Fata lui tati
Raspunsuri - Pagina 5
irinai spune:
quote:
Originally posted by riceaquote:poi si ce vroiai sa-i sa zica???Bravo,ai dreptate de ce trebuie sa cresti pachetullasa-l unde e ,ca tu ai unul la ce sa te incurci cu altul.
Originally posted by irinai
Si uite asa se intampla de fiecare data...vine omul si isi descarca sufletul pe forum, intr-un mod in care nu are curajul sa o faca in alta parte pentru ca in sufletul sau stie ca ceea ce face sau simte nu se inscrie chiar in normele deplin acceptate de comportament si ce primeste? In loc de suport si intelegere primeste sfaturi virtuoase si judecati de valoare.
Trebuie sa intelegem ca nu suntem toti modele de virtute si moralitate. Asta este...hai sa incercam sa ajutam daca ni se cere sfatul, fara sa scoatem in fata cat suntem noi de perfecti.
Cris, eu inteleg perfect ce simti. Daca nu poti sa accepti copilul, nu poti si gata. Dar nu ai ce face. Incearca sa iei totul ca pe un dar, strange din dinti si poate se rezolva lucrurile. Daca nu se rezolva, nu iti cere nimeni sa il iubesti ca si cum ar fi al tau. Doar sa il accepti. Si asta cred ca o poti face.
Oricum ar fi, mult succces si liniste interioara. Este doar o schimbare si tu treci printr-o perioada de stres.Am crescut cu mama vitrega si stiu ce spun,nu toate sunt doamne .
teodorade angi pangi
28-10-2007 si Roberto 28-06-1999 http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU teodora
Nu, dar crezi ca daca ii spunem noi aici ca ceea ce simte ea nu este pe placul nostru, crezi ca o sa ii schimbam parerea? O sa aiba brusc o iluminare citind forumul si o sa zica "Vai ce am gresit!"?
Nu, asa simte ea si a avut curajul sa o spuna si sa ceara ajutorul. Si multa lume s-a grabit sa o condamne, in loc sa o ajute cu un sfat.
angipangi spune:
quote:cine a condamnat-o?
Originally posted by irinaiquote:
Originally posted by riceaquote:poi si ce vroiai sa-i sa zica???Bravo,ai dreptate de ce trebuie sa cresti pachetullasa-l unde e ,ca tu ai unul la ce sa te incurci cu altul.
Originally posted by irinai
Si uite asa se intampla de fiecare data...vine omul si isi descarca sufletul pe forum, intr-un mod in care nu are curajul sa o faca in alta parte pentru ca in sufletul sau stie ca ceea ce face sau simte nu se inscrie chiar in normele deplin acceptate de comportament si ce primeste? In loc de suport si intelegere primeste sfaturi virtuoase si judecati de valoare.
Trebuie sa intelegem ca nu suntem toti modele de virtute si moralitate. Asta este...hai sa incercam sa ajutam daca ni se cere sfatul, fara sa scoatem in fata cat suntem noi de perfecti.
Cris, eu inteleg perfect ce simti. Daca nu poti sa accepti copilul, nu poti si gata. Dar nu ai ce face. Incearca sa iei totul ca pe un dar, strange din dinti si poate se rezolva lucrurile. Daca nu se rezolva, nu iti cere nimeni sa il iubesti ca si cum ar fi al tau. Doar sa il accepti. Si asta cred ca o poti face.
Oricum ar fi, mult succces si liniste interioara. Este doar o schimbare si tu treci printr-o perioada de stres.Am crescut cu mama vitrega si stiu ce spun,nu toate sunt doamne .
teodorade angi pangi
28-10-2007 si Roberto 28-06-1999 http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU teodora
Nu, dar crezi ca daca ii spunem noi aici ca ceea ce simte ea nu este pe placul nostru, crezi ca o sa ii schimbam parerea? O sa aiba brusc o iluminare citind forumul si o sa zica "Vai ce am gresit!"?
Nu, asa simte ea si a avut curajul sa o spuna si sa ceara ajutorul. Si multa lume s-a grabit sa o condamne, in loc sa o ajute cu un sfat.
teodora
de angi pangi
ileanna spune:
Pai imi pare rau, da' nici in scoala generala nu-mi statea in fire sa raspund fix in propozitie. Ca daca e asa, tre' sa schimbam forumul: raspunzi fix ce te intreaba ala in subect si nu vii cu ... aprecieri personale asupra situatiei.
Dupa mine, ajutor masiv e si cand iti zice cineva "frate ... esti pe campii".
Si eu raman la parerea mea: nu mai zice ca-l iubesti daca vrei sa ii refuzi sansa de a fi impreuna cu copilul lui. Sa nu mai vorbim de context: el ii iubeste si creste copilul!!!!! No comment.
ellej sa nu confundam mama unui bateiel de ... in jur de 40j de ani (iertare daca gresesc) cu o fetita care acum nu are nici un parinte.
Si mai cred ca nimeni nu ar trebui sa-i pretinda sa iubeasca copilul (si nici soacra) la o apasare de buton. Doar sa fie ... om cu el, restul se va vedea mai incolo, cu bunavointa si respect din partea tuturor.
Sorry dar astea is valorile mele, asa gandesc si simt eu. Deci singurul sfat pe care i-l pot acorda, l-am dat deja: FEMEIE ... E GRESIIIIT SI ORIBIL.
Eu eram terminata din cauza unui pisoi mic si jegos cu un oki umflat care ratacea pe nisipul de pe plaja. Barbata-meu era total anti ... eu rational vorbind eram de acord cu el si de aia nici nu caraiam. Dupa vreo 12 ore de cand m-a vazut ca sunt ne-om din cauza micului animal care poate mai avea cateva ore de trait ... a zis BINE. Si acum e alinarea singuratatilor soacra-mii. Ei ... despre asta vorbesc: ei ii pasa ce e in sufletul omului pe care zice ca il iubeste enorm??? La ce nr e pe lista treaba asta?? Si acuma nu vorbim de un pisoi ci de un copil abandonat de ma-sa si vizitat din cand in cand de ta-su.
So ... mangaiati-o voi pe cap ca eu nu vreau. Pt ... hm ... curajul de a posta. Pai a postat sperand ca gaseste aprobare. Right??? Eh, va las pe voi sa i-o dati k pe mine ma scarbeste subectu' si ma duc sa ma uit pe altele.
See ya
37S cu bb Vlad 
http://bd.lilypie.com/STIcp2.png
cris-cris spune:
Ileanna, esti fooooarte sufletista!!!!!!!Ma bucur enorm pt.tine si pisoiul soacra-tii.
Si daca aveam nevoie de aprobari nu scriam aici, pt.ca stiam ca nu le-as fi gasit.Cum am mai spus, doar sfaturi.Si, din nou, pt.cultura ta generala, sa stii ca tot ce s-a scris aici mi-a schimbat felul de a gandi.Dar in niciun caz ce ai scris tu.E o PORCARIE.
Oricum, daca esti scarbita, faci foarte bine sa "schimbi canalul".
Amethyst spune:
cris, eu inteleg ce zici dar gandeste-te, daca poti vedea si partea cealalta a paharului, ce sansa extraordinara ai, de a avea aproape inca un copil care e cumva deja crescut. O fetita de 9 ani poate fi (pentru ca am intalnit cateva) foarte 'maleabila' (nu manipulabila) inca daca simte ca este iubita. Nu te da inapoi de la a face loc unei alte iubiri in inima ta. E greu la inceput si te cred ca sunt zvapaiati insa... sunt copii. Nu pot sta cuminti in fotolii cu doua carti in mana. Opinia mea e urmatoarea: daca ai incerca macar sa te eliberezi de stresul care te macina, ca nu ai face fata la doi copii (daca al doilea ar fi avut 4 ani sau 2 atunci ar fi fost piatra de incercare) si sa te simti libera sa-ti manifesti afectiunea fata de fetita lui, s-ar putea sa ai una din cele mai placute surprize. Si gandeste-te ca asa cum simti tu pentru copilul tau, asa simte si el ca tata pentru fetita lui si daca asa sunt fericiti amandoi, incearca si tu macar si poate o sa vezi lucrurile altfel.
Strict in ceea ce ma priveste, daca as fi in situatia ta si mama fetitei ar dori sa o dea tatalui, respectiv noua in grija, m-as bucura foarte mult. Bunicii sunt una, parintii alta si eu cred ca nici o persoana pe lumea asta nu poate inlocui cu succes un parinte iubitor, pe termen lung, bineinteles.
Editez ca nu mi-a placut niciodata termenul de 'la pachet' folosit in dreptul oamenilor, copiilor. Vine cu un copil, nu la pachet c-un copil! Nu stiu, mi s-a parut doar ca suna rau.
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
susur spune:
Si unde mai pui poate fi de mare ajutor , mai sta cu copilul mai spala un vas, e fata mare.E adevarat ca la varsta lor au fluturi si garagauni cu veleitati de domnisoare , o sa-ti ceara cercei lungi cu margelutze si oja verede dar astea-s normale.Intr-o zi n-o sa mai vrei tu s-o dai daca o cere mama'sa.Multa bafta la comunicare si acomodare una cu cealalta.
Amethyst spune:
Doamne, cred ca ultimul lucru la care m-as putea gandi ar fi ajutorul...
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
susur spune:
De ce nu, trebuie considerata ca fiind parte din familie.Si mie mi-au zis unii "Ce o pui babysitter la astia mici?"Am zis " nu babysitter dar face parte din familie si participa la tot ce se petrece in familie inclusiv spalat vase, inclusiv distractiile de weekend, inclusic orice " .Nu consider ca exploatezi copilul daca sta afara cu fratii mai mici in timp ce mama deretica prin casa.Lucrurile trebuie sa decurga normal, fara menajamente, altfel se va simti ca e diferita.
incognito spune:
Am citit pe sarite.
La prima vedere si mie mi-a venit sa spun ca esti egoista,dar...gindindu-ma mai bine imi dau seama ca esti numai o mamica obosita.Copilul e copil nu are nici o vina.Ar trebui sa fii bucuroasa ca se impaca bine cu fiul tau.
Ca nu poti accepta copilul lui...-eu nu cred ca este adevarat.Copii-s adevarate lipitori,si sa nu vrem ne determina sa ne atasam la un moment dat chiar daca nu este al nostru.
Nu cumva tu te gindesti ca este copilul celeilalte si poate ca ai ceva cu fosta si de aici reactia de respingere fata de copil?Zic si eu.De multe ori nu avem nimic de impartit in mod real cu o persoana cu care venim in contact direct ci cu o alta apropiata celei cu care venim in contact,si cu aceea ne rafuim de fapt,fara sa ne dam seama ca gresim.
Nu cumva,la nivel mai intim,tu simti ca acceptarea copilului de catre tine echivaleaza cu acceptul de a trai permanent in casa cu fosta?Fosta oricum exista si atita vreme cit ei doi au un copil impreuna,indiferent unde creste acesta tot va veti lovi de ea.
Mai priveste putin catre tine cu blindete si daca e asa cum sugerez eu,straduieste-te si separa lucrurile,fii corecta-copilul nu este ea.E numai o fetita de noua ani care are nevoie de grija si dragoste ca si baietelul tau.
Si-apoi,iarta-ma,dar gindeste-te cum naiba ar fi daca intr-o buna zi,ii licureste si sotului tau ceva si incepe sa aiba impresia ca copilul tau este egal fostul sot iar el nu poate sa traiasca si cu fostul sot in casa?
Cu multa prietenie,
Incognito
cris-cris spune:
Incognito, sa stii ca poate este putin adevar si in ce spui tu.Adevarul e ca aia mica seamana teribil cu maica-sa, atat fizic, cat si la comportament,(eu o stiu pe maica-sa din vedere, iar comportamentul din povestile celor din jur).Nu seamana deloc cu taica-su.E rautacioasa uneori, iar maica-sa i-a indus ideea aceea pe care o mai intalnesti si la adulti de multe ori: ca toata lumea e proasta, doar ea e cea mai desteapta, cea mai frumoasa, etc.Iar noi ne luptam din rasputeri sa o facem sa fie putin mai modesta, sa nu mai fie atat de mandra, in primul rand pt.ca nici de prieteni nu prea o sa aiba parte daca va continua cu atitudinea asta.Tot din acest motiv devine si neascultatoare, pt.ca are impresia ca doar ea are dreptate si nu accepta alte pareri, nici macar de la parinti.
Oricum, voi, aici, mi-ati schimbat opiniile, si m-ati convins ca totul va fi OK, deci nu mai conteaza felul ei de a fi, poate se va mai schimba cand va fi mai mare....acum e copil....