Azoospermie - cap19 -
Raspunsuri - Pagina 19
ioana_p76 spune:
Buna fetelor! Acesta este al 1000-lea mesaj al meu pe acest forum si am vrut sa-l scriu aici, ca voi imi sunteti cele mai dragi!
Chiar daca nu sunt o azoo, dar avem probleme comune si aici am gasit multe sfaturi si suport!
Cami felicitari pentru inimioare! Sa dea Domnul sa fie totul bine in continuare si sa ai doi 
sanatosi!!
pe burtik
Evanescence imi pare rau ca ai avut asa o experienta..nu pot sa cred, cum sa te trimita asa la HSG fara sa fii stiut de dinainte sau sa-ti explice ce inseamna!! Te 
Pisik, chiar daca ai dubii, nu are rost sa te mai gandesti, oricum nu se compara Austria cu nimic din Romania! Iti doresc mult succes!
Fetelor, vad ca vorbeati de dr. Dracea. Daca te programezi la ea la privat la Gynera prima oara oare poti sa faci totusi fiv-ul la Giulesti?
Va 
cu drag pe toate!
Ioana -the new me! 

animalutele mele iubite
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!
amzulica spune:
zisaCami - multumesc pentru urari poate ne ajuta si noua Dumnezeu sa reusim dupa atata chin.
Bytzisor - nu am mai ramas cu nimic de congelat ca din 8 embrioni de 8 celule au ajuns la blastocist doar 2 - Amzulel si Lenesel - dar cei mai puternici - mi s-a spus. Mi-au dat lacrimile cand i-am vazut pe monitor si-mi pare rau ca nu aveam camera la mine sa-i pozez, ca tare mandra sunt de ei.
Cami
Moniland spune:
Ioana, imi amintesc ca ai facut un FIV in Ungaria, Oare gresesc?!
Nu mai vrei acolo? ce te-a facut sa te razgandesti?
Cami, 
ioana_p76 spune:
Amzulica te
si iti tin pumnii stransi!
Moni am facut doua fiv-uri in Ungaria si parca n-as mai merge tot acolo, din mai multe motive:
- stimularea a fost cam usoara pt mine, si dr ar fi putut (cred eu) sa incerce ceva mai puternic la fiv2, nici la fiv1 nu am raspuns prea grozav, dar la fiv2 am avut doar 1 ovocit. Si mi-a zis apoi ca poate a fost prea devreme fiv2 dupa 1, dar el ca medic nu putea sa-mi recomande sa mai astept..
- am o prietena care a reusit la Giulesti (cu gemeni!!) cu o spermograma mult mai proasta ca a noastra ( si sunt convinsa ca nu au facut cu donator, chiar daca poate nu ar fi zis, dar felul in care sustinea ca s-a putut fara icsi ma face sa o cred) si dr. Moisa i-a zis ca incerca sa vada dc se poate fara icsi si s-a putut, ori in Ungaria nici nu s-a pus problema sa incerce fara icsi, aveam o spermograma de 8 mil/ml, mobili 50% (nici noua nu ne-a venit sa credem, dar Zadori asa ne-a spus si a vazut si sotul meu in dosar, ca ma gandeam ca o fi spus fifty in loc de fifteen, dar nu)
- parca dr. Zadori e mult prea aglomerat sa mai poata sa se concentreze pe fiecare caz
Cam asta ar fi, plus ca daca esuezi de doua ori intr-un loc, parca nu-ti mai vine sa incerci tot acolo..
Ioana -the new me! 

animalutele mele iubite
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!
zisaCami spune:
Ioana_p76 multumesc mult pentru urari si iti doresc la randul meu sa-ti implinesti visul cat mai curand!

In ce priveste stimularea usoara din Ungaria, nu ma pronunt, nu cunosc amanunte despre cazul tau ... eu in schimb am facut stimulare cu doza mare de la inceput ( 112,5 Gonal + 3 Merional ), ca apoi sa-mi modifice doza la 75 Gonal si 4 Merional/zi. E foarte greu de apreciat cat de corect sau nu a procedat dr., dar eu ma rezum strict la cazul meu:
- in Canada am avut rezultate excelente cu doza mica de stimulare ( 24 Gonal + 12 Pergonal, pe parcursul a 14 zile de stimulare ) si am avut 14 foliculi, din care numai 12 au continut ovocite, au rezultat 9 embrioni, din care 7 la stadiul de 6-8 celule dupa 72 de ore;
- in Romania, cu aproximativ 60-70 de injectii de stimulare ( doze duble de tratament ) am raspuns din ce in ce mai prost si nu am avut niciodata mai mult de 5 ovocite, la ultima incercare am avut doar 3 si la niciuna din cele 3 incercari nu am avut mai mult de 1-2 embrioni dezvoltati normal!
Personal, eu am reactionat foarte prost la doze mari si din aceasta cauza a trebuit sa merg tot pe doze mari, pentru ca riscam ca organismul sa nu mai raspunda la stimulare.
In plus, datorita dozelor foarte mari de stimulare in antecedente, dr. endocrinolog Corina Neamtu imi recomandase doar o ultima incercare cu stimulare ... din fericire a fost cu noroc!
Si toate acestea, in conditiile unor analize hormonale "beton", cu un FSH niciodata mai mare de 6,59 in ziua 3, inhibina B = 120 ( limita intre 5 - 240 ), daca o citez pe dr. Neamtu "am ovare ca la 30 de ani", in conditiile in care mai am doua luni si implinesc 38!
In concluzie, din experienta proprie, dozele mai mari de stimulare nu inseamna un raspuns ovarian mai bun; poate fi chiar periculos, intrucat acestea iti pot reduce sansele pe viitor si mai grav, poti avea urmari foarte urate! 
Amzulica, Moniland 
6+ 
pisix spune:
Waaau, ce activite inteeens !
Eu m-am intors si ma apuc sa va citesc ca vad ca ati scris, nu gluma ...
Pupici pt toate fetele !
luci.eilm spune:
Copilutzu, nu stiu cat ti s-a cerut sa slabesti dar si dr. Dracea mi-a recomandat acelasi lucru (la mine e vorba de zeci de kg.). Si dr. Neamtu sustine acelasi lucru. Se bazeaza pe faptul ca o greutate normala imbunatateste statusul hormonal si implicit un raspuns mai bun la stimulare (doze mici de stimulator, multe ovocite si de calitate).![]()
Ioana, da, Marrina a facut FIV la Giulesti, dupa o prima consultatie la Gynera.
nusy spune:
Ioana: eu la primul FIV,anul trecut,asa am facut.M-am programat la Dracea la privat si am facut FIV-ul la Giulesi.E drept ca atunci inca nu incepuse sa faca FIV-uri la ea,la clinica.Cred ca poti sa incerci.Suni,te programezi la consultatie in vederea FIV si cand te duci la ea ii spui ca ai vrea la Giulesti.Merita sa incerci.Te pupic!
Nusy
bytzi spune:
Ioana
multumim , ca dasi nu esti o azoo ati place aici la noi...
si eu te sfatui la fel daca vrei sa mergi la DRACEA mergi la Ginera pt consult si sa vorbesti cu ea si FIV-ul poti sa-l faci la Giuli ,pe mine m-a antrebat cand am fost unde vreau sa fac...dar noi daca vom face FIV vom merge la Ginera..
te-ai antors?si cred ca cu forte proaspete
stii de ce nu voiam sa renunt eu la Niculescu...e dificil ,dar e profesionist ami placea cum asi facea meseria....cand am stat internata an spital pt perfuzii pe trompe,era o fata care sotul ei avea o spermograma de 200.000 de sperm pe ml si mobilitate f proasta nu mai tin minte cat..si i-a spus ca doar cu FIV v-a reusi ..ea nu a vrut sa mai mearga la el ,a facut mult trat sotul ...si dupa 2 ani a venit iar la el ,i-a zis aceelasi lucru ..si a facut FIV cu ICSI si a reusit din prima ,din 3 emb s-a prins unul si mai aveau 3 la banca...si apoi m-am antalnit cu ea la Giuli cand mai avea 2 sapt sa nasca....nu stiu mie ami dadea siguranta...