Treburile casnice - impreuna?
Raspunsuri - Pagina 6
Cristina_A spune:
quote:
Originally posted by pitzinuca
uoff topic:
vad ca se simte bine intr-un mediu mai mizer...
De unde stii tu cum ma simt eu? Uite ca te contrazic, eu chiar NU ma simt bine in caminele astea mizerabile, in care studentii stau inghesuiti ca vitele in grajd.
In privinta problemei de cuplu a danielei, raman la parerea mea initiala, ca obligatiile nu aduc nimic bun intr-un cuplu.
When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.
angipangi spune:
quote:Mizere le fac cei ,ce nu fac curatenie cu lunile.Sper ca nu faci tot la 3 luni
Originally posted by Cristina_Aquote:
Originally posted by pitzinuca
uoff topic:
vad ca se simte bine intr-un mediu mai mizer...
De unde stii tu cum ma simt eu? Uite ca te contrazic, eu chiar NU ma simt bine in caminele astea mizerabile, in care studentii stau inghesuiti ca vitele in grajd.
In privinta problemei de cuplu a danielei, raman la parerea mea initiala, ca obligatiile nu aduc nimic bun intr-un cuplu.
When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.
mamica de ANGELIK-MELANY si ROBERTO http://blingee.com/profile/dorateodora
try spune:
Daniela, ideea e ca daca acest subiect te apasa inca de acum, cand sunteti de puti ntimp impreuna si inca nu v-ati casatorit, n-ati ajuns la discutii despre cati copii vreti etc., atunc iasteapta-te ca in 10 ani aceaste frustrari sa creasca mult, mult de tot, caci cu 1-2-3 purade iprin preajma, rabdarea intra la apa, responsabiltiatiel cresc, iar partenerul tau nu-ti imagina ca se va responsabiliza peste noapte.
Problema impartitului sarcinilor/treburilor gospodarest ie o chestiune de responsabilitate. Nu tine nici de placere (ferice de cei care o fac din suflet si cu drag), nici de dragoste, nici de nimic, tine de responsabilitatea propriei persoane si familii. Orice relatie intre 2 oameni presupune mai multa frumusete, dar si mai multe responsabilitati. Cand est isingur nu trebuie sa dai socoteala nimanui nici cand iti speli vasele, nici cand dai cu matura. Cand apare o a doua persoana lanag tine care traieste in acelasi spatiu cu tine, deja nu mai poate merge dupa cum ti-e bunul plac.
Nu e obligatoriu ca femeia sa imparta treburile gospodaresti si nu e musai neaparat sa existe o egalitate perfecta (2 treburi tu, 2 eu), insa trebuie gasit un compromis care sa-i faca pe amandoi multumiti. Cand femeia duce greul si barbatul butoneaza telecomenzile sau mouse-ul de la calc. si considera ca singura lui resp. e sa mearga la servici, undeva e o problema de fond. Nu cere nimeni nimanui sa fi facut toate astea acasa. Problema nu e ca mama lor (ele sau ei, nu conteaza) nu i-a invatat sa faca treburi gospodaresti, problema e ca nu au crescut cu o responsabilitate propriei persoane.
Sunt multe de spus pe tema asa, ma rezum la a pune punct aici.
sdaniela spune:
Try chiar tre sa ma sperii asa. Hai no. Nu poate fi asa de negru dracu. Acuma eu inteleg ca si el vrea sa se distreze, sa mearga la fotbal sa se plimbe, nu are chef sa stea cu mine si sa frece cada. Eu sper ca peste ceva timp sa vada altfel lucrurile. Inca suntem tineri, iar ideea de a ne forma un camin ce presupune multe responsabilitati nu i s-a infipt bine in minte.
In alte domenii eu il vad foarte responsabil. Nu vad de ce nu ar deveni si pe plan familial asa in timp. Sper sa nu ma imbat cu apa chioara.
Multumesc mult de sfaturi.
Numai bine.
Cristina_A spune:
quote:
Originally posted by ricea
Mizere le fac cei ,ce nu fac curatenie cu lunile.Sper ca nu faci tot la 3 luni
Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia. Mesaj adresat nu numai tie.
Si ca sa-ti confirm speranta: ma spal zilnic. Si nu, nu-mi aduna colegele de camera ciorapii nespalati.
Discutia a devenit neinteresanta pentru mine. Ma retrag.
Preparing to run away.
nadira spune:
Parerea mea este ca daca nu e invatat sa faca treaba in casa si mai mult isi lasa lucrurile aruncate peste tot va trebui sa te multumesti cu el asa. Singura solutie este sa angajezi femeie la curatenie. Eu detin un asemenea specimen de 8 ani ...vorbesc din experienta, bine , mai corect, din proprie experienta, deci mai exista o speranta: la tine sa fie alfel ...
Guestus spune:
quote:
Originally posted by nadira
Parerea mea este ca daca nu e invatat sa faca treaba in casa si mai mult isi lasa lucrurile aruncate peste tot va trebui sa te multumesti cu el asa. Singura solutie este sa angajezi femeie la curatenie. Eu detin un asemenea specimen de 8 ani ...vorbesc din experienta, bine , mai corect, din proprie experienta, deci mai exista o speranta: la tine sa fie alfel ...
da e nene asa mare problema ca-si arunca omul sosetele pe jos? are doar 2 picioare ..deci 2 sosete..sau? are 1 bluza, camasa...1 pereche de chiloti...in <5 minute se aduna tot. trebuie servitoare pt asta sau cum?
nadira spune:
quote:
Originally posted by Guestus
da e nene asa mare problema ca-si arunca omul sosetele pe jos? are doar 2 picioare ..deci 2 sosete..sau? are 1 bluza, camasa...1 pereche de chiloti...in <5 minute se aduna tot. trebuie servitoare pt asta sau cum?
daca-i trebuie doar 5 minute sa-si adune tzoalele aruncate pe jos de ce nu o face el!?... cineva trebuie sa o faca sau nu .... unde scrie ca e obligatia partenerei sa adune dupa el...trebuie servitoare pt asta? si daca ma gandesc mai bine sa-si caute un servitor...
cristiama spune:
Se pare ca asta cu aruncatul ciorapilor pe jos e boala "barbateasca" fara leac.
Nuuuuu, nu e o pereche pe zi de sosete:
1. sotul iese dimineata la alergat, deci prima pereche de sosete albe aruncate undeva la usa.
2. Se duce la servici, deci o pereche de sosete negre unde se schimba, de obicei in biroul lui
3. Seara iesim din nou, sosete bej, kaki alta pereche de data asta in sufragerie
Acum ma amuz. Exista un mare cos de rufe in debara, un cos mic special pt sosete in birou, dar le foloseste ocazional.
Acu ca vorbesc cu voi imi dau seama ca mai trebuie sa iau un cos si pt hol!!!!!
Si acum sa-i raspund serios Danielei:
Nu e atat de tragic cat pare, voi sunteti de putin timp impreuna si trebuie sa stabiliti cine ce sarcini are, e rodajul unei relatii.
De aceea se spune ca primul an intr-o relatie e cel mai greu!
Se spune ca intr-o relatie nu-ti poti schimba partenerul ci doar pe tine! Vezi ce poti face aici.
nici eu n-as astepta cu bucurie sambata daca as stii ca e "zi de curatenie". Poate poti imparti treburile in cateva seri pe saptamana.
- hai iub, dai tu cu aspiratorul si-ti pregatesc eu mancarea favorita?
Ce am observat, experienta bat-o vina, ca NU merge cu observatiile:
- TU NICIODATA nu dai cu aspiratorul, NU speli baia, aragazul, etc
merge mai bine cu:
- TU aspiri mai bine ca mine, eu n-am atata rabdare sa dau pe la colturi, pana la urma sunt niste copii mari care tb putin laudati
tyaa spune:
Nu se poate, adica ei sunt copii mai mari si trebuie luati mereu pe ocolite, periati pe toate partile ca sa nu fie nesimtiti si sa stranga macar dupa ei, nu dupa noi si copii. Si sa respecte faptul ca unii respecta ordinea si curatenia. Daca si femeia si barbatul sunt la fel atunci nu e nici o probl.
Zau daca mi-ar placea sa imi adune cineva lenjeria si sosetele murdare.
Si Guestus, tot trambitezi pe aici ce e asa mare lucru sa adunci neste sosete,sa dai cu asp, bla, bla, nu e nimeni obligat sa adune dupa tine. Sau tu faci toate astea, sa stii ca iti ia ceva timp sa cureti o casa.
mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)
http://community.webshots.com/user/2002