Moaste de Sfinti Ortodocsi - filmulet
Raspunsuri - Pagina 8
capcaunul spune:
Ei nu! Orice om se simte mai linistit daca stie ca i se pune o pila undeva, fie si in Ceruri.
hannen spune:
quote:
Originally posted by capcaunul
Ei nu! Orice om se simte mai linistit daca stie ca i se pune o pila undeva, fie si in Ceruri.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
irina.c. spune:
quote:
Originally posted by ladyJ
Totusi(revin ca nu pot edita) cred ca DD nu s-ar supara deloc daca in loc sa stai la coada si sa privesti fascinata la osemintele unui muritor ai sta tu cu sufletul tau undeva si te-ai ruga cu toata credinta pe care o ai.
Ca doar DD a spus ´´sa nu ai alti dumnezei inafara de mine´´ deci se presupune ca pe El ar trebui sa-l vedem ca fiind cel care ne poate ajuta,cel caruia trebuie sa ne rugam,nu? Intrebare retorica.Si nici de ajutoare,mijlocitori nu cred ca are Dumnezeu nevoie.
Oricum,interesant punct de vedere ai daca ´´asa simti tu´´.Nu o sa te intreb de ce simti tu asa,nu tin neaparat sa aflu motivul.
Desi cred ca, cauza o cunosc destul de bine;-)Multumesc pentru raspuns.
incerc sa nu scriu multe randuri:
"<<Nu stiti ca trupul vostru este templu al Duhului Sfint care este in voi si pe care il aveti de la Dumnezeu?>> (I Cor, VI, 19). Avind pe Duhul Sfint lucrator in trup sfintii devin cu adevarat <<temple ale lui Dumnezeu>> (I Cor. III, 16), camari si lacasuri ale lui Hristos, pentru ca Dumnezeu salasluieste in ei si ramine in ei vesnic. Sint tocmai ceea ce spune Sfintul Apostol Pavel, definind templul lui Dumnezeu din om: <<Noi sintem templu al Dumnezeului celui viu, precum Dumnezeu a zis ca : Voi locui in ei si voi umbla si voi fi Dumnezeul lor>> (II Cor. VI, 16)."
http://www.crestinism-ortodox.ro/html/03/3k_sensul_sfinteniei.html Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
denizel spune:
quote:
"<<Nu stiti ca trupul vostru este templu al Duhului Sfint care este in voi si pe care il aveti de la Dumnezeu?>> (I Cor, VI, 19). Avind pe Duhul Sfint lucrator in trup sfintii devin cu adevarat <<temple ale lui Dumnezeu>> (I Cor. III, 16), camari si lacasuri ale lui Hristos, pentru ca Dumnezeu salasluieste in ei si ramine in ei vesnic. Sint tocmai ceea ce spune Sfintul Apostol Pavel, definind templul lui Dumnezeu din om: <<Noi sintem templu al Dumnezeului celui viu, precum Dumnezeu a zis ca : Voi locui in ei si voi umbla si voi fi Dumnezeul lor>> (II Cor. VI, 16)."
Foarte interesanta interpretare. Duhul lui Dumnezeu locuieste in cadavre . Ca sa nu mai spun ca, interpretarea aceasta arata si parerea pe care unii o au despre Duhul Sfant.
Totusi, presupunad printr-un absurd bolnav ca Duhul lui Dumnezeu salajluieste in cadavre (), nu pot sa nu ma intreb cam ce poate face pe acolo?!
Duhul care odinioara a apartinut omului respectiv, l-a parasit odata cu moartea acestuia, tocmai pt. a avea parte de ceva mai bun, sus in Ceruri. Deci, cadavrul respectiv e un amarat de cadavru, ca toate cadavrele. Duhul lui, daca a fost ceva de capul omului, demuuuult nu mai e pe acolo.
Noroc ca Duhul lui Dumnezeu nu cauta la fatza omului si mai populeaza din cand in cand si cadavre. O parte din timp sta in Cer, alaturi de duhul omului sfant si o parte din timp, lasa duhul omului sfant in Cer si se mai scoboara oleaca si in cadavrul acestuia.
Interpretarea pe care tocmai a dat-o Irina este o erezie fara seaman, o lipsa crasa de respect la adresa Duhului Sfant. Si, asta pentru ce? Pentru a fi scos basma curata un pacat f.f. grav, idolatria. Si nu orice fel de idolatrie, ci profanarea mormintelor in vederea venerararii cadavrelor.
irina.c. spune:
da, Denizelule, inteleg, asta e parerea ta. Acum, ca iti cunoastem punctul de vedere, ne poti lasa in pace? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
denizel spune:
Pe cine anume sa las in pace, Irinusa? N-am voie sa-mi expun convingerile pe un subiect? Daca nu sunt de acord cu ceva, n-am voie sa justific de ce nu sunt de acord? Pai, daca nu-mi justific parerile, cum pot deveni credibila, a?
Fiindca te laudai ca citesti Biblia...ai ajuns vreodata cu lectura la 2 Imparati (2 Regi), capitolul 18, versetele 4-6?
Ce parere ai despre ce a facut Ezechia ("El a facut ce este placut inaintea Domnului") cu sarpele de arama pe care il facuse Moise, la indemnul lui Dumnezeu?
Auzi tupeu la el: cica l-a sfaramat in bucati pentru ca, pana atunci, copiii lui Israel arsesera tamaie inaintea lui. Nu-l pupasera, nu-l impopotonasera, nu faceau bani pe seama lui, nu-l carpisera cu aur prin partile lipsa si nu-l plimbasera cu limuzina. Doar arsesera tamaie inaintea lui.
Si, stii care-i culmea culmilor? Culmea culmilor e ca "Domnul a fost cu Ezechia, care a izbutit in tot ce a facut". Nasol, nu?
larissa_79 spune:
ladyj, uite poti citi aici. Link-ul de care ziceam in mesajul meu.
http://www.crestinism-ortodox.ro/html/03/3k_cinstirea_sfintilor.html
Despre sfintii Sai, Dumnezeu spune ca slava Sa, El o da lor: <<Si slava pe care Tu Mi-ai dat-o le-am dat-o lor>> (Ioan XVII, 22). Prin rugaciuni catre sfinti nu micsoram salva lui Dumnezeu, ci o preamarim.
Cand ti-am raspuns ca ma inchin sfintilor pentru ca asa simt n-am mintit. Chiar asa e. Sigur ca am citit si citesc in continuare despre viata si minunile Sfintilor. Insa "simtirea" nu ti-o dau cartile ci doar Dumnezeu. Slava Bunului Dumnezeu pentru toate!
Cat despre faptul ca tu vrei sa fii singura si te rogi singura Domnului sa inteleg ca dupa ce vor creste copii tai nu te vei mai ruga pentru ei? Tu nu te rogi pentru parinti? Tu nu esti mijlocitor pentru semenii tai? Atunci ce facem cu porunca de iubire a aproapelui lasata noua. Unde ne e noua iubirea daca nu ne rugam pentru mantuirea celorlalti? Fiecare dintre noi poate fi un mijlocitor in fata Domnului pentru celalalt.
Cat de frumoasa este ortodoxia! Ma doare ca pe acest forum nu ne putem bucura sufletele impreuna...sau reusim acest lucru prea putin.
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
mariuta spune:
Matale iti exprimi batjocura, nu convingerile.
Ai putea sa nu fii de acord intr-un mod civilizat, dar cui ii pasa?
Nici noua, nici moderatorilor.
quote:
Originally posted by denizel
Pe cine anume sa las in pace, Irinusa? N-am voie sa-mi expun convingerile pe un subiect? Daca nu sunt de acord cu ceva, n-am voie sa justific de ce nu sunt de acord? Pai, daca nu-mi justific parerile, cum pot deveni credibila, a?
Fiindca te laudai ca citesti Biblia...ai ajuns vreodata cu lectura la 2 Imparati (2 Regi), capitolul 18, versetele 4-6?
Ce parere ai despre ce a facut Ezechia ("El a facut ce este placut inaintea Domnului") cu sarpele de arama pe care il facuse Moise, la indemnul lui Dumnezeu?
Auzi tupeu la el: cica l-a sfaramat in bucati pentru ca, pana atunci, copiii lui Israel arsesera tamaie inaintea lui. Nu-l pupasera, nu-l impopotonasera, nu faceau bani pe seama lui, nu-l carpisera cu aur prin partile lipsa si nu-l plimbasera cu limuzina. Doar arsesera tamaie inaintea lui.
Si, stii care-i culmea culmilor? Culmea culmilor e ca "Domnul a fost cu Ezechia, care a izbutit in tot ce a facut". Nasol, nu?Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
Mariuta, convingerile mele au fost sustinute prin citate biblice, citate care sa arate parerea biblica despre venerarea obiectelor. Mai am daca mai vreti. Am si cu venerarea oaselor.
De asemenea, am comparat idolatria ultra-soft (arderea de tamaie in fata unui obiect) pedepsita in urma cu cateva mii de ani, cu idolatria la scara mare practicata acum.
Daca eu am atitudine batjocoritoare, atunci cum gasesti prezentarea tranformarii (in numele iubirii!!) ramasitelor pamantesti ale unui biet om, in personaj demn de Terminator reloaded?
hannen spune:
Denizel,chit ca mi-oi lua^o in freza,da` nu poci rabda sa nu-ti dau o si sa zic ca`s de acord cu ce zici tu acolo
macar atit si tot e bine,decit deloc
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita