Muraturi, dulceturi, conserve de tot felul! (3)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

Citat:
citat din mesajul lui chiccutza

azi noapte am facut sos de rosii si bulion.
mai am vreo30-40 kg.

reteta de ketchup o am,dar ptr zarzavat nu.

MAMA DE FEDE SI DANI

Poti sa faci pungulitze la congelator cu 2-3 rosii, 2 ardei, frunze de telina, patrunjel, leustea si ce mai vrei pentru ciorbita de pastai, pentru iarna. Iese aproape ca vara la gust.
Asta daca ai loc in congelator.

Eu in pungile cu pastai pun toate astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

fetele!
Nu stiu daca postez bine aici, dar am nevoie de un sfat, va rog.
Vreau sa fac compot de prune si struguri pentru junior, dar fara zahar/cu mai putin zahar decat in reteta. E vreo problema, adica sa nu iasa bun sau sa nu reziste mult timp?
Sau as putea sa pun in loc de zahar miere de albine?
Multumesc!

Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Ma bag si eu cu o intrebare aici, ca nu am gasit alt subiect potrivit: ce fructe se pot congela?
Vara asta nu prea am timp de spalat borcane si fiert compoturi. Abia daca voi reusi sa fac o portie de zacusca.
Asa ca, m-am gandit ca cea mai simpla metoda ar fi sa cumpar fructele, le spal frumos, le usuc pe hartie absorbanta, daca e cazul-curat de samburi, si le pun in pungi/caserole la congelator. Anul trecut am pus cateva caserole cu capsuni. Anul acesta nu prea am fost pe-acasa cand au aparut capsunile, deci am ramas fara. As vrea insa sa pun niste zmeura in caserole, eventual prune desfacute de samburi...si oare ce as mai putea pune? Strugurii se pot pune oare? Ca noi ii mancam in cantitati industriale...
Piersicile se pot pune la congelator?
Cam ce fructe ati mai pus voi si le-ati putut consuma apoi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miky_mamica spune:

Poti sa pui si piersici si prune ca sunt super iarna. Conteaza sa le pui in niste pungute si sa le strangi bine ca sa iasa aerul din ele.
De struguri nu stiu ca inca nu am incercat........

Miky mamica lui LUCA GABRIEL (29.12.2007)

Avem 6 luni si jumatate
Poze cu Luca Gabriel
Prima baita
Luca la 1 luna
BOTEZUL 1 Martie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miky_mamica spune:

Voiam sa intreb daca cumva aveti o reteta pt o salata de iarna. Am mancat mai demult la cineva o salata cu varza si rosie si alba, conopida, gogonele, morcovi si castraveti. Toate erau taiate mic, feliute sau bucatele. Avea un gust dulceag, dar totusi se simtea ca avea otet. Mi-ar place sa pun si eu dar cum????????????????
Tin minte ca era vb de cate un kg din fiecare leguma, dar restul ma intereseaza...........

Miky mamica lui LUCA GABRIEL (29.12.2007)

Avem 6 luni si jumatate
Poze cu Luca Gabriel
Prima baita
Luca la 1 luna
BOTEZUL 1 Martie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Pregatiti pentru iarna tocana de legume sterilizata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Stie cineva o reteta de kapia copti la borcan..inafara de cea de la cartea de bucate?

Sorana 28+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Nu mai pun niciodata ardei copti...nici la borcan nici la lada...e groaznic de mult de lucru si ramai cu ..."nimic"

Sorana 28+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

chiccutza, eu am pus rosii simple fara nimic altceva in congelator, in pungute, taiate cubulete, tin bine, le pui la orice mancare!
smaranditza, am pus deja la congelator ptr bebe, asa: piersici, taiate in sferturi, prune fara samburi si pere, tot sferturi, scos cotorul! s-au congelat frumos, arata ca proaspete!
lorellay, si ardeii copti merg congelati, am avut anul trecut si mi-au placut, e drept ca e munca la ei...
jenetfox am facut gemul de caise dupa cum ne-a taiat capul (al meu sot e pasionat de tot ce inseamna bucatareala!!)..si a iesit de vis!!:)

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canne-marie spune:

Buna fetele.
Am si eu nevoie de ajutorul vostru si de un sfat.

Am pus castraveti la otet acum 2 saptamani si mi-sa tulburat apa si au inceput sa fiarba.Nu stiu ce sa le fac sa iasa buni.Precizez ca nu s-au inmuiat deloc si sunt tari.
Sa va zic cum am facut compozitia.
Am pus 1 L de otet si 3 L apa , 4 linguri zahar si 5 linguri sare , am fiet compozitia am turnat peste castraveti, am lasat-o pana a 2 zi,dupa care am fiert-o dinou ,am pus-o peste castraveti si am inchis ermetic.Dupa o sapatmanna si cava au inceput sa se tulbure si sa fiarba( ca la must ).A inca ceva am gustat din ei si sunt cam acri si cam nesarati.

Va rog mult sfaturi !!!!
Multumesc anticipat.

annes

Secretele si amintirile unei femei sunt un ocean fara fund,in care nu le vei gasi niciodata !

Mergi la inceput