Ecumenismul necrestin - filmulet - ortodox

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Denizel, am vazut altele mult mai rele postate chiar direct si nu printr-un link.

Am vazut pagini intregi cu versete din Coran, sau altele cu citate din Evanghelie (ti-l mai amintesti pe acsintetina nu?).
Am vazut tonele de linkuri ale lui Xeno catre pagini mai mult sau mai putin jignitoare la adresa credintei a miliarde de oameni....

Am vazut linkuri catre articole in care pe nedrept erau acuzati diversi, de catre ziaristi care habar n-aveau ce scriau acolo, dar dadeau cu parul, am vazut si comentarii hidoase in linkurile respective.

Da, Sheannamp, ai vazut! Si? Ce ai facut? Cum ai actionat? Vi se pare normal ca nu ati actionat in nici un fel?
Ati actionat numai in cazul in care atacurile la persoana au atins culmi care chiar nu puteau fi ignorate.

iar eu, ca participant (destul de) constant la discutiile de pe Sufletul credintei, am vazut mult mai multe decat tine. Am vazut mizerii subumane, puse sub ochii celor de alte confesiuni decat cea ortodoxa. Sa-mi fie de bine, nu?

quote:
Si nici DC nu devine extremist daca apar si astfel de topicuri

Oare?
La fel ai fi spus si daca era prezentat un filmulet facut de catolici, cu critici la adresa bisericii ortodoxe? Sau un filmulet facut de musulmani la adresa crestinilor? Sau de catolici la adresa evreilor?
Chiar nu iti suna suparator comentariul celui de pe blogul caruia a fost luat filmuletul? Adica asta:

" "*Un documentar exceptional. Nadajduiesc sa fie spre trezirea la realitate a ortodocsilor nostri filocatolici si a celor ce mai cred înca;, din naivitate, în “deschiderea ecumenica”, în “dialog”. Cu siguranta; acest documentar o sa va puna pe gânduri. Veti revedea si un personagiu mult mediatizat zilele acestea, sarmanul, pentru a carui dreapta întelegere si îndreptare sa ne rugam cu nadejde. Sa stam bine, sa; stam cu frica!"

Nu vezi aici chiar nici un indemn la intoleranta? Nu vezi nici o picatura de batjocura la adresa "sarmanului" care nu gandeste ca cel in cauza?

P.S. Si ce daca la Sufletul credintei au fost puse pasaje din Biblie sau Coran? Nu astea-s manualele dupa care se studiaza diferitele credinte? Sau sunt permise numai pasajele interminabile din "predanii"?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Ce-am facut.
Ca moderator incerc sa pastrez echilibrul discutiilor.
Ca utilizator, am combatut acolo unde nu am fost de acord.

Nu vreau sa discut ideile prezentate in acel reportaj. Nu ma simt in stare si nici nu imi place sa dezbat teme religioase.

Am raspuns daca vrei la apelul tau catre moderatori.
Asa cum altele mai rele, mai agresive, mai injurioase la anumite categorii si mai habotnice au fost lasate sa apara ca atare, iar comentariile pro si contra au dus pana la urma la etichetarea lor corecta (caci asta insemna forum nu?) tot asa am raspuns si eu la apelul tau zgomotos privind acest reportaj.

Sincer, citesc aceasta sectiune chiar daca nu particip direct la discutii si mi-ar fi placut sa vad comentarii pertinente despre acest subiect Ecumenismul necrestin (2 termeni care se contrazic din cate stiu eu),
si nu atacuri directe la persoana sau religie......

Edit: am modificat termenul de pleonasm, pe care din graba l-am folosit in mod eronat

Mergi la inceput

Sheanna, si eu as fi vrut sa pot discuta pertinent cu cineva despre acest subiect.
Numai ca, din pacate, nu poti discuta pertinent cu persoane care altceva nu pot sa spuna in afara refrenelor binecunoscute: erezia catolicilor, huoooo, erezia Papei, huoooo, ereziile nefercitilor sarmani si fara sanse de mantuire care au participat la intalnire, huoooo .

quote:

Persoanele "gica-contra" care nu fac altceva decat sa incite spiritele (predispuse la cearta si scandal) vor fi banate fara aviz prealabil. Nu uitati ca acest forum se vrea un forum pasnic, cu multi membri ocupati, care nu au energia si timpul necesar sa se avante in discutii interminabile. Este un forum informativ si nu un teren de disputa.

