Moaste de Sfinti Ortodocsi - filmulet
Raspunsuri - Pagina 4
kariguld spune:
irina, cum ai ajuns la concluzia ca nu iti respect, tie sau altora, credinta?
sau faptul ca se intreaba ceva, va deranjeaza si se interpreteaza altfel???
larissa, nu citesc subiecte care nu ma intereseaza!
Kari
denizel spune:
quote:
Originally posted by kariguld
intrebarea mea a fost:"cum poate un om inteligent, luminat, cu ceva minte si judecata in cap,din secolul 21, sa se inchine la ceva mort!!!!!!!!! e ilogic!!!!
asta era intrebarea mea, intrebare la care nu a raspuns nimeni!!!
Kari
Kari, oamenii simt nevoia sa se inchine la ceva palpabil.
Zi si tu acuma: cine te poate ajuta mai mult? Un vitel de aur sau un cadavru? Oamenii au evoluat si au ales cadavrul, normal.
xenocid spune:
quote:
intrebarea mea a fost:"cum poate un om inteligent, luminat, cu ceva minte si judecata in cap,din secolul 21, sa se inchine la ceva mort!!!!!!!!!
Kari
Intrebarea asta e cu 1 pânä la 3 cuvinte prea lunga :)
eugcem spune:
De ce sunt cinstiti sfintii in Biserica Ortodoxa:
http://www.crestinism-ortodox.ro/html/03/3k_cinstirea_sfintilor.html
Eugenia
larissa_79 spune:
Foarte bine plasat link-ul lui eugem.
Kari, il poti citi si vei afla raspuns la intrebarea ta!
Atata timp cat acolo vezi doar un cadavru sigur ca nu te poti inchina lui!
Dar cei ce se inchina la Sfintele Moaste se inchina la sufletul si trupul unui Sfant!
Mi-a placut mult o istorioara:
Intr-o dimineata fetita priveste pe geam si vede ca vecina intinde rufe la uscat. Striga la mama sa: " Mama, mama uite vecina pune haine murdare la uscat"
A doua zi la fel. Priveste pe geam si striga " Mama, mama, uite vecina pune haine murdare la uscat"
A trei zi priveste fetita pe geam si zice " Mama uite azi vecina si-a spalat bine hainele. Hainele puse la uscat sunt curate"
Mama ii raspunde: " Nu fetita mea, azi am spalat eu geamurile, ca nu erau curate. Vecina a intins in fiecare zi haine curate, geamurile noastre erau murdare"
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
denizel spune:
quote:
Dar cei ce se inchina la Sfintele Moaste se inchina la sufletul si trupul unui Sfant!
E foarte interesant sa te inchini la trupul cuiva. Si, desigur, biblic .
Cum o fi oare cu minunile facute de moaste, adica de cadavre?
Io cred asa: in timpul vietii, duhul omului se zbate (adica se framanta, casazicasa) si se zbate si se zbate. Atunci cand paraseste trupul, ramane acolosa, in cadavru, amprenta energetica a duhului. Ei, aia, amprenta aia face minunile. Ca-n homeopatie .
Eugenia, as fi foarte interesata sa aflu care sunt citatele biblice care justifica dezgroparea cadavrelor si venerarea acestora sau a partilor din acestea.
denizel spune:
quote:
Originally posted by xenocidquote:
intrebarea mea a fost:"cum poate un om inteligent, luminat, cu ceva minte si judecata in cap,din secolul 21, sa se inchine la ceva mort!!!!!!!!!
Kari
Intrebarea asta e cu 1 pânä la 3 cuvinte prea lunga :)Come to The Dark Side ... we have cookies!
Iaaar???? Imi vine sa pun o poza din aia cu plictisiti .
Da', na, te inteleg si pe tine. Parca eu nu zic de o mie de ori aceleasi lucruri?!? Ca sa nu mai zic de ele... :)).
irina.c. spune:
quote:de ce, o sa te intorci la ortodoxie daca o sa le citesti? :) Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Originally posted by denizel
Eugenia, as fi foarte interesata sa aflu care sunt citatele biblice care justifica dezgroparea cadavrelor si venerarea acestora sau a partilor din acestea.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
am blog
denizel spune:
Nu, nu o sa ma intorc niciodata la ortodoxie :-). Vreau doar sa vad pana unde se poate ajunge cu justificarile :-).
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by denizelquote:
E foarte interesant sa te inchini la trupul cuiva. Si, desigur, biblic .
Cum o fi oare cu minunile facute de moaste, adica de cadavre?
Io cred asa: in timpul vietii, duhul omului se zbate (adica se framanta, casazicasa) si se zbate si se zbate. Atunci cand paraseste trupul, ramane acolosa, in cadavru, amprenta energetica a duhului. Ei, aia, amprenta aia face minunile. Ca-n homeopatie .
Eugenia, as fi foarte interesata sa aflu care sunt citatele biblice care justifica dezgroparea cadavrelor si venerarea acestora sau a partilor din acestea.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Citate biblice???
Pai Denizel, n-ai vazut care e parerea unora despre Biblie?
"Biblia fara Sfinti e doar o culegere de literatura ...absurda pe alocuri, revoltatoare chiar"
Pai si atunci cum sa se bazeze pe Biblie?
Criss si Alex (11.05.2003)