Moaste de Sfinti Ortodocsi - filmulet
Raspunsuri - Pagina 6
hannen spune:
quote:
Originally posted by larissa_79
Nu pare deloc a fi un om inpacat si linistit cu calea pe care ai ales-o! Cred ca asta iti poate spune si xenocid si altii care nu impartasesc ideile ortodoxe. Inca mai cauti, inca nu ti-e clar inca te mai tulburi.
Te comporti ca un indragostit care dupa ce s-a despartit de iubita lui, definitiv, din motive diverse, o mai suna din cand in cand sa ii zica ce urata si proasta e sau si mai rau ii suna noul prieten sa il intrebe cum de poate sta cu o fata asa proasta si nesuferita.
pt. primul pasaj,pt. al doilea
Daca crezind asta despre persoanele de alte confesii/religii te simti inplinita ...ma bucur.
In alta dezordine de idei,cica era unul care tinea ochii strins inchisi si zbiera in gura mare "Soarele,unde e soarele?Vreau sa vad soarele!"
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
mariuta spune:
Irina, respecta dorinta denizel-ei, denizel-ului, sau ce-o fi, ca poate-poate iti va respecta si ea (el) credinta.
quote:
Originally posted by denizel
Pe DC sunt denizel. Te rog sa-ti editezi mesajul!
In rest, daca nu va fac placere comentariile, cereti subiect cu parola. Sau parola sa fie 'larisa_79'? Orice topic e deschis de ea, e interzis gloatelor sa-l lectureze :-))Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
papadie spune:
Nu stiu cum de toate religiile propovaduiesc toleranta si toate lumea se cafteste in numele bisericii.
Pun pariu ca ati intrat aici crezand ca moastele astea is ceva gen brose si giuvargicale ca altfel mi-e foarte greu sa inteleg ce va minunati asa si "care e scopul vizitei"
denizel spune:
Ei, ma, Papa, tu esti noua pe-aici :-). Se vede treaba ca nu stii povestea vrabiutelor si a ciorutelor . Mai bine :-).
Si, in al doilea rand (de fapt, e primul si singurul rand), chiar credeam ca moastele sunt un fel de giuvaericale. Nu ca as intelege venerarea cadavrelor-giuvaer, da' acuma chiar ca nu mai inteleg nimica.
Larisa, scuza-ma ca am avut timp 57 de secunde ca sa-i scriu Papadiei :-)).
fdoina spune:
quote:
Originally posted by denizel
[quote]
Sper ca nu crezi, ca fdoina, ca taman acolo a intervenit abstractul :-)) si ca, de fapt, nu au murit ci au omorat ei pe altii :-)).
Denizel, nu stiu ce crezi tu ca eu cred
singurul lucru pe care voiam sa-l subliniez era ca doar Sfintii Bisericii l-au cunoscut pe Dumnezeul cel biblic, ca Dumnezeul acela pe care-l pune Xeno la panou cu eticheta "asa nu", dupa ce citeste Biblia, e Dumnezeul iubirii... numai ca noi nu cunoastem iubirea
pe Dumnezeu nu prea poti sa-L intelegi...poti sa-L iubesti sau nu...Sfintii L-au iubit, ei au trait Evanghelia Lui... noi ne caznim sa-L intelegem
kariguld spune:
papadie, gresit! nu ne caftim in numele bisericii, ne caftim in idei!!! sincer? eu nu cred ca ne caftim, doar ca, dupa umila mea parere ne putem exprima intrebarile, la care nu primim raspunsul cel adevarat...
denizel, nici eu nu sunt ortodoxa, nu am fost niciodata, (nu-mi divulg entitatea!) sa facem o cioroiasca alianta, ca sa cunoasca si vrabiutele ca noi ciorutele, nu suntem doar croncanitoare...
Kari
Androix spune:
quote:
Originally posted by kariguld
papadie, gresit! nu ne caftim in numele bisericii, ne caftim in idei!!! sincer? eu nu cred ca ne caftim, doar ca, dupa umila mea parere ne putem exprima intrebarile, la care nu primim raspunsul cel adevarat...
denizel, nici eu nu sunt ortodoxa, nu am fost niciodata, (nu-mi divulg entitatea!) sa facem o cioroiasca alianta, ca sa cunoasca si vrabiutele ca noi ciorutele, nu suntem doar croncanitoare...
Kari
Pe langa faptul ca evident cand vine vorba de religie si polititca fiecare are "adevarul" lui, nu stiam ca v-ati pus pe dat extemporale pe-aici ca sa testati cunoasterea adevarului vostru de catre ceilalti useri In fine, personal pot sa inteleg ca exista oameni care chiar daca nu se caftesc isi exprima totusi intrebarile dar nu au nici cea mai mica intentie de a-si camufla ironia...
Si cum sunt mai necitita n-am priceput faza cu entitatea, in ciuda faptului ca un pic asa m-a dus capul sa caut in dex
Andreea mama de Filip si Georgia
larissa_79 spune:
Si ca sa redevenim on-topic pentru ca ieri 27 mai, a fost praznuit Sfantul Ioan Rusul uitati aici un filmulet cu Sfintele Moaste:
http://laurentiudumitru.ro/blog/2008/05/27/27-mai-sfantul-ioan-rusul/
Aici puteti citi despre viata si minunile Sfantului Ioan Rusul
http://www.razbointrucuvant.ro/2008/05/26/sfantul-ioan-rusul-si-pilda-unei-altfel-de-mucenicii/
Redau un fragment din acel articol:
"Sfantul Ioan Rusul a fost unul din prizonierii de razboi ce au avut de infruntat reaua patimire a starii de sclav aflat sub stapanirea turcilor. Acest mare sfant, ale carui sfinte moaste intregi sunt izvor de minuni si de tamaduiri si in zilele noastre, nu are, paradoxal, o viata care sa aiba un aspect eroic sau chiar hagiografic. Mai degraba putem spune ca Sf. Ioan Rusul a dus o viata extrem de simpla, de modesta. Intru smerenie s-a aratat sfintenia sa, dar si cu putere, inca din viata sa pamanteasca. El a facut o alegere simpla: ca rob aflat in mana turcilor, prin lepadarea de Hristos si acceptarea musulmanizarii, putea sa obtina un trai mai usor si mai tihnit. Prin dragostea sa de Hristos, a ales insa sa fie tinta maltratarilor, a batjocurilor si a injosirilor la care era supus in fiecare zi, ca “necredincios” si ghiaur ce se afla. Un rob ghiaur era o spurcaciune in fata turcilor, asa cum un crestin (ca si orice alt om care nu e mozaic) este spurcaciune in fata evreilor fanatici. El nu era privit ca om, si nici macar ca un animal sau rob-instrument, ci era pur si simplu o fiinta respingatoare si dispretuita, fara valoare.
Acest fel de viata a ales sa traiasca Sf. Ioan Rusul, de dragul lui Hristos! Si acest lucru i se socoteste, credem, ca mucenicie, nu una savarsita prin martiriul sangelui, ci prin zilnica asumare a conditiei de fiinta umilita si batjocorita pentru credinta sa. Sa il avem ca o pilda vie in fata ochilor nostri, deoarece alegerea Sf. Ioan Rusul, dezgolita de orice fel de mangaiere adusa de poza eroica si de emfaza celor ce se umfla in pene cu onoarea sau cu vitejia lor triumfalista, mucenicia tacuta a rabdarii, a rabdarii de fiecare zi si pana la sfarsit, aceasta este singura alegere mantuitoare care ne sta si noua in fata, intr-o societate care devine pe zi ce trece mai batjocoritoare fata de crestinism si fata de crestini decat cea turca din trecut. Am reluat materialul despre Sf. Ioan Rusul de pe biblioteca Manastirii Saraca."
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
denizel spune:
Kari, cea mai mare dorinta a mea ar fi fost sa existe privihetoreasca universala (alta acu' ), limba de care ciorutele si vrabiutele sa se bucure impreuna vorbind despre Dumnezeu. Privighetoreasca universala exista, stiu io sigur, da' uite ca pe-aici nu reusim defel sa o vorbim.
Probabil ca, fiecare dintre noi o vorbeste cu un prea puternic accent vrabiutesc/ciorutesc, ceea ce o face imposibil de inteles de catre celalalt .
In tot cazu', stradaniile mele nu au fost zadarnice. M-am ales cu o diploma maaare, pe care scrie frumos, cu roz bombon "Denizelul iubit" (pacat ca, dedesubt scrie cu cerneala simpatica "drac enervant si bagacios" ).
Ma bucur ca am mai cunoscut o cioruta . Facem orice alianta vrei tu, da' nu ca sa demonstram cuiva ceva :-). Sarea si lumina se vad numai in lumea reala .
denizel spune:
Larissa, acuma, ca socul initial al vederii feluritelor cadavre a trecut, dupa ce am suspinat nitel si de mila bietului sfant Ioan Rusul, sunt capabila sa fac o rugaciune: Doamne, fereste pe toti oamenii sa gaseasca placere in privit cadavre!
N-am vazut in viata mea film mai ingrozitor si mai umilitor la adresa unei fiinte umane . Asta zic azi....