Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (51)
Raspunsuri - Pagina 15

Ven spune:
Chair, ca si eu vreau sa intreb ceva legat de indulcire. Oare fructoza n-or avea voie bebelasii? Sau glucoza? In loc de zahar, zic, pt. ca unele fructe/sucuri sunt chiar acre rau si cred ca nu le va accepta in veci asa.....
Anca.B, oare nenea Monti nu zicea nimic de bebelusi? Eu parca vaaaaaaaag de tot imi amintesc ca zicea ceva si de alimentatia bebelusilor. Nu stii? Tu ce zici de fructoza la bebe?

docdecap spune:
salutari si de la noi!!
am lipsit, am revenit
intai raspunsuri cerute:
Roxana, si mie-mi face Serban uneori ochii cas, mai ales stangul. nu ma impacientez, si eu ca Grati ma mai uit chioras cand sunt obosita, imi pleaca un ochi alandala si ma uit doar cu alalalt. avantaj: pot sa vad dublu oricand vreau eu, nu trebuie sa ma matolesc pentru asta.
Mamaruta, noi aveam scandal tot asa la san, dar la bibe era ok. am avut 2 explicatii:
1. cand suge se declanseaza reflexul gastro-colic, ii vine sa faca kk, patzuri si daca e sa-l doara, e nashpa. eu si acuma cand il prind marait ii ridic picioarele spre burtica, se linisteste si 'produce' mai usor. Incearca Debridat si/sau alte leacuri de colici.
2. LENEEAAA. dupa ce nu mai venea lapticul repede ca pe vremuri, il lua cu nervi. si nervi, tipa ca la taiere, de neconsolat, ii bagam suzeta, ii spuneam sa ma anunte cand ii vine lapte pe acolo, se linistea, iara tzatza si tot asa. mai functiona si mutatul la celalalt san, dar bb tau e mai micut, cred ca inca n-a intrat in lene asa grav. mai, da' ziceai ca-i dau fiere sau cine stie ce suge, urla rau de tot.
acuma i-au mai trecut nabadaile astea, avem altele
acu', de la doctoru' de cap pentru cuplurile tineri parinti.
1. IGNORE functioneaza daca exista intai o discutie ca daca X atunci Y. Altfel e la fel de utila ca 'bad command or file name' din DOS, adica 'daca tu nu ai inteles pana acum de ce sunt suparata, o sa ma supar si mai tare'. no offence, da' barbatii nu sunt deloc ghicitori de subtilitati!!
2. in cuplurile care stau impreuna nu mai sunt lucrurile ca in vremurile bune. adica treburile nu se mai fac singure (mama-i numai una mama). barbatii au tendinta sa treaca cu vederea acest aspect. nu-i lasati!
3. in casa treburile toate se fac pe principiul voluntariatului, ca nimeni nu-i platit pentru spalat vase, dus gunoiul, dat cu aspiratorul si alte dragalasenii. In ceea ce priveste copilul la fel (ma rog, cica ne plateste statul, bine ca ala nu vine sa ne mai faca si observatii). daca stabiliti relatie pecuniara intre voi, e un job. daca nu, e de vorbit. sau va evaluati efortul si se va cunoaste pe extrasul de cont al sotului . just kidding. nu de tot, da' ma rog.
4. in momentul in care nu-ti poti asuma ca e de datoria ta sa faci o anumita treaba, adica esti la capatul puterilor de sa tot dai si sa tot faci (ma rog, ca cam toate sunt treburile tale, daca ar fi dupa altii) atunci e clar un dezechilibru. si asta, impreuna cu principiul benevolatului de mai sus, trebuie discutata. casa e a voastra, copilul e al vostru, treaba trebuie sa fie tot a voastra. fiecare cat se simte in regula, si poate un pic mai mult, ca lene are toata lumea, e inscrisa genetic. si intelegerea sa fie intelegere, altfel suntem ca la inceput.
eu nu pot sa dau din experienta mea, pentru ca e speciala, adica l-am luat pe verificatelea ca e ok . adica inca ii spala magadutzei de fi-sa de 18 ani vasele... prea verificata, daca ma intrebati pe mine.
din acest motiv am o femeie care vine o data pe saptamana cu curatenia, ca pentru psihicul meu e mai bine, decat sa muncesc si sa vad ca in urmatoarele ore parca nu s-ar fi facut nimica, adica infloreste din nou dezordinea si mizeria.. asa ca el a crescut-o asa, el plateste sa faca cineva in urma ei.
Cu bb l-am tinut ot timplu infomrat, cat a mancat, cat a dormit, a facut sau nu kk, isi da cu parerea, discutam orice pentru ca eu incep discutia. deci se pricepe. Baia i-o face numai el, e momentul in care se joaca 'ca baietii' si mi-e tare drag de ei. iar cand imi mai pune cate o intrebare de genul: cu ce il imbracam pe bebe, ii raspund: uite de data asta te las pe tine sa decizi . eu i-am spus ca nu vreau sa fiu cea care le stie pe toate cel mai bine, vreau sa le stie cel putin la fel de bine, asa ca sambata asta iara plec la curs, sunt buna doar de alaptat dimineata la pranz si poate seara, restul se descurca tati... si poate e o experienta buna sa ii puneti bb in brate o zi si sa va vedeti de niste treburi, asa o sa vada si ei ca nu cresc cainii cu covrigi in coada. ca 7 kile nu mai sunt 3 kile, ca nu mai doarme toata ziua, ca nu poti sta si la calculator si sa ai grija si de bb. si multe alte invataminte valoroase...
la noi se cunoaste implicarea, a invatat Serban sa ne 'iubeasca' si e topit tot tat-su. adica face asa: e intins pe spate, venim la el sa-l pupam pe nasuc si ne ia fata in maini si canta asa, gingas, si ne mangaie si rade... prima oara mi-a facut mie asa, si azis ca vrea si el, si i-am zis sa merite, si s-au iubit we trecut tot timpul... si eclar ca pt. noi e asa, nu mai face cu nimeni, nici cu sor-sa (care il baga in seama juma de ora pe zi, asta daca nu e ocupata...)
moaaama, ce m-am lungit!!
o sa revin cu poze cu dom' inginer jr.
Monica de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
prima intalnire -povestea nasterii
www.flickr.com/photos/monicu/sets/72157600515391346/" target="_blank"> poze cu cupilu'
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete

anca.b spune:
Ven, nu stiu daca monti zice ceva de bebelusi, insa ma gindesc ca fructoza, fiind obtinuta din fructe, ar putea fi adaugata in hrana copiilor. eu stiu ca atunci cind eram mici mama facea rost de glucoza chinezeasca. insa, intr-adevar, nu eram bebelusi...ci putin mai mari, ca imi amintesc perfect cutiile acelea albastre.
Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii

madalina28 spune:
quote:
Originally posted by Ven
Chair, ca si eu vreau sa intreb ceva legat de indulcire. Oare fructoza n-or avea voie bebelasii? Sau glucoza? In loc de zahar, zic, pt. ca unele fructe/sucuri sunt chiar acre rau si cred ca nu le va accepta in veci asa.....
Anca.B, oare nenea Monti nu zicea nimic de bebelusi? Eu parca vaaaaaaaag de tot imi amintesc ca zicea ceva si de alimentatia bebelusilor. Nu stii? Tu ce zici de fructoza la bebe?
Venera, mama lui Markus (10 dec. 2003) si a lui Mathias (26 dec. 2007)
In maternitate le dadea glucoza cu seringa,parca asa imi amintesc fetele care au nascut la Giulesti sa ma corecteze daca gresesc.
Fetelor de Errena stiti ceva nu a mai intrat demult.
Noi am fost azi la vaccin Mitzi nu a plans deloc avea treaba cu suptul pumnului,are 7250g si 65cm,i-am dat preventiv nurofen pediatric si acum isi face somnul de frumusete.M-a bagat dr in sedinta cand incep diversificare...Mi-a spus sa incep cu mar cu biscuite

Madalina

calea sigura a esecului este sa renunti...

stancutza spune:
Doculet, mie imi place cand te lungesti tu ... asteptam si pozele cu Serban cel cuminte si iubaret.
Sofia vrea si ea sa ne atinga fatza, dar cred ca e mai mult curiozitate decat dragoste, pentru ca ataca direct la ochi :-)) si daca nu esti atent si are un pic de unghiute zgarie rau. Dar avem momente delicioase de schimbat priviri si vorbit minute intregi, ea scoate sunete si eu o imit, ea le schimba si e incantata cand eu i le repet, pe urma o pup intr-un loc, intre falcuta si gat, si rade asa galgait ca se gadila ... e super.
Fetele cu fete :-) maraici, nu stiu ce sa va zic, curaj si rabdare, sa creasca ele ... si Sofia mai are momente de urlete nasoale, dar sunt rare si cu motiv: oboseala, dureri de burta etc. In ziua cu vaccinul a avut asa o criza de plans, chiar nu stiam ce sa-i mai fac, ii curgeau lacrimile asa mult ca i se udase parul...pe urma s-a dovedit ca erau niste colici nasoi, totul s-a terminat cu zgomote la fundic si un cacutz. M-am bucurat intr-un fel, ca si-asa fusese destul de traumatizata de vaccin.
Multumesc fetelor care mi-au raspuns la intrebarea mea referitoare la baietelul prietenei mele...desi si eu aveam aceeasi banuiala, nu sunt dr sa pun diagnostice, si in nici un caz nu vreau sa-i sugerez asa ceva. O s-o sfatuiesc insa ca, daca e ingrijorata, sa il duca la o evaluare psihologica. Dea Domnul sa nu fie nimic, si sa fie doar timid baietelul, sau sa fie doar o faza...
Noi azi dimineata (la 11 jumate, ca am dormit amandoua pana la 10!) am fost la Biserica si iar a ras de ea ca ii place vinul de impartasanie .... cand vede lingurita, deschide gura si hat! Presimt ca o sa avem o diversificare usoara la piureuri, eventual sa adaug un pic de vinut ce ziceti?
glumesc of course :-)
Stancutza, de
Sofia Elena - 21.01.2008
Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei

stancutza spune:
quote:
Originally posted by madalina28
M-a bagat dr in sedinta cand incep diversificare...Mi-a spus sa incep cu mar cu biscuitesau mar cu pezmet dar sa nu cumva sa cumperi pezmetul sa-l faci in casa
,va dati seama ca nu o sa fac nimic din aberatiile zise de ea.
Madalinade
Sofia 01.02.2008
calea sigura a esecului este sa renunti...
of of ...de ce naiba nu mai pun si dr astia mana sa citeasca ceva materiale sa fie la zi cu info? pana si in revista "mami" si tot gasesti sfaturi mai bune....si vorba aia e pt lumea de rand, nu tratat de specialitate! De gris cu lapte nu ti-a spus, eventual si cu dulceata in varf ca sa arate mai bine???
Alinaatudor, tu ziceai ca nu vrei sa-i dai cereale lui Stefy si foarte bine faci, deoarece ea e in grafic cu greutatea. Eu ii dau Sofiei, doua masuri pe zi, din alea simple de orez. Dar in curand o sa incep si eu cu supa - in schema de diversificare data de dr mea legumele se adauga treptat. Tu am vazut ca ii faci cu mai de toate. F bine daca accepta si asa.
Stancutza,

Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei

Ellenuta spune:
anca tot speram si eu sa se faca cuminte dar nu am nicio sansa .. asta e ... m-am resemnat .. si sa stii ca o mai las cu socrella si plec "in lume" .. cat despre tzitzi .. caut si eu o explicatie pentru ce face bitzi .. beau ceai la greu, bere si cu alcool si fara .. nu am mai luat nutrinatal dar cred ca voir reincepe. o sa-mi iau si eu marsupiu ..sper sa functioneze.
roxy si lui bitzi ii mai fuge un ochi (dreptul) .. cica asa se intampla la bebelusi.
mamaruta uff .. sunt de groaza colicii astia. si noi am trecut prin ei. se infuria pe san, tragea de el, plangea, dadea din maini si din picioare ca o morisca. incearca ceaiul de fenicul si chimen de la humana (granulat), cica e bun. asta e pont de la o zuza de-a noastra, creata.
roana bine ai venit! te asteptam cu pozute, intrebari si sfaturi.
alina nu stiu ce ne facem cu clopotelele noastre. si a mea vrea in fund dar nu o las . asa cate putin.
stoisor asa e, cu ei defilam .. nu avem ce face. sanatosi sa fie si putere sa avem si noi sa le facem fata si sa le facem circoteca.
Elena de
Eva Maria (14.01.2008)
BITZI CRESTE MARE
BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII
CLOPOTEI SI ZUZE

Ellenuta spune:
fetelor .. SUNT DISPERATA!!!
fotograful de la botez si de la nunta finilor are TBC PULMONAR ....
mi s-a urcat sangele la cap .. am tensiune .. sapt viitoare mergem la teste ... SUNT DISPERATA!!! si a fost si la noi acasa .. a stat aproape de noi, de bitzi ...
offf Doamne ajuta sa fie totul bine .... imi vine sa urlu si sa plang ... sunt absolut disperata!!!!!!!!!!!!!!!!
cce stiti .. care e perioada de incubatie, cum se manifesta??? nici nu am putere sa caut ...
Elena de
Eva Maria (14.01.2008)
BITZI CRESTE MARE
BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII
CLOPOTEI SI ZUZE

oita spune:
Off,mai ellenuta,imi dau seama ce griji ai,te inteleg,si ce pot sa-ti spun repede e ca perioada de incubatie e intre 4 si 12 saptamani,iar boala se poate transmite pe calea aerului:stiu astea de la prietena mea buna cu care am stat in camera in grozavesti si care isi facea rezidentiatul pe specializarea tbc;eu eram super-obsedata ca o sa fac boala; ea avea imunitate la boala,fiind zilnic in contact cu bolnavi .Dar,uite ca D-zeu m-a ferit de asta,si va doresc asemenea si voua,sa va pazeasca D-zeu.
Btw,nici nu am apucat sa va salut si eu,sa ma iertati ca am dat asa buzna
Hristos S-a Inaltat!
Astept sa se trezeasca bebi si sa mergem si noi la biserica.Va pup si va admir pe toate,insa eu nu reusesc sa-mi fac timp sa stau mai mult pe forum,ghici,de ce??ca bebi a mea e la fel ca si bitzi a ta,rasfatata,vrea numai in brate,etc,iar eu sunt acum singura mai mult,caci sotul e f ocupat.
As fi vrut sa vb mai mult si cu honey si cati magureanu,poate data viitoare,,,
Va doresc numai bine!
Oitza si bebitza

anca.b spune:
elenuta, nu te speria atit de repede. e o boala grava, insa nu se ia atit de usor. fratele mamei mele are de f multa vreme, cei doi copii ai sai, care acum sint mari (30, 25 ani) nu au luat. la fel, nici eu sau fratele meu nu am luat de la bunicul, desi petreceam vacantele la tara. singura metoda profilactica folosita la momentul respectiv a fost faptul ca el folosea o cana separata ca sa bea apa.
sigur, sa te duci la test, dar nu te alarma inainte de a sti rezultatul. si ai sa vezi ca totul e ok.
Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii