Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ra_mi_ella spune:

Multumesc, Cris. Te pupam. Sanatate si voua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionescu.cris spune:

Sunt deja cateva zile de cand Mariaa a lasat un mesaj privind starea de sanatate a mamei sale .

Banuiesc ca mariaa trebuie sa fie prezenta fiecare minut langa mama ei , si din cauza asta nu avem vesti ;

Poate are cineva numarul de mobil al Mariei??????
Poate ca totusi puteti lua legatura cu ea !!!


Multumesc si sanatate multa tuturor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei- spune:

Salut din nou...Am mai povestit cate ceva in trecut despre borelioza la noi acasa. Saptamana trecuta mi-am amintit sa intreb medicul de familie daca obisnuieste sa dea doxacilina de fiecare data cand cineva vine la cabinet cu o muscatura de capusa. S-a uitat cam curios si a spus ca nu fiecare capusa poarta boala si ca ar fi extrema o astfel de masura. El prescrie antibiotic doar cand apar semnele specifice bolii. Cam atat din Germania, va doresc tuturor sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

citat din mesajul lui oanceatraian


va rog sa ma ajutati!
am vazut pe forum ca se vb despre aecsta boala -borelioza -
tatal meu a fost diagnosticat de curand cu acesta boala tot de dr Rosca
as vrea daca se poate sa aflu si alte pareri de la persoanele care au fost diagnosticate cu acesta maladie
am vazut de asemenea ca este f asemanatoare cu scleroza multipla dar dr mi-a spus ca nu ar fi asta. pe RMN a iesit o imbatranire prematura a vaselor de sange din cate mi-au spus
starea tatalui meu nu e buna deloc ; intr-un an de zile a ajuns sa nu mai poata lega 2 cuvinte. nu se poate concentra , practic nu se mai poate discuta nimic cu el . sunt disperat dr mi-a spus ca se va reface in timp dar nu stiu ce sa zic , imi e teama sa nu fie scleroza pentru ca am inteles ca acesta boala nu are leac
astept un raspuns va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

sara' buna tuturor
ne-am intors sambata seara din Bucuresti.
din pacate nu am obtinut ceea ce am dorit. va pot insa recomanda cu toata caldura medicii de la recuperare de la spitalul Bagdasar Arseni, medici exceptionali care culmea (!) cunosc foarte bine neuroborelioza si au avut cazuri tratate/recuperate in timp.
ii enumar aici pe prof.dr. Gelu Onose, dr. Cristina Chendreanu, dr.Paraschiv - neasteptat de dedicati si de interesati! tot respectul!
noi suntem tot unde am fost acum o luna si nu pot decat sa spun acum atat - viata merge inainte!
va doresc tuturor multa sanatate si putere!


pentru Emma

Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara



"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aecnaran spune:

azi in zori am facut si testul sa vedem acum pe vineri imi da rezultatul.

din ce am citit pe toate limbile, din simptome se potriveste cu, afecteaza ficatul dar nu e hepatita a b c d, urinare frecventa si in canitate mai marita, amorteala in ceafa si minte incetosata, un pic de probleme la inima, fara ca sa apara mai nimic la examinarea inimii, intepaturi si furnicari in brate si picioare, si mai ales in zile de caldura cind la altzii le e cald vreau sa inchid geamul caci nu suport curentul deloc.

daca asta este, insemna ca de 7 luni decind am ameteli non stop, trebuie ca e avansata chestia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmin spune:

Nu vreau sa va sperii mai mult decat e necesar dar vreau sa trag un semnal de alarma pt cei care calatoresc in Turcia. De cativa ani incoace s-au inmultit capusele care poarta boala ce se numeste Crimean Congo haemorrhagic fever. Au inceput sa moara din ce in ce mai multi oameni si alarma e deja de gradul rosu in partea Anatoliei. Boala nu a fost semnalata inca in Istanbul, Antalya sau Ankara dar e bine sa fim foarte atenti. Se pare ca boala asta poate omora in cateva zile de la muscatura si nu are un antidot sigur nici vaccin. Au murit si cativa doctori care incercau sa trateze bolnavii si asistente care din intamplare s-au zgariat putin cu acul infestat. Tratamentul exista dar depinde de sistemul imunitar al bolnavului si gradul de rezistenta. De asemenea, e crucial sa fie diagnosticata si tratata imediat. Am cautat putin pe net si inca nu se vorbeste foarte mult despre boala aceasta la nivel international dar in Turcia, acum s-a creat o adevarata psihoza.

Anii trecuti s-au facut dezinsectii masive dar se pare ca asta e distrus mai degraba insectele care se hraneau cu capusele ceea ce a condus la un val de capuse anul acesta.

News
27 June 2008
Crimean Congo haemorrhagic fever in Turkey and Russia
Turkey
According to unconfirmed media reports, there have been cases and deaths from Crimean Congo haemorrhagic fever (CCHF) in Turkey during 2008 [1]. Most cases have been reported to have occurred in the provinces of Tokat, Corum, Sivas, Amasya, Yozgat and Gumushane in northern Turkey. No cases have been reported from Mediterranean tourist resorts.

CCHF is an emerging disease in Turkey. Although serological evidence suggests the disease has been present in Turkey for decades, the first clinical cases were reported in 2002 [2]. In 2006 an outbreak of CCHF was reported by the World Health Organization during which 242 cases were laboratory confirmed including 20 deaths [3]. This was an increase on the number cases reported in previous years.

Russia
Between 1 January and 13 May 2008, 18 cases (including 2 deaths) of CCHF have been reported from the Southern Federal District of Russia [4]. This is an increase on the same period of 2007 when eight cases were reported. The number of cases of CCHF has been increasing annually since 2004 in the Southern Federal District [4].

Crimean Congo haemorrhagic fever
CCHF is caused by a virus belonging to the Nairovirus genus of the Bunyaviridae family. CCHF is primarily a zoonosis with natural hosts including hares, birds, cattle, sheep, pigs and goats. The virus is endemic in many countries in Africa, eastern Europe, Asia, and the Middle East. The disease can be transmitted to humans either by the bite of an infected tick (usually ticks of the Hyalomma genus) or through direct contact with blood or other tissue from infected livestock. The majority of cases of CCHF occur amongst agricultural workers, slaughterhouse workers, and veterinarians. The disease is very low risk to travellers.

Following a bite from an infected tick the incubation period of CCHF is between one and three days, with a maximum of nine days. The incubation period is longer (5 to 6 days) after contact with blood or tissue from infected animals. Initial symptoms include rapid onset of fever, myalgia, headache and dizziness; some patients will have nausea and diarrhoea. As the disease progresses, haemorrhagic manifestations develop. In severe illness the mortality rate is approximately 30%. Early initiation of supportive treatment is essential to improve the outcome. Ribavirin has been used for treatment of CCHF, but there have been no randomised controlled trials on its efficacy [5].

Advice for travellers
There is no vaccine to protect against CCHF. Travellers to affected areas are advised to take measures to minimise their exposure to ticks. These include:

Wear long sleeved clothing and long trousers. Trousers should be tucked into socks when walking in tick infested areas.
Apply insect repellent to exposed skin.
Use a permethrin based insecticide on clothing.
Inspect for ticks and remove them immediately with tweezers or tick removers.
Animal handlers should take precautions to avoid exposure to blood and tissues.

