Livada in sarbatoare:cirese de mai-iunie 2006 (69)
Raspunsuri - Pagina 18
CamiM spune:
Virgiii.. hai cu vesti cand ai vreme.. pleeeeaaaaase!!!

am micuta si va dorim multa sanatate!!! hai Luana dulce fa-te bine sa mai intre mami la noi sa povesteasca de-ale tale "nazbatii"![]()
Cami - mami de
de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
virgi spune:
Salutare!
Va multumesc frumos!
Nu am internet in camera. Avem pe hol insa nu pot sa stau prea mult, multa lume care asteapta.
Noutati. Ieri a reaparut febra, nu mare insa dupa 7 zile de antibiotic nu prea era normal. Au actionat urgent si i-au repetat imediat toate analizele, X-ray la gat ( pozitia gatului inca n-a revenit la normal). In concluzie, lymth-ul care l-a avut initial s-a absorbit, insa a aparut un altul de 1,5 langa celalalt, semn ca infectia din organism inca exista. Analizele nu sunt ok, insa ceva mai bune decat la momentul internarii. S-a decis schimbarea antibioticului. Luana a inceput sa manace cat de cat si astazi a mers putin pe afara. Este inca iritata, dar avem sperante ca se va face bine. Asteptam reactia noului antibiotic si suntem sub supraveghere.
Cam atat..scuzati greselile, daca sunt.
Mihaela...daca-mi dai un tel..te pot suna....dar sa-mi spui si cand conform orei din rom.
Mai intru maine..acum ne ducem in camera.
Numai bine
carminabulina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui carminabulina Am fcaut niste testari, nu prea elaborate insa, si i-a iesit un IQ, daca pot spune asa, foarte ridicat. Mihnea 15 mai 2006 Irina 10 august 2008 |
Ti-am dat quote din mesajul meu si am subliniat ceea ce era de retinut de fapt. nu am stiut ca trebuie sa explic pe indelete mi s-a parut ca expresia "daca pot spune asa" este destul de explicita.
"Testele" pt ca nu stiu cum altfel sa l numesc, au constat in: indemanare locomotorie, manuala, memorie. De ex i s-a dat un puzzele de 24 piese mari, i s-a pus in fata foto de control si i s-a spus ce trebuie sa faca. Pe langa ca a inteles mesajul a stiut sa urmareasca imaginea si l-a facut si intr-un timp record...in proportie de 70%. Dupa care i s-au aratat niste obiecte si dupa 30 de minute i s-a arat un alt obiect care avea legatura cu cel aratat in urma cu 30 minute si el a stiut, si-a amintit perfect forma si culoarea si... de exemplu: copac, veverita, un cub maro etc. Peste 30 minute i s-a artat o foto cu o pasare intr-un copac, iar el a spus ca in copac mai este si veverita care are culoarea maro.
I s-a recitat o poezie pe care a repetat-o in proportie de 80% dupa prima auditie si dupa o ora, de fapt si acum dupa 3 luni, o spune toata, insa nu se mai pune acum ca deja e super repetata
Ma rog mai multe!
Mihnea 15 mai 2006
Irina 10 august 2008
carminabulina spune:
Asa, ca nu terminasem dar am dat sent ca mi-era frica sa nu pierd mesajul. L-a pus intr-un dispozitiv de joaca si l-a lasat acolo savada cum reactioneaza si a reactionat ca un copil de 5 ani. a stiut si a putut sa se catare a gasit la fiecare in parte utilitatea. De exemplu eu m-am plans ca nu manaca singur fosrte bine ca se murdareste tot si stunci i s-au dat niste chestii pe care sa le faca cu mainile, de ex: sa care dintr-un loc in altul o gramada de obiecte mici. Ei a facut in asa fel, le-a tinut si cu barbia si cu bratele si le-a carat pe toate intr-o singura tura...in fine sunt mai multe. mentionez ca toate astea le-am facut din intamplare ca tot era internat in spital si nu aveam ce face ca sa-i fac sederea mai placuta.
Asa ca asta ar fi ceea ce am numit eu IQ ridicat. oricum pe noi nu ne-a impresionat prea mult, ne bucuram doar ca ne intlegem cu el si ne suparam cand se face ca nu intelege
.
Cat priveste miopia...stiu ca exista niste criterii care ii ajuta pe medici sa puna niste dioptrii. Ma uitam acum cateva zile in parc la un bebe de 11 luni cu strabism, care avea ochelari, si eram curioasa cum a reusit medicul sa stabileasca ce si cum Si mi-a explicat mama lui ca tot asa ca prin nu stiu ce parametrii... (ca sa fiu sincera nu am inteles cum dar nici nu-i domeniul meu ca sa cercetez). Ochelarii erau special pt bebe, ca sa nu-i scape de la ochi, in caz ca intrebi si asta
.
Lya multumesc frumos!
Sanatate multa Luanei si sper din tot sufletul sa nu fie ceva grav si sa scape cat mai repede de branule...si sa vina acasa!
Mihnea 15 mai 2006
Irina 10 august 2008
CamiM spune:
Virgi multa sanatate Luanei si tie multa putere. Tu cum rezisti? Te poti odihni macar cat de cat?
Miki daca te suna Virgi da-ne si noua vesti ca sa nu o stresam prea multe cu telefonul.
Carmina foarte interesante testele ..
Felicitari lui Mihnea!!
Cami - mami de
de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
adriana spune:
Virgi, cum mai sunteti? ce mai face Luana? Ce mai zic doctorii?
Va dorim sanatate multa
, ca si noi avem probleme si ma gandeam la voi, ca sunteti si internate.. ofofof...
