FIV 179
Raspunsuri - Pagina 14
zafira spune:
quote:
Originally posted by catalina2307
Zafira felicitari si sa fie intr-un ceas bun. Te asteptam la odisee la gravidute prin FIV.
Dr. ti-a spus sa faci progesteron sau sa iei utrogestan?
Eco poti sa faci cand vrei tu. Pana in saptamana 5-6 se vede numai sacul gestational.Prin saptamana 5-6 se vede daca bebeul este acolo si are activitate cardiaca.
Sarcina usoara si la termen. Stresul acum incepe. :)11+ cu 2 louloudakia
![]()
Va iubeste mama
Catalina, dr mi-a spus sa fac injectii cu progesteron.Deja nu mai pot de durere, le fac din ziua ET.
Nici nu stiu cum se calculeaza perioada de sarcina, de cand?
Oricum vineri vreau sa fac o ecografie.
Si acum marea problema : de unde iau progesteron fiole?
Va rog ajutati-ma.
catalina2307 spune:
quote:
Originally posted by zafira
Catalina, dr mi-a spus sa fac injectii cu progesteron.Deja nu mai pot de durere, le fac din ziua ET.
Nici nu stiu cum se calculeaza perioada de sarcina, de cand?
Oricum vineri vreau sa fac o ecografie.
Si acum marea problema : de unde iau progesteron fiole?
Va rog ajutati-ma.
[/quote]
Zafira nu vreau sa vb aiurea dar mie mi se pare ciudat. Dupa ET eu am luat utrogestan 8/zi.Ca dealtfel toate fetele. Nu am auzit pe nimeni sa ia progesteron injectabil cu lunile.Mai mult de atat, cand am facut candida i-am sugerat dr. sa luam o pauza de utrogestan si sa facem progesteron.Mi s-a spus ca nu se face in sarcina.
Sarcina se calculeaza ET +2 saptamani. Altii punctie+2 saptamani. Daca te duci la Gravidute prin FIV pe prima pagina o sa gasesti un site care iti calculeaza tot ce te intereseaza.
Eu zic sa mai ceri o parere despre progesteronul injectabil(care stiu ca nu se gaseste) iar daca ai nevoie eu plec vineri in Grecia pt eco.Te pot suna de acolo ,iti spun cat costa si pot sa ti-l aduc.Ma intorc pe 3 iunie.
Pup si bafta.
11+ cu 2 louloudakia

Va iubeste mama
rica69 spune:
Of!!! nici eu nu stiu ce drum sa mai urmez. Am vorbit azi la clinica si mi-au spus ca ET cu congelati costa 900 euro. Si mie mi-a aparut o usoara singerare. Sint dezorientata total....
Moniland spune:
Dragele mele, tocmai mi-am dat seama ca mai am 7 fiole de gonal f ce au valabilitate pana anul acesta in septembrie. Dintre cele ce fac stimularea pana atunci cu gonal f, e cine atat de draguta incat sa faca schimb. Sa-i dau gonalul care inca e valabil si sa-mi dea altele valabile pana in primavara. Nu voi face FIV pana in septembrie si o sa le pierd. Sunt pastrate in conditii optime, ca va dati sema ca le-am pastrat pentru mine.
Si mai e o faza cam nasoala. Mama mea a fost operata la 35 ani de fibrom uterin si i-a extirpat o parte din uter, sora mea (34 ani) va face in curand operatia de fibrom uterin cu riscul de histerectomie (extirparea uterului). Ea are o fetita. Dr. zic ca fibromul uterin este ereditar. Incepe sa-mi fie frica pt. ca eu inca nu am copii si vreau sa am
.
goggy spune:
Am vorbit ieri cu Dascalescu si mi-a spus ca toti cei 9 mormoloci sunt frumosi si ca vom merge la blastocist, cu ET marti. Ba chiar s-a fertilizat si cel de-al zecelea ovocit dar are mici fragmentatii si am inteles ca oricum il vom pierde. Nu conteaza, eu oricum stiam doar de 9.
Catalina nu stiu cati blastocisti vor fi transferati, depinde cati raman. Mi s-a spus ca 2 sau maxim 3. Oricum, daca raman mai multi, nu sunt in mare castig, pt ca am inteles ca nu prea rezista la congelare. Deci, putini da' buni si lipiciosi.
Zafira felicitari! Vin si eu imediat!
catalina2307 spune:
goggy eu din cate stiu nu se congeleaza. Dar parerea mea este ca riscul este foarte mare sa puna trei pt ca exista posibilitatea sa se prinda toti .Si nu ca nu ar fi frumos sa ai tripleti dar riscurile sunt uriase (sa nu uitam de experientele dureroase prin care au trecut unele fete - nu vreau sa dau nume).
Dar sa dea Domnul marti sa fie frumosi si voiosi si sa se lipeasca imediat de mama lor. Si sa iasa cati vrei tu.
11+ cu 2 louloudakia

Va iubeste mama
cristinici spune:
Moniland , te rog sa nu mai gandesti asa, fii pozitiva, pt ca nici nu stii ce mult influenteaza mentalul.
Goggy ma bucur ca lucrurile decurg bine si sper sa auzim de un rezultat pozitiv
Zafira felicitari , nu e poroblema ca ti s-a dat progesteron injectabil si nusy a luat si andicu, dar fiecare doze diferite. Tie cum ti s-a prescris? Dac te dor tb masata bine zona si poti sa pui si frunze de varza.
cristinici
smoly spune:
Buna fetelor!kittykemersi de raspuns esti o scumpa ca de obicei.Acum am o alta intrebare dc puteti sa-mi raspundeti:mi-am facut programare la Giuly pt eco de z 21 si pt intocmirea dosarului fiv si d-na de la tel mi-a zis ca sotul tb sa aiba spermograma facut la ei la spital.Dupa cum am mai zisdr. Moisa nu mai intra in calculele noastre pt aceasta analiza.si m-am gandit sa o facem la Gynera ca tot se ocupa de noi dr.Dracea.Acum intrebarea este:credeti ca voi intampina greutati dc o facem la Gynera si nu la spital?vor zice ceva ca nu este facuta la ei?
VREM BEBE!! E CLAR?
Avalon spune:
quote:
Originally posted by smoly
Buna fetelor!kittykemersi de raspuns esti o scumpa ca de obicei.Acum am o alta intrebare dc puteti sa-mi raspundeti:mi-am facut programare la Giuly pt eco de z 21 si pt intocmirea dosarului fiv si d-na de la tel mi-a zis ca sotul tb sa aiba spermograma facut la ei la spital.Dupa cum am mai zisdr. Moisa nu mai intra in calculele noastre pt aceasta analiza.si m-am gandit sa o facem la Gynera ca tot se ocupa de noi dr.Dracea.Acum intrebarea este:credeti ca voi intampina greutati dc o facem la Gynera si nu la spital?vor zice ceva ca nu este facuta la ei?
VREM BEBE!! E CLAR?
Nu este nicio problema. Spermogramele la Gynera sunt facute de un embriolog de la Giulesti. Conteaza parafa celui care a intocmit spermograma, nu locul unde a fost facuta analiza.
Avalon spune:
quote:
Originally posted by Moniland
Si mai e o faza cam nasoala. Mama mea a fost operata la 35 ani de fibrom uterin si i-a extirpat o parte din uter, sora mea (34 ani) va face in curand operatia de fibrom uterin cu riscul de histerectomie (extirparea uterului). Ea are o fetita. Dr. zic ca fibromul uterin este ereditar. Incepe sa-mi fie frica pt. ca eu inca nu am copii si vreau sa am.
Fibromul nu este obligatoriu ereditar. Adica este posibil ca tu sa nu te confrunti cu aceasta afectiune. E adevarat ca noi, cele care facem tratamente de stimulare suntem mai expuse, dar daca faci ecografii in mod regulat, poti tine sub control situatia. Iar daca pana acum nu ti-a aparut vreun fibrom nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme. Si ca sa te linistesc putin o sa-ti spun ca nu toate fibroamele afecteaza sarcina, cunosc multe femei care au avut copii cu fibrom, depinde unde e localizat, daca e pe peretele exterior sau in miometru nu e periculos, cele periculoase pentru sarcina sunt cele care afecteaza endometrul si sunt in interiorul uterului.