stau in ungaria .... io ma gandesc asa .. fac analizele ,ma duc acolo , sau imi spune schema de tratament prin corespondenta , o sa vedem cum se practica , fac tratamentul acasa , si apoi , merg la inseminare , si da ma pot monitoriza aici , insa nu stiu in ce masura imi va lua in calcul monitorizarile , cred ca ma va chema sa vada cu ochiul lui ... om vedea ... acum astept de la dansul raspunsul nr 2 , sper sa-mi si raspunda ... si atunci vom avea mai multe detalii
io din lista de analize am multe facute , insa sunt cam de 1 luna , si l-am intrebat pe doctorila cat timp sunt valabile ....
lali , mie dr t , mi-a zis ca in 2 sapt , de la scosul meu de fire dupa laparo (01.07.2008), va fi functionala clinica dansului... se apropie scadenta , mai stii ceva ...ca io acolo l-as trimite pe sotulica sa faca spermograma , ca e dna dr matei ...
Albert Einstein
sorina_sz spune:
Buna fetele
Eu am facut IA (nereusit), urmat de Fiv (reusit, dar am pierdut sarcina) in Szeged, la clinica Kaali, cu dr. Zadori.
In primul rand vreau sa va spun ca am fost extraordinar de multumita de conditiile de acolo. Singurul inconvenient sunt listele lungi de asteptare.
Pasii de urmat sunt urmatorii:
1. E-mail in engleza sau maghiara la adresa "jzadori@gmail.com". In scurt timp primiti un raspuns in care vi se spune ce analize trebuie sa aduceti la prima consultatie (cele pe care le-a scris deja georgia) + HSG daca aveti
2. Telefon de programare la numarul +36 (62) 423-623. Din pacate cu asistentele va veti descurca mai greu in engleza. Daca nu reusiti rugati-l pe dr. Zadori sa va programeze.
3. In data programarii va prezentati acolo, cu dosarul de analize, faceti o ecografie si ii prezentati doctorului istoricul medical. Daca totul este in regula...
4. In ziua 2 de ciclu ecografie (la Szeged) si incepeti tratamentul
5. Pana in ziua inseminarii se mai face o ecografie (tot la ei) de monitorizare (nu mai stiu exact in care zi)
6. Ziua inseminarii. Citez ce am scris atunci:
"La ora 12 am ajuns.
La 12 si 7 minute sotul meu era deja inauntru la donare.
La 12 si un sfert a iesit.
Ni s-a spus ca avem de asteptat o ora. Ca sa nu ne plictisim am iesit intr-o plimbare in piata Domului (foarte frumos, daca ajungeti acolo merita sa o vedeti). Szeged e un oras deosebit de frumos.
La 13 si 10 minute ne-am intors, am mai asteptat cca 15 minute si m-au luat la sala. In vestiar a trebuit sa ma schimb in camasuta de spital, mi-am pus papucei de unica folosinta, o bonetica pe cap si masca peste gura. Deci totul cat se poate de steril. Asa echipata am intrat in sala. Bioloaga era acolo, in fata unui microscop, gigeii erau pregatiti de actiune. A venit doctorul, am stat la o poveste, mi-a facut eco. Totul era Ok, ovulasem pe partea buna. A facut interventia, are o mana super usoara, nu am simtit mai nimic. Dupa ce a terminat, am trecut pe un pat mobil si am fost dusa in alta camera unde am stat 1 ora jumatate (nu 15 minute ca in Timisoara). Sotul meu a venit la mine si asistentele se interesau din cand in cand daca stau comod.
La final am intrat din nou la dr. Zadori, am primit medicatia de sustinere si incurajari.
Am platit 40.000 de forinti (pentru 3 ecografii, o spermograma si inseminarea propriu zisa)."
Daca va mai pot ajuta cu ceva, astept intrebari.
-ici
Sorina
lalitica2000 spune:
mada, sa stii ca ma bate si pe mine gandul de o inseminare in Ungaria, din cauza acestor nereusite ale lui T, dar dupa ce voi face laparo+histero cu el. Eu avand rude atat in TM cat si in BH mie o sa-mi fie mai usor sa fac naveta de acolo, fara sa inoptez in Ungaria sa mai dau bani pe cazare. De aceea imi si surade ideea asta, mai ales daca se pot face primele monitorizari acasa iar ianinte cu 2-3 zile de ovulatie sa merg la clinica in Ungaria.
georgia, nu mai stiu nimic de clinica, deoarece Tutu i-a spus colegei mele ca deocamdata nu o sa aiba nevoie de ea, chiar de la inceput si ca o s-o sune el sa-i zica de cand sa inceapa colaboarea.Nici ea nu stie in momentul asta mai multe, doar ca urmeaza sa se deschida clinica in cateva saptamani.
mada23 spune:
Sorina...multumim mult, Bunul Dumnezeu sa-ti aduca cat mai repede bebetzu mult visat, daca s-a putut o data, sigur ai sa reusesti iar.
in 2008 miracolul va veni pe strada mea...madutz
asteptand miracolul

"Dumnezeu te iubeste! Ca sa ti-o dovedeasca El a facut toate frumusetile si placerile naturii ca tu sa te bucuri de ele. Fii multumit cu ceea ce ai. "
georgia_c spune:
sorina_sz, mii de
, de mare ajutor ce ne-ai scris ...
io as mai avea cateva intrebari :
1.de la primul email dat dl dr pana la programarea propriu-zisa cat a trecut ?
2. cat timp sunt valabile analizele cerute de dr zadori (1 luna , 2 luni )?
3.cum stabileste dl dr ziua inseminarii ?.. vreau sa-mi fac o idee cam cate zile trebuie sa lipsim de la munca ...si de cand ..
4.exista translator de maghiara - romana ?.. sau se discuta doar cu dr zadori in engleza ?
5.cum sta sotul tau cu spermograma ... for the record asa ...
6.ti s-a exlicat care e cauza pt care nu ai reusit ?
cam atat .. pt moment ... 
Albert Einstein