Moaste de Sfinti Ortodocsi - filmulet

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Kariguld, "cum poate un om matur si cu ceva minte in cap, din sec 21 sa se inchine la ceva mort......????" asta e o intrebare retorica, ironica si impertinenta! Raspunsuri s-au dat, dar e greu sa deschizi un link si sa citesti, daca nu face nimeni un rezumat se trage concluzia ca sunteti luati la trei pazeste.
Ce mi se pare cu adevarat trist este ca tu chiar crezi ca felul in care ai formulat intrebarea ta este unul pertinent.

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

kariguld, in caz ca inca nu ti-ai dat seama inca am deschis acest subiect pentru ortodocsi. N-am deschis acest subiect pentru a face o dezbatere, pentru a da explicatii, pentru a crea polemici.
Cum ar arata forumul asta ma intreb daca fiecare membru ar intra in micile comunitati create aici si ar face interogatoriu?
Cum ar fi sa ma duc eu acum pe subcapitolul unor mamici de iunie 2008 si sa le spun ca procedeaza incorect cu copii lor, sa le interoghez, sa fac misto ca nu alapteaza corect sau mai stiu eu ce. Mi se pare de bun simt sa se pastreze o anumita decenta si respect pentru fiecare subcomunitate creata pe acest forum.
N-am vazut pe nimeni de la regimul Sacardale sa se duca la superdieta, sa interogheze sa le ceara explicatii de ce urmeaza o dieta si nu alta.
Nu stiu daca ti-ai dat seama dar acest subiect deschis de mine nu se numeste "sa testam religiile existente" sau "sa demonstram ca ortodoxia detine adevarul". Nu! Este un subiect deschis pentru ortodocsi si mi s-ar parea normal si decent sa fim respectati ca si comunitate.
Daca vrei sa-ti exprimi indignarile despre ortodocsi, daca ai nelamuriri sau intrebari te rog sa iti deschizi propriile subiecte cu intrebari. Credinta unui om e ceva complex, se presupune ca fiecare dintre noi ca om responsabil si rational am chibzuit, analizat, studiat si am ales religia care consideram noi ca detine adevarul. Fie am pastrat-o pe cea in care ne-am nascut fie am ales o alta religie. E un subiect mult prea delicat si sensibil. Drept urmare nu cred ca un raspuns dat de noi poate schimba ceva in modul de gandire al un om ce nu e in religia ortodoxa ( exemplu e valabil pentru toate religiile). Daca aveti intrebari noi tot ce putem face e sa va dam link-uri catre scrierile si talcuirile Sfintilor Parinti.

Ce se intampla acum pe subiectele ortodoxe este lipsa totala de respect. Drept urmare eu nu voi mai raspunde unor intrebari ironice din partea unor persoane care nu vor decat sa arunce cu noroi in ceva pe care evident nu cunosc, nu vor sa cunoasca si culmea nici macar nu au fost invitati sa cunoasca. Cel putin nu pe subiectul asta! De ce sa facem mereu o varza din tot si din toate?

Asa cum exista respect intre religii si nu se duc protestantii in bisericile ortodoxe sa arunce moastele si sa se indigneze asa ar trebui sa existe respect si pe acest forum pentru micile subcomunitati create, intrebarile si peocuparile lor. Asta a fost motivul pentru care am specificat clar in text, ca e subiect ortodox.
Sigur tu te poti indigna in continuare insa chiar nu vad cu ce te ajuta?

E ca si cum m-as indigna eu ca unuia ii place laptele si nu smantana cum imi place mie, ca ii place ness-ul si nu cafeaua etc? Asta nu arata decat ca ai indoieli in ce te priveste..un om in adevar sta si se bucura de adevarul lui nu se minuneaza si indigneaza de "minciuna" in care traiesc ceilalti.
Sigur ca tu ai in continuare tot dreptul sa te indignezi, miri, sa iti pui intrebari...dar as aprecia daca le-ai putea pastra pentru tine. Am mai vazut ca se tot dau link-uri dar nu le citeste nimeni. Voi tot vreti parerea noastra personala. Nu exista in ortodoxie asa ceva. Noi credem in Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica si va putem repeta doar ce spun Sfintii Parinti, biblia, hotararile Sinoadelor Ecumenice. Nu putem noi de la noi putere sa dam interpretari personale si noi sensuri bibliei.
Deci daca nu va place sa cititi la link-urile date de ortodocsi nu mai puneti intrebari. Chiar daca nu se pun ghilimele fiecare dintre noi tot din Sfintii Parinti citeaza si nu de la noi putere.

Si ca tot veni vorba de diferente de perceptie (ce e pentru mine Sfant pentru tine e "ceva mort"), eu sunt absolut sigura ca daca Sfintii ar invia si ar mirui in biserici pe credinciosi tot ar exista persoane in lume si aici pe forum care ar face rost de certifiatul lor de deces, l-ar scana, posta pe site si sustine sus si tare ca omul e totusi mort.

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by larissa_79

kariguld, in caz ca inca nu ti-ai dat seama inca am deschis acest subiect pentru ortodocsi. N-am deschis acest subiect pentru a face o dezbatere, pentru a da explicatii, pentru a crea polemici.

