Rolul religiei
Raspunsuri - Pagina 10
crinuta spune:
quote:
citat din mesajul lui b.nicaquote:
citat din mesajul lui Ingrid Squote:
citat din mesajul lui xenocid
O dovada cutremuratoare a lipsei de educatie crestin-ortodoxa in tinuturile de la capatul lumii !Come to The Dark Side ... we have cookies!
Xenocid, da-o incolo de treaba...ce tot ai cu ortodocsii? De ce nu spui crestinare si gata? Ca din cate imi amintesc eu din istorie, toti Cortezii si Vasco da Gamezii si Columbii aveau alta religie...au intrat cu bocancii in religia altor popoare, nu-l cunosti pe Cristos? Na las' ca ti-l aratam noi!
De ce nu protestanti, catolici, penticostali etc, neaparat ortodocsi? Ca astia din urma n-au avut aceeasi viteza in a crestina alte popoare...
Eu sunt ortodoxa, dar nu am nimic cu alte religii, caracter sa ai, asta conteaza.
P.S: linkul e fain!
Ingrid,pe Xenocid se pare ca il timoreaza catolicii,protestantii,etc.;se ia de ortodocsi pt. ca stie f.bine ca acestia sunt cei mai toleranti dintre crestini si nu te sperie cu pedeapsa iadului,cu arderea pe rug,sau alte cazne, ci te dojenesc cu duhul blandetii si iti atrag atentia ca nu este bine sa te smintesti pt. ca-ti pierzi sufletul si fara suflet....
..... foarte deranjanta si neadevarata afirmatie!!!!!! Mai informeaza-te, ca vorbesti aiurea!
Crinuta si Rayan
GNLD- un mod de viata!
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
ladyJ spune:
quote:
citat din mesajul lui crinutaquote:
citat din mesajul lui Ingrid S
[quote]citat din mesajul lui xenocid
O dovada cutremuratoare a lipsei de educatie crestin-ortodoxa in tinuturile de la capatul lumii !Come to The Dark Side ... we have cookies!
Xenocid, da-o incolo de treaba...ce tot ai cu ortodocsii? De ce nu spui crestinare si gata? Ca din cate imi amintesc eu din istorie, toti Cortezii si Vasco da Gamezii si Columbii aveau alta religie...au intrat cu bocancii in religia altor popoare, nu-l cunosti pe Cristos? Na las' ca ti-l aratam noi!
De ce nu protestanti, catolici, penticostali etc, neaparat ortodocsi? Ca astia din urma n-au avut aceeasi viteza in a crestina alte popoare...
Eu sunt ortodoxa, dar nu am nimic cu alte religii, caracter sa ai, asta conteaza.
Ingrid,pe Xenocid se pare ca il timoreaza catolicii,protestantii,etc.;se ia de ortodocsi pt. ca stie f.bine ca acestia sunt cei mai toleranti dintre crestini si nu te sperie cu pedeapsa iadului,cu arderea pe rug,sau alte cazne, ci te dojenesc cu duhul blandetii si iti atrag atentia ca nu este bine sa te smintesti pt. ca-ti pierzi sufletul si fara suflet....
..... foarte deranjanta si neadevarata afirmatie!!!!!! Mai informeaza-te, ca vorbesti aiurea!
Crinuta si Rayan
GNLD- un mod de viata!
[/quote
B.nica,ce religie ziceai ca ai? Oricare ar fi raspunsul....esti sigura?
Criss75 spune:
quote:
citat din mesajul lui Ingrid Squote:
citat din mesajul lui xenocid
Sigur sigur esti ortodoxa?
Criss si Alex (11.05.2003)
b.nica spune:
Nu inteleg ce va deranjeaza din afirmatiile mele si de ce credeti ca nu sunt adevarate.
Va anunt ca nu o sa intru intr-o polemica cu nici-un adept al oricarei altei confesiuni;eu asa percep credinta ortodoxa si nu ma voi dezminte de ea pentru ca o consider apropiata sufletului meu mai ales pentru ca predica iubirea aproapelui si eu consider ca acolo unde este iubire si iertare, este Dumnezeu!
Daca voi fi criticata de persoane care si-au aratat aici cunoasterea si instruirea bisericeasca, am sa-mi cer iertare LOR daca am comis erori sau exprimarile mele nu au fost corecte.
Ingrid S spune:
B.nica, nu sunt asa de sigura ca ortodocsii sunt cei mai toleranti. Am cunoscut si preoti care in ce priveste toleranta erau la nivelul zero. De oameni, ce sa mai spun: toata ziua cu Dumnezeu in gura, dar cu o rautate si invidie in suflet, fereasca Sfantu'!
Nu cunosc protestanti, dar stiu destui catolici si am o prietena foarte buna adventista, painea lui Dumnezeu! Pot sa spun cu mana pe inima ca nu conteaza religia, nu un anumit tip de religie te face sa fii mai bun sau mai rau.
Eu sunt botezata ortodoxa, tin la religia mea, dar niciodata nu voi afirma ca este cea mai buna. Dar nici n-as schimba-o. Cred ca asta tine de etica.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
ladyJ spune:
quote:
citat din mesajul lui b.nica
Nu inteleg ce va deranjeaza din afirmatiile mele si de ce credeti ca nu sunt adevarate.
Va anunt ca nu o sa intru intr-o polemica cu nici-un adept al oricarei altei confesiuni;eu asa percep credinta ortodoxa si nu ma voi dezminte de ea pentru ca o consider apropiata sufletului meu mai ales pentru ca predica iubirea aproapelui si eu consider ca acolo unde este iubire si iertare, este Dumnezeu!Daca voi fi criticata de persoane care si-au aratat aici cunoasterea si instruirea bisericeasca, am sa-mi cer iertare LOR daca am comis erori sau exprimarile mele nu au fost corecte.
O afirmatie simpla si corecta.Stii cati oameni gandesc asa fara sa fie ortodocsi? O multime!
In schimb sa stii ca religia ortodoxa nu predica DOAR iubirea aproapelui(asta oricum vine din cele 10 porunci existente inainte de ortodoxism).
Religia ortodoxa,asa dupa cum si Irina a spus(ea stie mai multe amanunte) iti spune ca daca nu faci cutare sau cutare lucru te bate Dumnezeu.(ceva de genul,asa e Irina?)Adica frica,panica si iar frica.(vezi manualele de religie,povestea copilasului cazut din copac...)
Dumnezeu e iubire iti spune preotul.Dar tot el iti spune ca Dumnezeu bate...si nu o face cu bota.
ma rog,nu vreau sa intru in amanunte ca despre altceva e vorba aici.
b.nica spune:
Ingrid, de aceea am spus ca nu doresc sa intru in polemica cu persoane care apartin altor confesiuni,eu asa cum simt cand intru intr-o biserica,cand imi citesc rugaciunile,cand citesc spusele unor sfinti parinti ortodocsi si inteleg si imi insusesc neconditionat cele spuse de ei,imi declar apartanenta la ortodoxism, nu cu trufie, ci pentru ca ma simt sufleteste apropiata de el.
crinuta spune:
Este evident ca nu ai intrat in contact cu preoti catolici.
Fereste-te in general sa faci afirmatii de genul celor facute anterior, este mult mai intelept asa, mai ales ca nu este adevarat.
Ca asa percepi tu, o fi asa, dar nu intotdeauna ce percepem este si real.
Crinuta si Rayan
GNLD- un mod de viata!
larissa_79 spune:
Ce face Xenocid pe la "Sufletul credintei" numai el stie. Numai el intelege cum e sa participi si sa scrii mereu la "sufletul credintei in...nimic".
oricum ai da-o e ilogic!
Noi discutam nuante, detalii a ceva ce Xenicid nu crede ca exista. Acum ma intreb: nu o fi obositor sa citesti mereu si sa mai si raspunzi unor oameni cu care pe partea de religie ( adica topicul in speta) nu ai nimic din start?
Pana si cu denizel am gasit un punct comun. Si ea crede ca exista Dumnezeu. E un punct, exista!
Cum o fi sa tot citesti cum niste oameni povestesc mult despre ceva ce tu nu crezi ca exista?
Nu acum serios xenocid...topicul asta este pentru tine " poanta zilei"?
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
irina.c. spune:
quote:in cele 10 porunci nu e vorba deloc de iubirea aproapelui, iubirea de Dumnezeu si aproapele a fost predicata de Hristosiar iubirea de Dumnezeu este echivalenta cu pazirea poruncilor
citat din mesajul lui ladyJO afirmatie simpla si corecta.Stii cati oameni gandesc asa fara sa fie ortodocsi? O multime!
In schimb sa stii ca religia ortodoxa nu predica DOAR iubirea aproapelui(asta oricum vine din cele 10 porunci existente inainte de ortodoxism).
Religia ortodoxa,asa dupa cum si Irina a spus(ea stie mai multe amanunte) iti spune ca daca nu faci cutare sau cutare lucru te bate Dumnezeu.(ceva de genul,asa e Irina?)Adica frica,panica si iar frica.(vezi manualele de religie,povestea copilasului cazut din copac...)Dumnezeu e iubire iti spune preotul.Dar tot el iti spune ca Dumnezeu bate...si nu o face cu bota.
ma rog,nu vreau sa intru in amanunte ca despre altceva e vorba aici.
Evanghelia dupa IOan:Cap. 1415. De Ma iubiti, paziti poruncile Mele. 21. Cel ce are poruncile Mele si le pazeste, acela este care Ma iubeste; iar cel ce Ma iubeste pe Mine va fi iubit de Tatal Meu si-l voi iubi si Eu si Ma voi arata lui. Cap. 1510. Daca paziti poruncile Mele, veti ramane intru iubirea Mea dupa cum si Eu am pazit poruncile Tatalui Meu si raman intru iubirea Lui.
ok, presupun ca tu esti sigura ca-L iubesti pe Dumnezeu, nu?nimic mai simplu, sa luam Scriptura si sa verificam daca intradevar asa este:
- te manii vreodata pe cineva?in cazul asta esti vrednica te osanda, caci nu e suficient sa nu ucizi, nici macar sa nu te manii pe cineva nu trebuie, daca spui ca iubesti pe Dumnezeu (Matei 5:21,22)- ai poftit pe cineva (care nu iti era sot)? nu numai ca nu trebuie sa desfranezi(adica sa nu-ti inseli sotul, si pana la casatorie sa nu ai relatii intime), dar nici macar nu trebuie sa privesti cu dorinta un barbat care nu ti-e sot- daca ai ai facut altfel, inseamna ca nu iubesti pe Dumnezeu( Matei 27-32)-promiti ceva, te juri ca o sa faci si o sa dregi, dar nu te tii de cuvant?in cazul asta nu iubesti pe Dumnezeu (Matei 5:33-37)-cui iti cere ceva ii dai?daca cineva iti ia cu de-a sila un lucru, ii dai si restul, doar ca sa fi in buna intelegere?imprumuti oricui iti cere?daca nu, nu iubesti pe Dumnezeu( Matei 5:39-42)-iti iubesti vrajmasii?nu te razbuni, ii binecuvantezi, te rogi pentru ei, nu-i blestemi? daca nu faci asa, nu Il iubesti pe Dumnezeu (Matei 5 : 43-47)
daca faci toate astea felicitari, nu doar ca iubesti pe Dumnezeu, dar esti si desavarsita, ca si El
asa ca nu e suficient sa ne pretindem crestini, si sa afirmam ca Il iubim pe Dumnezeu, ca din gura e usor. E suficient sa ne uitam in Evanghelie si vom vedea daca iubim sau nu.Iar daca nu-L iubim pe Dumnezeu, pe cine iubim atunci?in vesnicie vom fi cu acela pe care-l iubim
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog