Moaste de Sfinti Ortodocsi - filmulet

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

quote:
Originally posted by denizel

Larissa, acuma, ca socul initial al vederii feluritelor cadavre a trecut, dupa ce am suspinat nitel si de mila bietului sfant Ioan Rusul, sunt capabila sa fac o rugaciune: Doamne, fereste pe toti oamenii sa gaseasca placere in privit cadavre!
N-am vazut in viata mea film mai ingrozitor si mai umilitor la adresa unei fiinte umane . Asta zic azi....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

:)

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

quote:

quote:
Atata timp cat acolo vezi doar un cadavru sigur ca nu te poti inchina lui!
Dar cei ce se inchina la Sfintele Moaste se inchina la sufletul si trupul unui Sfant!

E foarte interesant sa te inchini la trupul cuiva. Si, desigur, biblic .

Cum o fi oare cu minunile facute de moaste, adica de cadavre?
Io cred asa: in timpul vietii, duhul omului se zbate (adica se framanta, casazicasa) si se zbate si se zbate. Atunci cand paraseste trupul, ramane acolosa, in cadavru, amprenta energetica a duhului. Ei, aia, amprenta aia face minunile. Ca-n homeopatie .

Eugenia, as fi foarte interesata sa aflu care sunt citatele biblice care justifica dezgroparea cadavrelor si venerarea acestora sau a partilor din acestea.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Tu chiar crezi ceea ce zici? Nu de alta dar mi se pare incredibil ca un om sa creada asa o mare tampenie.
Se vede ca, creierul asta al tau s-a zbatut ce s-a zbatut ( asa cum zici tu) pana a scos astfel de "adevaruri"
kari, xenocid, aveti aceasi viziune ca si denizel? Ca nu vad sa fi comentat in vreun fel mareata axioma.
Sau doar ce zic ortodocsii supara?

Recunosc ca m-am amuzat teribil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by fdoina
singurul lucru pe care voiam sa-l subliniez era ca doar Sfintii Bisericii l-au cunoscut pe Dumnezeul cel biblic, ca Dumnezeul acela pe care-l pune Xeno la panou cu eticheta "asa nu", dupa ce citeste Biblia, e Dumnezeul iubirii... numai ca noi nu cunoastem iubirea

pe Dumnezeu nu prea poti sa-L intelegi...poti sa-L iubesti sau nu...Sfintii L-au iubit, ei au trait Evanghelia Lui... noi ne caznim sa-L intelegem

Doina sa stii ca eu sint de acord cu tine - fara Sfinti, Biblia e o mare prostie!
Dar sint de acord si cu Denizel - cu Sfinti, Biblia este o mare tâmpenie!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by larissa_79

quote:

quote:
Atata timp cat acolo vezi doar un cadavru sigur ca nu te poti inchina lui!
Dar cei ce se inchina la Sfintele Moaste se inchina la sufletul si trupul unui Sfant!

E foarte interesant sa te inchini la trupul cuiva. Si, desigur, biblic .

Cum o fi oare cu minunile facute de moaste, adica de cadavre?
Io cred asa: in timpul vietii, duhul omului se zbate (adica se framanta, casazicasa) si se zbate si se zbate. Atunci cand paraseste trupul, ramane acolosa, in cadavru, amprenta energetica a duhului. Ei, aia, amprenta aia face minunile. Ca-n homeopatie .

Eugenia, as fi foarte interesata sa aflu care sunt citatele biblice care justifica dezgroparea cadavrelor si venerarea acestora sau a partilor din acestea.

Tu chiar crezi ceea ce zici? Nu de alta dar mi se pare incredibil ca un om sa creada asa o mare tampenie.
Se vede ca, creierul asta al tau s-a zbatut ce s-a zbatut ( asa cum zici tu) pana a scos astfel de "adevaruri"
kari, xenocid, aveti aceasi viziune ca si denizel? Ca nu vad sa fi comentat in vreun fel mareata axioma.
Sau doar ce zic ortodocsii supara?

Recunosc ca m-am amuzat teribil.

Nici nu stiu ce e mai grav la tine: faptul ca esti complet lipsita de simtul umorului sau faptul ca ti-i drag de cadavre? .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Dar sint de acord si cu Denizel - cu Sfinti, Biblia este o mare tâmpenie!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Bine, cum zici tu!

Te rog, numai la tine mi-e speranta: de ce sunt tolerate pe DC etalari ale extremismului religios?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:

Si ca sa redevenim on-topic pentru ca ieri 27 mai, a fost praznuit Sfantul Ioan Rusul uitati aici un filmulet cu Sfintele Moaste:
http://laurentiudumitru.ro/blog/2008/05/27/27-mai-sfantul-ioan-rusul/

Aici puteti citi despre viata si minunile Sfantului Ioan Rusul
http://www.razbointrucuvant.ro/2008/05/26/sfantul-ioan-rusul-si-pilda-unei-altfel-de-mucenicii/

Redau un fragment din acel articol:

"Sfantul Ioan Rusul a fost unul din prizonierii de razboi ce au avut de infruntat reaua patimire a starii de sclav aflat sub stapanirea turcilor. Acest mare sfant, ale carui sfinte moaste intregi sunt izvor de minuni si de tamaduiri si in zilele noastre, nu are, paradoxal, o viata care sa aiba un aspect eroic sau chiar hagiografic. Mai degraba putem spune ca Sf. Ioan Rusul a dus o viata extrem de simpla, de modesta. Intru smerenie s-a aratat sfintenia sa, dar si cu putere, inca din viata sa pamanteasca. El a facut o alegere simpla: ca rob aflat in mana turcilor, prin lepadarea de Hristos si acceptarea musulmanizarii, putea sa obtina un trai mai usor si mai tihnit. Prin dragostea sa de Hristos, a ales insa sa fie tinta maltratarilor, a batjocurilor si a injosirilor la care era supus in fiecare zi, ca “necredincios” si ghiaur ce se afla. Un rob ghiaur era o spurcaciune in fata turcilor, asa cum un crestin (ca si orice alt om care nu e mozaic) este spurcaciune in fata evreilor fanatici. El nu era privit ca om, si nici macar ca un animal sau rob-instrument, ci era pur si simplu o fiinta respingatoare si dispretuita, fara valoare.

Acest fel de viata a ales sa traiasca Sf. Ioan Rusul, de dragul lui Hristos! Si acest lucru i se socoteste, credem, ca mucenicie, nu una savarsita prin martiriul sangelui, ci prin zilnica asumare a conditiei de fiinta umilita si batjocorita pentru credinta sa. Sa il avem ca o pilda vie in fata ochilor nostri, deoarece alegerea Sf. Ioan Rusul, dezgolita de orice fel de mangaiere adusa de poza eroica si de emfaza celor ce se umfla in pene cu onoarea sau cu vitejia lor triumfalista, mucenicia tacuta a rabdarii, a rabdarii de fiecare zi si pana la sfarsit, aceasta este singura alegere mantuitoare care ne sta si noua in fata, intr-o societate care devine pe zi ce trece mai batjocoritoare fata de crestinism si fata de crestini decat cea turca din trecut. Am reluat materialul despre Sf. Ioan Rusul de pe biblioteca Manastirii Saraca."

Vad ca ai tu un fix cu imaginile astea sinistre.
Esti pasionata de filme horor?

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Larisa,eu am fost botezata ortodox si am crescut cu aceasta credinta.
M-a invatat bunica cand eram mica, ca e bine sa merg la biserica,sa pup icoanele sa ma rog la DD,la IIsus,la Maria,la sfinti.(la cei cu evangheliile,mai exact)

Insa niciodata nu mi-a spus de moaste,de pupat sicrie cu ramasite pamantesti,de venerat oamenii,fie ei si martiri ai religiei crestine.

La sfinti cica ne rugam ca sa-l induplece pe DD sa ne asculte...si sa ne ajute.
Mi s-a parut aiurea,asa ca am renuntat,ca eu vreau cale dreapta fara avocati,daca ma-ntelegi.

Ok,am doua intrebari cat se poate de la subiect si te rog sa-mi raspunzi in maxim 4 randuri(la fiecare) ca nu am timp sa citesc romane.Scurt si la obiect adica.

1.oare de ce veneram ramasitele pamantesti ale unor oameni care pentru crestinism nu au facut cat au facut Ioan,Luca,etc?
Adica sunt unii mai sfinti ca altii? ca unii s-au conservat,altii nu.

2.ce preferi,sau cum ti se pare tie ca e mai bine,ca esti mai evlavioasa,rugandu-te la moastele unui anumit sfant sau direct catre DD?Rugandu-te oare lui DD si lasand osemintele sa odihneasca in pace,nu esti suficient de evlavioasa?
(sunt cam 3 intrebari si chiar astept un raspuns sincer)

Mergi la inceput

ladyj,
1. Eu venerez Sfintele Moaste si ma inchin lor cu bucurie pentru ca asa simt. E ca si cum ai intreba de ce-ti iubesti copii! Ii rog pe Sfinti sa mijloceasca pentru mine in fata Domnului in momentul infricosatei judecati si sa ma ajute in urcusul duhovnicesc din aceasta lume. Daca unul e mai sfant ca altul nu am de unde sa stiu eu asa taina.

2. Nu-s evlavioasa nici cand ma rog la Sfintele Moaste nici cand ma rog Bunului Dumnezeu. Din pacate n-am ajuns inca la asa masura duhovniceasca. Nu pot sa raspund in consecinta la astfel de intrebare. Modul in care ma rog eu este desigur o taina a sufletului, nu poate fi povestita celorlalti.

2 3 pagini in urma gasesti un link dat de eugem despre cinstirea Sfintilor Ortodoxi. Se explica foarte bine acolo de ce. Dar na...are mai mult de 4 randuri.

Mergi la inceput

quote:

ladyj,
1. Eu venerez Sfintele Moaste si ma inchin lor cu bucurie pentru ca asa simt. E ca si cum ai intreba de ce-ti iubesti copii! Ii rog pe Sfinti sa mijloceasca pentru mine in fata Domnului in momentul infricosatei judecati si sa ma ajute in urcusul duhovnicesc din aceasta lume. Daca unul e mai sfant ca altul nu am de unde sa stiu eu asa taina.

2. Nu-s evlavioasa nici cand ma rog la Sfintele Moaste nici cand ma rog Bunului Dumnezeu. Din pacate n-am ajuns inca la asa masura duhovniceasca. Nu pot sa raspund in consecinta la astfel de intrebare. Modul in care ma rog eu este desigur o taina a sufletului, nu poate fi povestita celorlalti.

2 3 pagini in urma gasesti un link dat de eugem despre cinstirea Sfintilor Ortodoxi. Se explica foarte bine acolo de ce. Dar na...are mai mult de 4 randuri.

Ok Larisa,am inteles.
As putea sa dezvolt mult de tot primele doua randuri scrise de tine dar nu cred ca are vreun rost,ca nu am un scop precis,poate doar acela de a intelege ce si cum gandeste un om care se inchina si venereaza o persoana decedata.(imi pare rau,dar asta e,pe langa titlul de sfant)

Mergi la inceput

Totusi(revin ca nu pot edita) cred ca DD nu s-ar supara deloc daca in loc sa stai la coada si sa privesti fascinata la osemintele unui muritor ai sta tu cu sufletul tau undeva si te-ai ruga cu toata credinta pe care o ai.
Ca doar DD a spus ´´sa nu ai alti dumnezei inafara de mine´´ deci se presupune ca pe El ar trebui sa-l vedem ca fiind cel care ne poate ajuta,cel caruia trebuie sa ne rugam,nu? Intrebare retorica.

Si nici de ajutoare,mijlocitori nu cred ca are Dumnezeu nevoie.
Oricum,interesant punct de vedere ai daca ´´asa simti tu´´.Nu o sa te intreb de ce simti tu asa,nu tin neaparat sa aflu motivul.
Desi cred ca, cauza o cunosc destul de bine;-)

Multumesc pentru raspuns.

Mergi la inceput