Moaste de Sfinti Ortodocsi - filmulet

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Irina, cireasa de pe tort...este Martin Luther...King!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by kariguld

crestinii au fost de la inceputuri "crestini" si atat! alte denumiri, au fost adaugate ulterior!

Kari

asa e, fiindca ulterior au aparut ereziile (adica invataturi false despre Dumnezeu) si atunci cei care au pastrat credinta adevarata, mostenita de la Apostoli, si-au zis ortodocsi, adica cei care tin dreapta credinta.Iar Biserica s-a numit Ortodoxa, spre a se deosebi de adunarile eretice (adica cele care aveau o alta invatatura fata de cea propovaduita de Apostoli), desprinse din Biserica Apostoleasca, care se autointitulau crestine, dar aveau credinta mincinoasa.

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

PACATUL MANDRIEI

Mandria este primul din cele sapte pacate capitale, dupa cum smerenia este cea mai mare virtute. Īnsa atat de complex, de ambiguu, de perfid si viclean, de nociv si distrugator este acest pacat, incat pana si marii sfinti au fost ispititi de el. Nu este om pe fata pamantului care sa nu fie ispitit de acest diavol; de la copilul cel mai mic, pana la omul cel mai in varsta, de la cel mai simplu om, pana la ce mai invatat. Pacatul mandriei este auto-supra-dimensionarea persoanei noastre. Suntem mandri si facem acest pacat al mandriei atunci cand: ne atribnim unele merite sau daruri care de fapt nu sunt ale noastre, cand ne laudam in fata oamenilor pentru ce am facut, fara sa gandim ca Dumnezeu ne-a invrednicit sa le facem, cand ne suparam pe oricine si din orice motiv, cand ne facem publicitate pentru orice fapta buna, pe care poate nici n-am facut-o, cand ignoram si radem atat pe buna dreptate, cat si pe nedrept de cineva, cand invidiem si uram pe cineva care este mai bun decat noi, cand vorbim pe cineva de rau indiferent daca este adevarat sau nu, cand ne imbracam in diferite haine tentante pentru a place oamenilor sau pentru a fi in centrul atentiei, cand spunem aproapelui faptele bune pe care le-am facut etc. Reversul acestui pacat este virtutea smereniei.

Din acest pacat se nasc toate celelalte. Toata viata trebuie sa luptam impotriva acestui pacat si sa fim constienti ca-i putem cadea prada in orice moment al vietii. Numai intelepciunea ne poate ajuta sa discernem acest pacat, sa sesizam aparitia lui in mintea noastra. Trebuie luptat din frageda tinerete impotriva acestui mare microb, pana nu produce "boli cronice" de netamaduit. Foarte putini medici pot vindeca asemenea boli.

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Eiii si acum fetele ortodoxe, stiti probabil ca s-au canonizat sfinti noi la Manastirea Neamt chiar in ziua Inaltarii Domnului la cer.
Sa ne invrednicim de rugaciunile si binecuvantarea lor,
http://ortodoxiesiviata.blogspot.com/
Si ceva frumos, http://www.crestinortodox.ro/Divna_Liubojevic_Doxologia_Mare_VIDEO-video770.html

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Ina, nu te supara pe mine, ce biserica frecventezi? Adica unde mergi la Sfanta Liturghie, unde te spovedesti, impartasesti, etc?

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

quote:
Originally posted by Marilena12

Ina, nu te supara pe mine, ce biserica frecventezi? Adica unde mergi la Sfanta Liturghie, unde te spovedesti, impartasesti, etc?

Marilena
Blogul meu

Nu sunt practicanta......nici nu as avea unde....e o asazisa biserica ronmana/greaca ortodoxa in Auckland destul de "incurcata in traditii". Barfe, certuri, magarii....asa cum le sta bine unor oameni cu credinta in suflet. De cand dragul de popa a refuzat sa faca slujba religioasa la o fata care a murit ( pe motiv ca nu era inscrisa pe lista de cotizanti ai bisericii) chiar ca nu mai mi-a trebuit.
Credinta mi-e in suflet si pentru tot ce am ii multumesc lui Dumnezeu in sufletul meu.....n-am nevoie de mijlocitori.

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

B Nica, mersi de atentionare, ai dreptate, dar nu e cireasa de pe tort, e mega cireasa de pe tort , deh neatentia asta, am "sarit" doar cateva secole.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Ei na! Si doar mi-am propus sa nu ma mai bag... dar... Fetelor, de ce sunteti chiar asa de rele, de ironice?!? In loc sa dati explicatiile necesare celor care nu stiu si intreaba... voi luati la misto, peste picior, ziceti ca treceti in aparare (oare?), etc. ... Cum oare sa nu se iste pe aici - uri?!? Ntzzz, ntzzz...

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze .

Mergi la inceput

Ina, sincer imi pare rau si ma gandeam ca sigur esti in situatia despre care vorbesti. Este pacat ca nu ai un acces neingradit la cultul bisericii ortodoxe si ca sunt neintelegeri in biserica. Pentru ca daca ai fi poate aici, in tara, avand biserica la dispozitie pentru a putea trai Sfanta Liturghie si Euharistia cu tot sufletul, altfel ai gandi, si altfel ai intelege canoanele Sfintilor Parinti. Nu ar mai exista influente straine de dogma rasariteana in felul in care intelegi Evanghelia si Scriptura in general si nu te-ar indeparta nimic de Biserica lui Hristos. Din pacate, in refuzul de a face slujba unei persoane decedate, numai pt ca nu cotizeaza, nu este nimic ortodox.
Si mijlocitori la Dumnezeu ne-a randuit chiar Hristos prin propriul Sau exemplu, jertfa Lui a fost una de mijlocire la Dumnezeu Tatal, de impacare a oamenilor cu El si de mantuire. El a trimis la propovaduire pe Sfintii Apostoli care au continuat preotia Mantuitorului in veac. Daca nu socotea ca avem nevoie de Biserica sau de preoti, nu dadea Duh Sfant numai apostolilor si unora dintre ucenici, nu-i trimitea numai pe ei la propovaduire ci ne lasa tuturor aceasta sansa sau datorie, asta daca ne puteam mantui fiecare separat. Insa Capul Bisericii este Hristos si nici un madular nu se poate vindeca separat, ci numai impreuna cu celelalte, in trup, adica in Biserica.
Eu cam atat am avut de spus la acest topic, in rest...liberatea este a tuturor.

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

quote:
Originally posted by Marilena12

Eiii si acum fetele ortodoxe, stiti probabil ca s-au canonizat sfinti noi la Manastirea Neamt chiar in ziua Inaltarii Domnului la cer.
Sa ne invrednicim de rugaciunile si binecuvantarea lor,
http://ortodoxiesiviata.blogspot.com/
Si ceva frumos, http://www.crestinortodox.ro/Divna_Liubojevic_Doxologia_Mare_VIDEO-video770.html

Marilena
Blogul meu

Frumoase link-uri Marilena.
Doamne ajuta!

Mi-a palcut mult si acest articol de pe blog-ul Eufemiei:
http://ortodoxiesiviata.blogspot.com/2008/06/eseu-ce-cine-suntem-noi.html

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

irina, iara esti pe aratura! spuneam ca o sa te las sa ai parerile tale, deformate si neadevarate despre mine, la acest lucru ma refeream, nu la ce "credeai" tu, ca nu am nimik cu CREDINTA ta!!!

si fals!!! nu m-am suparat.... alta interpretare pe dos.

pentru toti nelamuritii, am pus niste intrebari, pertinente, au pus intrebari si altii, si s-a inteles pe dos! ca avem ceva cu cei care se inchina la moaste, la morti. FALS! atata timp cat nu e nimeni in stare sa raspunda la o intrebare, de ex
"cum poate un om matur si cu ceva minte in cap, din sec 21 sa se inchine la ceva mort......????"
raspunsurile, ......pauza, s-a raspuns cu totul altceva, ca am ceva cu cei care se inchina la moaste, la morti; ca sunt eretica, ca....ca.....ca....voua asa vi se pare???? gresit!!!! un raspuns la obiect si adecvat intrebarii, v-ar fi scutit de toate interpretarile ....

dar, cum am mai spus si alta data, cine intreaba , spune ceva, e de alta parere.... trebuie catalogat drept eretic!!!

Kari

Mergi la inceput