Cornelia mea a facut niste furunculi pe fese, habar n-am cum au ajuns acolo, cert e ca sunt foarte durerosi, asta stiu ca am avut si eu cand eram mica, pe mana. A avut unul acum 2 saptamani, s-a spart, a iesit o groaza de puroi de acolo si a trecut.. Am crezut ca gata.. Dupa vreo saptamana a mai facut unul, aceeasi faza.. Si ieri am vazut ca iar se activeaza cateva puncte pe fesa...
.. pana azi era saraca umflata toata, nici nu putea sa stea pe scaun..
.. Iar seara a facut si febra..
Partea mai urata e ca maica-mea m-a speriat c-ar fi ceva numit chist pilonidal, care se activeaza mai tot timpul si trebuie excizat.. Am cautat pe net informatii.. nu stiu daca e asta..
Dar azi in parc, am vrut s-o dau pe tobogan si a cazut saracuta exact in poponeata
, din vina mea de tampitica ce-s.. si atat a urlat ca-mi venea sa-mi trag singura palme peste ochi.. De atunci, parca a cazut in letargie, plus ca a facut si febra.. m-am gandit ca i s-a spart buboiul ala si s-a imprastiat infectia.. c-o sa dea in septicemie, numai la prostii m-am gandit..
N-am putut sa stau linistita si l-am trimis pe sot cu ea la urgenta, macar sa dorm noaptea ca nu mai puteam de suparare.. Sper sa nu fie ce cred eu... sa n-o chinuie.. As fi vrut sa merg si eu cu ei
, dar n-am cu cine lasa pe ceilalti 2 care dorm..
Am scris atat ca poate mai are cineva probleme din astea.. Mie mi-au folosit unele postari despre boala.. in fine, astept sa ma sune sotu' sa vad ce e...
Of.. Virgi, sper ca sunteti bine...
pupici,
Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
OanaRusu spune:
Adriana,
Cornelia mica, ce nasol, si eu am avut asa ceva in copilarie - o singura data
imi pare tare rau pt ea.
Virgi, bafta cu papusa ta, sanatate ca-i mai buna decat toate ![]()
Felicitari Carmina, sa-ti creasca mare si sanatoasa Irina ![]()
Oana, mami de
Ana Maria (13 iunie 2008) si
Paul-Victor (21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
abibrinza spune:
Adriana, sper ca puiutul mic e bine si nu aveti acel chist.Stiu ce inseamna, caci am avut in familie.Tare chinuitor e!
Virgi, Luana ce mai face?Tot la spital sunteti?Multa, multa sanatate!
Carmina, ai un voinic adevarat!Eu tot astept ca Victor sa vorbeasca mai bine.Se complace cu aia, alta si nu mai stiu ce alte generalitati, si nu isi da drumul odata
.
S-a intors Victor de la bunici piscat de tantari si purici, cu diaree(asta a facut-o pe drum), dar mai iubitor si cu un vocabular imbogatit.S-a jucat cu cainii si pisicile, a pus fan in gard si a avut o sala de sport proprie(socrii mei au terminat de construit un grajd si asteapta vacile).S-a jucat cu veveritele in parc si le-a dat nuci.Pe scurt, s-a distrat.Pacat de piscaturi, caci ar fi avut o vacanta perfecta.Cateva poze: http://www.flickr.com/photos/27370307@N06/?saved=1
Aaaa, si azi noapte am avut discoteca cu treziri din ora in ora, iar azi baietii au zis ca nu pot dormi in acelasi timp caci ar insemna sa stau si eu.Distractie pe gratis, cum a zis Cami.
Noapte buna,
Arabela, mama lui Victor si a lui Mihai
www.flickr.com/photos/11775702@N07/" target="_blank">poze
www.flickr.com/photos/27370307@N06/?savedsettings=2550155157#photo2550155157/" target="_blank">Saru Dornei 2008
carminabulina spune:
Oana multumesc frumos, si pentru Ana Maria aceleasi ganduri frumoase si din partea noastra
.
Adriana, nu stiu nimic despre furuncule dar ii doresc Corneliei multa sanatate si sa scape cat mai repde si usor de ele. Nu ai mai intrat sa ne spui ce au facut la spital, sper sa nu fie foarte grav, ca grav oricum stiu ca e...imi inchipui cat dor bubele astea.
Arabela
hai ca ma simt ca naiba ca am povestit toate lucrurile astea. Eu tocmai ca am vrut sa spun ca vorbitul si facutul la olita de la 6 luni (activitati pe care eu puneam mare pret) nu indica daca copilul este sau nu inteligent. Iti dai seama ca daca am recurs la metoda asta, aveam eu pitici pe creier. Pe urma, nu numai ca m-am linistit dar am si inteles ca fiecare copil se dezvolta in ritmul lui si ca de-abia la o alta varsta, mult mai inaintata, putem vorbi despre cat este de inteligent un om
. Sa nu-l uitam pe Einstein - elevul mediocru perfect.
Sigur, eu ca mama as vrea sa fructific aceste avantaje insa nu stiu daca Mihnea e asa de la natura, adica e el mai destept, sau trece printr-o faza in care asimileaza totul foarte repede si ca poate soca la un anumit moment dat. 
Un lucru e cert - Are capul mare.
M-am uitat la pozele cu Victor si Mihai, inca de cand le-ai pus, si-ti pot spune cu siguranta ca nu mai seamana cu Mihnea. Cand o sa am putin timp o sa pun si eu niste poze cu astia doi ai mei...dar sincer fac totul pe fuga, asa ca nu stiu cand o sa apar cu ei la "expozitie"
Inca o data sanatate multa cireselelor bolnavioare
!!!
Mihnea 15 mai 2006
Irina 10 august 2008