retete arabesti/ramadan (6)
Raspunsuri - Pagina 19
dodo spune:
Salutare, boscodinelor! Ati intrat in block-start-uri? Ca pe 2 sept. incepe inshallah Ramadan! Eu am directive de la sotz sa fie cit mai putin grasa mincarea, adik nu prajeli, fierturi, asa ca adio falafel si alte bunatati prajite. Acum iau la rasfoit retetele, sa vaz ce-as putea compune, ca nici puradeii nu sint de-aia mincatori, sint figuranti la mincare, mai ales ala mare. Si eu trebuie sa am grija ce infulec, sint hotarita sa nu mai maninc ce ramine de la ei, ma fac_cit muntele.
Hai, lasati lenea la o parte si hai sa ne facem plan de bataie, sa vedem in sabii sa ne taiem sau in castraveciori sa ne-mpungem!
hannen spune:
Bey,v-am zis eu ca va apuca ramadanul viitor colea?
Pe 2 sept. zici cuscra?Pfuaa,sa vezi ce ma intind ca rima de de sete.
Nu stiu de ce dar am o teama anul asta pt. ca anul trecut am avut citeva zile tare grele!Dar InshAllah reusim noi!
De gateli,habar n-am ce sa mai fac !As vrea sa pregatesc cite ceva inainte si sa congelez(daca oi gasi loc in congelatoare) dar nu stiu ce!Nu vreau sa stau sa gatesc iar in fiecare zi pe caldurile astea si cu arsita din gitlej.
Cuscra daca gasesti ceva usor de preparat prin caietelul magic ,baga colea ca eu am expirat tot!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
monica-elizabet spune:
e clar...se apropie
va astept cu drag si dor
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
Ortansa spune:
hello,sunt si eu prin zona,am intrat doar sa salut fetele harnicute:-).am revenit din vacanta in Romania,asa ca incet ,incet am sa ma reapuc de vechile activitaturi.ca noutate,am o reteta de falafel dulce,cum imi fac nitelush timp,cum o pun pe tapet.
I missed u all
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">"An apple a day"&www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">"Prima comuniune",
cele mai importante clipe ale vietii mele.
O poveste cu "Mere verzi"
I've gt DC under my skin
norocuta spune:
Salutare, salutare,
am revenit pe pamant egiptean, insa zilele tot 24 de ore au si io' tot nemultumita sunt.
Moni cu gatitul nu am iesit in evidenta a fi "arabeste", am facut chestii obisnuite, mai putin dulciuri ca nu imi e drag cuptorul la cate grade avem afara...si la noi e bine ca putem si sa cumparam.
Ieri am comandat peste-grill, eu am facut orezul si salata si gata!
Cand ne-am intors din Ro prima zi ne-am umflat de taameia, fool si koshary...ne fusese dor ...am crezut ca explodam...
Pentru Ramadan nu am nimc special in minte...vorba fetelor trebuie sa dau o tura prin retete sa vad ce ne inspira...ma gandesc la harera-supa...mai astept poate mai vin fetele cu noutati...
Am fost ieri seara in Cf si nu mi-a venit sa cred ochilor: toata lumea cumpara ...ca barbarii, aveau carturile pline ochi si casele nu faceau fata la ce nebunie se crease. Sotul mi-a zis ca Ramadanul e motivul, dar nu pot sa cred ca se aprovizionau pt o luna...
Aaa...ce am luat noi special ...niste fool - conserve, ca cica e o reteta faina si sotul meu obisnuieste sa manance dimineata...In rest eu voi cumpara gradat, ca nu am nici atata spatiu in bucatarie.
Alison am facut si eu ceva gen tocanita de legume, cam cum ai facut tu, dar cu prajeala. Delicios Din pacate gazduiesc o lene cat casa la facut poze...astept zile mai bune
Hannen din exces de zel..o data ...am pus la congelat sarmalute in foi de vita si maashi..., insa cand le-am preparat nu am fost incantata...nu mai repet. In schimb am mai pus bame, fasole verde, spanac...asa cand e sezon si sa imi fie mai usor cand stau prost cu timpul. Plus ca mi se pare ca stiu cum pun: le aleg, le oparesc 5-10 min. stiu eu sigur ca-s curate.
Fug dar nu innainte de va spune ca mi-a fost dor de toate !
monica-elizabet spune:
norocuta bine ai revenit
nici eu nu am mai facut prea multe arabesti dar ar cam fi cazul...azi am fost la un restaurant mexican (f buna mancare zic eu) dar sotul meu(desi manca cu pofta) repeta mereu...mancare arabeasca nu se compara cu asta...mancarea arabeasca e mai buna ,cand mai faci Um ali...da moujdara... etc zic taci din gura ca ne inteleg astia si ne pun acuma la cilli in mancare de ne satura
va pe toate si mi-e dor de voi...abia astept sa se anime subiectul
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
dodo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui norocuta Am fost ieri seara in Cf si nu mi-a venit sa cred ochilor: toata lumea cumpara ...ca barbarii, aveau carturile pline ochi si casele nu faceau fata la ce nebunie se crease. Sotul mi-a zis ca Ramadanul e motivul, dar nu pot sa cred ca se aprovizionau pt o luna... |
De ce-mi suna mie cunoscut? Daca te socheaza, inseamna ca nu te-ai nimerit niciodata in RO in vreun hipermarket sau supermarket mai mare inainte de Craciun/Revelion/Paste, acolo sa vezi, nene balamuc, pigmentat de "vorbe de duh"
Am intrat sa va spun ca miine, inshallah, incepe Ramadanul si sa urez fetelor musulmane sa le fie primit postul si sa se bucure alaturi de cei dragi in aceasta luna minunata! Ramadan Kareem, dragelor!
Pt. miine am stabilit sa fac suc de fructe, niste linte frecata ca foul si pr cei mici, chiar nu stiu, poate niste pasta cu carne. Mai vedem pina miine!
Monica, ai si niste retzete mexicane la-ndemina? Ca suna tentant
fetelor, duminica placuta si bucurati-ve de soare, la noi inca e destul de frig, abia astept sa vina caldura, eu sint buna prietena cu ea!
norocuta spune:
[green]Ramadan Kareem![/green]
Ai dreptate Dodo , de cativa ani buni nu mi-am facut cumparaturi in Ro in ajunul unor sarbatori importante ...mi-a picat fisa ca mai era si zi din cele cu banuti din salariu (aici se dau salariile in ultimele zile ale fiecarei luni, la tot "boboru'").
Cum zici ca e lintea asta frecata?
E deja reteta in listuta Monicai?
monica-elizabet spune:
Ramadan Kareem! fetelor
eu zic ca lintea frecata este moujdara, nu?
retete mexicane inca nu am ca abia ce-am fost ieri si nu am apucat sa caut dar promit ca ma informez
pe toate
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post