FIV=pacat?
Raspunsuri - Pagina 2
larissa_79 spune:
Procedeul FIV si implicatiile sale sunt expuse de un medic ortodox intr-o inregistrare audio:
http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/259/Fertilizarea-in-vitro
Ascultand acesta marturie m-am cutremurat!
Practic pentru a se da nastere unui copil sunt ucisi alti zeci de embrioni.
E bine sa te informezi si sa stii exact procedeul FIV si urmarile sale.
Ramane sa asculti, sa analizezi si in final sa cauti in sufletul si ratiunea ta, raspunsul!
Doamne ajuta sa gasesti in sufletul si ratiunea ta raspunsul cel bun!
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
xenocid spune:
quote:
Originally posted by larissa_79
Ascultand acesta marturie m-am cutremurat!
Practic pentru a se da nastere unui copil sunt ucisi alti zeci de embrioni.
Aproape o treime din sarcini se sfârsesc natural in primele zile de existenta ale embrionului. Daca dumnezeul vostru exista atunci e cel mai mare abortionist din Univers!
ham spune:
Cuvinte, manipulare prin cuvinte!
Am ascultat expunerea aia cu "NU FIV" si asta am simtit.
Ma intreb ce medic este ala care nu stie diferenta intre un ovul proaspat fecundat si un copil?
Plus ca nu inteleg de ce de fiecare data cand stiinta avanseaza, religia se pune de-a latul (noroc ca nu mai suntem in evul mediu, sa ii arda pe rug).
Hai s-o luam logic.
2 oameni nu pot face copii.
Deci ovulele si spermatozoizii se pierd.
Conform aberatiilor fanaticilor, aia 2 daca fac dragoste fac mare pacat; nu ai voie sa faci asa ceva decat in vederea inmultirii. Ori cei 2 STIU ca nu pot face copiii.
Booon!!!
Lasam asta deoparte si ne gandim...in loc sa pierzi toate ovulele alea (ca sunt de la cea fecundata, e un ovul salvat evident, ca sunt de la o donatoare, banuiesc ca daca doneaza, n-avea chef de copiii, deci din nou un ovul salvat), reusesti sa aduci pe lume un copil.
Ai in balanta pe de-o parte niste ovule si spermatozoizi care pier, pe de alta parte niste ovule fecundate cu spermatozoizi cu cateva ore-n urma care pier + UN COPIL VIU.
Numai cand o aud pe ametita aia ca numeste un astfel de copil- MONSTRU as ... nu scriu ce-as, ca ma baneaza...
Intrati pe site-urile alea cu teorii demne de epoca de piatra si-o sa vedeti:
http://www.ortodoxmedia.com/recording_cat.php?rc_id=6
prezervativ, NU!
membrana, NU!
sterilet, NU!
vasectomie, NU!
....
metode contraceptive, NU!
avort, nici atat!
Sex doar daca vrei copil!
Avem copii in strada, foamete pe glob, dar ei vor sa ne reproducem ca animalele, fara nici-un liber-arbitru!
N-ar cheltui banii adunati pe orfelinate si aziluri, dar isi trag masini ultimu' racnet si catedrale gigantice, in timp ce tin teorii pro-vita (oare se numesc asa fiindca ar trebuim sa fim ca vitele?).
valentinag spune:
Eram sigura ca ajungem si la asta...
Din pacate unii preoti ortodocsi si biserica ortodoxa trebuie sa mai iasa din negura ca nu se mai poate!Daca nu l-ar iubii pe Dumnezeu asa mult,unii ar renunta de mult la credinta din cauza unor asemenea indemnuri!Daca Dumnezeu exista si ne iubeste n-ar fi lasat sa se inventeze asemenea proceduri,care sa ajute oamenii cand naturalul nu-i poate ajuta!
Si pana la urma,cauta in sufletul tau,in credinta ta si daca tu consideri ca faci un pacat,nu-l face!daca crezi ca faci orice a ingaduit Dumnezeu sa se intample,fa-o!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
marius spune:
Ok, daca nu raspundeti on topic ramaneti si fara raspunsuri si pe tusa pentru racorire.
Pe de alta parte (opinie personala) nu confundati stiinta cu religia, nu le comasati nu le comparati, sunt dupa mine lucruri totalmente distincte. Ok
Adevaraul este ca si titlul topicului e un pic... confuz. Ce sa aiba stiinta cu pacatul? FIV e FIV in mod cert un progres, un pas inainte in timp ce pacatul este ceva relativ ce tine de o parte din explicatiile religioase. Asa incat gata. Ori raspundeti pe subiect ori... pauza.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
din cate stiu Biserica Ortodoxa Romana nu s-a pronuntat oficial asupra acestei proceduri,dar exista semne de intrebare asupra moralitatii ei
un punct de vedere ortodox gasesti aici
http://www.crestinortodox.ro/Fertilizarea_artificiala-365-22023.html
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
De asemeni exista semne de intrebare muuulte si asupra moralitatii unor capi ai BO. Dar asta e un alt subiect.
In fine, in loc sa vii cu incurajari, tu ii faci mai rau.Dar ce ma mir, urmezi exemplul lui Arsenie Boca.
Sorina_nz, ai convingerea si increderea ca Dumnezeu te va ajuta sa ai copilasul mult dorit, si nu te gandi ca FIV inseamna pacat, pentru ca nu este asa. Succes.
Criss si Alex (11.05.2003)
irina.c. spune:
Criss, femeia a intrebat daca e pacat si eu am raspuns.Ce vroiai, sa o mint?Realitatea e ca aceste proceduri sunt puse, moral, sub semnul intrebarii.
Sorina, ma gandesc ca ar fi bine sa postesti( uite, chiar se apropie postul Sfintilor Apostoli), sa te rogi, si sa te spovedesti la un duhovnic bun, cu experienta, si Dumnezeu iti va da cu siguranta raspunsul pe care il cauti. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
ioanadara spune:
Daca ai indoieli, poate e mai bine sa mai astepti.
Eu cunosc o famiie foarte feicita cu un bebe obtinut prin FIV insa cunosc si o alta familie la fel de fericita cu doi copii infiati.Fiecare si-a dorit un copil al lui insa i-au obtinut in moduri diferite.Este bine mai intai sa fii sigura ca este bine ceea ce vei face si dupa aceea sa actionezi.
Field_mouse spune:
quote:Realitatea e ca-i doar opinia ta. Care nu este un adevar absolut. Ca si parerea bisericii ortodoxe. Ca si parerea oricerei biserici. Etc.
Originally posted by irina.c.
Criss, femeia a intrebat daca e pacat si eu am raspuns.Ce vroiai, sa o mint?Realitatea e ca aceste proceduri sunt puse, moral, sub semnul intrebarii.
Fata a facut o FIV, care nu a dus la nasterea copilului. Mi s-a parut, sau ea chiar nu se simte bine dpdv psihic? De ce sa-i inducem si un sentiment de vinovatie??? Se va simti mai bine cumva? Mai ales ca parerea BO poate fi una gresita. Totul se schimba. Si multe lucruri care au fost candva considerate a fi un pacat (de catre biserica), astazi sunt acceptate.
Asa ca trebuie sa ne ascultam sentimentele, nu gandurile. Sufletul nostru stie adevarul.
marius spune:
quote:
Originally posted by ioanadara
Daca ai indoieli, poate e mai bine sa mai astepti.
Eu cunosc o famiie foarte feicita cu un bebe obtinut prin FIV insa cunosc si o alta familie la fel de fericita cu doi copii infiati.Fiecare si-a dorit un copil al lui insa i-au obtinut in moduri diferite.Este bine mai intai sa fii sigura ca este bine ceea ce vei face si dupa aceea sa actionezi.
Uite ce raspuns frumos
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa