retete arabesti/ramadan (6)
Raspunsuri - Pagina 18
monica-elizabet spune:
eu am facut Shaworma in seara asta...deja ai mei cand zic as manca ceva...si se uita lung la mine...fug sa scot lipiile din congelator
mi-ai facut pofta de linte, moujdara alison astept pozica
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
alison spune:
monica,sorry,dar nu am avut timp de poze,+ca aspectul la linte nu imi pare imbietor,in schimb gustul:...am facut ceva gen moujdara ,adaptat:3/4linte,1/4 oez,3-4 lg. de ulei masline+1 ceapa mare,sare,piper,chimen-toate puse la fiert cu apa(ceva mai mult decit dublul cantitatii de substanta uscata),iar la sfirsit o mina buna de marar tocat.nu am blenduit nimic.a iesit o bunaciune!(noi nu prajim nimic,fierbem...dar e la fel de bun,zic eu.)iar mararul are o aroma! toate,pa!
alison,mami de simon
poze
monica-elizabet spune:
alison, sa va fie de bine, am sa incerc si eu sa pun marar data viitoare(dar uscat din pliculet) fiindca f rar gasesc proaspat
si Duminica palcuta tuturor
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
alison spune:
monica,,si eu folosesc marar uscat,este f. bun pt. mincarurile gatite.dar in salata de rosii si castraveti,ala proaspat e o minune!nu poti sa iti cultivi intr-o glastra?de mai ai timp si de asta...sa va spun ce salata facea bunica mea vara(pt.fasolea iahnie sau mincarica de cartofi):castraveti rondele,ceapa pestisori,marar din plin,bors de putina cit sa le cuprinda.o bunatate,oare eu de ce nu fac?
alison,mami de simon
poze
monica-elizabet spune:
alison, mi-am adus de=acasa seminte de telina, leustean si marar (luate din cora parca) am sapat si le-am plantat...asa ma bucurasem ca rasarisera cateva...le-am udat, am avut grija de ele...dar locul in care au fost puse era cam umbros(si pamantul asta rosu) ...nu le-a placut insa in alta parte trebuie amenajat din nou sa nu poata intra cutulachii seara cand le da drumul in toata curtea... si sa mi le "ude" ei
acum este doar un fir amarat de marar...si=l las sa faca floare poate se scutura si asa iese mai repede :)
si mie imi place mult mararul in salate...
telina gasesc...insa doar frunze, fara radacina
leustean...delok
iar marar si an in paste si atunci cand gasesc cumpar mult si-l congelez :)
suna bine ce zici tu acolo...mi s-a facut o pofta de bors :) noroc ca am niste bors la plic
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
monica-elizabet spune:
azi am facut Moujdara ca prea mi se facuse pofta
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
alison spune:
pofta buna,monica!eu trebuie sa ma aproviz. cu linte,e gata!e un deliciu,intr-adevar!
alison,mami de simon
poze
monica-elizabet spune:
azi am gasit un vanzator ambulant( la o taraba gen aprozar cum este la noi acasa) zicea ca are marar in gradina si nu i-l cumpara nimeni...mi-a promis ca martea viitoare imi aduce...sa speram ca a inteles ce vreau si nu-mi aduce alta "iarba"
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
alison spune:
monica,poate ai noroc...si pui si niste castraveciori la murat cu niste tulpini de marar,merg musai la o moujdara!
alison,mami de simon
poze
monica-elizabet spune:
sper
azi am facut Kabe Batata reteta Ortansei...insa in carne am amestecat si 2 linguri de bulion de rosii de aceea este putin mai colorata ca cea de data trecuta
f buna Ortansa...multumesc din nou...apropo...nu ati venit din vacantza ?
pe toate
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post