Americancele gatesc :))
Raspunsuri - Pagina 22
alintaroma spune:
Ia uite cum avem reteta de steak (Ramona) si garnitura (Ocebine)
Tiramisu
Pentru o tava de 33x23 cm
Piscoturi - (o punga mare Balocco)
Sirop - o cana si jumatate cafea la filtru tare in care adaugi o lingura jumate de whiskey si zahar dupa gust.(1 lingura sirop/piscot)
Crema - 150 g (5.3 oz) zahar pudra se mixeaza cu 5 galbenusuri pina se obtine o pasta omogena si cremoasa apoi se adauga brinza mascarpone (500 g)si se mai mixeaza 2 minute.
Se aseaza un rind de piscoturi in tava si se toarna cite o ligura de sirop pe fiecare piscot apoi se intinde jumatate din cantitatea de crema cit mai uniform.
Se pune alt start de piscoturi , se insiropeaza din nou si apoi se intinde restul de crema.
La final se cerne cacao in strat generos, se acopera cu folie al si se lasa la rece pina a doua zi.
Ai grija ca ccc cafeaua sa nu fie fierbinte ci doar abia calduta ca apoi abureala iti distruge statul de cacao peste noapte ... sper sa fi inteles
Daca mai ai intrebari ... aici sunt
Edit ca am uitat sa zic sa scoti brinza de la frigider cam cu o ora inainte de a face prajitura (sa fie la temp. camerei) ca altfel se amesteca destul de greu.
Poza aici
http://good-times.webshots.com/photo/2805557930100242644RxQEWM
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
Ramona J spune:
Anamaria, great! Tot timpul am cautat o retetea buna pentru asparagus, asta suna yummy!
Andreea, saru-mina. Eu nu ma descurc la tradus, fac eforturi supraomenesti cind e sa pun retetele.
Eu nu stiu daca sa ma incumet la tiramisu, am facut din ala la pachet si a fost bun. Retetele mele trebuie sa fie din maxim trei etape.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
alintaroma spune:
Ramona e atit de simplu de facut Tiramisu ca nu are ce sa nu-ti iasa ... trust me!
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
ocebine spune:
Si au fac tiramisu (rar, ce-i drept) tot ca tine, Alintaroma, dar eu adaug la mascarpone si frisca batuta...face crema mai spumoasa.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
Ramona J spune:
Alintaroma - ai dreptate. Rusine sa-mi fie, ca-i simpla reteta asta. Imi place ideea lui Anamaria, cu frisca. Eu nu am pus whiskey, ci Amaretto - incearca asa ca-i tare bun.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
LucasMom spune:
Tort de zahar ars
6 oua se amesteca bine cu cu 12 linguri de zahar apoi se adauga 1 litru lapte. Intr-o cratita se arde aprox 150-200gr zahar si se tapeteaza marginile cratitei cu el. Se toarna crema si se pune la cupor la foc mic (350-370 F)sa se inchege. cand este pe jumate inchegata se face un blat din 6 oua: albusele se bat batz apoi se adauga pe rand 6 linguri de zahar, se bate in continuare, apoi se adauga galbenusele si dupa ce totul e bine incorport se adauga 6 linguri de faina si se amesteca usor (prin rostogolire de jos in sus) astfel incat sa nu iasa prea mult aer din amestec. Se toarna in cratita de la cuptor peste crema semi inchegata. Se lasa sa se coaca pana cand se desprinde de pe peretii cratitei, se scoate si se lasa la racit. Cand s-a racit se aseaza desupra o tava, platou (e bine sa aiba putin marginea ridicata ca sa opreasca siropul) si se intoarce upside down. Nu ridicati cratita 10-15 min pana cand s-a asezat crema complet. Siropul de la crema de zahar ars va insiropa blatul. se poate acoperi cu un strat de frisca. eu folosesc Cool Whip in cazul asta ca nu se lasa sau nu se ingalbeneste daca o tin cateva zile la frigider.
philip spune:
mama lui lucas, merci (care-i numele tau?). mai c-as face-o we asta dar tocmai ce si-a testat al meu sot colesteriolul si i-a iesit cam marit, cred ca ma alunga de-acasa cu tot cu tort, poate mai astept vreo cateva saptamani :)
philip&andreea
honey79 spune:
M-am hotarat si fac tortul de crema de zahar ars .
Daca am timp, ma bag si la o tavalita.
Vreau sa te intreb though.... ce altceva as putea folosi la ornat?
Mi-e cam teama cu frisca, pe caldurile astea.
Oare merge cacao pusa asa in ploaie? Eventual sa adaug si un pic de scortisoara?
POZICI DE TOT FELU'
POZE ANDREW-JOHN
ANDREW LA 2 LUNI-POZE NOI
FILMULETE ANDREW-JOHN
BOTEZ ANDREW
My silly cats
Cum crestem
Mamica de Andrew - John (21 Februarie 2008)
Vali
alintaroma spune:
Honey ... raspund eu ca nu merge cacao si nici scortisoara dar poti lua frisca la tub si sa isi orneze fiecare felia in farfurie cind o taie ca altfel se strica farmecul tortului.
Parerea mea sa vedem ce zice autoarea retetei
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
Siminaf spune:
Mie-mi place asa de mult crema de zaar ars, ca nu as amesteca-o cu nimic altceva. Dar cam dulce cu 12 lg. zahar la 6 oua, nu?! Iar siropul caramel, daca e prea mult zahar, iese amar. Pe incercatea, de mai bine de 15 ani de cind fac crema de zahar ars.