Outbreaks of CCHF are listed in the NaTHNaC Outbreak Surveillance Database.

http://www.nathnac.org/travel/news/CCHF_270608.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aecnaran spune:

hmmmmmmm mi-au venit rezultatele, nu arata nimic interesant, credeam ca am descoperit cauza durerilor de cap, dar se pare ca mai am de cautat. oricum bine ca nu e prapadenia asta de capusa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care au scris si mai ales Mariei pentru initiativa ei pentru ca am aflat foarte multe informatii si sfaturi utile.
Din nefericire ma confrunt si eu cu situatia asta, baietelul meu de 2,5 ani a fost muscat de o capusa.Astazi dimineata la dus am observat-o era mica de tot cat gamalia unui ac si fixata de mamelonul drept, m-am speriat f tare cand am vazut ca nu se desprinde si desi nu am vazut in viata mea cum arata am stiu ca numai asa ceva putea fi. Noi am fost duminica dupa-masa la padure la un gratar si sigur de acolo ni se trage, nu am vazut-o nici duminica seara la baie nici ieri desi i-am facut de doua ori dus nu stiu ce sa cred, ori era f mica si in piele sau a luat-o aseara cand i-am dat un tricou din sacosa cu care fusesem la padure....habar nu am daca stau si pe haine.
Am fost azi la urgente la spital, i-au scos-o si s-au chinuit pana i-au extras si un piciorus de-al ei ramas sub piele, m-au asigurat ca e ok, nu are nimic in jurul intepaturii nici roseata nimic, mi-au dat totusi preventiv Amoxicilina 10 zile si sa il dezinfectez local de 2 ori pe zi. Oricum dupa ce am citit nu stau linistita o vreme pana nu vad ca e ok, ma gandesc sa ii fac si testul Elisa Antiborrelia dar cica nu e relevant in primele 10 zile, eu am citit ca in primele 10 pana la 14 zile se face nu mai siu ce sa cred, cred ca i-l voi face si acum si peste 15 zile.
Sunt f ingrijorata ca e totusi mititel si sper din inima sa fie ok si sa nu avem probleme....poate las impresia ca exagerez dar sunt speriata si vrea sa ii fac orice invesigatie sau sa iau orice masura ca sa fie in regula.
Daca cumva mai stiti de ceva test sau ceva procedura ce trebuie facuta acum, orice sfat imi e de folos, va multumesc anticipat pentru rabdare si ajutor.
Doresc sanatate multa tuturor celor acre se confrunta cu aceasta problema, sa treaca cu bine peste ea.
Maria, sanatate multa mamei tale, multumim pentru ca ai impartasit si celorlalti cunostintele tale.


Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionescu.cris spune:



Buna seara Silvi

Iti rapund eu pana Mariaa se va reveni pe forum .
Din cate am citit locuiesti in Franta .

E bine totusi fiindca medicii de aici au cat de cat experienta cu boala Lyme .

Preventiv ti-au dat Amoxiciclina ;trebuie sa fie dozata in functie de greutatea copilului , si cauta cat mai urgent EPP - extras de samburi de greph ( antibactericid puternic ) si Artemisinin ( care joaca rolul Plaquenilului , distruge invelisul/ coaja bacteriei facilitand "munca" antibioticului care ajunge la genomul bacteriei ) .

Daca o sa cauti pe net gasesti informatii despre distribuitori , si se poate comanda prin farmaciile homeopatice , indicandu-le sursa .

Testele nu are rost sa le faci acum , anticorpii pot fi pusi in evidenta dupa 4-5 saptamani , este lapsul de timp in care apar .

In plus daca baietelul face antibiotic , rezultatele pot fi modificate/denaturate de prezenta antibiticului in corp .

In cazul asta , se recomanda , ca dupa tratament testele sa se faca numai dupa o perioada de 6 saptamani .

Pentru EPP : stiu ca se poate gasi in 2-3 concentratii ; nu stiu insa care este doza pentru copii .O sa caut sa te ajut pentru ca in zona Nancy este un medic -farmacist Cristophe , care te poate indruma .
El insusi a tratat-o pe sotia lui de Lyme .
O sa-i caut pe cativa bolnavi care il cunosc sa le cer numarul de telefon .

Daca vrei trimite-mi numarul tau de fix pe adresa de mail de pe forum si ora aproximativa la care sa te sun .

Incepe imediat cu antibioticul cu sau fara EPP si Artemisinin , urmareste ce se intampla in zona muscaturii , si cum evolueaza starea generala a copilului .Tinem legatura .
Nopate buna .
Cris

Mergi la inceput