Rolul religiei

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
citat din mesajul lui b.nica

Ce faci Xenocid?Te dai ascuns intr-un mod las specific masculin?
La asa ofensa pe acest forum cred ca trebuie sa dai niste explicatii,sau poate nu am fost la nivelul tau de percepere a spiritualului?

b.nica esti neconstitutional de plictisitoare!
Genul de femeie pentru care as merge pâna la capatul lumii ... si as rämâne bucuros acolo.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Xeno si B.nica,voi cred ca ar trebui sa va mutati la ´´in unul sau in doi...´´ ca prea patimasi sunteti.

Scuze de off topic...sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Ati luat in calcul ca astfel de intamplari se petrec in societati varza la educatie dar profund mistice?
Oare nu e ciudat ca Biblia abunda de violuri, sex cu minore, poligamie (asta ca sa nu luam in calcul crimele si violentele non-sexuale)?
Nu cumva un om al carui creier este majoritar nefolosit (fericiti cei saraci cu duhul!) v-a pricepe mult mai greu ca nu tre' sa-si kilareasca fratele, violeze cumnata, sa traiasca cu N femei, etc, luand de exemplu povestile biblice, Biblia netrebuind luata "mot a mot" (litera de Evanghelie)?
Nu-i poti vorbi de simboluri unui om total needucat; el ia totul ca atare.
Dupa parerea mea, unchiul-violator se poate sa fie perfect sanatos, adaptat unei societati bolnave (vin din Valea Jiului unde incestul nu era o chestie rara si inclin sa cred ca eroii telenovelei cu violul/avortul nepoatei minore considera cele intamplate mult mai putin anormale decat declara prin presa). Ca si in Valea Jiului probabil ca oamenii sunt mult mai religiosi, asta comparativ cu majoritatea celor de aici, de pe forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
citat din mesajul lui ham

Ati luat in calcul ca astfel de intamplari se petrec in societati varza la educatie dar profund mistice?
Oare nu e ciudat ca Biblia abunda de violuri, sex cu minore, poligamie (asta ca sa nu luam in calcul crimele si violentele non-sexuale)?
Nu cumva un om al carui creier este majoritar nefolosit (fericiti cei saraci cu duhul!) v-a pricepe mult mai greu ca nu tre' sa-si kilareasca fratele, violeze cumnata, sa traiasca cu N femei, etc, luand de exemplu povestile biblice, Biblia netrebuind luata "mot a mot" (litera de Evanghelie)?
Nu-i poti vorbi de simboluri unui om total needucat; el ia totul ca atare.
Dupa parerea mea, unchiul-violator se poate sa fie perfect sanatos, adaptat unei societati bolnave (vin din Valea Jiului unde incestul nu era o chestie rara si inclin sa cred ca eroii telenovelei cu violul/avortul nepoatei minore considera cele intamplate mult mai putin anormale decat declara prin presa). Ca si in Valea Jiului probabil ca oamenii sunt mult mai religiosi, asta comparativ cu majoritatea celor de aici, de pe forum.

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

S-ar putea sa ai dreptate, Ham.
Stiam ca, in general,rata incesturilor din Ro este una destul de ingrijoratoare,ca exista copii abuzati sexual fara ca familiei sa i se para mare lucru...Ei,e de ajuns sa stim ca un mare procent dintre copii de ieri abuzati sexual vor fi abuzatorii de maine.Si ce facem,ne invartim asa intr-un cerc vicios si nerusinat?

Eu raman la parerea mea,cum ca e neaparat sa ai ceva probleme psihice pentru a face astfel de lucruri.Si ne-adaptarea la legile morale ale unei societati este consideratao problema.Atunci cand instinctele si actele refulate din inconstient trec linistite in constient iar acesta din urma nu poate si nu stie sa le opreasca.
Atunci cand abuzatorul abunda de refularile proprii si inconstientul lui cauta ´´dreptatea´´.

Apar doua probleme: cea mentionata de tine,adica o societate care nu striga impotriva acestor acte(incest,pedofilie) iar individul le provoaca impacat cu sine(GRAAAAV),si atunci cand abuzatorul ´´se razbuna´´ inconstient,sau mai bine spus ne-constientizand gravitatea faptelor sale(la fel de grav).

Mie mi se pare ca devine o problema acuta pedofilia si incestul in Ro.Ce naiba,suntem o natie preponderent formata din abuzati deveniti abuzatori? Sau traim intr-o societate in care aceasta regula morala nu exista??

Nu stiam ca in Valea Jiului este atat de ´´concentrata´´ aceasta problema.Oricum,raspunsul cu privire la psihicul abuzatorului in discutie il va afla doar pshologul(daca va exista vreunul).

