Moaste de Sfinti Ortodocsi - filmulet

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

irina, draga , nu eu am starnit polemici, citeste mai atent ce am spus eu....
IO, am pus niste intrebari si nimeni nu a raspus la ele, ba mi s-a spus ca vb in paralel! da poate de data asta vb perpendicular!!!

din cunostintele mele cele putine, crestinii, sub orice denumire s-ar afla, stiu ca se ocupa de latura spirituala, de mantuirea sufletului!!!
deci, care-i pana la urma preocuparea? cu inchinarea la moaste, pupat icoane, etc....sau partea spirituala...????

kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by kariguld

irina, draga , nu eu am starnit polemici, citeste mai atent ce am spus eu....
IO, am pus niste intrebari si nimeni nu a raspus la ele, ba mi s-a spus ca vb in paralel! da poate de data asta vb perpendicular!!!

din cunostintele mele cele putine, crestinii, sub orice denumire s-ar afla, stiu ca se ocupa de latura spirituala, de mantuirea sufletului!!!
deci, care-i pana la urma preocuparea? cu inchinarea la moaste, pupat icoane, etc....sau partea spirituala...????
kari

Ti s-a raspuns la intrebari, poate n-ai inteles tu raspunsul.pentru noi venerarea moastelor si a icoanelor are mare legatura cu mantuirea si cu partea spirituala.
Ma gandesc ca in spiritul tolerantei care e asa des fluturat pe acest forum ar fi frumos sa ne respecti credinta. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Kari, puneti aceleasi intrebari in fiecare postare ortodoxa. Vi se raspunde de fiecare data, atat cat se poate raspunde si in zadar.

Aveti nevoie de raspunsuri nu pentru ca ati cauta Adevarul ci pentru a starni polemici, discutii, dat cu rosii etc. Nu stiu cat timp trebuie sa aiba un om ca sa citeasca doar subiectele ce nu il intereseaza!

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:

da de ce sa puna parola, daca nu te intereseaza ortodocsii si credinta lor e foarte simplu- nu deschizi subiectul. Exact ca la tv- nu te intereseaza, dai pe alt post.

Irina, nu te amagi singura . Intru uneori pe topicele ortodoxe, probabil, din acelasi motiv pentru care intri si scrii tu pe forumurile protestante. Diferenta dintre noi doua este ca eu stiu exact de ce intri tu acolo .

Hai sa spun de ce am deschis eu linkul cu moastele. Din curiozitate!
Nu vazusem in viata mea moaste si, dintr-o discutie cu tine intelessem ca moastele astea sunt ceva ultra-mega-super minunat si de ramas cu gura cascata de admiratie.
Na, m-am saturat acuma si de moaste .

Raman la parerea mea. Iubiti, venerati si slujiti ce si pe cine vreti voi (inclusiv maini de cadavre ), da' oleaca de discretie si respect (in primul rand pt. sfintii vostri!!) nu ar strica.
Mie, care n-am nici o treaba cu oamenii aia, mi se face mila de ei.
Daca e sa ne luam dupa ce e scris despre cei mai multi dintre ei, au slujit si au mangaiat oamenii o viata intreaga. Si...cu ce s-au ales? Cu maaarea dragoste si recunostinta a oamenilor care s-au gandit sa le rasplateasca binele, scotandu-i din morminte si expunandu-le cadavrele :-(.

quote:
noi credem in venerarea sfintelor moaste, citim si Biblia

Si? Se imbina perfect cele doo, nu?
Sa-mi zici si mie cand ajungi la pasajul ala in care se povesteste despre cei 24 de mii care au murit intr-o singura ocazie. Sper ca nu crezi, ca fdoina, ca taman acolo a intervenit abstractul :-)) si ca, de fapt, nu au murit ci au omorat ei pe altii :-)).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizelRaman la parerea mea

nimic nou Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ai fost plecata? Cat timp nu era rost de scandalut , ai lasat-o pe Larisa sa vorbeasca singura pe-aicea .

hai sa-ti recit! Ma urmaresti cu atentie, da? :-))

Dintr-alte tari, de soare pline,
Pe unde-ati fost si voi straine,
Veniti, dragi pasari, inapoi
Veniti cu bine!
De frunze si de cantec goooooi,
Plaaaaang codrii cei lipsiti de voi.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by fdoina

Biblia fara Sfinti e doar o culegere de literatura ...absurda pe alocuri, revoltatoare chiar

Aceasta e semnificatia cuvantului lui Dumnezeu pentru ortodocsi??? Braaaaavo.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

Ai fost plecata? Cat timp nu era rost de scandalut , ai lasat-o pe Larisa sa vorbeasca singura pe-aicea .
hai sa-ti recit! Ma urmaresti cu atentie, da? :-))
Dintr-alte tari, de soare pline,
Pe unde-ati fost si voi straine,
Veniti, dragi pasari, inapoi
Veniti cu bine!
De frunze si de cantec goooooi,
Plaaaaang codrii cei lipsiti de voi.

nu te mai obosi, ca te obosesti degeaba Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

denizel, cred ca ar fi indicat sa mergi sa iti reciti poeziile in alta parte...s-au inventat cenaclurile, o fi vreun subcapitol si pe forumul asta cred!
Esti off-topic!

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

larissa, te inseli amarnic!!
intrebarea mea a fost:"cum poate un om inteligent, luminat, cu ceva minte si judecata in cap,din secolul 21, sa se inchine la ceva mort!!!!!!!!! e ilogic!!!!
asta era intrebarea mea, larissa, intrebare la care nu a raspuns nimeni!!!

eu nu consider ca nasc polemici, nu am nimik cu ortodocsii, catolicii sau altii, ii respect pe fiecare, dar cand intreb ceva, imediat sariti ca arsi, ca fac polemica!!!!

Kari

Mergi la inceput