Rolul religiei

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by denizelFiindca a fost prea lunga fraza ... cred unii ca unui copil nu ii e jena de parintele pe care il vede zi de zi, dar ii e jena de Cineva pe care nu a vazut in viata lui si despre care i se povesteste ca, daca se supara, well, nu o sa-i fie prea bine copilului si o sa cam fiarba mai incolosa intr-un cazanel cu smolicica, la foculet marisor .
Ham, ca (aproape :-)) de obicei, !
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

asta-i povestesti copilului tau?ca in mod sigur nimeni dintre cei care citesc acest subiect nu-si ameninta copiii cu iadul, asa cum sugerezi mai sus
si da, cred ca un copil se va gandi ca il vede Dumnezeu si asta il va opri de la rau, chiar daca Dumnezeu e nevazut, fiindca cei mici sunt mai aproape de El, de Sfinti, de Ingeri decat adultii, fiind nevinovati. Desigur, se va intampla asta daca parintii ii vor imprima inca de mic o constiinta a prezentei Sale, daca ii vor explica cine este Dumnezeu si de ce nu trebuie sa-L mahnim cu faptele noastre rele. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Dadurati in judecata autorii luminati care au conceput manualele de religie? Sau, la scoala lasati copiii sa invete ca Dumnezeu le sparge capul si acasa le spuneti ca aia de la scoala i-au mintit? .

quote:
daca ii vor explica cine este Dumnezeu si de ce nu trebuie sa-L mahnim cu faptele noastre rele.

Si de ce nu trebuie sa-L "mahnim" cu faptele noastre rele?

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

Dadurati in judecata autorii luminati care au conceput manualele de religie? Sau, la scoala lasati copiii sa invete ca Dumnezeu le sparge capul si acasa le spuneti ca aia de la scoala i-au mintit? .
quote:
daca ii vor explica cine este Dumnezeu si de ce nu trebuie sa-L mahnim cu faptele noastre rele.

faptul ca un autor de manual a avut o exprimare nefericita nu inseamna ca o sa ne aruncam pe el sa-l sfasiem si sa il taram prin tribunale. Asta e treaba presei si a celor care cred ca astfel de metode dau rezultate,si nu cunosc dragostea lui Hristos.cat despre de ce nu trebuie sa-L mahnim pe Dumnezeu- fiindca El ne iubeste
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

cat despre de ce nu trebuie sa-L mahnim pe Dumnezeu- fiindca El ne iubeste

In plus am vazut cu totii in Carte cam ce poate când îl apucä pandaliile - genocid, dezastre naturale, räpiri, violuri,...

Aaaa, scuze am crezut ca vorbim de Zeus!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:

quote:

quote:

faptul ca un autor de manual a avut o exprimare nefericita nu inseamna ca o sa ne aruncam pe el sa-l sfasiem si sa il taram prin tribunale. Asta e treaba presei si a celor care cred ca astfel de metode dau rezultate,si nu cunosc dragostea lui Hristos.

am blog

Da' scrisorele in care sa-i cerem socoteala putem sa-i trimitem autorului?

Da' parca se sustinea mai inainte ca trebuie sa stim macar de frica si tot bine ar fi. Chiar matele ziceai ca "frica e inceputul intelepciunii".
Frica de ce? daca Dumnezeu nu e razbunator si nu pedepseste, de ce sa ne fie frica? Eh??

In fine, cred ca n-are sens sa ne invartim in jurul cozii. Fiecare stim ce crede celalalt. Unii sunt adeptii iadului si focului vesnic, altii nu!
Vreau sa vad un manual de religie in care copiilor li se vorbeste numai despre dragoste si tot ce deriva din aceasta si nimic despre pedepse, iad si alte chestii.
Daca fetita ta cea mare nu stie ce-i aia iad, asta este este laudabil. In tot cazul, nu poti sa ii ascunzi asta la infinit ;).
Daca atunci cand i se va spune ca o paste iadul si chinul vesnic daca si daca si daca...va reactiona bine, norocul tau. Daca nu...cine stie...poate cauta in alta parte :-))))))))). De ce ti-e frica, nu scapi .

Mergi la inceput

quote:
Daca fetita ta cea mare nu stie ce-i aia iad, asta este este laudabil. In tot cazul, nu poti sa ii ascunzi asta la infinit ;).
Daca atunci cand i se va spune ca o paste iadul si chinul vesnic daca si daca si daca...va reactiona bine, norocul tau. Daca nu...cine stie...poate cauta in alta parte :-))))))))). De ce ti-e frica, nu scapi .

nici nu intentionez sa-i ascund, despre iad scrie in Biblie. Si nadajduiesc ca nu va respinge niciodata pe Dumnezeu, si Biserica Lui. Fara El viata e un chin si aici, si dincolo.
De altfel asta se vede foarte bine si la cazul cu fetita. Daca fratele mamei asculta porunca lui DUmnezeu "sa nu desfranezi", nu s-ar mai fi ajuns si la incalcarea lui "sa nu ucizi". Si tot ar fi fost fericiti, n-ar mai fi trecut prin tot chinul si scandalul asta.
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by xenocid

quote:

In plus am vazut cu totii in Carte cam ce poate când îl apucä pandaliile - genocid, dezastre naturale, räpiri, violuri,...

Aaaa, scuze am crezut ca vorbim de Zeus!

Asta te bantuie pe tine Xenocid?
Incep sa ma lamuresc care sunt suferintele tale.Daca te vei concentra mai mult pe iubirea aproapelui,pe tot ce este fiinta vie in jur, te asigur ca vei fi mai fericit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

A fost in seasra aceasta o emisiune pe B1 la Oreste..;a fost Bianca Brad si o alta persoana care avea o suferinta similara.
M-a impresionat interventia unui preot cu numele dat de Marian.
Ce am retinut si sunt sigura ca este f. important:sentimentele pozitive,iubirea aproapelui,iubirea vietii in general,iti asigura o viata bine definita,ma refer la concluzii care decurg din toata emisiunea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianasoare spune:

quote:
Originally posted by xenocid

In plus, si noi am vazut cam ce se intampla cand te apuca pe tine pandaliile

"Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Rolul religiei (ortodoxe cä de asta vad ca e vorba) este sa asigure credinciosul ca nimeni, niciunde, nicicând nu se simte mai bine ca el.
Sau, cä dacä prin absurd indrazneste sa o faca va fi va fi aspru pedepsit pentru asta (candva).

B.nica te'ai gândit vreodatä sa incepi o cariera in Showbâz? De exemplu sa scrii discursuri pentru Miss Univers. Eu unul platitudini asa infioratoare n'am mai vazut de când am cumparat o cutie de suc de tomate pe care scria 'Contine suc de tomate 75%'

Alin

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput