Rolul religiei
Raspunsuri - Pagina 6
irina.c. spune:
quote:zi-mi si mie ce bine si ce fericire e intr-un incest si un viol, care se termina in avort prin aspiratie al unui fat de 20 de saptamani Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Originally posted by xenocid
Rolul religiei (ortodoxe cä de asta vad ca e vorba) este sa asigure credinciosul ca nimeni, niciunde, nicicând nu se simte mai bine ca el.
Sau, cä dacä prin absurd indrazneste sa o faca va fi va fi aspru pedepsit pentru asta (candva).AlinCome to The Dark Side ... we have cookies!
am blog
ladyJ spune:
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Originally posted by denizel
Daca fetita ta cea mare nu stie ce-i aia iad, asta este este laudabil. In tot cazul, nu poti sa ii ascunzi asta la infinit ;).
Daca atunci cand i se va spune ca o paste iadul si chinul vesnic daca si daca si daca...va reactiona bine, norocul tau. Daca nu...cine stie...poate cauta in alta parte :-))))))))). De ce ti-e frica, nu scapi .Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
nici nu intentionez sa-i ascund, despre iad scrie in Biblie. Si nadajduiesc ca nu va respinge niciodata pe Dumnezeu, si Biserica Lui. Fara El viata e un chin si aici, si dincolo.
De altfel asta se vede foarte bine si la cazul cu fetita. Daca fratele mamei asculta porunca lui DUmnezeu "sa nu desfranezi", nu s-ar mai fi ajuns si la incalcarea lui "sa nu ucizi". Si tot ar fi fost fericiti, n-ar mai fi trecut prin tot chinul si scandalul asta.
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Irina,in cazul cu fetita,violatorul ala sigur are probleme la mansarda ca sa zic asa.Ca doar unul cu probleme psihice violeaza o minora!!Deci,omul nu e normal,e dus cu pluta,spune-i cum vrei tu.
Pai,un om dus cu pluta...in halul asta,crezi ca poate fi oprit de vreuna din cele 10 porunci?Am pus si eu o intrebare pe o pagina anterioara,dar vad ca nimeni nu stie sa-mi raspunda.ma repet asadar,poate stii tu:
cum vede biserica un bolnav psihic?
Presupunand ca psihoterapia sau rolul inconstientului nu au valoare dpdv religios,sunt si eu curioasa sa aflu modul bisericii de a privi o boala psihica.
Te rog doar sa nu imi spui ca e posedat de diavol...asta ar fi un raspuns mult prea simplu.Si nu vreau sa vorbim de exorcizari acum.
adriana spune:
Eu nu cred ca unchiu' are probleme psihice.
Cred ca are lipsa educatiei.. educatia religioasa, morala. Cred ca nu a fost invatat ce e pacatul, ce inseamna abuzul. Biserica e de parere ca un bolnav psihic trebuie tratat atat la doctor cat si la duhovnic. Deci accepta ca exista astfel de boli.
In orice caz, nu stiu cu ce te-ar impaca pe tine raspunsul meu.. Si de fapt, acum nu se mai poate face nimic.. Decat sa ne rugam pentru copilas, pentru mama lui
irina.c. spune:
quote:Lady, depinde, cauzele bolilor psihice pot fi de natura fizica(adica dezechilibre chimice din corp, cum e in cazul unor depresii, de ex. ) sau de natura duhovniceasca, adica provin din pacat, sau le ingaduie Dumnezeu cu un scop anume. Biserica se raporteaza la bolnavul psihic ca la orice alt bolnav, adica recomanda tratamentul medical( evaluare, medicamente, psihoterapie) si pe cel duhovnicesc ( spovedanie din copilarie cu pocainta la un duhovnic iscusit, a bolnavului dar si a familiei, post, rugaciune,impartasanie, slujbele bisericii, in special Sf. Liturghie si Maslu).BIserica nu respinge tratamentul psihoterapeutic, dar il considera eficient doar pana la un punct.
Originally posted by ladyJquote:
Originally posted by irina.c.quote:nici nu intentionez sa-i ascund, despre iad scrie in Biblie. Si nadajduiesc ca nu va respinge niciodata pe Dumnezeu, si Biserica Lui. Fara El viata e un chin si aici, si dincolo.
Originally posted by denizel
Daca fetita ta cea mare nu stie ce-i aia iad, asta este este laudabil. In tot cazul, nu poti sa ii ascunzi asta la infinit ;).
Daca atunci cand i se va spune ca o paste iadul si chinul vesnic daca si daca si daca...va reactiona bine, norocul tau. Daca nu...cine stie...poate cauta in alta parte :-))))))))). De ce ti-e frica, nu scapi .Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
De altfel asta se vede foarte bine si la cazul cu fetita. Daca fratele mamei asculta porunca lui DUmnezeu "sa nu desfranezi", nu s-ar mai fi ajuns si la incalcarea lui "sa nu ucizi". Si tot ar fi fost fericiti, n-ar mai fi trecut prin tot chinul si scandalul asta.
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Irina,in cazul cu fetita,violatorul ala sigur are probleme la mansarda ca sa zic asa.Ca doar unul cu probleme psihice violeaza o minora!!Deci,omul nu e normal,e dus cu pluta,spune-i cum vrei tu.Pai,un om dus cu pluta...in halul asta,crezi ca poate fi oprit de vreuna din cele 10 porunci?Am pus si eu o intrebare pe o pagina anterioara,dar vad ca nimeni nu stie sa-mi raspunda.ma repet asadar,poate stii tu:
cum vede biserica un bolnav psihic?
Presupunand ca psihoterapia sau rolul inconstientului nu au valoare dpdv religios,sunt si eu curioasa sa aflu modul bisericii de a privi o boala psihica.
Te rog doar sa nu imi spui ca e posedat de diavol...asta ar fi un raspuns mult prea simplu.Si nu vreau sa vorbim de exorcizari acum.
Cat despre exorcizari ele se fac doar demonizatilor, si nu orice bolnav psihic e implicit demonozat, asa cum nici orice demonizat este bolnav psihic.Demonozatii au manifestari specifice, descrise de Sfintii Parinti. Trebuie multa rugaciune si discernere duhovniceasca pentru a "diagnostica" un om ca fiind posedat.
daca te intereseaza un studiu aprofundat al subiectului iti recomand cartile psihiatrului ortodox Avdeev,dar si alte carti din seria "psihoterapia ortodoxa", uite aici:http://librariasophia.ro/directorsubcateg.php?c=1&&sc=116 Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
ladyJ spune:
Am inteles,merci pentru explicatii.
Adriana,nu poti sustine ca din cauza lipsei educatiei religioase omul asta a ajuns violator si pedofil.Cauzele bolii psihice sunt de alta natura si nicidecum lipsa educatiei religioase...ortodoxe.(in acest caz)
Asta inseamna ca ateii sau alte confesiuni) sunt in marea lor majoritate criminali?E o gluma extrem de proasta!
Nu am auzit niciodata ca cineva sa o ia razna pentru ca nu are educatie religioasa!Dimpotriva chiar.
Irina,nu inteleg cu vine ´´boala psihica provenita din pacat´´.
Adica,un bolnav de schizofrenie , s-a imbolnavit pentru ca a comis un pacat?Cauzele ar fi cu totul altele,nu crezi?
Iar educatia morala nu o face doar preotul.O fac parintii,societatea in general.Daca esti crestin ortodox nu inseamna ca ai nota 10 la morala,nu inseamna ca nu te vei imbolnavi psihic niciodata.
b.nica spune:
Iata ca se impune ca subiectul Rolul religiei(si aici nu specific una anume)trebuie discutat de persoane care cred cu adevarat in religa lor,indiferent care este aceea,prezentand ceeace cred ei ca educatia religioasa le asigura o conduita morala si spirituala care sa-i formeze ca oameni respectati in societatea in care traiesc.
Tethys spune:
Siii... ce vrei sa spui b.nica?!?... ca cei fara "educatie cu adevarat religioasa" sa se abtina de la comentarii?!?
"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!
ladyJ spune:
quote:
Originally posted by cryna77
Siii... ce vrei sa spui b.nica?!?... ca cei fara "educatie cu adevarat religioasa" sa se abtina de la comentarii?!?
"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!
Nu....vrea sa spuna ca cei care NU CRED in educatia religioasa sa se abtina de la comentarii
Asa e B.nica?
Edit
In acest caz schimba titlul topicului.Si vei primi pareri doar de la cei care considera ca violul pedofilului din discutie este rodul unei educatii religioase deficitare.Atat si nimic mai mult.
Tethys spune:
Iote ca a raspuns LadyJ si pentru mine ... Si sa stii, b.nica, ca am citit si restul... Ntzzz, ntzzz...