Americancele gatesc :))
Raspunsuri - Pagina 21
Ramona J spune:
Simali, bine ai venit! Eu am avut slow cooker (de la Walmart - marca Sunbeam), l-am folosit o singura data si l-am vindut pe nimic la garage sale. Ca nu mi-a placut. Eu "slow cook" la oala de tuci (cast iron).
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ramona J spune:
Ca tot se vorbea de lucrurile simple, le prefer si eu. O data ca nu e complicat de gatit si imi plac mincarurile simple - astea nu ies bune niciodata daca n-ai ingrediente de cea mai buna calitate (nu te poti ascunde dupa un sos etc.).
Uite ce bem la micul dejun: am incalzit bine niste apa intr-un ibric, am pregatit in fiecare ana doua lingurite jumate cu miere si cite o felie de lamiie. Am turnat apa peste si am lasat sa stea citeva minute. Presto!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
sinzi_ana spune:
Ramona, da...le amestec pe toate!!! David nu mananca branza de nici un fel, decat daca e ascunsa in macaroane sau sub salamul de pe paine (foooarte discret) si sa nu fie de culoare galbena!!!!
Simali, mersi pt retata!!! o fac duminica de ziua mea...hihi!!!! (adica cu o zi inainte, ca doar nu stau in bucatarie de ziua mea)
Eu de la Target am cumparat Slowcooker..nu cred ca e vreo marca...si il folosesc destul de des!!!
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati
simali spune:
Eu am gatit luni, de ziua mea. Am avut un musafir din croatia - adica sotul meu a avut - si cum voia sa vada meciul(ca a fost Romania-Franta) si sa ia cina cu mine de ziua mea, l-a chemat la noi la mici si bere. Am facut la gril-ul electric mititei, niste fripturi de porc, legume (vinete, ardei, rosii, ceapa verde, dovlecel). Peste legume am pus ulei de masline. Si o salata de vara.
La desert am avut Tiramissu pe care-l facusem de duminica.
A iesit destul de bine dar fi-miu a fost dezamagit ca n-a batut Romania ca daca batea i-am spus ca iesim pe strada sa sarbatorim...
alice
simali spune:
quote:
Simali, bine ai venit! Eu am avut slow cooker (de la Walmart - marca Sunbeam), l-am folosit o singura data si l-am vindut pe nimic la garage sale. Ca nu mi-a placut. Eu "slow cook" la oala de tuci (cast iron).
quote:
Eu am fost de curand in SUA la o firma cu care colaborez si am fost invitata la un fel de party la cineva acasa. Toata lumea a adus diverse chestii pe care le gatise. Si am mancat un fel de cozonac, facut din melci cu nuca si scortisoara pusi unul langa celalat intr-o tava rotunda, cu un sirop gros, maroniu, si multe nuci. Tipa mi-a spus ca l-a facut la Slow Cooker. Era delicios. Mi-a zis ca pune ce are de gatit seara in masina (bucati de carne, ardei umpluti, etc. toate ingredientele gramada, cam ca la masina de paine) si le lasa la slow pana cand vine de la serviciu. Mi se pare misto sa gasesti mancare calda cand vi acasa.
alice
Ramona J spune:
Sear-roasted rib steak with garlic butter
3 catei de usturoi
sare
8 linguri unt
1 lingurita thyme (romaneste?!)
piper
2 linguri ulei
steaks (eu am avut trei bucati mai mari de rib-eye)
Pisezi usturoiul si il amesteci bine cu 1/2 lingura de sare (mojar cu pistil e ideal, dar merge si cu o lingura), pina se face pasta. Se adauga untul (e bine sa-l scoti mai devreme din frigider, sa fie un pic mai moale), thyme si piper.
Dai drumul la cuptor la 425F.
Intr-un vas pui cele doua linguri de ulei si le pui pe aragaz, la foc tare (aproape maxim pun eu). Cind s-a incalzit vasul, dar sa nu se arda uleiul, adaugi carnea (uitasem sa spun s-o dai cu un pic de sare si piper in prealabil) si o lasi cam 5 min. pe fiecare parte. Din cind in cind pui deasupra cite putin din untul pregatit.
Apoi pui carnea la cuptor si o mai lasi cam 5-7 minute, depinde cit de groase sint bucatile. Mai pui niste unt deasupra inainte s-o pui la cuptor, si eu am mai pus o data in timp ce era la cuptor. N-am folosit tot untul, dar depinde cita carne ai.
Cind e gata o lasi vreo cinci minute inainte de masa. Noua ne-a placut, e simplu, rapid si gustos. Daca ai carne de calitate iese super!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ocebine spune:
quote:
Originally posted by simali
Eu am fost de curand in SUA la o firma cu care colaborez si am fost invitata la un fel de party la cineva acasa. Toata lumea a adus diverse chestii pe care le gatise. Si am mancat un fel de cozonac, facut din melci cu nuca si scortisoara pusi unul langa celalat intr-o tava rotunda, cu un sirop gros, maroniu, si multe nuci. Tipa mi-a spus ca l-a facut la Slow Cooker.
alice
Din cite stiu eu, melcii respectivi sint Cinnamon Buns...nu stiu cum pot fi facuti la slow cooker, ca sint copti. Habar n-am....nu posed slow cooker, dar nu stiam ca si coace. Poate i-a facut in masina de piine.
Baga un ochi aici sa vezi daca asta ai vazut: http://allrecipes.com/Recipes/Breakfast-and-Brunch/Baked-Goods/Cinnamon-Rolls/Main.aspx
Eu sint innebunita acuma dupa asparagus...e in sezon si il gatesc aproape in fiecare zi. Ori il coc (8-10 minute la 400F si stropit cu un sos facut de mine) ori il invelesc in turkey bacon si il coc (la 500F pentru 8 minute).
Sosul e super simplu:
zeama de la 2 lamii
Un catel de usturoi pisat
un shallot maruntit
sare, piper
O lingurita de mustar Dijon
Le amestec bine si incep sa picur un cup de ulei de masline pina devine ca o maioneza groasa.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
sinzi_ana spune:
Eu am facut ieri gulas...Am cumparat sos de gulas unguresc - hot
Am calit carne de vita cu ceapa si usturoi, apoi am pus cartofi, morcovi si ciuperci...si la sfarsit am adaugat sosul!!!
E foarte gustos...cine prefera mancarurile mai picante!! (eu nu am gustat, dar asa o lauda sotu!!!)
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati