Fata lui tati
Raspunsuri - Pagina 6
adi_dalma spune:
Cris... in loc de 'la pachet' as formula BONUS.
Ce daca seamana cu 'exa' ce daca e rautacioasa (apropos toate fetele sunt mai 'acre' la varsta asta) ce daca e a ei...
Daca nu cumva tu esti geloasa pe fetita..., deh se poate si asta! Daca tie nu ti e teama de fapta de faptul ca baiatul tau va fi neglijat...
Daca nu esti prea speriata sa ti asumi responsabilitatea cresterii unei pre- /adolescente(care e dificila oricum...)
Daca toate astea + oboseala sunt depasite poate fi o experienta frumoasa.
Nu poti iubi de drulk cuiva? Cum sa l iubesti pe el atat de tare si sa nu 'ii vezi' copilul, sufletul lui.
Curaj!
carmen94 spune:
eu am gasit un alt topic deschis de cris cu ceva timp inainte de acest subiect.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=122103
citind acest subiect si cel din linkul de mai sus vad o cris care va face mereu totul numai ca familia ei sa fie bine( e scris in acest subiect),o cris care incearca sa gaseasca o solutie ptr.orele de dupa scoala in care FETITA EI e nevoita sa stea singura pana cand vin ei de la servici( e scris in celalalt subiect),o cris care-si iubeste sotul cu sau fara ,,pachet,,(asta am dedus eu facand o corelare intre cele 2 subiecte)stiu.veti spune ca celalat subiect nu e atat de semnificatif nefiind prea vast si cu putine amanunte,dar eu asa am reusit sa o conturez pe cris.
A! si am mai gasit o cris care poate din cauza stresului si a unor probleme(e scris in sub.asta) trece printr-o perioada de panica.
am cunoscut cupluri la a 2 a casnicie,fiecare avand cate un copil din casnicia anterioara. si de cate ori eram in preajma lor aveam mereu un zambet pe buze ptr.ca imi aduceam aminte de o glumita:
EL: Draga!draga vin-o repede !copilul tau cu copilul meu il bate pe copilul nostru
zambetul nu era un zambet ironic sau in batjocura.zambeam ptr.ca incercam sa-mi imaginez ce simte fiecare dintre ei intr-o asemena situatie si ii vedeam pe ea si pe el cu copii in jurul lor incercand sa-i impace si sa le explice ce si unde au gresit.
nu vreau sa o ironizez pe cris si sper ca gluma mea nu a suparat pe nimeni.daca da imi cer scuze.am vrut sa mai inveseles putin atmosfera pe aici(spe ca nu am dat cu balta in balta)
si cred ca ea,cris,va reusi sa ia cea mai buna decizie ptr. familia ei.
uf!inca o data imi cer scuze daca am suparat pe cineva(cris!in special de la tine imi cer scuze daca am scris ce nu trebuie.
nelia spune:
Am citit si eu subiectul, desi nu prea am a-ti da sfaturi, ca nu am trecut prin asemenea situatie. E greu ce trebuie sa faci si nu stiu daca te poate ajuta cineva. Singurul lucru pe care am venit sa ti-l spun este sa o iei incet, cum ai spus si tu. Daca privesti lucrurile in ansamblu - aoleu, de acum inainte voi avea doi copii de ingrijit, si eu sint obosita cu unul, si fetita seamna cu ea, si e neascultatoare si pe mine ma va asculta si mai putin, si voi fi mama vitrega de acum... aoleu - e coplesitor si te inteleg, si vin si eu sa pling alaturi de tine. Eu am trei si ii iubesc mai mult decit se poate scrie in cuvinte, dar citeodata imi vine sa ma tot duc... macar o ora... jumatate... ei, macar 5 minute acolo... sa nu-i mai aud cum urla pe trei tonuri. Dar nu pot sa traiesc fara ei... si nici fara sotul meu. Dar sint toti ai mei. La tine, situatia nu e atit de clara cum ti-ai dorit-o poate, un sot, un copil sau doi ai vostri... N-a fost sa fie. Dar ti s-a acordat a doua sansa, daca il iubesti si te simti bine cu el, si chiar daca nu il iubesti, dar aveti o relatie sanatoasa, prieteneasca si civilizata, in care copilul tau se simte bine, atunci acea familie e normal sa fie si locul unde fetita lui sa se simta bine. Pina acum, patru adulti sau mai multi, ca inteleg ca sint si bunici implicati, au incurcat vietile a doi copii. Pentru ca le-au incurcat, trebuie sa va asumati riscul asta, nu e vina voastra, nu in totalitate, dar i-ati adus pe lume in ceea ce credeati ca e o familie si ceva s-a intimplat si ei au ramas fara acea familie. Voi o aveti pe a voastra, toti adultii implicati in povestea lor au familia lor, ca doar asa au crescut mari... numai ei nu o au sau nu o au intreaga. Tu si cu sotul tau v-ati intilnit, ei, daca tot ati facut-o, e de la sine inteles ca prima voastra misiune ca sa zic asa in fara acestor doi micuti este sa le oferiti o familie adevarata, in care amindoi sa se simta acceptati si sa creasca frumos. Da, te inteleg, fetita seamana cu fosta, e greu de inghitit asta. Acceptind fetita, o accepti si pe fosta in viata voastra, vrei sau nu vrei. Da, dar e mama ei, si un copil ca sa creasca frumos are nevoie si de mama ei, asa cum este ea. Are anumite apucaturi, un comportament care nu-ti place, eu as zice saru-mina sa nu fie traumatiza de divort si sa pot face ceva pentru ea ca sa-i ofer macar de acum incolo sprijinul ca sa se dezvolte frumos. Esti mama si cred ca stii ce vreau sa spun. Si apoi, stai linistita, poate ca acum sotul tau iti iubeste copilul, poate ca a stat mai mult cu el, decit ai stat tu cu fetita lui... dar pina la coada, cam ce simti tu trebuie sa simta si el. Sau poate nu, poate e un altruist, un iubitor de copii, care simte ca daca nu a putut sa ofere primului copil ce merita, poate ca asta este sansa lui. Si e si normal sa doreasca sa se revanseze si fata de fetita.
Cris, asta e la inceput, dar dupa ce lucrurile vor intra in normal, daca esti cu adevarat mama (si nu ai cum sa nu fii, atit timp cit ai un copil, numai sa te lasi sa simti ca o mama si fata de fetita) si o iei ca pe un copil, copilul lui, nu copilul fostei, pina la urma asta va fi in sufletul tau: un copil, ca si al tau, care are, la fel ca si al tau, mare nevoie de un camin linistit unde sa-si traiasca fericita copilaria. Eu iti doresc multa, multa tarie... lasa-ti inima de mama deschisa si vei vedea ca intr-o asemenea inima au loc multi copii, ai ei sau ai altora!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
betiana spune:
Draga cris, un copil inseamna o responsabilitate, doi copii inseamna doua responsabilitati, trei copii... samd. Dar esti iubita.Toate sarcinile cresterii copiilor nu ar cadea doar pe umerii tai. Oricum rolul de mama de-a doua este dificil, mai ales ca fetita e mare, judeca si vede si poate fi si negativista.Ar trebui intrebata daca i-ar placea sa stea cu voi, sa formati o familie. Apoi ar trebui o hotarare judecatoreasca prin care fetita sa va fie incredintata voua.
E o situatie dificila, dar nu fara iesire.Si daca mai vine si un al treilea ? Ai renunta la el pentru ca esti obosita si stresata ? Eu zic ca ar trebui sa pui in balanta binele si raul- atat pentru tine, pentru fetita, pentru sotul tau...
Chuny spune:
Ooocristina, 
!
Si subscriu si eu la ideea ca daca esti intr-adevar o MAMA, e imposibil sa nu ajungi sa iubesti si acest PUI DE OM parasit.
Anca Vlad spune:
quote:
Sa vezi la 14 - 16... Sa vezi cind va incepe sa vorbeasca urit cu voi, nu numai cu tine, dar si cu tatal ei, si cu mama ei.
Crezi ca e neaparat nevoie sa devina vorbeasca urat cu paintii la varsta asta?
La inceputul anului am avut o "experienta" care sincer m-a marcat destul de mult. Mergeam la o sala de fitness si acolo am cunoscut o eleva de liceu, in clasa a 9-a, avea 15 ani... arata mai matura putin, era foarte frumoasa si bine proportionata. Intamplator am intrat in vorba cu ea.. si crede-ma ca in prima zi aproape uitasem de ce m-am dus la sala.... sa vezi un copil de varsta asta, pentru ca fata de mine e totusi un copil (am aproape 20 de ani mai mult dar cred ca nu prea par, ea voia sa lege prietenii cu fete de la sala...initial nu si-a dat seama de diferenta de varsta dintre noi)... deci sa vezi un copil vorbindu-ti de responsabilitate, de implicare, de respect fata de parinti. Invata foarte bine, avea si activitati extrascolare destul de numeroase, facea si voluntariat... dar efectiv m-a socat modul matur de a privi viata, bunul simt si politetea ei... i-am spus la sfarsit... ferice de parintii care te-au crescut... si ea a raspuns ca lor le datoreaza totul... Pobabil ca a avut ocazia sa creasca intr-o familie amonioasa si interesata de educatie, care a reusit sa-i insufle valori pierdute parca in lumea noastra de azi. Da pentru mine a ramas reperul - se poate...
Iar daca fetita in cauza are doar 9 ani eu cred ca o pate din compotamentul ei s-ar putea ameliora, da asta ar presupune acceptarea ei in noua familie si efortul sustinut al parintilor pentru a rezolva astfel de probleme. Lasata la bunici, ele cu ar putea decat sa se agraveze!
lalilu spune:
Eu cred ca , de fapt, tu nu ti iubesti sotul, ca mie, mi se pare firesc ca atunci cand iubesti un om, sa-l iubesti cu catel, purcel, si amanta daca o are.
Lalilu-mama Mariei si a lui Luca
cris-cris spune:
Ha-ha, ma faci sa rad,lalilu.Tu asa ai face,nu, de atata iubire, ai dormi cu el si cu amanta lui in pat???
Lasand gluma la o parte, chiar sunteti cateva pe-aici foarte acide...Decat sa dea omul de d-astea ca voi, mai bine isi vede de-ale lui.Asa pareri si sfaturi...halal...(poate se simte aici si ileanna, care am observat ca pe la toate postarile nu stie decat sa dea peste nas...Daca e ea desteapta si sufletista....cu copiii si pisoii...
Ma rog,fiecare cu conceptiile ei....
Multumesc din nou celor care au avut pareri pertinente si au incercat sa ma ajute.