Si sunt sigura ca, cativa ani de inchisoare nu-i va deschide acestuia alte perspective,mai morale si mai sanatoase.Si cercul se invarte iar noi suntem prea ocupati sa il oprim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

b.nica, eu spun, tu intelegi ce vrei, da?
Prefer sa vina un milion de xenocizi care sa spuna ca focile nu au educatie crestina (fiindca nici macar n-au :-)), decat sa vina o milionime de bnici care sa faca permanent referire la micimea spirituala ("atat cat este" ) a participantilor la dialoguri.
Ma rog, pe mine nu ma mai deranjezi, fiindca iti raspund pe masura atunci cand am chef . Mai nasol e ca altii prefera sa nu iti raspunda si nu mai termini odata cu mascarada asta a "atacurilor dure" , jignirilor si presupunerilor.

Edit

b.nica, am mai staaaat, m-am mai gandiiiit , mi-am mai masurat spirituaaalu' si, spiritualu' m-a inghiontit sa te raportez la moderator. Spiritualu' meu mi-a zis sa fiu turnatoare . N-am nici o vina, b.nica, n-am nici o vina . Spiritualu' asta mic m-a invatat .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitzã" :-)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.

Mergi la inceput

Da, Ham, atata timp cat educatia este inlocuita cu un anumit tip (primitiv) de educatia religioasa ("ai grija, te vedeeee!!!!"), sa nu ne miram ca exista violuri si incest si fel de fel de atrocitati.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitzã" :-)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

quote:
citat din mesajul lui denizel

b.nica, eu spun, tu intelegi ce vrei, da?
Prefer sa vina un milion de xenocizi care sa spuna ca focile nu au educatie crestina (fiindca nici macar n-au :-)), decat sa vina o milionime de bnici care sa faca permanent referire la micimea spirituala ("atat cat este" ) a participantilor la dialoguri.
Ma rog, pe mine nu ma mai deranjezi, fiindca iti raspund pe masura atunci cand am chef . Mai nasol e ca altii prefera sa nu iti raspunda si nu mai termini odata cu mascarada asta a "atacurilor dure" , jignirilor si presupunerilor.

Denizel, flotare logica:

Se da un personaj cu care nu vrei sa semeni nici in cele mai urate cosmaruri- urat la suflet, rau, extremist, lipsit de logica, ....

Intrebare:

Ce preferi, sa te admire sau sa te atace?

Raspunsul meu:

Prefer atacul, imi certifica faptul ca suntem diferiti!

Admiratia si eventualele aprecieri ar fi pentru mine o jignire!

http://www.romanialibera.ro/a129051/saracia-naste-monstri.html

Mergi la inceput

:-))))
da, mai Ham, da' orisicat....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

quote:
citat din mesajul lui xenocid

O dovada cutremuratoare a lipsei de educatie crestin-ortodoxa in tinuturile de la capatul lumii !

Xenocid, da-o incolo de treaba...ce tot ai cu ortodocsii? De ce nu spui crestinare si gata? Ca din cate imi amintesc eu din istorie, toti Cortezii si Vasco da Gamezii si Columbii aveau alta religie...au intrat cu bocancii in religia altor popoare, nu-l cunosti pe Cristos? Na las' ca ti-l aratam noi!
De ce nu protestanti, catolici, penticostali etc, neaparat ortodocsi? Ca astia din urma n-au avut aceeasi viteza in a crestina alte popoare...
Eu sunt ortodoxa, dar nu am nimic cu alte religii, caracter sa ai, asta conteaza.
P.S: linkul e fain!

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
citat din mesajul lui Ingrid S

quote:
citat din mesajul lui xenocid

O dovada cutremuratoare a lipsei de educatie crestin-ortodoxa in tinuturile de la capatul lumii !

Xenocid, da-o incolo de treaba...ce tot ai cu ortodocsii? De ce nu spui crestinare si gata? Ca din cate imi amintesc eu din istorie, toti Cortezii si Vasco da Gamezii si Columbii aveau alta religie...au intrat cu bocancii in religia altor popoare, nu-l cunosti pe Cristos? Na las' ca ti-l aratam noi!
De ce nu protestanti, catolici, penticostali etc, neaparat ortodocsi? Ca astia din urma n-au avut aceeasi viteza in a crestina alte popoare...
Eu sunt ortodoxa, dar nu am nimic cu alte religii, caracter sa ai, asta conteaza.
P.S: linkul e fain!

Ingrid,pe Xenocid se pare ca il timoreaza catolicii,protestantii,etc.;se ia de ortodocsi pt. ca stie f.bine ca acestia sunt cei mai toleranti dintre crestini si nu te sperie cu pedeapsa iadului,cu arderea pe rug,sau alte cazne, ci te dojenesc cu duhul blandetii si iti atrag atentia ca nu este bine sa te smintesti pt. ca-ti pierzi sufletul si fara suflet....

Mergi la inceput