Moaste de Sfinti Ortodocsi - filmulet
Raspunsuri - Pagina 19
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by larissa_79quote:
Originally posted by Criss75quote:
Originally posted by larissa_79
kariguld, in caz ca inca nu ti-ai dat seama inca am deschis acest subiect pentru ortodocsi. N-am deschis acest subiect pentru a face o dezbatere, pentru a da explicatii, pentru a crea polemici.
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
In caz ca tu nu ti-ai dat seama pana acum, asta nu e un forum ortodox, prin urmare orice membru DC, fie el ortodox sau nu, poate intra, citi si intreba mai ales cand vine vorba de unele curiozitati, sa zicem.
Criss si Alex (11.05.2003)
Sigur ca poate dar atunci cand se aduce batjocura si ironie la adresa valorilor acestei subcomunitati este lipsa de respect si rea vointa. Drept urmare ca si drept al meu am zis ca eu ma voi abtine la a mai raspunde la astfel de intrebari din "curiozitate" cum bine ai numit natura acestor intrebari. Nu prea e timp sa iti bati capul sa satisfaci curiozitatea tuturor!
Si acum sa nu fim ipocriti! Curiozitatea este una, bataia de joc si ranjeala este alta. N-am vazut sa intrebe nimeni de ce sunt oamenii acestia sfinti, ce fapte minunate au facut ei, daca izvorasc mir, daca se intampla sau nu minuni prin atingerea lor etc. Nu! Am vazut doar o etichetare in batjocura cu titulatura de morti, cadavre etc si indignari desantate.Credinta unui om trebuie tratata cu respect.
Si n-o sa poti niciodata sa astepti un raspuns si sa pretinzi sa ti se raspunda la intrebari atunci cand iti jignesti din start interlocutorul. Adica ceva de genul " bai prostule ce esti, rezolva-mi si mie ecuatia asta sa vad daca esti inteligent".Fetele au dat dovada de dragoste si rabdare si au raspuns destul de mult trecand cu vederea sensul ascuns al multor intrebari de pe topicul asta si nu numai.
La fel, mi se pare lipsa de respect ca un ortodox sa intervina pe un subiect protestant, catolic etc. si sa isi exprime convingerile sau mai rau sa isi bata joc de valorile acelor oameni. Daca e un topic cu intrebare, cu nelamuriri da e ok, altfel nu. Si daca totusi gresesti o data si citind te mananca degetele si raspunzi, a doua oara iti tii mainile la spate!
Pai exact asta ai facut si tu. Sau poate ai uitat motivul pentru care te-ai ales cu cartonasul rosu. Pentru remarci jignitoare si pline de batjocura la adresa musulmanilor.
Androix, multumita? Am dat replay la tot mesajul. Si da, citesc tot nu doar printre randuri, da' ma gandeam si eu ca nu are rost sa ocup degeaba o pagina intreaga dand replayuri.
Androix spune:
Multumita, acum inteleg ca de fapt aveti ceva personal cu Larissa.
Din pacate asta nu e locul unde sa te imbogatesti spiritual ci un camp de bataie asa ca va las poate aveti nevoie de spatiu.
Andreea mama de Filip si Georgia
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Androix
Multumita, acum inteleg ca de fapt aveti ceva personal cu Larissa.
Din pacate asta nu e locul unde sa te imbogatesti spiritual ci un camp de bataie asa ca va las poate aveti nevoie de spatiu.
Imi pare rau, daca asta ai inteles. Eu personal n-am nimic cu nimeni.
Androix spune:
Bine, poate m-am exprimat eu nefericit, dar ceva impotriva ei ai de ii reprosezi lucruri scrise pe la alte subiecte in trecut. Ceva pe-acolo...
hai ca am zis ca nu mai intru pe campul de bataie, azi am de invatat nu am timp sa ma cafesc.
larissa_79 spune:
Marilena, kariguld n-a pus nici o intrebare, doar s-a indignat cu multi de "!"! Atat.
S-a spus ca exagerez deloc chiar, doar ca ....doare adevarul!
Andorix, nu e nici o cafteala pe aici! Kariguld a primit ce a tot insistat sa primeasca! M-a fortat sa ii anlizez mesajul! Spor la invatat! Nu stiu daca au ceva personal cu mine. Nu cred! Ar fi prea simplu.
O zi buna tuturor!
Doamne ajuta!
kariguld spune:
multumesc larissa!!
ai nota ZERO de la mine!!!
si zici ca esti crestina ortodoxa? oare.....
Kari
kariguld spune:
nu va obositi sa-mi mai raspundeti, caci eu pe aici nu mai intru!
bine ca nu suntem fata in fata, ca nu stiu ce mi-ati fi facut....
Kari
larissa_79 spune:
quote:
Originally posted by kariguld
Kari
Drum bun! Decat sa intri sa jignesti si sa te idignezi mai bine nu mai intri deloc! Ai senzatia ca ii pare cuiva rau?
Asta cu notele cred ca ai prins-o de la denizel! ea le avea cu astea....ba a fost chiar mai ingaduitoare..mi-a dat 2! Cand vii cu astfel de mesaje nu stiu sincer ce astepti sa primesti! De asta uneori e bine sa stai in banca ta.
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by larissa_79quote:
Originally posted by kariguld
Kari
Ce dovada de bun crestin care intoarce si obrazul celalalt!
Drum bun! Decat sa intri sa jignesti si sa te idignezi mai bine nu mai intri deloc! Ai senzatia ca ii pare cuiva rau?
Asta cu notele cred ca ai prins-o de la denizel! ea le avea cu astea....ba a fost chiar mai ingaduitoare..mi-a dat 2! Cand vii cu astfel de mesaje nu stiu sincer ce astepti sa primesti! De asta uneori e bine sa stai in banca ta.
kariguld spune:
ei uite ca mai intru aici, ca e un loc public, si ca nu -mi poate interzice nimeni sa nu mai intru!!!!
larissa, regret ca intelegi gresit, eu nu te-am jignit cu nimik, daca te-am intrebat ceva, (de fapt nu pe tine, am intrebat la modul general) si tu nu poti raspunde de ce anume faci lucrul respectiv, practicile respective, atunci de ce le faci??? atata timp cat nu poti oferi o explicatie pentru anumite lucruri pe care le practici, de ce le mai faci??? de ce te simti jignita, ironizata? daca tu esti sigura pe tine, crezi ca faci bine, ai incredintarea ca faptele tale te ajuta in credinta ta, de ce te simti atacata, improscata cu noroi(?????)? de ce nu impartasesti si altora din credinta ta? daca tu ai gasit lumina, de ce nu o lasi sa lumineze? altora, pe care tu ii consideri "atacatori"? de ce in orice persoana care spune altceva decat crezi tu, sau are alta opinie diferita de a ta, vezi un opozant, un ipocrit?
mie, niciodata nu mi-a dat prin cap sa cred astfel de lucruri despre cineva de aici!!!!!! mai ales ca nu cunosc pe nimeni personal, nu-l stiu cum e in viata reala!!cum pot eu sa spun si sa cred ca cei de aici sunt atacatori, jignitori, opozanti, doar pentru ca si-au expus alt punct de vedere decat al meu? sau ca au alte practici crestine decat ale mele?
cerul, se vede altfel pentru fiecare!!!!! tu poti vedea stele pe el, de la geamul tau, pe cand eu de la al meu, vad doar nori si ploaie. (e doar un exemplu!) asta nu-mi da dreptul sa fac presupunei false! despre tine, despre oricine altcineva!
in lume exista multe nuante de crestini, sub mii de denumiri, fiecare cu practicile , cu incredintarile lor, cu modul lor de inchinare! si e normal pentru oricine sa puna intrebari, despre lucrile pe care nu le intelege, sau pe care nu le-a intalnit.... abia cand va intelege fiecare ca suntem diferiti, foarte diferiti, pe toate planurile, abia atunci nu vom mai vedea in cel diferit de noi care intreaba, cauta raspunsuri, un atacator!!!
Kari