oligospermie - putini dar (ne)buni! - 30

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns impatience spune:

adica "oligospermie" sau "azoospermie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Impatience, nu sunt tocmai experta in interpretarea de spermograme - desi si cuplul meu problema e tot pe partea masculina -, dar clar azoospermie nu este, pentru ca azoo inseamna zero spermatozoizi. Ceea ce nu e deloc cazul sotului tau. Eu as zice chiar ca sta binisor, in context - sa inteleg ca primele valori sunt cele mai recente? Difera foarte mult valorile la forme normale intre 1 si 2 - cand 20%, cand 68% - dar daca alegi sa faci fiv ICSI, e excelent, ai materie prima cat cuprinde. Biologilor le trebuie vreo 10-15 - nu milioane, ci spermatozoizi. Viabili. Si au de unde sa aleaga. Noroc sa fie!

---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evanescence spune:

IMPATIENCE daca sotul face trat cu Spermotrend trebuie sa renunte la celelalte pastile pt ca si spermotrend contine vit.E etc....parerea mea este ca stati binisor sunt 15 mil cu mobilitate 50% daca asta e cea mai recenta spermograma..
Trebuie totusi sa vb cu medicul daca mai poate sa continuie trat cu venuroton si detralex asta nu stiu.....dar categoric la celelate vitamine trebuie sa renunte ca sunt prea multe

Iti doresc succes

"Asteptand un ingeras''

Mergi la inceput

IAZMINN imi pare rau stiu foarte bine cum te simti....nici la noi nici un trat naturist nu a avut efect ba din contra sa mai si inrautatit situatia si noi ne-am pus mari sperante in aceste tratamente,dar la noi acum s-a descoperit cauza sotul are FSH mic si acum facem trat hormonal cu GONAL-F ,si medicul ne-a spus cand exista o cauza hormonala atunci aceste trat nu au nici un efect ele ajuta doar in cazuri foarte usoare de oligoo cauzate de stres etc

Iti doresc mult succes in continuare

"Asteptand un ingeras''

Mergi la inceput

Fetelor, multumesc mult! Spermogramele nu sunt asa ni noute, sunt de cateva luni bune. Intre timp am mai facut spermograme, dar nu am primit rezultatele ...cuantificabile ci doar "verdictul" nu e bine (am facut 4...IAD????? IAS?????? - cele in care spermatozoizii sunt injectati, nu trebuie sa se mai miste ei singurei pana la ovul - toate nereusite, va imaginati ). Am vrea sa mai facem o spermograma, ne puteti induma unde o fi cea mai...reala ???? Sau mai bine sa ne vedem de treaba daca tot facem FIV in octombrie?????? Va pup si va multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Impatience, nu ai facut IAD, caci asta inseamna inseminare artifiala cu donor, si nu cred ca despre asta vorbesti. :) Imi pare rau ca IA-urile au fost nereusite. Sansele la fiv sunt ceva mai mari, statistic. Eu zic sa nu va mai agitati cu spermogramele, daca dateaza de doar cateva luni, iar tu incepi fiv atat de curand si medicii nu v-au cerut sa refaceti. Repet: desi sunt diferente foarte mari intre cele trei serii de cifre pe care le-ati obtinut, chiar si cea mai slaba dintre ele este bunicica, in context. Adica, numarul este rezonabil si, cel mai important, sotul tau nu are teratospermie severa, adica are un nr. ok de forme normale, din care se poate alege. Foarte probabil vi se va recomanda tehnica ICSI, ceea ce inseamna ca spermatozoizii selectati vor fi injectati in ovocitele tale, context in care nu mai conteaza mobilitatea, si, cum ziceam, nici numarul spermatozoizilor (iti trebuie vreo duzina viabili). Doar sa fie normali si iubaretzi, sa fecundeze. Foarte probabil, daca la tine este totul in regula, veti obtine embrioni. Apoi ..... Dumnezeu! Roaga-l sa se si prinda si sa fie totul bine pana la capat.

Eu iti tin pumnii. :)

---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Luca, esti o minune! Fetelor, sper sa nu va par patetica, sau poate chiar sunt... dar sunt atat de bucuroasa ca existati! Starea mea de spirit s-a schimbat substantial de cand am intrat in discutie cu voi, ma simt mult mai bine, mai optimista, nu ma mai simt ca si cand eu si sotul meu am fi singuri pe lume. Desi imi pare rau pentru noi toate ca trebuie sa existe un asemena subiect de discutie.

Fetelor, bafta tuturor!
va

Mergi la inceput

impatience suntem alaturi de tine ,toate ne-am simtit la fel la inceput ,am crezut ca nimeni nu ne intelege dar aici pe suntem unite si ne ajutam toate cum putem mai bine

"Asteptand un ingeras''

Mergi la inceput

Multumesc, evanescence! Multumesc tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica11 spune:

buna fetelor
sunt o mai veche aspiranta a forumului, nu am scris de mult pt ca am vrut sa ma detasez putin de probleme. de 2 ani de cand am aflat de oligoastenospermia sotului doar cu 2 ml de gigei si mobilitate normala de 20% nu mai zic de forme aiurea de 30%cat e maxim nici o raza de lumina pe strada noastra. am bagat tot felu de naturiste in el si credeam ca vom avea sanse mai mari. iata ca acum in septembrie am refacut spermograma si acelasi valori. e deja frustrant.

in jurul meu numai fete gravide si vesnica intrebare si parca nu mai rezist. eu 'functionez' bine. problema e sotul.
voiam sa va intreb daca stiti ce inseamna oligoastenozoospermie. acum a aparut acest ' zoo' ...pana acum la spermogramele facute scria oligoastenospermie moderata sau severa.
e mai rau?

va multumesc mult
va citesc din umbra si ma bucur cand mai ramane cineva gravi cu asemena probleme dar mi se pare ca noua nu ne e dat un bebe

Mergi la inceput