Ma puteti sfatui ce masina sa-mi iau?
Raspunsuri - Pagina 5
nadira spune:
quote:
Originally posted by MihaelaV
Nu am kia, dar am citit pe forumul posesorilor de kia si se pare ca sunt multe probleme la aceasta masina, citeste si tu si iti vei face o parere.
Am vazut mai demult la tv o prezentare la Kia SW si spuneau ca initialele vin de la Sporty Wagon, fiind in acelasi timp o masina spor si de familie. Nu mi se pare deloc sport si oricum cu o motorizare mai buna si dotari mai multe depaseste mult suma pe care ai spus initial ca o ai la dispozitie.
Dar de ce ai renuntat la varianta cu Mitsubishi Lancer?
Mihaela
Pai, era vb de modelul vechi de Mitsubishi Lancer si l-am vazut langa cel nou care arata si m-am cam , iar pe de alta parte eu sunt mai mult familista decat sportiva si kia cee'd sw pare mare si frumusica. Dar daca imi poti spune unde sa ma uit exact sa citesc si eu parari mai putin favorabile despre despre kia pls spune-mi, ca eu am cauta si pana acum nu am gasit...
MadHawk spune:
quote:
Originally posted by nadira
Kia Cee'd sw cam ce parere aveti?
E OK! E chiar peste Hyundai Accent! Parerea mea!
PS: Totusi, Skoda ar fi si mai bine!
Sunt curios ce o sa alegi!
Ana68 spune:
nadira,uite ca nu ma rabda sufletul si iar scriu,cu toate ca mi-am jurat in barba sa n-o mai fac....
Exact cum te sfatuia MihaelaV mai jos,asa te sfatuiesc si eu:intra pe forumurile marcilor care te intereseaza si acolo poti afla amanunte multe.Stiu ca vei spune ca mai usor e sa intrebi pe altii decat sa "lingi" tu mii de pagini de web si forumuri...Insa iti zic acum asa:noi am petrecut ceva mai mult de 3 luni si jumatate "lingand" forumurile si internetul dupa marci...eram chititzi pe masina de familie si ne-am dus direct pe aria care ne interesa si am luat la rand toate paginile cu .ro ale dealerilor si reprezentantelor din tara,la marcile care au masini de familie.Am colindat forumurile,am cerut pareri pe care apoi le cautam ca nebunii ca nu mai stiam unde facusem postarea....si tot asa,cum ziceam,mai bine de 3 luni si jumatate.Si cand,in final,am aflat cat putem lua din banca,suma maxima la venitul nostru lunar...am decis marca si modelul,am vazut cat iese pretul,apoi am inceput sa adaugam dotarile care ne interesau si accesoriile....pana am ajuns la limita pe care ne-o permiteam...Nu stiu cat de mult te ajuta ce ti-am scris,sper totusi sa-ti fie de ajutor.
Si nu uita:nu conteaza ca eu sofez Toyota,ca Rufus sofeaza WV sau ca MadHawk sofeaza Skoda....parerile noastre trebuie sa fie pentru tine...oarecum orientative.Masina ce ti se potriveste o vei gasi cu siguranta atunci cand te vei urca in ea si te vei simti dintr-o data ca si cum ai sti-o de o viata....nu stiu cum sa-ti explic altfel...Mult succes in continuare!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
nadira spune:
Mersi, de sfaturi, dar ma gandeam ca pare evident ca eu am luat toate sohwroom-urile din oras, toate site-urile cu masini la rand.. Si sti si tu ca fiecare isi lauda marfa. Eu am vrut pareri, sa zicem, din experienta proprie sau de la prieteni cu problemele care le ridica fiecare din marcile despre care am amintit. Uite, eu de cand m-am interesat tot asa despre diverse marci am inceput sa elimin din enormul teanc de pliante cateva variante tinad cont de "plangerile" unora care le-au detinut. Deci, ca sa ma fac mai inteleasa nu am dorit altceva decat sa-si exprime parerea ficare dintre cei care sau lovit de o situatie mai neplacuta ca sa stiu ce ma poate astepta pentru ca de laudat mi-au fost laudate toate de dealeri.
Si sa sti ca eu sunt un client foarte "dificil" pe de o parte si pe de alta nu scot banul pana nu sunt convinsa macar 99,99%.
MihaelaV spune:
[/quote]
Pai, era vb de modelul vechi de Mitsubishi Lancer si l-am vazut langa cel nou care arata si m-am cam , iar pe de alta parte eu sunt mai mult familista decat sportiva si kia cee'd sw pare mare si frumusica. Dar daca imi poti spune unde sa ma uit exact sa citesc si eu parari mai putin favorabile despre despre kia pls spune-mi, ca eu am cauta si pana acum nu am gasit...
[/quote]
Nu ai cautat cu atentie eu am cautat "club kia" si mi-a aparut forumul lor, aici scrie de problemele aparute http://www.clubkia.ro/viewforum.php?f=4 si mie mi se par probleme f grave, mai ales ca toti vorbesc de masini noi.
Ana68 vad ca si tu esti fan japoneze, eu am Mazda3 si sunt foarte multumita de ea dar o am doar de 4 luni,tata are Toyota de mai multi ani si nu a avut nici o problema cu ea, desi are 250.000 km.
Din pacate japonezele depasesc cu mult bugetul in care se poate incadra.
MadHawk spune:
Kia Ceed e o masina buna in opinia mea! Are un raport dotari + calitate / pret foarte bun si o garantie de "neam prost"!
Daca-mi permiteti o observatie: pe un forum, al oricarei marci, veti gasi in proportie de peste 90% NUMAI probleme, acesta fiind si scopul forumului - gasirea unor solutii. Trebuie observate gravitatatea si numarul de repetitii nu doar o simpla contorizare a topic-urilor!
Numai bine tuturor!
MihaelaV spune:
Garantia de "neam prost" este acordata in anumite conditii, favorabile dealerului sau importatorului.
Nu trebuie generalizat ca unii scriu pe forumurile unor anumite tipuri de masini numai lucruri neadevarate. Daca vrei sa te convingi, intra pe forumul Mazda si nu stiu daca gasesti mai mult de 2 mici inconveniente, nicidecum 90% cum spui tu.
Lorenza spune:
De Kia am auzit c-ar fi fiabile,insa daca te loveste necazul si ai nevoie de vreo piesa originala,te rupe la punga!
Numai noua vrei masina?Eu ti-as recomanda un Citroen Picasso diesel,chiar si second,masina pe care am avut-o pana de curand,f buna si n-as fi dat-o daca nu avea un cusur din punctul de vedere al familiei noastre:nu era off-road!Dar ne-am facut treaba minunat cu ea,spatiu de depozitare mai mult decat suficient,frumoasa la interior si la exterior.Dar gusturile nu se discuta!
Edit:probleme tehnice,never,desi n-am luat-o noua si am tinut-o si noi 5 ani!
Tala spune:
quote:
In cazul meu: cel care mi-a adus masina (e drept, cunostiinta) face asta de o gramada de vreme;Tot acest serviciu a costat 1500 euro.
nu ma gandeam sa fac eu sportul asta, ci sotul dar sia asa mi se pare complicat. Si noua ni s-a recomandat o cunostinta a cuiva care se ocupa cu asta dar mi s-a parut dubios ca a cerut doar 500euro pt asta (mi se pare dubios de putin) si pana la urma nu am incredere ca nu se duce sa ia una lovita, o coafeaza aici si ne-o vinde la suprapret. Daca poti, te rog intrebi daca ne incadram in 10000euro pt un vw touran din 2005 in cel mai rau caz? multumesc mult