Moaste de Sfinti Ortodocsi - filmulet

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by larissa_79

ladyj, uite poti citi aici. Link-ul de care ziceam in mesajul meu.
http://www.crestinism-ortodox.ro/html/03/3k_cinstirea_sfintilor.html

Despre sfintii Sai, Dumnezeu spune ca slava Sa, El o da lor: <<Si slava pe care Tu Mi-ai dat-o le-am dat-o lor>> (Ioan XVII, 22). Prin rugaciuni catre sfinti nu micsoram salva lui Dumnezeu, ci o preamarim.

Cat despre faptul ca tu vrei sa fii singura si te rogi singura Domnului sa inteleg ca dupa ce vor creste copii tai nu te vei mai ruga pentru ei? Tu nu te rogi pentru parinti? Tu nu esti mijlocitor pentru semenii tai? Atunci ce facem cu porunca de iubire a aproapelui lasata noua. Unde ne e noua iubirea daca nu ne rugam pentru mantuirea celorlalti? Fiecare dintre noi poate fi un mijlocitor in fata Domnului pentru celalalt.

.

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Larisa,daca ma rog pentru familia mea nu inseamna ca fara mijlocirea mea ei nu se pot ruga.Asa cum nu inseamna ca fara sfinti eu nu ma pot ruga direct catre DD.
Intelegi?

In rest...ce sa zic,ma obtin de la comentarii.Precizez doar ca practica inchinarii la moaste mi se pare exagerata(ca sa nu spun altfel).Mie personal (teoretic fiind inca ortodoxa) imi pare o idolatrie,o incercare de a fi mai ´´catolic decat papa´´.

Chiar imi imaginez cum sta DD acolo sus si se gandeste cu cat zel practicam pupatul si veneratul unor pacatosi decedati,ca doar se stie ca nu e nimeni fara de pacat
Astfel incat,eu daca vreau sa spun ca am un sigur Dumnezeu atotputernic,atunci ma rog Lui(si nu la un numar infinit de OAMENI DECEDATI) Ceilati sunt doar pacatosi ca mine pe care nu vad de ce i-as idolatriza.Le pot urma exemplul evantual,daca cea ce au facut ei este conform credintei mele,dar de aici pana la a te inchina lor e cale luuuuunga.
Ca mi-e greu sa cred ca sfantul X s-a dus si a pupat osemintele altui martir al crestinatatii decedat inaintea lui.

Dar tu sa faci cum simti,ca ratiunea nu isi are locul laolalta cu credinta.(de cele mai multe ori)Daca asa simti,inchina-te in continuare martirilor decedati ai crestinismului.

Parerea mea e ca suntem in cazul asta( la ortodocsi ma refer) mult mai apropiati de popoarele care se inchinau idolilor VIZIBILI si ne indepartam serios de radacinile crestinatatii,adica o religie monoteista care crede intr-un DD invizibil si atotputernic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

ladyj, nimeni si nimic nu poate inlocui rugaciunea personala direct catre Bunul Dumnezeu si Isus Hristos.
N-am spus niciunde ca cineva nu se poate ruga direct. Dimpotriva! Insa din dragoste noi ne rugam si pentru cei dragi noua daca nu suntem la masura sa ne rugam pentru toti oamenii si mantuirea intregii omenirii!
Ortodoxia sta si in suflet nu doar in ratiune.
Nu poti fi "teoretic ortodox INCA" esti ortodox pana la moarte sau nu esti deloc!

In Biserica, noi cinstim pe sfinti pentru ca acestia au colaborat cu Dumnezeu prin harul Lui si s-au invrednicit de o viata virtuoasa.

Cinstind pe sfinti, cinstim indirect pe Dumnezeu: <<Cine va primeste pe voi, pe Mine Ma primeste si cine Ma primeste pe Mine, primeste pe Cel Care M-a trimis pe Mine>> (Matei X, 40). Sfintii sint numiti prieteni ai lui Dumnezeu <<Voi sunteti prietenii Mei, daca faceti ceea ce va poruncesc>> (Ioan XV, 14; Iacov II, 23), si casnicii Lui: <<Deci dar nu mai sunteti straini si locuitori vremelnici, ci sinteti impreuna cu sfintii si casnici ai lui Dumnezeu>> (Efeseni II, 19); sint numiti judecatori ai lumii: <<Oare nu stiti ca sfintii vor judeca lumea?>> (I Corinteni VI, 2); si in alt loc: <<Adevarat zic voua ca voi cei care Mi-ati urmat Mie, la nasterea din nou a lumii cind Fiul Omului va sedea pe tronul slavei Sale, veti sedea si voi pe douasprezece tronuri, judecind cele douasprezece seminitii ale lui Israel>> (Matei XIX, 28).

De asemenea, ei au posibilitatea de a mijloci pentru noi la Dumnezeu pentru mantuirea noastra, iar Parintele ceresc primeste rugaciunile lor. <<Si cand a luat cartea, cele patru fiinte si cei douazeci si patru de batrini au cazut inaintatea mielului, avand fiecare alauta si cupe de aur, pline cu tamiie, care sint rugaciunile sfintilor>> (Apocalipsa V, 8; VIII, 3-4) <<va rugati unul pentru altul, ca sa va vindecati, ca mult poate rugaciunea staruitoare a dreptului>>(Iacov V, 16).

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:

Cinstind pe sfinti, cinstim indirect pe Dumnezeu:

sint numiti judecatori ai lumii: <<Oare nu stiti ca sfintii vor judeca lumea?>> (I Corinteni VI, 2); si in alt loc: <<Adevarat zic voua ca voi cei care Mi-ati urmat Mie, la nasterea din nou a lumii cind Fiul Omului va sedea pe tronul slavei Sale, veti sedea si voi pe douasprezece tronuri, judecind cele douasprezece seminitii ale lui Israel>> (Matei XIX, 28).

quote:
Originally posted by Larissa_79
nimeni si nimic nu poate inlocui rugaciunea personala direct catre Bunul Dumnezeu

Abia aici,si numai aici graiesti adevarul!

Si o intrebare ,referitor la Fiul Omului.Omul ala fiind cine??

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

lady, perfect de acor cu tine. DD nu are nevoie de avocati, de intermediari in rugaciunile noastre catre EL.

larissa, dar mai scrie pe undeva in Biblie, "Domnului Dumnezeu sa te inchini!!!!! si numai Lui....."
eu , nicaieri in Biblie nu am intalnit scris ca trebuie sa ne rugam la moaste, icoane, morti....
din contra, sunt multe exemple cand cei care s-au inchinat idolilor au fost pedepsiti de DD.
toata inchinarea asta suna a idolatrie......

denizel, ma bucur ca esti aici si aperi crezul ciorutelor....

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

a, uitasi, cineva ma intreba carui entitati apartin!!!
nici uneia, apartin lui ISUS!!!!

era doar un mod de exprimare...

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Doina sa stii ca eu sint de acord cu tine - fara Sfinti, Biblia e o mare prostie!
Dar sint de acord si cu Denizel - cu Sfinti, Biblia este o mare tâmpenie!

iata ce minunata lectie de privighetoreasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Doina, cum o sa vorbeasca Xeno in privighetoreasca? Xeno vorbeste in baleneasca, toata lumea stie .
Tu ar trebui sa vorbesti in privighetoreasca. Da' nu reusesti din pacate. O fi prea grea gramatica .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:

De asemenea, ei au posibilitatea de a mijloci pentru noi la Dumnezeu pentru mantuirea noastra, iar Parintele ceresc primeste rugaciunile lor. <<Si cand a luat cartea, cele patru fiinte si cei douazeci si patru de batrini au cazut inaintatea mielului, avand fiecare alauta si cupe de aur, pline cu tamiie, care sint rugaciunile sfintilor>> (Apocalipsa V, 8; VIII, 3-4)

Alta acu'! Voi aveti cea mai mica idee despre ce "rugaciunile sfintilor" se vorbeste in Apocalipsa? Sau macar despre semnificatia cuvantului "sfant" din Biblie?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Daca e deschisa calea si observatiile cu privire la gramatica se fac pe fata sa incalc si eu iar putin regulamentul: forma corecta este EU UITAI, tu UITASI el UITA etc, care este si CAREI entitati. Apoi tot nu m-a lamurit in ce sens folosesti tu "entitate", dar in ansamblu am priceput ce vrei sa zici.
Denizel, nu te stiam asa virulenta

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by hannen

quote:

Cinstind pe sfinti, cinstim indirect pe Dumnezeu:

sint numiti judecatori ai lumii: <<Oare nu stiti ca sfintii vor judeca lumea?>> (I Corinteni VI, 2); si in alt loc: <<Adevarat zic voua ca voi cei care Mi-ati urmat Mie, la nasterea din nou a lumii cind Fiul Omului va sedea pe tronul slavei Sale, veti sedea si voi pe douasprezece tronuri, judecind cele douasprezece seminitii ale lui Israel>> (Matei XIX, 28).

quote:
Originally posted by Larissa_79
nimeni si nimic nu poate inlocui rugaciunea personala direct catre Bunul Dumnezeu

Abia aici,si numai aici graiesti adevarul!

Si o intrebare ,referitor la Fiul Omului.Omul ala fiind cine??

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Inteleg ca e Isus Cristos. Sau poate nu inteleg eu bine?

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput