Muraturi, dulceturi, conserve de tot felul! (3)
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lorellay/lorellay.jpg)
lorellay spune:
canne-marie nu stiu ce sfat sa-ti dau..eu pun compozitia "la rece" adica nu o fierb..o pun asa.Inchid borcanele si le dustulesc pana se schimba culoarea castravetilor.
Sorana 32+
si
Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lorellay/lorellay.jpg)
lorellay spune:
Cum se face saramura pentru ardeii grasi umpluti cu varza?
PEste tot am gasit doar x kg ardei, y kg varza si Z l saramura.
Si spune cum se pregateste varza si ca se pune saramura fierbinte.Da cum fac saramura?Cat la cat?
Sorana 32+
si
Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/flower-power/flower-power.jpg)
flower-power spune:
De care sare ai pus canne-marie ? NU se pune sare iodata la conserve .Ar trebui sa fie suficient de sarat in conditiile in care se pune 1 lingura de sare la litrul de lichid .Eu nu pun in otet ci doar in saramura si e normal sa se tulbure ,apoi se limpezeste in timp .
The most beautiful thing in life is LIFE itself
![](hippi.gif)
![](marinar.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxanaz/roxanaz.jpg)
roxanaz spune:
misha71
Trimis la - 16/10/2008 : 19:01:38
--------------------------------------------------------------------------------
Cine stie retete de zacusca de orice fel, este invitat cu mare drag aici.
Incep eu:
Zacusca de ghebe
5 kg ghebe - se fierb
5 kg gogosari- se coc
2 kg ceapa - se toaca si se fierb in ulei
2 kg morcov-se dau prin razatoarea mica
1l ulei
400 g bulion
sare, piper, citeva foi de dafin
Daca exista gogosari iuti, nu se mai pune piper.
Ghebele fierte si gogosarii copti se toaca, se amesteca cu ceapa calita si morcovul ras si se lasa la fiert pina scad. se adauga sarea, piperul si foile de dafin.
Se pun in borcane si se sterilizeaza.
misha71
Trimis la: - 16/10/2008 : 19:06:17
--------------------------------------------------------------------------------
Zacusca de ghebe
5 kg ghebe - se fierb
5 kg gogosari- se coc
5 kg vinete - se coc
2,5 kg ceapa - se toaca si se fierb in ulei
2 kg morcovi -se dau prin razatoarea mica
750 ml ulei
600 g bulion
sare, piper, citeva foi de dafin
Se fierbe ceapa cu morcovul si se amesteca cu ghebele fiertem, gogosarii si vinetele coapte, se adauga bulionul, iar la sfirsit sarea, piperul si foile de dafin.
Se pun in borcane si se sterilizeaza.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
dulcetica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz misha71 Trimis la - 16/10/2008 : 19:01:38 -------------------------------------------------------------------------------- Cine stie retete de zacusca de orice fel, este invitat cu mare drag aici. Incep eu: Zacusca de ghebe 5 kg ghebe - se fierb 5 kg gogosari- se coc 2 kg ceapa - se toaca si se fierb in ulei 2 kg morcov-se dau prin razatoarea mica 1l ulei 400 g bulion sare, piper, citeva foi de dafin Daca exista gogosari iuti, nu se mai pune piper. Ghebele fierte si gogosarii copti se toaca, se amesteca cu ceapa calita si morcovul ras si se lasa la fiert pina scad. se adauga sarea, piperul si foile de dafin. Se pun in borcane si se sterilizeaza. misha71 Trimis la: - 16/10/2008 : 19:06:17 -------------------------------------------------------------------------------- Zacusca de ghebe 5 kg ghebe - se fierb 5 kg gogosari- se coc 5 kg vinete - se coc 2,5 kg ceapa - se toaca si se fierb in ulei 2 kg morcovi -se dau prin razatoarea mica 750 ml ulei 600 g bulion sare, piper, citeva foi de dafin Se fierbe ceapa cu morcovul si se amesteca cu ghebele fiertem, gogosarii si vinetele coapte, se adauga bulionul, iar la sfirsit sarea, piperul si foile de dafin. Se pun in borcane si se sterilizeaza. |
Mi se pare atit de mult ulei .Daca se reduce cantitatea, exista riscul sa se strice?Cite borcane rezulta?
Referitor la ghebe,nu exista riscul sa fie nebune?Cum poti verifica?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
misha71 spune:
Asa e reteta. Eu pun uleiul treptat pt ca e posibil sa ajunga si o cantitate mai mica, insa pina acum, nu am pus mai putin de 6-700 ml la prima reteta si de 4-500 ml la a doua. Am observat ca e diferenta intre fabricile de ulei, poate si asta e cauza cantitatilor diferite.
www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
dalina2x2 spune:
Buna, gospodine dragi!
Am venit de la tara cu destul de multe mere. As vrea sa fac o marmelada..
Stie cineva o reteta de marmelada?
Multumim!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
mina spune:
Stie careva cum se face salata de sfecla pentru iarna? eu fac vara salata cu sfecla fiarta, si infratita cu un dressing de sare piper otet ulei si hrean. Ei, treaba asta, cum as putea sa o pastrez in borcane pentru iarna?
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
fritz spune:
Pai dupa parerea mea, pui compozitia intr-un borcan de 800g, sfecla sa fie acoperita de lichid, si sterilizezi borcanul cel putin 10 minute pe bain-marie. Eventual nu o lasi sa fiarba pana la capat, oricum mie mi se pare ca se fierbe destul de greu, deci o fierbi mai putin ca prin sterilizare sa nu iasa terci...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
mina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui fritz Pai dupa parerea mea, pui compozitia intr-un borcan de 800g, sfecla sa fie acoperita de lichid, si sterilizezi borcanul cel putin 10 minute pe bain-marie. Eventual nu o lasi sa fiarba pana la capat, oricum mie mi se pare ca se fierbe destul de greu, deci o fierbi mai putin ca prin sterilizare sa nu iasa terci... |
dap, cam asa ma gandeam si eu. Ia sa ma pun pe treaba, data viitoare cand merg la socrii iau materia prima si va zic ce a iesit.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)