Moaste de Sfinti Ortodocsi - filmulet

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:
Originally posted by nuschu
Ipoteza mea era ca ortodoxia, fiind cea mai veche dintre Bisericile crestine, poate a pastrat cel mai bine anumite practici de dinainte de crestinism. In aceeasi idee de precedenta, ma gandeam ca venerarea moastelor e o forma de concretizare a unui Dumnezeu foarte abstract, greu de interiorizat si perceput in inefabilul Sau. Fiind cea mai "batrana" Biserica, ortodoxia probabil a abstractizat mai putin si s-a bazat pe reprezentari mai fizice (vezi si icoanele).

- Biserica ortodoxa nu este cea mai veche.
- Practicile precrestine nu au fost pastrate ci, din contra, inglobate ulterior (pentru a avea priza la populatiile pagane pe care biserica cauta sa le crestinizeze).

Pai si acuma nu suntem suficienti de destepti sa le eliminam??? La ce ne mai fac trebuinta? Ortodoxia e suficient de extinsa si robusta la ora actuala, are o multime de adepti.....n-ar mai avea nevoie de "tertipurile alea pentru priza la pagani"

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

traditiile crestine si practicile mai mult sau mai putin pagane, il fac pe crestin, sub orice denumire s-ar afla!, sa se departeze de la adevarul esential al crestinismului!
si e fals, (pentru edificare cititi in istorie!) ortodoxia nu e cea mai veche Biserica crestina! poate la noi in tara...
crestinii au fost de la inceputuri "crestini" si atat! alte denumiri, au fost adaugate ulterior!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

nuschu,chiar nu vad unde-i inversunarea!
Eu doar am pus niste intrebari si-i multumesc lui carli pt. raspuns(promit sa revin cu un raspuns,acum n-am timp) n-am dat cu parul,n-am facut nika violent,sau cel putin asa zic eu.
Chiar este imposibil sa purtam un dialog fara sa apara careva care se zica ca ne omorim,ca suntem extremisti,inversunati,ectzetera...?

kari,adevar ai grait!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by kariguld

crestinii au fost de la inceputuri "crestini" si atat! alte denumiri, au fost adaugate ulterior!
Kari

asa e, fiindca ulterior au aparut ereziile (adica invataturi false despre Dumnezeu) si atunci cei care au pastrat credinta adevarata, mostenita de la Apostoli, si-au zis ortodocsi, adica cei care tin dreapta credinta.Iar Biserica s-a numit Ortodoxa, spre a se deosebi de adunarile eretice (adica cele care aveau o alta invatatura fata de cea propovaduita de Apostoli), desprinse din Biserica Apostoleasca, care se autointitulau crestine, dar aveau credinta mincinoasa. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

irina.c, si care ar fi dupa tine celelalte biserici cu invatatura mincinoasa? sa inteleg, ca toti ceilalti sunt eretici???
denumirea de biserica ortodoxa, a apart la cateva sute de ani dupa ISUS, nu-mi amintesc date exacte.

vezi, asta e marea problema, care a fost de la inceputuri, cine nu e ca noi, e impotriva noastra, e eretic, are invataturi mincinoase.

si apropo de cei "drept credinciosi" ortodocsi adika, o intrebare.
de ce in inchisorile de la noi, sunt atatia drept credinciosi ortodocsi? de ce nu sunt si baptisti, adventisti, penticostali, evanghelisti si altii? de fapt sunt, dar proportia e f mica, 1 sau 2%. deci???

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pai numai asta si spune tot deja! La fel cum musulmanii se indeletnicesc cu aruncatul in aer Este definitoriu pentru TOTI!!!

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

quote:

irina.c, si care ar fi dupa tine celelalte biserici cu invatatura mincinoasa? sa inteleg, ca toti ceilalti sunt eretici???
denumirea de biserica ortodoxa, a apart la cateva sute de ani dupa ISUS, nu-mi amintesc date exacte.vezi, asta e marea problema, care a fost de la inceputuri, cine nu e ca noi, e impotriva noastra, e eretic, are invataturi mincinoase. si apropo de cei "drept credinciosi" ortodocsi adika, o intrebare.
de ce in inchisorile de la noi, sunt atatia drept credinciosi ortodocsi? de ce nu sunt si baptisti, adventisti, penticostali, evanghelisti si altii? de fapt sunt, dar proportia e f mica, 1 sau 2%. deci???
Kari

O fi problema pentru tine, pentru mine nu este. Fiecare religie are niste invataturi considerate adevarate, iar cei care invata altfel in mod logic se situeaza in afara grupului care detine invatatura initiala. Daca tu (sau fratii tai neoprotestanti) credeti ca invatatura ortodoxa este adevarata, de ce nu sunteti ortodocsi? Iar daca voi credeti ca invatatura ortodoxa este neadevarata, de ce va suparati ca si ortodocsii cred acelasi lucru despre invataturile voastre?Nu e o atitudine cam ipocrita?intreb si eu.
Adica voua trebuie sa vi se permita sa spuneti ca suntem idolatri, ca tinem obiceiuri pagane, ca suntem necrestini, etc., etc., iar noi n-avem voie sa consideram erezie faptul ca ati desfiintat Sfintele Taine lasate de Hristos, etc.?
Referitor la intrebare da, unii dintre cei care se declara ortodocsi sunt la inchisoare, dar sunt acolo nu pentru ca au aplicat ce-i invara Biserica, ci din contra, fiindca n-au aplicat. Daca duceau o viata ortodoxa, cu pocainta, spovedanie, impartasanie si implinirea tuturor celorlalte lucruri poruncite de Hristos in Evanghelie probabil ca n-ar fi fost la puscarie acum. referitor la procente si proportii, avand in vedere ca in tara noastra sunt foarte putini neoprotestanti, e normal ca si procentul neoprotestantilor din puscarii sa fie mai mic. Care e procentul de puscariasi in SUA? ca acolo neoprotestantii sunt foarte multi. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by hannen
kari,adevar ai grait!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inaswww.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

sigur Hannen, conform invataturii islamice Kari a grait adevar pana la un punct. Dar ia spune, cand Kari zice ca Hristos este Dumnezeu, graieste adevar sau nu? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

quote:
[
si apropo de cei "drept credinciosi" ortodocsi adika, o intrebare.

Kari

Pentru ca la noi in tara preponderenti sunt ortodocsii de asta.
Aici in Franta preponderenti in inchisori sunt catolicii, in SUA neoprtestantii, in tarile arabe, musulmanii, deci depinde de religia fiecarei tari .

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
Originally posted by Androix

Pai numai asta si spune tot deja! La fel cum musulmanii se indeletnicesc cu aruncatul in aer Este definitoriu pentru TOTI!!!

Andreea mama de Filip si Georgia

Cine te-a suparat?Sper ca nu ti se trage de la indeletnicirea cu
sau poate iti place asta mai mult

Imi cer scuze ciarli,eu ma retrag ,deja a aparut artileria grea.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput