FIV 179
Raspunsuri - Pagina 17
ana_p spune:
Moniland, legat de temerile tale despre fibromul uterin, incerc sa iti raspund si eu ca ...mi-s veterana, din pacate
. Cred ca nu are rost sa iti faci griji, adica e bine sa ai ecografii facute periodic , neaparat de un ochi experimentat si vigilent
. Cat despre faptul ca este ereditar, nu stiu ce sa zic... La mine in familie nu au fost cazuri, insa eu m-am ales cu doua de toata frumusetea.Am mai gasit cate ceva si despre cauza aparitiei fibroamelor (o sa postez, chiar daca sunt oarecum off-topic), insa zic ca e important de stiut si pentru fetele care fac FIV avand fibrom:
Numeroase teorii au fost vehiculate de-a lungul timpului, insa in picioare a ramas teoria dominantei estrogenice grefata pe o predispozitie genetica. Ce este dominanta estrogenica? Pe parcursul primei perioade a ciclului menstrual ovarele secreta in speta estrogeni care favorizeaza proliferarea endometriala de asa natura incat acesta sa fie capabil sa "gazduiasca" ovulul eventual fecundat. Dupa ovulatie, in partea a doua a ciclului, se secreta mai mult progesteron, care are rolul de a schimba stimulul proliferativ, la care este supus endometrul, intr-un stimul secretor, calitativ.
Daca progesteronul nu se secreta in conditii optime, stimulul proliferativ indus de catre estrogen persista, astfel ca dupa o anumita perioada de timp incep sa apara probleme precum fibromul uterin, fibroza chistica mamara, cancerul de endometru sau de san, etc., care sunt toate afectiuni caracterizate prin proliferare intensa. Deci activitatea sustinuta estrogenica, necontracarata de catre progesteron (asa numita dominanta estrogenica) poate avea repercusiuni serioase asupra organismului.
Multa sanatate surorii tale!
Numai bine tuturor si sa stiti ca va citesc cu drag!
Ana
Tabitha spune:
Buna seara.
Am luat azi rezultatele la analizele cerute de dr. in vederea FIV si iata cum arata:
anticorpi HCV – negativ
antigene HBsAg – negativ
anticorpi anti HBs - > 500 mUI/ml (cica de aici se vede ca am sau am avut Hepatita B)
HIV – negativ
Si hormonalele facute in ziua 3:
TSH: 1,79 (normal 0,3 – 5,0)
LH: 3,8 (normal 1,5 – 8,0)
FSH: 6,7 (normal 3,0 – 12)
Prolactina: 14,4 (normal 5 – 35)
Am transmis doctorului aceste rezultate; a zis ca dpdv hormonal stau f. bine, dar sa fac analize ca sa vad daca am "viraemia" in sange in ceea ce priveste virusul hepatitei B, dat fiind ca se pare ca am avut Hepatita B si ca acum am anticorpi formati.
Voi ce ziceti de aceste rezultate (atit hepatita cat si cele hormonale)? Oare cuiva care a avut hepatita B i se da voie se faca FIV? Acum 3 ani, cand am facut prima oara aceste analize nu a aparut nimic referitor la Hepatita B, deci probabil am facut-o in ultima perioada...
Precizez ca am 32 ani.
Va multumesc din suflet.
verga spune:
Goggy 

pentru maine la ET si nu te stresa de maine esti
acelasi lucru si pentru Carmanuia
A visa asta-i fericirea;a astepta asta-i viata-Victor Hugo
CameliaBianca spune:
Cand am facut eu fiv era o fata care avusese hep. B si i-au zis ca nu se pot congela embrionii. Poate depinde de la medic la medic, nu stiu.
goggy spune:
Intrebare intrebatoare : cat se da embriolog de obicei? Eu am dat la trosneala data trecuta, nu stiu daca a fost ok sau nu. Vorbim de scorurile de la Giuly.
Multumesc
mimi_m spune:
Buna, si pe mine ma intereseaza cat se da la dr. si embriolog, urmeaza sa ma programez si eu pt. ziua 21 . Goggy tu cat ai dat ?
I-mi poti spune pe PM
adenuti spune:
GOGGY -bafta ,stai linistita ca totul va fi ok iti tin pumni strinsi ,si astept vesti de la tine .sa dea DD sa fi
cu 
sanatosi