Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (152)
Raspunsuri - Pagina 13

angipangi spune:
la multi ani draga noastra luy

mamica de ANGELIK-MELANY si ROBERTO http://blingee.com/profile/dorateodora

adimercedes spune:
quote:
Originally posted by Sabina
adiiiii, de mult vroiam sa spun.
zic repede, ca sunt prinsa rau cu trebi. deci dau copypaste dupa ce am scris nepoatei noatsre care are o fetota de 2 luni jumate si o tinea cu fata spre exterior in marsupiu asta
Baby bjorn e unul din cele mai proaste produse pe piata in materie de marsupii. si in general cam toate port bebeurile. La Sofia nu am stiut si am tinut-o asa, dar noroca ca era mai mare.
Insa la Gheorghe nu am mai cumparat o asemenea porcarie, desi oferta de port bebe industriale a fost extrem de diversificata si nu de bani am dus lipsa...
problema este ca atarnatul picioarelor duce in timp la spondiloza datorita presiunii pe sira spinarii.
uite, citeste si aici:
http://www.continuum-concept.org/reading/spinalStress.html
picioarele trebuie sa fie flectate, asta e rolul marsupiului, sa realizeze copilului pozitia din uter,. care este cea fiziologica.
cea mai buna solutie este ie sling-ul, fie wrap=ul.
uite metoda perfecta de a tine bebelusul:
http://www.wrapyourbaby.com/frontwrapcrosscarry.htm
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si
bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii
Sabina, postasem fara sa raspund la mesaj

M-am tot gandit serios sa imi fac si eu un wrap. Oare pana la varsta poate fi carat copilul in el? Tin minte ca citisem undeva ca pana la 2 ani.
Fug ca se plange Lisa.

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa

adimercedes spune:
quote:
Originally posted by luy
'Neatza la amiaza si de la noi ! Printesa doarme somnul de dimineata, asa ca am reusit si eu sa intru sa va iau pulsul
In primul rand multumesc mult pt pupicii primiti, va trimit si eu multe floricele {flo]
Multumim pt pozele cu melomana Lisa, deja are preocupari serioase vad: lectura, muzica, film... Se cultiva inca de acum, bravo ! Completam gashca, pai se putea sa nu apara si ea ? Eeeee...
Am suspinat de admiratie sub vraja ochisorilor migdalati, o sa schimb poza, desigur.
Ah, imi merge laptopul ingrozitor de greu, cred ca cere o reinstalere
Luy, fericita mamica deMaria Teodora
( 25 august 2007 )
Poze puteti vedea in contul comun pe flickr/contacts
Luy, sa ne traiesti, sa fii fericita, iubita si sa ai parte numai de bine!!!
Multumim de aprecieri

Tu ce mai zici de Maria? Ce nazdravanii mai face?

Lisa

adimercedes spune:
Afibebe, Ricea, .
Lisa

adimercedes spune:
Fetelor, am vazut ca multe din voi se ingrijoreaza ca puiutii nu merg de-a busilea. Nu va faceti griji, bebelusii nu e musai sa mearaga in 4 labe. E important insa sa incerce sa se deplaseze cumva, oricum, oricat de "neconventional" ni s-ar parea noua ca adulti. Unii bebelusi se tarasc pe burta, pe fund sau pe o laterala,, altii se dau de-a dura, altii merg in 3 labute si tarasc un picior, etc.
Important nu e sa mearga de-a busilea, ci sa VREA si sa faca eforturi sa se deplaseze ca sa ajunga undeva! De exemplu, Lisa se ridica in 4 labute si sa bataie, dar de deplasat se deplaseaza uimitor de repede dandu-se de-a dura. Se uita unde vrea sa ajunga, se pozitioneaza si se rostogoleste pana ajunge acolo.
Daca nu merg de-a busilea, nu va stresati. Urmariti-i cum si daca se deplaseaza si numai apoi faceti-va griji daca aveti de ce (de cele mai multe ori va faceti griji degeaba)... Si nu ii fortati sa mearga in 4 labute daca ei se deplaseaza altfel. SI nu au nevoie nici de vitamine!
Lisa

adimercedes spune:
Si acum in mare graba despre noi.
Lisa e o zvarluga, dar e un copil cuminte, atata timp cat nevoile ii sunt indeplinite. A fost bolnavioara - a avut roseola, dupa cum am spus pe aici la un mom dat. Dupa cateva zile mi-a fost mie rau intr-un asa hal incat a trebuit sa vina sotul de la serviciu, ca eu tremuram tot, ma durea ingrozitor capul si nu reuseam sa o tin pe Lisa in brate. Noroc ca ea a fost cuminte si a dormit 2h!! Apoi ei i-a fost rau - a dat afara dupa ce dimineata papase tofu cu zucchini si galbenus de ou. A dat afara toata ziua respectiva, a mancat extrem de putin, doar iaurt, a baut apa, a facut putina diaree si a dormit mult, saracuta era ca o carpa la un mom dat. Insa de a doua zi am insistat sa pape si altceva, i-am schimbat lingurita si i-am dat morcov cu orez salbatic. A mancat asta 2 zile, nu s-a constipat, si-a revenit burtica bine si de atunci papa tot mai bine. S-a trezit atunci o vreme noaptea si de cate 2 ori, dar acum e mai ok. Cred ca era de la foame.
De ieri a cerut si snackuri, a papat pepene galben, cateva bucatele intre mese. Isi musca singura si molfaie... Insa nu prea vrea sa pape in scaun. Adica mananca ce mananca si incepe sa se impinga cu picioarele, sa se frece la ochi, sa se maraie. Daca o iau in brate ii trec toate si are chef de joaca. Si, bineinteles, mananca mai departe!
Aaa, si are, cred, aversiune pt silicol/plastic. Nu numai ca refuza mancarea daca ii dau cu lingurita de silicon, dar refuza si apa din canita Avent. I-am dat apa cu lingurita zilele astea, dar vreau sa bea si din canita, ca doar afara ce o sa fac, cum sa ii dau apa?!? I-am scos insa supapa si apa curge mai simplu. Din cana normala inca nu bea, ca se joaca, o musca, isi baga degetele in cana etc.
E tot mai mobila, sta f bine in fundulet, se intinde dupa jucarii, revine, se duce pe burta din fundulet, are grija cum cade sa nu se loveasca... Sotul a vazut-o intr-o zi cand era cu el ca s-a impins in fundulet de pe burtica. Se ridica in 4 labute, se bataie, se ridica in genunchi. Acum cateva zile s-a ridicat in picioare la masuta din living ca sa isi ia suzeta si s-a dezechilibrat si a cazut. A dat si cu barbia de masa, a plans putin, dar a fost ok. Trebuie sa tin ochii pe ea tot timpul.
Dupa cum fac si ai vostri, si Lisa trage jos chestii de pe rafturi, se baga sub masuta, trage de cabluri, le scutura, le "gusta". Gusta si mocheta, si peretii, si usile...
Am vazut ca unele fete isi fac procese de constiinta ca s-au rastit la bebei. Recunosc ca si eu m-am rastit la ea cand s-a dus la jaluzele si a inceput sa le scuture (sunt tip panglica, legate intre ele cu snur din bilute mici de plastic - imi e groaza sa nu le traga si sa le rupa si sa le bage in gurita, ca sunt f mici!). I-am explicat ca nu are voie acolo. Si am luat-o inapoi la locul ei de joaca. Si tot asa de cateva ori. Si ma astept sa o mai fac de cateva ori. La fel ii explic despre foc - avem foc deschis in living... Despre fierbinte i-am explicat la noi in camera, ca avem radiator si am putut sa o apropiu sa simta caldura. Si i-am explicat cu cana de cafea fierbinte. I-am pus manuta si i-am zis ca e "hot", e "ouch". Si o sa o mai fac, pana se prinde. Bebelusii au memorie destul de scurta, trebuie sa le explicam tot timpul, de preferinta cu aceeasi termeni si pe acelasi ton (daca incepi sa le zici "nu, e firbinte" sau "nu, e bubu" etc, sa le zici exact la fel de fiecare data, si pe acelasi ton, in acelasi context).
Ma mai gandesc si revin.
Lisa

adimercedes spune:
Am vazut pozici cu puiuti unul si una . Vladi e un haois pe olita lui, la fel ca si Miru de Prisi. Andrei al lui Rox e un calm, iar adormita lui Danielle e o scumpica. Dariusica e haios pe treptele manastirii, Stef e un sentimental, Cristi e smecherel.Aaa, si am vazut si dulcetica lui Natu, e o finuta.
Am vazut multe poze, toti sunt niste dulci si creeeesc ca din apa!!!! Sa ne traiasca!!!
Lisa

carpatina spune:
quote:
Originally posted by adimercedes
Tie cand iti vin ajutoare?!?
Gandesti ca as mai fi fost in viata daca n-ar fi venit deja?

Noi am fost fara buni doar 3 saptamani, apoi mama a revenit, ca altfel ar fi trebuit sa stau acasa.
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

danuta36 spune:
LA MULTI ANI DRAGA LUY!Sa fii sanatoasa,iubita,fericita,sa ai noroc..!Multi pupici si imbratisari de la noi si aici este cadoul nostru pentru tine

prisi spune:
LUY
sa fii fericita, sanatoasa si iubita alturi de cei dragi
poze
Marta si Miruna (06.09.2007)