Fata lui tati
Raspunsuri - Pagina 3
giulia71 spune:
hai ca scot si eu impacaciuitorul
si iti recomand sa faci o cura cu magneziu daca esti foarte nervoasa(vorbesc serios si nu fac misto), ajuta in starile se nervozitate si agitatie.
si poate nitica pasiflora amestecata cu valeriana n-ar strica!
iti doresc multa intelepciune in decizia pe care o vei lua;)
ps: si nu pune si tu la suflet tot![]()
...mami daca nu mananc acuma, intru'-n grebla foamei!!!!
cris-cris spune:
Intrebare "off topic" apropo de magneziu.Oare nu interactioneaza cu anticonceptionalele(Diane 35)? Am vrut sa iau magneziu dar nu stiam acest detaliu, pt.ca am auzit ca de obicei vitaminele au interactiuni cu anticonceptionalele.
Sau chiar aceste contraceptive imi dau stari de nervozitate, pt.ca si asta am auzit???
miriama spune:
Asadar, rezolva problema cu stressul si vezi apoi daca mai sunt sanse sa apara asa incat sa te destabilizeze de la cresterea celor 2 copii. Ca este obligatoriu ca atunci cand cresti copii sa-ti poti controla nervii si stressul.
Si mai cauta sa afli apoi daca intradevar poti avea grija de 2 copii si sa fii in acelasi timp impartiala. Sa stii ca sotului tau nu-i va cadea bine niciodata sa vada ca faci vreo diferenta intre copii. Gandeste-te ca ei , ca si copii, se vor mai certa, vor avea divergente de opinii (stii cum sunt copiii) iar tu va trebui sa-i tratezi egal. Vei putea? Daca nu, gandeste-te...
Si apoi e o fetita de 9 ani care probabil simte din plina lipsa mamei. Mai ales ca propria ei mama nu se prea ocupa. De ce sa nu incerci sa-i fii tu mama de care are nevoie din ce in ce mai multa. Deja la varsta asta te poti intelege foarte bine cu ea, fa-ti-o prietena si vei vedea ca va trece si starea de incordare pe care ti-o da momentan gandul ca va fi prezenta permanent.
Deci, pune ordine in lucruri, calmeaza-te si raspunde-ti sincer la intrebari. Daca nu te vezi in stare, mai bine nu incurca omul, ca sotul tau sigur iti va da tie papucii, nu fetei.
"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"
Ica 1975 spune:
Cris, incearca sa te gandesti la fetita ca si cum ar fi a ta, iti va fi mai usor. Sau, ganseste-te, nu ti-ar fi placut ca sotul tau sa te incurazeze sa-ti aduci copilul sa stea cu voi daca ar fi fost dat spre grija tatalui? Nu este important ptr tine relatia dintre sotul tau si bietel, ti-ai dori sa fi avut un sot care sa-ti fi tinut copilul la distanta, cel mult vizite de sfarsit de saptamana? Eu cred ca ai putea sa cresti doi copii, ai spus sa ai o relatie buna cu fetita sotului tau; incearca sa iei lucrurile usor si sa nu te panichezi, poti s-o faci.
Noi
Ce faci te si face.
GGina spune:
Nu stiu daca am intles eu bine.Cind te-ai casatorit ,era singur, fara fetita.Daca stiai de la inceput ca va aveni si fetita l-ai fi iubit mai putin?Pe tine te sperie acum daca intradevar o sa te descurci cu doi copii. Si daca ii poti face loc in sufletul tau.Well,nu stiu .Poate ar trebui sa te obisnuiesti cu ideea ca va fi mai mult in preajma voastra.Asta ar fi un inceput .Restul ,vine de la sine.
cris-cris spune:
Citind in urma tot ce mi-ati scris voi, mi-am dat seama de un lucru: ca voi reusi sa tin lucrurile sub control, iar in timp totul se va rezolva, pt.simplul motiv ca imi iubesc enorm sotul si sunt dispusa sa fac orice pentru el.Acest lucru mi-a dat putere de la inceput( pt.ca noi am trecut prin multe impreuna), dar in ultima vreme imi scapase putin din vedere acest fapt.Oricum, va multumesc mult pt. incurajari(si pentru "zguduieli").Intr-adevar, o familie necesita multe compromisuri si multa intelepciune, poate de cele mai multe ori din partea noastra, a femeilor.
Anca Vlad spune:
Cris-cris - si eu off topic... nu cred ca interactioneaza magneziul cu AC, dar sincer te sfatuiesc sa mergi sa vorbesti cu un medic legat de Diane 35. Mie mi-au spus mai multi recent ca au doze foarte mari de hormoni si mai mult se utilizeaza ca tratament decat ca AC (si numai o perioada). Sunt multe variante mai putin nocive!
In rest lumea are dreptate, si el simte fata de copilul lui ce simti si tu fata de al tau! Si ar trebui sa te bucuri, asta inseamna ca e un om bun si un parinte implicat...
crisseis spune:
Eu , in locul tau, m-as bucura. Pe bune. Cred ca nu vezi faptul ca in general, un barbat, dupa divort, nu prea mai e "tata" (cu tot ce implica asta).Se rezuma doar la a plati pensie alimentare si a-l vedea pe copil o data la nush cat timp.
Ori, daca sotul tau VREA sa-si asume raspunderea cresterii fetitei sale, asta inseamna deja o mare garantie ca VREA sa se implice in cresterea ambilor copii.
Chiar, tu ce ai fi asteptat de la el, vis-a-vis de baietelul tau? Sa fie un tata de decor? Pai cam rar gasesti barbati care sa se gandeasca la copilul sau, dupa divort, asa cum se gandeste el la fetita lui(sa stea mai mult cu voi, s-o integrati in familie, sa-i ofere caldura si imaginea corecta a unui camin armonios). In loc sa vezi toate astea, te plangi.
N-ai ce face, decat sa discuti cu el si sa-i spui ceva de genul ca te simti oarecum depasita de situatie, dar ca te straduiesti si ai mare nevoie si de ajutorul tau.
Eu cred ca, baietelul tau fiind destul de mic cand l-ai cunoscut pe el, nu s-a pus problema, de ex, de acceptare din partea lui a "tatalui".
Stai sa fi vazut cum era daca aveai si problema asta pe cap! Eu zic sa te stradui cat poti sa ai o relatie buna cu fetita lui, ca sa mearga bine si relatia voastra. Altfel...
cristiama spune:
Prietenul surorii mele are o fetita de 13 ani pe care o creste in custodie comuna cu fosta nevasta. Adica fetita sta cate o saptamana la fiecare.
Sora mea incearca sa se poarte corect cu fetita, sunt natii diferite, cu mentalitati de viata diferite, nu-i e usor. Sora mea nu are copii ai ei, dar a stiut ca prietenul ei vine la "pachet".
Si desi relatia lor nu e f stransa, fetita e deja adolescenta si destul de rebela, atunci cand tatal ei a plecat in delegatie a preferat sa stea cu sora mea decat cu mama ei!
Ce vreu eu sa zic e ca in afara de griji, necazuri, probleme, vei avea si bucurii, ajutor, multumire.
ileanna spune:
cris asta ar fi fost intrebarea mea dar vad ca ai raspuns singura.
Nu sunt eu cea care zice sa nu-ti fie teama sa cresti 2 copii, chiar cred ca este o temere normala. Dar una e sa-ti fie teama si alta e sa spui ca nu te priveste.
Daca ai fi continuat voiam sa te rog sa nu mai afirmi ca iti iubesti sotzul (si nu asha ... si ... enorm) pentru ca este o mare porcarie. Il iubesti in masura in care danseaza cum iti convine si asta e ce vrei tu da' nu iubire.
Cand vrei sa ii refuzi sansa de a fi cu copilul lui ... in ce masura te gandesti la acest om pe care zici ca il iubesti enorm ... la ce este in sufletul lui ... la ce este important in viata lui? Sau crezi ca doar tu si copilul tau trebuie sa contati pentru el? Hotarasti tu unde se termina inima lui?
37S cu bb Vlad 
http://bd.lilypie.com/STIcp2.png