oligospermie - putini dar (ne)buni! - 30
Raspunsuri - Pagina 12
evanescence spune:
monica11
nu dispera,stiu ca e foarte greu...si noi ne confruntam cu aceeasi problema am 4 nepotei dintre care 2 sau nascut exact in perioada in care noi am aflat ca poate nu o sa avem copii pe cale naturala....dar exista speranta si pt noi fii optimista

Zoo nu inseamna nimic si la noi pe a 3-a spermograma era trecut oligozoospermie si nu oligoospermie ,am intrebat si medicul daca este o diferenta si a zis ca aceasta e denumirea corecta unele laboratoare o folosesc altele nu.
Mai repetati si analizele hormonale noi asa am facut si pana la urma s-a descoperit cauza acum face tratament hormonal sotul,si speram ca o sa fie bine.
"Asteptand un ingeras''
sunshine4ever spune:
Monica Evanescence are dreptate, zoo=prezenta spermatozoizilor, asteno=mobilitate redusa, oligo=nr putini. Si parerea mea este sa faceti analizele hormonale ca sa vedeti ce tratati chair si natural, natural ce necesita timp ca sa se vada ceva imbunatatire.
si succe sin continaure. Poate ne mai intilnim si povestim.
in asteptarea unui ingeras
monica11 spune:
multumesc din suflet fetelor de explicatii..
magduta draga..de cand nu te-am mai auzit..cum sunteti?
noi vrem la inceputul lui oct sa mergem la urologie la dr Coman sa vedem. pana atunci refacem hormonalele..alea erau ok, doar testoseronul sub limita. sa vedem acum cum stam.
e f grea lupta asta. uneori parca iti pierzi si calmul si mintile si tot.
va pup si sa aveti grija de voi si de cel de langa voi.
monica
bubulina1 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui monica11 buna fetelor sunt o mai veche aspiranta a forumului, nu am scris de mult pt ca am vrut sa ma detasez putin de probleme. de 2 ani de cand am aflat de oligoastenospermia sotului doar cu 2 ml de gigei si mobilitate normala de 20% nu mai zic de forme aiurea de 30%cat e maxim nici o raza de lumina pe strada noastra. am bagat tot felu de naturiste in el si credeam ca vom avea sanse mai mari. iata ca acum in septembrie am refacut spermograma si acelasi valori. e deja frustrant. in jurul meu numai fete gravide si vesnica intrebare si parca nu mai rezist. eu 'functionez' bine. problema e sotul. voiam sa va intreb daca stiti ce inseamna oligoastenozoospermie. acum a aparut acest ' zoo' ...pana acum la spermogramele facute scria oligoastenospermie moderata sau severa. e mai rau? va multumesc mult va citesc din umbra si ma bucur cand mai ramane cineva gravi cu asemena probleme dar mi se pare ca noua nu ne e dat un bebe |
Buna Monica, nu dispera. Noi de 3 ani mergem pe la doctori si in 2006 am aflat ca sotul meu are oligoastenoteratozzospermie severa, cu 2-3 milioane spermatozoizi, mobilitate A=0 si B+C foarte mica, peste 80% forme anormale. Cu toate astea, sunt la a 3-a sarcina obtinuta absolut natural. Pe primele 2 le-am pierdut, dar asta e alta poveste. Eu stiu sigur ca se poate. La analize nu s-a gasit cauza dar am continuat sa sper. Acum am ramas exact cand nu ma asteptam, dar se pare ca sotul meu a fost intr-o perioada mai putin stresanta.
Multa bafta si sa auzim de

11+Bubulina
Speranta moare ultima!
evanescence spune:
bubulina
FELICITARI!!!!
Ne dai si noua speranta si ne-ai demonstrat ca se poate si natural chiar si cu 2-3 mil ceea ce doctorii nu vor sa auda te trimit direct la FIV.....eu refuz sa cred ca toti barbatii care au copii au normospermie...ei nu au nici un motiv sa faca spermograma,si prin urmare nu au de unde sa stie....eu cred in lucrul acesta si asta imi da speranta sa continui...
"Asteptand un ingeras''
impatience spune:
Da, bubulina, ne mai creste moralul..ca si al meu e pe undeva...pe sub al lui moni 
annita_31 spune:
Buna fetelor!
Sunt noua in acest site!am mai citit ce s-a scris dar nu am avut nici timp nici curaj sa scriu!
Dar azi mi-am luat inima in dinti si m-am hotarat sa intru si eu in randul vostru!
Sper sa ma primiti!
Am reusit dupa vreo 8 ani de batut la cap,sa-l conving pe sotul meu sa faca o spermograma
ruxandrab spune:
annita_31 sotul meu merge la un medic din bucuresti, daca vrei iti pot da detaliile. Din ce vad eu din rezultate si putinul pe care l-am experimentat cel mai probabil sotul tau va fi tratat pentru infectie si apoi ii se vor face niste analize hormonale... si apoi in functie de acestea veti vedea ce trebuie facut. Una peste alta eu nu cred ca e o spermograma asa de rea... si oricum cred trebuie refacuta cu spermocultura. Asta asa... ca sa ai o idee... In principal trebuie sa ajungeti repede la medic si va doresc multa bafta! 
Hai cu

annita_31 spune:
Multumesc mult pentru incurajari Ruxandrab
!
O sa mergem maine la urolog la Sibiu ca tot ne-am programat si in functie de ce ne zice vedem daca trebuie consultat si altul sau nu...
Oricum banuiesc ca o sa ne dea la amandoi tratament pt infectia urinara...
si apoi o sa repete spermograma....poate iese mai bine
Mai nasol e ca nu pre stiu in ce directie sa o iau
Ca am fost la dr.Chicea saptamana trecuta si el i-a zis sa fac anlizele urmatoare adica:in primul rand spermograma, apoi niste analize hormonale intre ziua 1-3 de CM adica LH,FSH,prolactina,progesteron si estrogen si HSP. si daca imi ies toate bune facem inseminare
problema e ca deja una din ele a iesit prost si eu nu stiu in ce directie sa o iau;cred ca o sa incerc si eu un tratament naturist pt al meu sotior
ca am sunat la polisano si mi-a zis ca dr chicea e liber abia pe la sf lunii noiembrie
poate gasesc totusi un dr bun dar care nu e atat de ocupat