Timisoara, Impreuna! (101) pagini de viata

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

ma scuzati, io am tras un somn de doua ore...am modele pe fata de la cearceaf...pfuai ce bine am dormit!

deci care zicea ca neuronu meu e in spaghat? io nu mai pomenesc de Vaca' nimica, neam...cred ca am cobit sau ce. eu asta am gasit pana acum pe net. da zau de mai caut..
dupa ce venim din vacanta o sa merg cu rezultatul la neuroloaga sa discutam ce-i de facut.
eu tot ce am retinut din ce-i mai jos e ca-i rara drept dovada si informatiile putine ce le-am gasit despre asta...ce'om fi facut noi, familia noastra, dom'le de suntem asa de rari nu pricep...

SIRINGOMIELIE

Boala rara caracterizata prin prezenta in maduva spinarii a unei cavitati lichidiene patologice independente de canalul ependimului.
Cavitatea este localizata in substanta cenusie, in centrul partii de sus a maduvei; ea distruge fibrele nervoase care deservesc sensibilitatea pielii la temperatura si la durere.

Simptome si semne - Siringomielia se caracterizeaza prin tulburari senzitive zise "disociate" (sensibilitatea profunda si sensibilitatea tactila de finete nu sunt atinse) si "suspendate" (doar membrele superioare sunt afectate).
Unul dintre semnele cele mai evocatoare ale unui inceput de siringomielie este incapacitatea pacientului de a resimti arsurile la maini (insensibilitate la temperatura); o durere sau un deficit motor al mainilor pot, de asemenea, sa survina si, mult mai rar, tulburari ale mersului. Alte semne variaza in functie de extinderea cavitatii: paralizii in caz de extindere orizontala, dizartrie (tulburari ale vorbirii), glosoplegie (paralizie a limbii), tulburari ale deglutitiei in caz de extindere in sus lezand bulbul rahidian (siringobulbie). Boala evolueaza, in general, foarte lent; ea se stabilizeaza uneori chiar spontan.

Tratament - Tratamentul este foarte limitat; o interventie neurochirurgicala, constand in plasarea unui cateter de derivatie de la cavitatea patologica pana la lichidul cefalorahidian care inconjoara maduva spinarii, este indicata uneori in caz de siringomielie evolutiva si invalidanta.

io-s ok, inca cu tiglele pe casa daca mi-or iesit bine oole si prajitura ce sa zic mai mult. am dat inapoi paginile si am citit aia filozoafa de la Anda si cata vreme-s in picioare si dau din crengi e ok. de maine alta foaie..'om vedea.

Laura superrrr cozonacii aia!! esti meseriasha mah! da tu stii deja asta
Ando voi cand si unde pelcati? ne mai intersectam pe aici?
o sa fie nashpa fara voi saptamana viitoare, da zau ca abia astept o pauza de comp, o pauza de tot.
Anina fa ceva cu mail-ul ala al tau ca mi-a venit melodia inapoi :)

pentru Emma
povestea mea - Agonie si Extaz,, Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara

"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

Doaaamne ma fata ....nu mai zic nik. ceva tot nu-i in regula ca citesti din doo in doo randuri. trimite mah nr de tel pe un pm ca sa-l am si io

iaca si de la mine cozonaci si oo

...sa nu ziceti ca nu facut nik .

hai ma duc sa gat ca mai am una alta...

Anda, mami de Ed

Viata
Pasiunea
Blog DC de Timisoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

no c-am postat deodata cu aiduk. o pup pe toate partile si pe dinsa.
ma duc sa vaz bucuriile din album.

Anda, mami de Ed

Viata
Pasiunea
Blog DC de Timisoara

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Maria, mii de scuze !
Cu ocazia asta mi-am facut curatenie in e-mail(ca tot vine Pastele ).
Foarte faine preparatele voastre, fetelor !
A inflorit liliacul la Timisoara ? WOW ! La noi, abia...a imbobocit !

Nina, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=11" target="_blank">copilarind alaturi de Nina-Cristina, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=29" target="_blank">Mica Visatoare, la "Clipe de viata 2007"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

Aida in primul rand BINE A-TI VENIT ACASA!
In al doilea rand vreau sa spun ca am vazut poze suuuuperbe,cu o -utza fericita si o mamica si un tatic la fel de fericiti.
Si in al treilea rand vreau sa va urez SARBATORI LUMINATE si muuuulte cadouri la Misha.

Varsta Maya Maria (19.09.2006)

Povestea zanei Maya Maria

Poze cu noi

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=32" target="_blank">Votati:PartyDC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lore03 spune:

Mama Ando da priceputa mai esti ,ce cozonac si oua facusi !!!!
Hai ca merg sa ne imbaiem ,culc fata si pana sa merg la biserica o sa va mai scriu ce am facut eu.
pe toata lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

Simonelu' fain drob,sa-mi dai si mie reteta poate fac de Pastele Mic.Reteta de drob nu am ca nu am facut niciodata da tare bine arata la tine asa ca imi facusi pofta deci baga reteta.
Merci si de lalele,tiramisu vad ca l-ai facut cu foi nu cu piscot,ai gasit de cumparat foile?

Anduleeee daca tu facushi cozonacii aia esti EXPERTA BRAVOS....si oole iesira nota 10.

Lore scoate caputzu' din bucatarie si hai spune-ne ce gatishi azi.A venit tatal tau? Cred ca Laurica abia asteapta sa vina iepurasul....

Claudia si tu tot prin bucatarie sau iti venira musafirii si esti ocupata?

Kati tu ai ramas in oras da nu da-i nici un semn de viata?? Te-o prins si pe tine ora tarzie la bucatareala?

La mine fierbe ciorbitza de perisoare mai unpic sa fiarba cartofiorii si verdetzurile si o sting.
Mis tare obosita si afara vad ca e c-am innorat,sper sa nu ploua ca nu mai merg la biserica,raman acasa si ma culc si o sa merg dimineata cand o-i fi mai odihnita.Pic din picioare asa simt oboseala.
Am reusit de la 15 la 17.10 sa trag un pui de somn ca incepuse sa ma doara si capu' asa de tare si parca,parca e mai bine da tot somnu' de noapte ma linisteste pe mine.

Varsta Maya Maria (19.09.2006)

Povestea zanei Maya Maria

Poze cu noi

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=32" target="_blank">Votati:PartyDC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Laurelu tiramisu facut cu foi nu cu piscot, da ma gandesc sa-l incerc data viitoare asa, cu piscot sa vedem cum e. Foile le-am facut io mah, nu le-am cumparat si iaca si uou la drob. dupa cum vezi, ne spalam si noi onoarea coana Anda si cu mine chiar daca nu ne dam noi prea tare de pereti
Anda vreau sa-ti zic ca noroc cu pozele tale...am scos slana pe masa si acolo a ramas, noroc ca ma orbeau oole tale de lucioase ce erau si mi-am amintit de ea
Anina...liliacul e pe trecute pana la grarofita de piatra sunt facute azi, dupa sunt cam de acum doua saptamani facute. chiar asa, o sa le pun si data, vreau sa fac in fiecare anotimp fotografii cu flori.
Multumim de specieri, ne straduim si noi sa tinem pasul cu buffy - alis Laurelu'
tu ce ai gatit bun? cum e matza ta mica? incerc sa trimit din nou melodia, sper sa merga acum.
Laura se face simplu, maruntaie de miel/rata/pui/vita/porc...adica aproape orice, fierte si macinate, amestecate cu 3 galbenuse, sare, piper, usturoi, marar, patrunjel (eu am pus leustean - are aroma mai puternica) albusele le bati cu mixerul sa fie mai tari si amesteci toata compozitia. jumatate o pui intr-o tava de chec unsa si tapetata (eu folosesc hartie de copt) in mijloc pui 3-4 oua fierte, intregi iar peste pui restul de compozitie ramasa.
deasupra ungi cu ulei sa faca crusta si dai la cuptor.

Lore
Andooo tzatza de matza cozonaci aia

si noi mergem la Inviere si apoi la niste prieteni - aici e ca la Craciun - de la Inviere se merge in fiecare an la una din familii -pe rad, in fiecare an tot alta, si ciocnim oua si ne intindem pana dimineata la povesti.
maine cred ca prestez pe aici singurica, al meu e de serviciu iar la mamon merg dupamasa.

Aidule superbisssimeee pozele! Fericirea are chipul Emmei

pentru Emma
povestea mea - Agonie si Extaz,, Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara

"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput