FIV=pacat?
Raspunsuri - Pagina 3
robert_carlo spune:
Recomand celor ce vin cu pareri negative religiei , bisericii, sa-si spuna in mesaj si apartenenta religioasa, astfel vom putea judeca mesajele lor prin aceasta prisma.
Sorina a intrebat daca FIV este pacat. Poate ar fi trebuit sa specifice biserica din care face parte si poate raspunsurile veneau mai clare.
Nespecificand, fiecare a raspuns dupa capul lui.
Astfel, eu voi raspunde din punctul de vedere al ortodoxiei, caci ma consider ortodox. Daca ea cauta un raspuns ortodox, atunci poate acesta ii va fi util.
Astfel, Biserica Ortodoxa (nu BOR, nu BOG, nu BORusa ci TOATA Ortodoxia) considera ca sufletul omului este creat in momentul conceptiei. Chiar daca medical, acel moment se cheama embrion si e luat peste picior ca fiind o gramada de celule amorfe, sufletul este prezent din momentul creearii acestui embrion.
A omora un astfel de embrion (prin orice mijloace, din orice motiv) se considera avort. Sufletul acela creeat nu ajunge sa fie botezat , iar starea lui nu e foarte buna in lumea cealalta. El va intreba mereu "de ce, mama, de ce?"
Daca Sorina vrea un raspuns detaliat a semnificatiei si urmarilor unui avort, sa caute pe net din scrierile Sfintilor Parinti : Sf. Ioan Gura de Aur, Sf. Vasile cel Mare, etc (ca sa nu mai scrie altii pe aici ca ascultam de ierarhi cazuti, corupti, etc).
Metoda FIV este o metoda comerciala de a multumi , prin orice metode, femeile care vor sa fie mame.
Se iau mai multe ovule si mai multi spermatozoizi, se face fecundarea lor artificiala. Din aceasta fecundare, daca se obtin 5-10 embrioni (celule cu suflet) nu cred ca mama va dori sa nasca 10 copii, nici macar 5, ci doar 1 sau 2. Restul sunt omorati.
Daca acest omor nu e pacat (cum spun unele persoane aici), Dumnezeu va judeca prin Sfintii sai. Pana atunci, Sfintii care au ajuns sa stea fata catre fata cu Dumnezeu dupa moarte (Sf. Ioan Gura de Aur, Sf. Vasile cel Mare) au spus ca este un pacat mare. Ii credem pe ei, Il credem pe Hristos ? Credinta e libera, la fel si rezultatele ei in vesnicie.
Dumnezeu sa te lumineze , Sorina, si sa faci alegerea cea buna. Aici e liberul arbitru (negat din nou de persoane pe acest forum).
irina.c. spune:
quote:
Originally posted by Field_mousequote:Realitatea e ca-i doar opinia ta. Care nu este un adevar absolut. Ca si parerea bisericii ortodoxe. Ca si parerea oricerei biserici. Etc.
Originally posted by irina.c.
Criss, femeia a intrebat daca e pacat si eu am raspuns.Ce vroiai, sa o mint?Realitatea e ca aceste proceduri sunt puse, moral, sub semnul intrebarii.
Fata a facut o FIV, care nu a dus la nasterea copilului. Mi s-a parut, sau ea chiar nu se simte bine dpdv psihic? De ce sa-i inducem si un sentiment de vinovatie??? Se va simti mai bine cumva? Mai ales ca parerea BO poate fi una gresita. Totul se schimba. Si multe lucruri care au fost candva considerate a fi un pacat (de catre biserica), astazi sunt acceptate.
Asa ca trebuie sa ne ascultam sentimentele, nu gandurile. Sufletul nostru stie adevarul.
mai, daca pentru tine nu exista adevaruri absolute si iti face placerea sa iti conduci viata dupa pareri relative e problema ta.Orice om trebuie sa ia o decizie in cunostinta de cauza. Daca pentru Sorina conteaza parerea Bisericii, va tine cont de ea, daca nu- nu o va face. Si gata.
(p.s.as vrea sa stiu si eu ce considera Biserica pacat odata, iar acum considera ca nu mai e pacat. Poate ai vrut sa zici ca societatea nu mai tine cont de credinta Bisericii, dar standardele Bisericii au ramas aceleasi, nu s-a modificat nimic. ) Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
(p.s.as vrea sa stiu si eu ce considera Biserica pacat odata, iar acum considera ca nu mai e pacat. Poate ai vrut sa zici ca societatea nu mai tine cont de credinta Bisericii, dar standardele Bisericii au ramas aceleasi, nu s-a modificat nimic. )
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Spre exemplu homosexualitatea, presupun ca nu mai e considerata un pacat din moment ce e practicata de preoti, calugari...
http://www.protv.ro/stiri/eveniment/au-pupat-poala-popii-popa-le-a-pupat-o-pe-a-lor-vezi-video.html
Criss si Alex (11.05.2003)
Chuny spune:
Eu fac un apel moderatorilor : va rog nu lasati ca niste gunoaie sa distruga psihic o femeie ce tocmai a trecut prin esecul unui FIV. Sufleteste vorbind ea e deja la pamant, poate a deschis subiectul intr-un moment de slabiciune si stim toti ce efecte dezastruase pot avea niste "sfaturi binevoitoare" in aceste momente. Va rog nu permiteti asa ceva!
Sibylle saptamana 38
Nasterea ariciului junior Poze cu noi si Vladimir
szivarvany spune:
Sorina,
eu zic sa scrii pe topicul cu FIV, acolo gasesti fetele care au trecut prin ce treci tu, ai sa gasesti suportul de care ai nevoie.
Sau, daca vrei, este si subiectul cu pierderea sarcinilor, unde vei gasi multe fete cu suflet mare !
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
irina.c. spune:
quote:
Originally posted by Criss75quote:Spre exemplu homosexualitatea, presupun ca nu mai e considerata un pacat din moment ce e practicata de preoti, calugari...
Originally posted by irina.c.(p.s.as vrea sa stiu si eu ce considera Biserica pacat odata, iar acum considera ca nu mai e pacat. Poate ai vrut sa zici ca societatea nu mai tine cont de credinta Bisericii, dar standardele Bisericii au ramas aceleasi, nu s-a modificat nimic. ) Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
http://www.protv.ro/stiri/eveniment/au-pupat-poala-popii-popa-le-a-pupat-o-pe-a-lor-vezi-video.htmlCriss si Alex (11.05.2003)
presupui gresit Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
robert_carlo spune:
catre administrator: de ce cenzurati comentarii pertinente iar jignirile de la Sibylle le permiteti ?
sorina_sz spune:
Va multumesc din suflet pentru sfaturile voastre, am sa tin cont de ele in luarea unei decizii.
Eu sunt catolica, dar probabil ca opinia bisericii mele este asemeni celei ortodoxe (daca nu chiar mai drastica ).
Credinta insa imi este in suflet, nu la biserica, nu la preoti si nu in scrierile religioase.
Sufletul meu se indoieste de corectitudinea drumului pe care am apucat, dar tot el imi aminteste in fiecare secunda ca viata mea nu are nici un sens fara un copilas caruia sa-i daruiesca toata dragostea de care este capabil.
Am scris despre experienta mea pe topicul FIV in Ungaria si intr-adevar am gasit multa intelegere, dar nu am deschis aceasta tema acolo pentru ca nu as vrea sa le bag si lor indoiala in suflet.
Gandul ca poate un sufletel asteapta cuminte undeva pentru ca la momentul potrivit sa vina in viata mea imi da putere, nu imi permite sa cad (de tot) psihic, asa ca nu trebuie sa va faceti griji.
Va multumesc inca o data tuturor.
Sorina
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by sorina_sz
Va multumesc din suflet pentru sfaturile voastre, am sa tin cont de ele in luarea unei decizii.
Eu sunt catolica, dar probabil ca opinia bisericii mele este asemeni celei ortodoxe (daca nu chiar mai drastica ).
Credinta insa imi este in suflet, nu la biserica, nu la preoti si nu in scrierile religioase.
Sufletul meu se indoieste de corectitudinea drumului pe care am apucat, dar tot el imi aminteste in fiecare secunda ca viata mea nu are nici un sens fara un copilas caruia sa-i daruiesca toata dragostea de care este capabil.
Am scris despre experienta mea pe topicul FIV in Ungaria si intr-adevar am gasit multa intelegere, dar nu am deschis aceasta tema acolo pentru ca nu as vrea sa le bag si lor indoiala in suflet.
Gandul ca poate un sufletel asteapta cuminte undeva pentru ca la momentul potrivit sa vina in viata mea imi da putere, nu imi permite sa cad (de tot) psihic, asa ca nu trebuie sa va faceti griji.
Va multumesc inca o data tuturor.
Sorina
Mult succes in continuare, si DD sa iti indeplineasca dorinta .
Criss si Alex (11.05.2003)
sorina_sz spune:
Dintr-o regretabila eroare subiectul a fost inchis, dar problema s-a rezolvat.
Daca mai doreste cineva sa-si dea cu parerea este liber sa o faca.
Multumesc inca o data marius pentru ajutor si sfaturi.
Le multumesc de asemenea celor care mi-au trimis mesaje pe alte cai cat timp subiectul a fost inchis.
Vreau sa specific ca la Fiv-ul pe care l-am facut nici un embrion nu a fost distrus, a existat unul singur si acela a ajuns la mine in burtica. Oricum daca ar fi fost mai multi nu as fi acceptat sa fie omorati, ci i-as fi congelat pentru un transfer ulterior. DECI nici o viata nu a fost (si nu va fi) distrusa cu acordul meu.
Sorina