In caz ca tu nu ti-ai dat seama pana acum, asta nu e un forum ortodox, prin urmare orice membru DC, fie el ortodox sau nu, poate intra, citi si intreba mai ales cand vine vorba de unele curiozitati, sa zicem.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Da de ce nu faci quote la tot mesajul? Sau asta a fost tot ce-ai citit? sau ai citit si ai ales doar ce ti s-a parut tie mai important? Pun si eu intrebari din pura curiozitate...

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Criss75

quote:
Originally posted by larissa_79

In caz ca tu nu ti-ai dat seama pana acum, asta nu e un forum ortodox, prin urmare orice membru DC, fie el ortodox sau nu, poate intra, citi si intreba mai ales cand vine vorba de unele curiozitati, sa zicem.

Criss si Alex (11.05.2003)

Sigur ca poate dar atunci cand se aduce batjocura si ironie la adresa valorilor acestei subcomunitati este lipsa de respect si rea vointa. Drept urmare ca si drept al meu am zis ca eu ma voi abtine la a mai raspunde la astfel de intrebari din "curiozitate" cum bine ai numit natura acestor intrebari. Nu prea e timp sa iti bati capul sa satisfaci curiozitatea tuturor!

Si acum sa nu fim ipocriti! Curiozitatea este una, bataia de joc si ranjeala este alta. N-am vazut sa intrebe nimeni de ce sunt oamenii acestia sfinti, ce fapte minunate au facut ei, daca izvorasc mir, daca se intampla sau nu minuni prin atingerea lor etc. Nu! Am vazut doar o etichetare in batjocura cu titulatura de morti, cadavre etc si indignari desantate.Credinta unui om trebuie tratata cu respect.

Si n-o sa poti niciodata sa astepti un raspuns si sa pretinzi sa ti se raspunda la intrebari atunci cand iti jignesti din start interlocutorul. Adica ceva de genul " bai prostule ce esti, rezolva-mi si mie ecuatia asta sa vad daca esti inteligent".Fetele au dat dovada de dragoste si rabdare si au raspuns destul de mult trecand cu vederea sensul ascuns al multor intrebari de pe topicul asta si nu numai.

La fel, mi se pare lipsa de respect ca un ortodox sa intervina pe un subiect protestant, catolic etc. si sa isi exprime convingerile sau mai rau sa isi bata joc de valorile acelor oameni. Daca e un topic cu intrebare, cu nelamuriri da e ok, altfel nu. Si daca totusi gresesti o data si citind te mananca degetele si raspunzi, a doua oara iti tii mainile la spate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Androix
daca eu intreb pe cineva, de pe strada, "unde se afla strada cutare?" si el, indignat de intrebarea mea, imi raspunde:"da nu tie rusine doamna? ce impertinenta? ce ....ce...."

la fel am intrebat si aici, pe acest sub-forum, NEORTODOX, fara nici o intentie de a jigni sau supara pe cineva, ati sarit in sus sa ma muscati! cum imi permit eu sa va intreb asa ceva??????
imi pare foarte rau pentru voi, m-ati judecat gresit, fara sa ma cunoasteti, voi crestinii ortodoxi!!!!
eu nu am luat pe nici una din voi in batjocura, nu v-am jignit, nu v-am luat la misto, cum va place sa credeti, doar am pus niste intrebari........
daca as veni intr-o biserica ortodoxa si as pune asemenea intrebari, PERTINENTE!!!!! ce mi-ati face......

vad ca denizel nu mai intra pe aici si probabil stie ea de ce, acuma m-ati luat pe mine la ochi.

larissa, daca ai avea bunovointa sa citesti toate postarile mele de la acet topic, al tau, sa vezi cand am spus ce sustii tu ca am spus!!!

repet si sustin, acesta e un sub-forum, public, interconfesional, unde fiecare poate sa-si exprime parerea despre subiectul respectiv!!!!!

Kari

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by kariguld

Androix
daca eu intreb pe cineva, de pe strada, "unde se afla strada cutare?" si el, indignat de intrebarea mea, imi raspunde:"da nu tie rusine doamna? ce impertinenta? ce ....ce...."

la fel am intrebat si aici, pe acest sub-forum, NEORTODOX, fara nici o intentie de a jigni sau supara pe cineva, ati sarit in sus sa ma muscati! cum imi permit eu sa va intreb asa ceva??????
imi pare foarte rau pentru voi, m-ati judecat gresit, fara sa ma cunoasteti, voi crestinii ortodoxi!!!!
eu nu am luat pe nici una din voi in batjocura, nu v-am jignit, nu v-am luat la misto, cum va place sa credeti, doar am pus niste intrebari........
daca as veni intr-o biserica ortodoxa si as pune asemenea intrebari, PERTINENTE!!!!! ce mi-ati face......

vad ca denizel nu mai intra pe aici si probabil stie ea de ce, acuma m-ati luat pe mine la ochi.

larissa, daca ai avea bunovointa sa citesti toate postarile mele de la acet topic, al tau, sa vezi cand am spus ce sustii tu ca am spus!!!

repet si sustin, acesta e un sub-forum, public, interconfesional, unde fiecare poate sa-si exprime parerea despre subiectul respectiv!!!!!