Valeu, Irina, pai daca ar fi fost respectata chestia asta, tu si gasca de vrabiute mega-agresivute, demult ati fi zburat de pe forumel .
Pana una alta, adica pana voi fi banata fara preaviz , nu va voi mai permite sa denigrati, in stilul binecunoscut, persoanele de alta religie decat cea ortodoxa (o sa va spun ca nu-i frumos, de un catralion de ori daca e cazul. A, da, si o sa fac un catralion de plangeri la moderatori ).
Pur si simplu v-ati invatat sa aruncati in discutii fel de fel de tampenii, fara sa suportati nici o consecinta. Urat, vrabiutelor, urat!

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

quote:
Originally posted by denizel

Sheanna, si eu as fi vrut sa pot discuta pertinent cu cineva despre acest subiect.
Numai ca, din pacate, nu poti discuta pertinent cu persoane care altceva nu pot sa spuna in afara refrenelor binecunoscute: erezia catolicilor, huoooo, erezia Papei, huoooo, ereziile nefercitilor sarmani si fara sanse de mantuire care au participat la intalnire, huoooo .

quote:

Persoanele "gica-contra" care nu fac altceva decat sa incite spiritele (predispuse la cearta si scandal) vor fi banate fara aviz prealabil. Nu uitati ca acest forum se vrea un forum pasnic, cu multi membri ocupati, care nu au energia si timpul necesar sa se avante in discutii interminabile. Este un forum informativ si nu un teren de disputa.

Valeu, Irina, pai daca ar fi fost respectata chestia asta, tu si gasca de vrabiute mega-agresivute, demult ati fi zburat de pe forumel .
Pana una alta, adica pana voi fi banata fara preaviz , nu va voi mai permite sa denigrati, in stilul binecunoscut, persoanele de alta religie decat cea ortodoxa (o sa va spun ca nu-i frumos, de un catralion de ori daca e cazul. A, da, si o sa fac un catralion de plangeri la moderatori ).
Pur si simplu v-ati invatat sa aruncati in discutii fel de fel de tampenii, fara sa suportati nici o consecinta. Urat, vrabiutelor, urat!

Nu stiu in fel ma respecti tu pe mine daca ma faci vrabie. Sunt om nu vrabie. Cum iti permiti? Si atatea ranjete in mesajele tale...nu le vad sensul esti amuzata, intrigata, suparata? Si toatea astea deodata? Bon. Eu raman la parerea mea: ai doar timp de pierdut
O si nu e vorba de subiectul asta...nu cred ca e subiect la sufletul credintei deschis de mine pe care tu sa nu fi intervenit. Ca e filmulet, ca e articol ca e marturisire ca e sfant...tre' sa apari tu sa dai cu ranjeala, blasfemia, ironia de prost gust si apelative ce nu-si au locul. Sa jignesti in stanga si in dreapta. Tu stii mai bine de ce!
Uite deschide tu un topic protestant...zi ce mascarii vrei acolo, n-o sa intru asa cum nu am intrat pe nici un subiect de aici ce nu e ortodox. Nu ma intereseaza, nu am timp de pierdut.
Deci invitatia : sa intram si noi ortodocsii pe topicurile protestante nu va fi onorata. Si o sa citez de la Badea putere: "niciodata, niciodata nici macar o data!"

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp
mi-ar fi placut sa vad comentarii pertinente despre acest subiect Ecumenismul necrestin (pleonasm din cate stiu eu),
ECUMENÍSM n. Mi#351;care religioas#259; ce urm#259;re#351;te scopul de a unifica toate bisericile cre#351;tine. /<fr. oecuménisme
Miscarea ecumenica are la baza dorinta de a uni toti oamenii intr-o singura religie sincretista, idee care apartine gandirii new age.
Debutul acestei miscari este considerat a fi Conferinta Mondiala Misionara de la Edinburgh din 1910, apoi a fost fundamentat Consilul Ecumenic al Bisericilor, cu secretariatul la Geneva.Scopul acestei organizatii este infiintarea unei bisrici mondiale unice, in care sa nu mai existe diferente doctrinare. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by Sheannamp
mi-ar fi placut sa vad comentarii pertinente despre acest subiect Ecumenismul necrestin (pleonasm din cate stiu eu),

ECUMENÍSM n. Mi#351;care religioas#259; ce urm#259;re#351;te scopul de a unifica toate bisericile cre#351;tine. /<fr. oecuménisme

Miscarea ecumenica are la baza dorinta de a uni toti oamenii intr-o singura religie sincretista, idee care apartine gandirii new age.

Debutul acestei miscari este considerat a fi Conferinta Mondiala Misionara de la Edinburgh din 1910, apoi a fost fundamentat Consilul Ecumenic al Bisericilor, cu secretariatul la Geneva.Scopul acestei organizatii este infiintarea unei bisrici mondiale unice, in care sa nu mai existe diferente doctrinare.

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Un articol despre ecumenism:

http://www.nistea.com/ecumenismul.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:

iti atrag atentia ca nu depinde de tine sa permiti sau nu ceva pe acest forum. Pana acum moderatorii nu au considerat ca noi ortodocsii am incalcat regulamentul , deci te rog inca o data sa ne lasi sa ne continuam subiectele in liniste si sa incetezi atacurile la persoana, si la credinta noastra.Daca ai ceva ziditor de spus, te ascultam cu bucurie, daca nu, te rugam sa ne lasi in pace si Dumnezeu sa te lumineze binecuvanteze in toate!
Multumim. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Irina, ecumenism inseamna initiativa de a uni bisericile crestine si nu toate religiile de pe acest pamant.
De aceea exprimarea "ecumenism necrestin" mi se pare gresita. Ecumenismul se refera la bisericile crestine si nu la restul religiilor si credintelor existente in lume, care nu il recunosc pe Isus drept Fiul lui Dumnezeu.

Eu asa am inteles....

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by larissa_79

Nu stiu in fel ma respecti tu pe mine daca ma faci vrabie. Sunt om nu vrabie. Cum iti permiti?

Larisa, este vorba despre o neintelegere uriasa. Tu nu esti vrabiuta!!
1. Ca sa fii vrabiuta, trebuie neaparat sa indeplinesti o conditie: sa ai la activ cel putin 2 declaratii de dragoste la adresa mea, o cioruta :-)).
Ai tu 2 declaratii de dragoste la adresa mea? Nu, nu ai! Din cate tin minte, declarai acu' putin timp ca iti vine sa vomiti cand dai cu ochii de mine . Deci, nu esti vrabiuta!

2. Si, chiar daca ai fi fost vrabiuta (repet, nu esti!!), avand in vedere ca io sunt cioruta , inseamna ca te respect mai mult decat pe mine insami. Vrabiutele sunt mai frumoase decat ciorutele deci, logic , sunt mai presus decat acestea.
Ca sa nu mai spun ca, eu sunt cioruta, dar Irinuta si Doinita ma viseaza vrabiuta. Xeno stie si el ca sunt cioruta, da' ma viseaza balena. Na, poftim si tu ce incurcatura .

quote:
Si atatea ranjete in mesajele tale...nu le vad sensul esti amuzata, intrigata, suparata? Si toatea astea deodata?

Mda! Greu de spus...
Fiindca tot ai adus vorba, as vrea sa-ti cer un sfat.
Ma tot gandesc de ceva timp sa folosesc inconul asta: . Numai ca nu stiu ce ar putea sa insemne. Ma poti tu ajuta? Ma gandesc la urmatoarele variante:
- ras cu lacrimi
- suna-ma urgent!
- plans in hohote
- vreau sa fac dragoste cu Brad Pitt
Care din variantele astea crezi ca sunt corecte?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by irina.c.

iti atrag atentia ca nu depinde de tine sa permiti sau nu ceva pe acest forum. Pana acum moderatorii nu au considerat ca noi ortodocsii am incalcat regulamentul , deci te rog inca o data sa ne lasi sa ne continuam subiectele in liniste si sa incetezi atacurile la persoana, si la credinta noastra.Daca ai ceva ziditor de spus, te ascultam cu bucurie, daca nu, te rugam sa ne lasi in pace si Dumnezeu sa te lumineze binecuvanteze in toate!
Multumim.

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Irina, o singura chestie iti mai spun: s-ar putea sa ai ghinion. Sotul meu lipseste in weekendul asta, iar cupilul o sa fie la mama.
S-ar putea sa am timp cu adevarat si sa iti transcriu aici toate mizeriile pe care tu si alte ortodoxe le-ati spus in astia 2 ani jumate la adresa noastra, a ne-ortodocsilor. Nu cred ca ti-ar face cinste...
Iti repet pentru a milioana oara: daca vrei sa ai parte de respect, fii tu prima care arata respect!

Mergi la inceput