Kari

--------------------------------------------------------------------------------

quote:
--------------------------------------------------------------------------------

ptiu drake!!!! mai sa fie!!!!
har mie ca nu ma sperii cu una cu doua, dar la noapte....nush ce voi visa!
eu am o mare nedumerire.....FOARTE
cum poate un om inteligent, luminat, cu ceva minte si judecata in cap, din secolul 21 sa se inchine la ceva mort!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! e ILOGIC!!!!! fara sens!!!!
larissa, poate ar trebui sa citesti Biblia mai mult, sa vezi ce spune acolo, care e adevarata inchinare!!!!!! foarte sincer iti spun!!!!

Kari

N-a trebuit sa caut mult....kariguld, e pe prima pagina din acest topic.

L-ai invocat pe cel cu coarne pe un topic ortodox catalogand topicul ca si diavolesc.

Sa mai continui? Nici nu trebuie. Orice interlocutor cu mintea intreaga deduce cu cat respect si curiozitate ai tratat acest subiect si ortodoxia.
Si daca era curiozitate si intrebare trebuie sa vad si eu semnul de intrebare nu? Dupa cum vezi el nu e prezent in postarea ta. N-ai intrebat nimic pe nimeni...te-ai indignat doar de una singura! In mesajul tau sunt multi, prea multi de "!" si nici un "?".
Normal plec de la premisa ca un( si aici te citez) "om inteligent, luminat, cu ceva minte si judecata in cap, din secolul 21" cunoste semnificatia atat la semnul "?" cat si al cel al "!". Da' poate nu...mai stii?

Concluzia, draga kariguld e ca tu nu ai intrebat nimic pe nimeni si drept urmare nu stiu ce raspuns tot astepti! Oare nu ar trebui sa treci in lista de curiozitati si semnificatia semnelor de punctuatie? Nu de alta dar te va ajuta sa iti satisfaci alte curiozitati si sa te faci inteleasa!

Gata! E ultimul replay off-topic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

kariguld,
cu toata intelegerea pentru framintarile tale, ai calcat pe bec, iar Androix, ti-a zis-o bine!! Nu stiu daca ai habar de diferenta dintre cunoastere si credinta, insa gresesti fundamental atunci cind te legi de mintea celor care "cred in morti"! Atita timp cit credinta lor nu-ti provoaca tie niciun rau , nu vad de ce ar trebui sa-ncalci granita intrebarilor pertinente, facind aluzii impertinente.

Cit despre denitzel, n-am vazut, in interventiile ei, sa se lege, asa pe sleau, de capacitatea intelectuala a partenerilor de dialog... asa ca nu-i cazul sa te pui in locul ei!!!

Pe de alta parte, larissa , exagerezi...rrrrau!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

quote:

pentru toti nelamuritii, am pus niste intrebari, pertinente, au pus intrebari si altii, si s-a inteles pe dos! ca avem ceva cu cei care se inchina la moaste, la morti. FALS! atata timp cat nu e nimeni in stare sa raspunda la o intrebare, de ex
"cum poate un om matur si cu ceva minte in cap, din sec 21 sa se inchine la ceva mort......????"

Kari

Pai daca vrei un raspuns concis, afla ca ai pus de la bun inceput o intrebare aiurea: noi nu ne inchinam la "morti ca toti mortii", ci cinstim ramasitele pamantesti, nestricacioase si bine-mirositoare ale unor sfinti iubiti de Dumnezeu care in timpul vietii si dupa moarte s-au invrednicit de multe daruri de la Dumnezeu, precum vindecarea de boli, harisma inainte vederii cu Duhul etc., si au avut un important rol in viata bisericii drept-maritoare, in statornicirea Harului si in mantuirea poporului lui Hristos din anumite zone ale lumii crestine sau minoritar crestine. De asemenea, preacinstim pe Nascatoarea de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria si ne rugam ei, cinstim semnul Sfintei Cruci, ca semn binecuvantat prin scumpul sange al Mantuitorului Hristos - avand putere harica, si cinstim deasemenea sfintele icoane ca simboluri religioase si scene de marturie ale momentelor celor mai importante din viata si activitatea Mantuitorului Hristos si ale sfintilor Sai, simboluri pe care le consideram purtatoare de Har. Toate astea, pentru ca Il iubim pe Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant si pe toti cei bineplacuti Lui.
Daca asta ma transforma pe mine intr-un om mai putin "inteligent,luminat, cu ceva minte si judecata in cap, din secolul 21", asa cum probabil te consideri tu, nu-i bai! Mie imi trebuie numai mantuirea. Dar tu ramai cea cu judecarea semenilor. Pentru ca eu, ortodoxa, nu te-am catalogat in nici un fel.

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Si acum ceva frumos de ascultat:
http://audio.neogen.ro/user/Liviu_68/f3askdxwui9akecmjj1z6ui8mhjfxm6c/

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput